Şimdi Tepki Zamanı!!!

  • Konbuyu başlatan Erdal Can İçelli
  • Başlangıç tarihi
arkadaşlar merhaba..
dün akşamdan beri yyazılanları takip ediyorum ve tepkiye ve sebahattin kurt tarafından küfüre maruz kalan kişi benim..

önce olayı anlatayım sonra yorumlarıma geçerim..

maçın bitmesine 6-7 dakika kala koray hoca oturduğu yerden kalkarak oyuna müdahale etmek istedi..fark tahminen 20 sayıydı..oyuna müdahale etmek isteyen aynı koray hoca maçın henüz 2.periyodunda efesin farkı açmasıyla yerine oturan ve mağlubiyeti kabullenen insandı..bende bunu içime sindiremediğim için murat arkadaşımla beraber benchin arkasından koray hocaya' hocam sen otur yorulma" diyerek tepkimi dile getirdim..
benchin arkadısnda oturan şubenin ağabeylerinden olduğu söylenen Sebahattin Kurt denen şahsiyet bana dönerek 'S.ktir git len sen kimsin" dedi ve güvenlik görevlilerine dönerek atın bu adamı dışarıya dedi..bende kendisine taraftar olduğumu beni galatasarayın tribünlerinden atamayacağını buna gücünün yetmeyeceğini söyledim..ve terbiye sınırlarını aşmasının Galatasaray taraftarına yönelik bir saygısızlık olduğunu söyledim..tabi bu konuşmalar bağırma üslubunda oldu salonda bulunan gürültü gereği..fakat şahit olan arkadaşlar söyleyecektir asla ağzımdan ve etrafımızdaki arkadaşlarımızın ağzından küfür çıkmamıştır..küfür böyle durumlarda aciz insanların başvuracağı yoldur..ben ve arkadaşlarımız medeni ve olması gereken tepkiyi ortaya koymuştur ve saygısızlıkla karşılaşmıştır..

şimdi arkadaşlar..
ben koray hocanın gerekli mücadeleyi göstermediğini, Galatasaray'ın içinde bulunduğu yarışta formasının yeterince terlemediğini düşündüğüm, nasıl olsa eleniriz duygusuyla Galatasaray'da hocalık yapamayacağını ve işgal ettiği koltuğu haketmediğini düşündüğüm için bu hareketi yaptım..koray hoca mutlaka bana kızmış yada üzülmüştür..fakat kendiside GS armasının bulunduğu bir müsabakada şartlar her ne olursa olsun gerekli azmi ve duruşu sergileyememiştir..benim tepkim bunadır..GALATASARAY yenilebilir, elenebilir fakat formasını terletmeden, çarpışmadan, mücadele etmeden, son düdük çalmadan bileğinin büküldüğünü kabullenemez..ve Galatasaray'a da bu yürekte hocalar getirilmelidir..

ve taraftar olarak bana küfür etme cüretini gösteren, bunu kendinde hak gören ve atın bu adamı dışarı diyebilen sözde kulübün ağebeylerinden Sebahattin Kurt en kısa zamanda Galatasaray taraftarından özür dilemek zorundadır..Galatasaray kendilerinin değildir..istemedikleri insanları Galatasaray kulübünden, takımından, tribününden atmak gibi bir güçleri olamaz..Galatasaray tüm dünyada Galatasaraylı olduğunu hisseden insanların kulübüdür..ağabeylerin veya liselilerin değildir..bizler hiçkimsenin grubuna, zümresine ait veya bağlı değiliz..bizim bağlı olduğumuz müessese Galatasaray Kulübü taraftarlığıdır..bizler Galatasaray adının olduğu heryerde varız ve mücadele gücümüzü ortaya koyarız..kimse bizi atın bu adamı dışarı üslubunu kendinde hak göremez..
Sebahattin Kurt bey bir işletme açar..istediği müşteriyi içeri alır ve ağırlar..istemediği insanları işletmesine almayabilir..Fakat Galatasaray kulübü Sebahattin Kurt ve o zihniyetteki insanların işletmesi değildir..istemedikleri insanları adli suçlar olmadığı sürece atın bu adamı dışarı diyerek küfür edemez, etmemelidir..Galatasaray Galatasaraylılarındır..Bu sadece beyoğlundaki Galatasaraylıların hakkı değil tüm dünyada bu hissi yüreğinde hissedenlerin kulübüdür..
Bizler tarafız arkadaşlar..Galatasaray konusunda tarafız ve menfaatleri konusunda da taraftarız..ve kendini bilmezlerin küfürüne ve atın bu adamı dışarı gibi hareketlerine maruz kalamayız bunu kabullenemeyiz..
Bizim sevdamız bellidir..Bizler Galatasaray sevdalısıyız..
Bizler ARMA SEVDALILARIyız..

