Şampiyonlar Ligi B Grubu 2. Maç | BC Igokea 85-89 Galatasaray NEF

Şu takım iyi ki Kızılyıldız'ı yenmiş,bazı arkadaşların sürekli yazdığı başka bir şey yok.Denizli Basket takımıda Efes'i yeniyordu,dün Asvel 20'den gelip Efes'i yendi.Çok abartmamak lazım.İyi bir pota altı oyuncumuz olsa 20'ye yatıracağımız takım.

Mesele olmaması zaten farklı bir şey söyleyen yok. Galatasaray'ın IGOKEA'yı yeniyor olması başarı değil böyle maçlar eksik rotasyonla çok yıpratıyor. Bugün Bost gitti yarın başkası gider haftada 2 maç yapıyoruz. Sene başı Galatasaray'a 400 bin dolar çeken Roll Karşıyaka'da 6. oyuncu BCL hedefin varsa BCL'ye göre kadro yapacaksın bu kadar basit. Bu yoğunlukta ya sakatlanırsın ya yıpranırsın. 2 kere 2'nin 4 ettiğini herkes biliyor. Bunu yüz defa yaşadık yüz birinci defa da olacak bu gidişle.
 
Ne köy takımı denecek kadar kötü bir takım, ne de çok abartılacak bir takım. Bu ligde her deplasman zordur ve çok önemli bir galibiyet aldık. Tebrikler takıma.
 
Igokea Paok'u sanıyorum deplasmanda yenmişti. Onları yenerek grupta iyi bir konuma geldik. Trimble dış şutlara çok yoğunlaştığı için çok geride bekliyor ve bazen dörde beş hücum etmek zorunda kalıyoruz. Bununla beraber kısalarımızın savunma reboundları konusunda ciddi bir problemleri olduğunu düşünüyorum. Yalnızca Trimble iyi bir sezgiye sahip. Çok şikayet edilen rebound olayına gelirsek en reboundçu olan oyuncumuz Kravish, 20 civarı dakikada 6 ortalamayla oynuyor ki bizim ligde bir uzun açısından en iyi ortalamalar arasına girer. Takımın genel bir defansif rebound alma problemi var çünkü genelde reboundları rakip uzunlara değil kısalara kaptırıyoruz, toplar ortaya düşüyor.
 
Bost'un ve Purcell'in yıldızlaşan oynuna son 3 dakikada Melo ve Eray'dan katkı gelmese kazanamıyorduk. Takımda oyuncuların seviyeleri arasında adeta uçurum var. Kravish'i yollayıp kaliteli 5 alsak bir sorunu çözeriz ama Ege ve Rıdvan gibi yerli oyuncuların takımı baltalaması durumu devam ediyor.
 
Igokea son 2 yıldır iyi sonuçlar alan ve evinde etkili bir takım. Kizilyildizi evinde oynadığı son 3 maçta da 7-20 fark arası yenmiş bir ekip. Geçen sezon şampiyonlar liginde grubunda evinde limoges, şampiyon burgos , jerusalem ve telekomu yenmiş. Sadece tenerifeye yenilmiş. Yani burada boş yere gömülüyor.
 
Ekrem Hoca’nın gerçekten hedefleri varsa ki vardır, bu maçtan sonra da susacağını düşünmüyorum. Yönetimle görüşecektir. Hatta en iyisi direkt Erden Timur’la görüşsün daha etkili olur, yönetimin umrunda olsa üç beş kuruş ekleme yapardı zaten.

Ne kadar ekmek o kadar köfte. Takımın savunma ve pota altı yetersizliği bu kadar barizken, büyük hedeflerden falan bahsedemezsin.
 
Mesele Igokea'yı yenmek değil, sağlıklı olduğunda bir şekilde yenersin zaten. Ama eksik yabancı yüzünden kaza yaşarsan 1. değil 2. çıkarsan gidip ağaçtan zor yolu seçiyorsun. Ataman'ın ilk yılında üst grupta birinci olsak yürüye yürüye finale gidecektik ama averajı kaybedince zor yola girdik. Bu işler böyle. Ertuğrul Erdoğan döneminde de aynı şekilde Eurocup'tan elendik Roberson geldi, zamanında gelse belki gruptan çıkacağız. Sonucun ne olduğu önemli değil önemli olan sonuca giderken maksimum doğruyu yaparak gitmek. Kravish, Avrupa'da bir rotasyon oyuncusu olur 15-16 dakika sahada kalır verebileceğini verir, biz ana planda arkasında kimse olmadan o kadar oynatıyoruz haliyle sıkıntı oluyor. Çift maç oynuyoruz sürekli yerli rotasyonunun durumu malum. Her giren elinden geleni yapıyor bir şekilde ama böyle böyle yoruluyorsun kırılganlaşıyorsun haliyle.
 
