Bende tam tersini düşünüyorum.Takıma zararından çok daha fazla yararı var.
Argüman olarakta şu anda takımın Ribaund (6.8) Asist (2.1) ve Top Çalma (1.9) istatistiklerinde lider olmasını gösteriyorum sadece.
Sayıdan bahsetmiyorum bile.
Yüzdelerini yazayım sadece.
2 sayı : %48 3 sayı : %36
İstatistiklerden sonrada takım oyunu için birşeyler belirteyim.Daha 2. maçta yada 3. maçta söylemiştim.Bu tür oyuncularda (egolu) saygı ön plandadır.Öyle yada böyle saygı gösterdiği oyuncuya pas atar.Bir oyuncuya sayg duymuyorsa ona pas atmaz onun yerine zorlar.
Gün geçtikçe bu pas dağılan oyuncu sayısı artıyor.Birde hücumda herkes Fitch napacak diye bakarsa yapacak birşey kalmıyor.
Fast Breaklarde gidip 3 atmasınada laf edicem ama adam daha hiç kaçırmadı öyle bir pozisyonda.Buda eleştiriyi imkansız kılıyor.
Eskiden yazmıştım yeniden yazayım aslında bu pas dolaşmaması yani paylaşım hücum olmamasının en büyük nedeni pas özelliği olan bir uzunumuzun olmayışı.Bırakın pası hepsi topu zor tutuyor şu anda.
Pas dolaştırıp döndürebilecek bir uzun olursa yada uzunlarımız bu konuda çalışırsa çok farklı olacağına inanıyorum.
Hücumla ilgili son yazacaklarım evet Fitch bencil gözükebilir bazen bencillikte yapabilir ama her zaman amacı kazanmak.Dixona göre en büyük farklarından biri bu.Oynayanlar bilir kybederken bile kenarda oturmak istemez bazı oyuncular.Fitch de böyle bir oyuncu.
Gelelim savunmaya ..Kendine oynayan bir oyuncu maç kopmuş olduğu dakikalarda düşmeden savunma yapmaz.Ben daha düştüğünü görmedim savunmada kendi adıma.Ve bugün Fitch in olmadığı dakikalarda ribaund sıkıntımıza dikkat çekmek istiyorum kimsenin farketmediği.Gerek fiziği ve box bilgisi sayesinde gerekse ileri koşup pas beklemek yerine neredeyse bütün ribaundlara giriyor.Buda ayrı bir takım oyuncusu göstergesidir bana göre.
Argümanları bitirdikten sonra Fitch gibi bir oyuncunun kıymetini bilip kalması için birşeyler yapmak gerekirken gönderilsin tez elden gitsin demek hiç hoşuma gitmiyor.Dixon gibi tamamen kendine oynayan ve kazandırdığından çok maç kaybettiren bir oyuncuya gösterilen sevgi şu an nasıl Fitch e gösterilmiyor anlamıyorum kendi adımada.
Fitch in yanına bir görev adamı forvet ve pis işleri yapacak sizeli pivot koyarsanız o takım direk ileriye döner.Mcgowan ve hatta Hollman yerine böyle bir değişikliğe gidilir umarım.
Ahmet Arif' Alıntı:
Mesele, Fitch'in GS'daki bireysel performansı değil. Takıma katkısı. Bunu defaten yazdım. Ben takıma yararı kadar zararı da olduğunu düşünüyorum. (buna isteyen katılır isteyen katılmaz. katılmayan kendi argümanlarını koyar tabi ki. ama bunu kimseyi itham etmeden koymak zorundadır. şunu getirsek bile beğenmezseniz demek boş laftır. varsa bir argümanın koyarsın. tartışırız.)