Sekizli Final Galatasaray ile İstanbul'da!

Saçma dediğim; Ev sahibi avantajımızı da göz önüne alarak söylüyorum 4. olacağıma yatar 7. olurum. Evimde de 2, 3, 6'yı yenip final oynarım, belki 2 galibiyet de yeter
 
Pasa, normalde eleme maclari oynatsalar da boyle oynatacaklardi. Play-off sistemini dusun, 1-8 ile oynar, 4-5 ile, galipleri karsilasir vs.

Yine de mesele grup maclari olunca acikcasi A grubu daha guclu olacak gibi duruyor. 4. ve 5. olacak takimlar cok da yabana atilacak cinsten olmayacaktir.

Bu yıl ülkemizdeki voleybol ligleri de bu statüde oynanıyor. İlk sekiz final grubuna yükseliyor. İki gruba ayrılıp tek devreli lig usulü karşılaşıyorlar. Tek farkı iki grubun ilk 2'si çapraz eşleşerek yarı final oynuyor.
 
Spartak'tan bir yol olmaz bu sene olamazlar 3 filan neyse Aras'ın dediği gibi eğer 1 olamayacaksak 4 de olmayalım yani:) 7.olmak daha iyi.
 
Onlar savunmak bana kalmaz da, öncelikle statü böyle değildi ve ayrıca F4'e kalsalar İstanbul'da oynanacaktı maçlar. Kalamadılar, kısmet olmadı.
 
çok güzel olmuş ev sahipliği. ama bu sistem bizim gibi ilk 5i çok güçlü ama rotasyonu nispeten dar takımlar için çok kötü, oynat bakalım tina yi 4 gün üst üste 35 dak. 2. maçtan sonra biter kız. bu sistem tam rotasyonu çok geniş ve kadroları daha homojen rus takımlarına göre. F8 den şampiyon çıkacak takım oyuncularını 20 şer dk dan fazla oynatmamalı aksi takdirde bünye dayanmaz. yerli katkısı da artık inanılmaz önem kazandı bizim için, F8 e bu 4 ve 5 rotasyonu ile girilmez, ros casares ummc spartak rib manyağı yapar bizi.

madem ev sahipliğini aldık başkan iddiasını koysun irina osipova yı getirsin bize. hatta sadece o da yetmez bence matic i gruplarda ros casares ve ummc ye karşı deneyip olmazsa yollayıp yerine birini daha almak lazım

PS: nasıl ayarlıyacaksın ki grubunu, eleme turunda bir sürpriz yaşanırsa tüm planlar alt üst olur
 
Ben olsam böyle planlar hesaplar yapmaktansa Ocak ayında bir hatta iki kaliteli Avrupalı uzun transfer ederim. Önüme geleni yener birinci olurum. Bu daha basit.
 
Ocak ayı itibariyle üst düzey uzun bir Avrupalı eklenecektir takıma bu fırsatı kaçırmaz kulübümüz. Düşünün Eurolig şampiyonlu ayağımıza geldi. hayal ettiğimiz şeyi gerçekleştirmek artık elimizde. Galatasaray Kulübünün farkıda bu zaten Hayal eder ve sonra yapar. Diğerleri ise sadece hayal eder.
 
FIBA Kadınlar Avrupa Ligi, 2012 Sekizli Final'i, Galatasaray tarafından İstanbul'da organize edilecek.

FIBA Avrupa'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Avrupa'nın en iyi 8 takımını karşı karşıya getirecek Sekizli Final karşılaşmalarının, 28 Mart-1 Nisan 2012 arasında Abdi İpekçi'de oynanacağı bildirildi.

FIBA Avrupa Başkanı Olour Rafnsson, sitede yer alan açıklamasında, İstanbul'un, hem turizm, hem de spor faaliyetleri açısından çekici ve aktif bir kent olduğuna dikkati çekti, "Bunun, herkesin keyif alacağı bir turnuva olacağı konusunda olumlu düşünüyorum" dedi.