Koç Ekrem Memnun şu ifadeleri kullandı:

Yolumuza maç maç bakıyoruz. Geleceğe dair tahminlerin bize bir faydası olacağını düşünmüyorum. Yeni bir takımız, gelişmeye çalışıyoruz. Düzeltmemiz gereken birçok şey var ama oyuncularımla gurur duyuyorum. 15-16 sayı öndeyken geriye düştük. Buna rağmen savaşmaya devam ettik, takım olarak bir arada kaldık. Dee Bost maç esnasında sakatlandı ve onu kullanamadık. Bu gruptan çıkmak istiyoruz. İlk günden beri hedefimiz buydu. Grubu nerede bitireceğimizi göreceğiz.

Bugün kazandığımız için çok mutluyum. Rakibimiz Igokea’ya büyük saygı duyuyorum. Sonuna kadar savaştılar. Zorlu bir maç olmasını bekliyorduk ve öyle de oldu. Maça çok iyi başlamıştık. Savunmada bazı basit hatalar yaptık. Rakibimiz de bizi cezalandırmasını bildi. Rakibimize hücum ribaundları da verdik. Bu alanda gelişmemiz gerekiyor. Bunlar birleşince bir anda ritmimizi kaybettik. Yeni bir takımız, kadroda 10 tane yeni oyuncumuz var. Bazı oyuncularımız sakatlıkları sebebiyle hazırlık dönemini kaçırmıştı. Rekabet ederken her maç gelişmeye çalışıyoruz. Bu maçtan öğreneceğimiz çok şey var. Bu maçtaki ritim kaybımızı bir daha tekrarlamamalıyız. Ama günün sonunda deplasmanda kritik bir maç kazandığımız için mutluyuz.”


DeVaughn Akoon-Purcell ise şunları söyledi:

“Çok iyi bir takıma zorlu bir maç oynadık. Deplasmanda kazanmak her zaman çok önemlidir. Ben de birçok kritik basket attım. Bizim için çok güzel bir geceydi. Bu maçtaki en önemli şey takım olarak bir arada kalabilmekti. Çok fazla hücum ribaundu verdik. Maçın sonuna doğru rakibimiz yaklaştığında daha fazla mücadele etmeye başladık. Hücumda da doğru şutu aramaktan vazgeçmedik. Bu akşamki maçı kazanmamızı bunlar sağladı.
 
Blackshear ve Sadık Emir’in pota altında beraber oynadığı her anki oyunumuzdan çok zevk aldım.
Kravish bana göre de çok değerli bir 6.oyuncu olabilir, çok iyi bir orta mesafesi var, önemli olan doğru kullanmak.
İyi bir 5 numara transferi, Kravish’in de daha çok katkı vermesini sağlayacaktır.
Takımı tebrik ediyorum.
En çok da Blackshear, Sadık ve son 2-3 dk oynamasına ve tecrübesizliğine rağmen 2-3 ufak dokunuşla galibiyete büyük katkısı olan Eray’ı tebrik ediyorum.
Ege için ise kızamıyorum, sadece kendisi için üzülüyorum. Çok güçsüz, bitik bir hali var. Düzelecek gibi de durmuyor.
 
Gelecek uzuna p&r oynatacak bir yapı yok. minimum düzeyde skor bekliyorsak sadece arkayı toplasın diyorsak okey hatta Kravish de kalır Pick&Pop'dan devam edersin iyi bir beş bulamazsak yine blackshear tarzı 4,5 numara da olur. Çünkü ribaund sadece bir oyuncunun sorunu değil yerleşim sıkıntısından dolayı top sürekli ortaya düşüyor. Blackshear'ı 5 numarada kullanabilirsin iyi bir 3,5 - 4,5 bulursan ama tek doğru var o da acil şekilde transfer yapılması gerektiği.
 

Üst