Sariye Kumral

Evlilik öncesi -daha çok tanınan- adıyla Sariye Gökçe, İstanbul'un üç büyüğü ve Erdemir, Ceyhan ve Mersin BŞB'deki TKBL tecrübesinin ardından, son olarak TKB2L şampiyonu Optimum Ted'in formasını giymişti. 2008 sezonun ardından tekrar parçalıyı giyecek Sariye. 1979 doğumlu oyuncu, Galatasaray'ın bir senelik teklifi üzerine basketboldan uzaklaşma kararını da erteledi.

TED'e giderken de şaşırmıştık ama TED'in ikinci ligin üzerinde bir kadrosu vardı. Galatasaray'a gelmesi de aynı şekilde şaşırtıcı oldu. Nihan ve Tuğba'nın da ayrıldığı genç yerli rotasyonuna 2 numara da bir ekleme gözüyle bakmak gerekiyor. Parke üzerinde beklentileri çok yüksek tutmamak gerek, transferin tek rahatsızlık yaratan yönü ise gençlerin önünü kapama ihtimali.

Umarım kendine biçilen rolü başarıyla oynar ve takıma fayda sağlar. Hayırlı olsun Sariye Kumral.
 
hayırlı olsun diyelim. hatırladığım kadarıyla 1-2 oynayan biriydi, bence 1 numara için alındı ve sanırım yasemen in sağlam dönememe riski üzerine alındı, başka bir izahat bulamıyorum. 2 numarada dakika alırsa çok manasız olur.
 
Hayırlı olsun diyecemeyeceğim çünkü hayırlı olma ihtimali yok. N. Anaz ile akıllanmamışız herhalde. Umarım seneye de böyle geçmiş oyunculardan bir tane almayız. Sıradaki Gülşah Akkaya olsa gerek.

Yapmış olmak için transfer yaptık kısacası. Esra Şencebe gelseydi keşke Sariye yerine.
 
Hiç beğenmedim bu transferi,Avrupa hedefleyen takımın transferi bu olmamalıydı bence.Ceyhun Yıldızoğlu ne yapmak istiyor anlamadım.
 
Yeniden Galatasaray’a döndün. Transferinle ilgili neler söylemek istersin?

Tekrardan Galatasaray’a gelmekten dolayı tabii ki çok heyecanlıyım. Böyle güzel bir takımda olmaktan dolayı çok mutluyum. Sonuçta takımımız çok kuvvetli ve bu sene çok iyi bir takım oluşturduk. Çok güzel başarılara imza atacağımıza inanıyorum.

Transferlere baktığımızda takımda birlikte olmaktan gurur duyulacak isimler var. Bu isimler hakkında neler düşünüyorsun?

Öncelerden beri en çok beğendiğim oyuncu Diana Taurasi’ydi. Diana ile oynayacak olmaktan dolayı inanılmaz mutluyum. Umarım bir terslik olmaz da Diana ile güzel bir sezon geçiririz diye düşünüyorum. Bu nedenle de çok heyecanlıyım.

Yabancılar henüz gelmedi. Şu ana kadar nasıl gidiyor hazırlıklar? Sen fizik olarak nasıl durumdasın?

Yeni başladık. Fiziksel olarak çok da iyi durumda değilim. Çünkü bir süre ara vermek zorunda kaldım. Bu nedenle öncelikle bu arayı tamamlamam gerekiyor. Bu yüzden de özel olarak kendi fiziğimle ilgili çalışmalar yapıyorum. Kendi fiziğimi toparlamak için. Daha sonra da takım tamamlanınca yabancı oyuncular da gelince daha kapsamlı bir çalışma içine gireceğimize eminim.

Hem bireysel hedeflerin, hem de takım olarak hedefleriniz neler?

Bireysel hedeflerim bütün takımın hedefleriyle bağdaşıyor. Çünkü biz takım olarak hem Türkiye şampiyonu olmak hem de diğer kupaları almak istiyoruz. Hem de Euroleague’de şampiyonluk yaşamak istiyoruz.

Galatasaray taraftarına bir mesaj vermek ister misin?

Onlara çok teşekkür etmek istiyorum. Buraya geldikten sonra Facebook’tan aramıza hoş geldin mesajları aldım onlardan. Tekrardan çok teşekkür ediyorum. Söyleyeceğim tek şey bizi yalnız bırakmasınlar.

GS TV ve Galatasaray.org'dan alıntı
 
Ceyhun hoca her sene böyle şeylere imza atıyor. Hadi bunu da kabul edelim ama sezon sonu hüsran olursa hoca neler yaşayacağını tahmin ediyordum sanırım.

Sariye' ye hiçbir sitemim yoktur bu arada. Kıza Galatasaray gibi bir takım transfer teklif etmiş tabiki kabul edecek. Hoşgeldin aramıza.

Saygılar.
 
"G.Saray Medical Park'ın pazartesi günkü idmanında yere yığılan ve baygınlık geçiren Sariye Kumral'ın yapılan kontrollerinde beyindeki damarlardan birinde tıkanıklık tespit edildi. Hastanede kontrol altında tutulan Sariye'nin sporculuk yaşamı henüz belirsiz."

az önce fotomaçta gördüm haberi, ne kadar doğru bilmiyorum, başka yerlere baktım ama bununla ilgili haber bulamadım, sizlerin bilgisi var mı
 

Üst