Şampiyonlar Ligi B Grubu 2. Maç | BC Igokea 85-89 Galatasaray NEF

Galatasaray NEF Erkek Basketbol Takımımız Basketbol Şampiyonlar Ligi 2. Maçında 13 Ekim Çarşamba günü Igokea ile karşılaşacak.

Igokea ilk maçında PAOK'u 68-64 mağlup ederken, biz de evimizde Nymburk'u 101-85 ile geçtik. Hafta sonu Igokea evinde Kızılyıldız'ı 75-68 mağlup etmeyi başardı.
 
Son düzenleme:
Kağıt üzerinde grubun en iyi takımıyız.Nymburg'u Paok karşısında hiç beğenmedim.Tamamen akılları 3'lük denemekte ve dış atış bulamadıkları anda top kaybetmeye çok müsait takım oluyorlar.Bugün istatistiğe yansımayan top kaybının kıyısından döndükleri çok pozisyon oldu.
Pota altı savunmaları çok yumuşak.Paok ne zaman zorlansa pota altını işledi,hatta son hücumlarında bu şekilde kazanıyorlardı.

Igokea'yı sadece Bjk ile yaptıkları hazırlık maçında izlemiştim.Igokea tam kadroyken,Beşiktaş Jordan Bone,Dedric Lawson ve yerlilerle oynuyordu.Uzun süre Bjk önde götürmüştü kazanamasada maçı.O Igokea'dan iyi takımız,insallah sonuç olarakta görürüz bunu.Takımımıza ve koçumuza başarılar.
 
Şampiyonlar Ligindeki çoğu takımdan iyiyiz ama mesele onlar basketbolu biraz daha biliyorlar bize göre. Bizim daha kat etmemiz gereken bir yol var o yola kadar kaza yaşamamak gerekiyor çünkü takım birbirine alışana kadar zaten Kasım Aralık oluyor. Neticede zor maç hafta sonu Kızılyıldızı yendiler. Kazanırsak ilk 2 yolunda önemli adım ama hala söylüyorum transferde geç kaldığımız her gün BCL hedefimizi netleştirmekten uzaklaşıyoruz. Takıma başarılar umarım kazanırız.
 
Igokea maçın bir yerinde tempo ve seri yakalayabilir o yüzden minumum 15 fark seviyelerinde götürürsek maçı son periyota kadar sıkıntı yaşamayız.
 
Her maç rakipten 1 oyuncu Curry 1 oyuncu da Shaq oluyor. Biri el üstü atıyor, diğeri hücum ribaundlarını topluyor. Çeyrek sonu performansımız da tek kelimeyle rezaletti. Bu arada acilen acil atlet pivot lazım dememe gerek yok sanırım.
 
Müthiş oynuyoruz fena sayı atıyoruz ama rakipler her seferinde ciddi seriler yakalayalip maçın içinde kalıyor ki yine fark 8 indi ve devreye girdik. Rakip tehlikeli bir ekip ve bir anda maç elden kayabilir. O yüzden 10-15 fark arası konfor alanınında tutmalıyız farkı son periyota kadar.
 
Rakibe bu kadar boş şut şansı verirsen senin hücum performansının da çok kıymeti kalmıyor. Adamları da ritme soktuk, kolay bir maç sonu olacağını sanmıyorum
 

Üst