FIBA Avrupa Genel Sekreteri Nar Zanolin de ev sahipliği yapmak için oldukça nitelikli başvurularda bulunulduğunu, ancak sonunda Galatasaray'da karar kılındığını kaydetti.

Daha önce, "Dörtlü Final" olarak adlandırılan ve 4 takımın katılımıyla yapılan final organizasyonu, FIBA'nın bu yıl uygulamaya koyduğu yeni formata göre 8 takımın katılımıyla, "Sekizli Final" adı altında organize edilecek.





Hayırlı uğurlu olsun :) Basketbolda gerçekleşen onca güzel şeye bir yenisi daha eklendi
http://www.fibaeurope.com/coid_KJua7FAbJcQGlwaM3cHCS3.articleMode_on.html



statü şöyle

1- Her grubun ilk 4 takımı 8'li finallere direk gider.
2- Gruplarda ki en iyi galibiyet sayısına sahip olan iki grup beşincisi takım da finallere direk gider.
3- Fiba, son sekizin ev sahibi takımına karar verir. Belirlenen takım, son 8'e otomatik olarak katılır.
4- Eğer o ev sahibi olacak takım sekizli finallere çıkan 14 takım arasından biri ise, üçüncü en iyi beşinci takım seçilir.
5- 8'li finallerde 7 eşli şekilde 14 takım yer alır. ( Ev sahibi takım bu turda maç oynamayacak.)
6- Daha önce olduğu gibi gruplarda ki galibiyet sayısına göre takımlar sıralanır. İlk 7 takım seri başı olur.
7- Bu takımlar arasında oynanacak seri maçlarda 2. galibiyeti kazananlar, son sekizde ev sahibine katılır.
8- Ev sahibi takımın katılımıyla, son sekizde takımlar normal sezondaki sıralama kullanılarak kurulan dörderli 2 gruba ayrılır.
9- Bu iki grubun kazananları finalde karşılaşır.
10- Gruplarda ikinci üçüncü ve dördüncü sırada yer alan takımlar da klasman maçları oynar. ( Avrupa Şampiyonası, Dünya Şampiyonası ve Olimpiyat Oyunlarında olduğu gibi 3.lük, 4.lük, 5.lik, 6.lık, 7.lik, 8.lik maçları oynanır..
statü alıntıdır
 
işte bu çok iyi oldu insallh taraftar desteğiyle casares ve ekaterinburg arasından kupaya uzanırız destek cok önemli ama gruopta onlar5la yapacağımız maclarda bizim takmımız acısından belirkleyici olacak fowles ta gelecek ama sonra amerikalı yabancı oynatma konusunda sıkıntı yasayabiliriz 3 tane amerikalı oyuncumuz oluyo
 
Serkan bir düzeltme yapayım. Gruptan zaten çıkıyoruz. Yani grubu sonuncu bitirsek de 8'li finallere kalıyoruz. Gruptaki maçlarımız sadece 8'li finalde oluşacak gruplardaki yerimizi belirleyecek. Tutku'nun şu sayfadaki açıklaması gayet aydınlatıcı olmuş:

http://gsbasket.org/forum/threads/7654-2011-2012-Euroleague/page8

Yeni kuralları daha önceden gözden geçirmişdim aklımda öyle kalmış uyarı için teşekkürler. Uygulanacak olan statüyü ilk mesaja ekledim hatalı bir durum var ise uyarırsanız sevinirm.
O halde grup maçlarının önemi, son 8de avantaj sağlamak olacak.
Kurulan bu kadro ile ayağımıza kadar gelen kupayı kaçırmamak gerek.
 
Böyle fırsat kolay kolay gelmez. Yapılacak iki nokta atışı var sağlam bir Avrupalı uzun ve Mihriban Oğuz. Yönetim bu konularda mutlaka fedakarlık yapmalı. Sonra keşke diye kafayı vurmayalım çok yazık olur.
 

Üst