ve herkes gider biz kalırız..
Biz GALATASARAY'lıyız

erdem



ekleme yapmak istiyorum..

maç sonunda ise yöneticimiz Ahmet Dedehayır'ın yanımıza gelerek bütçelerden ve elenebilmemizin normal olduğunu söylemesinden ise ayrıca rahatsız oldum..
Kendisine de aynı şeyi söyledik etrafımızdaki arkadaşlarla..
biz yenilebiliriz..fakat mücadele etmeden, yenilgiyi baştan kabul ederek asla yenilemeyiz, bunu kabullenemeyiz..
ve tüm bunlar düşünülerek yeni gelen sezonda gerekli girişimlerin yapılması ayrıca isteğimiz ve beklentimizdir..Galatasaray'ın Türkiye'ye basketbolu getiren takım olarak önümüzdeki sezonda şampiyon olamasada, kupa alamasada çatır çatır oyanyarak, kora kor mücadele ederek, formasını terleterek son düdüğü beklemesini ve asla yılmamasını ve bunları gerçekleştirecek kişiler tarafından yönetilmesini istiyorum ve istiyoruz..

erdem
 
Sevgili Erdem ( yaşını bilemediğim için böyle hitap ettim )
Öncelikle geçmiş olsun, hoş olmayan bir olay yaşanmış dün.
Haklı olduğun en büyük nokta, formanın hakkını vermeden yenilgiyi kabullenerek maçı,turu,sezonu yitirmek. Bunu kimse GALATASARAY TARAFTARINA haklı göstermeye çalışmasın. Bütçe,kalite vs bunların hiç biri mazeret olamaz. Sebep olabilir ama bunları da düzeltmek taraftarın değil oaraya seçilmiş kişilerin işidir!
AYRICA; KİMSE KİMSEDEN DAHA FAZLA GALATASARAYLI DEĞİLDİR!
Taraftar olarak her yerde formaya, armaya ve sevdasına sahip çıkanlara küfür etmek kimsenin harcı değildir.
Ah keşke, sen/siz de Koray hocanın o sinirli olabileceği anda değil de maç sonunda her zamanki medeni ve saygılı üslübunuzla bu kelimeleri söyleyebilseydiniz. Bunu şunun için söylüyorum: Hepimiz bir şekilde spor yaptık, sporun içinde maalesef bazı durumlarda anderanlin, üzüntü, sevinç vs gibi sebeplerle bu gibi hoş olmayan durumlarla karşı karşıya kalınabiliyor.
Ancaaakkkk;
Her kim, hangi sıfat veya ünvan sahibi olursa olsun kimseye hele hele de taraftara ASLA KÜFÜR EDEMEZ, KİMSEYİ DE DIŞARI ATAMAZ/ATTIRAMAZ!
Kişlerin yaşına olan saygımız gereği bazen haklı bile olsak susarız ama bunu acizlik olarak algılamasın kimse.
Sen/siz medeni ölüçülerde tepki vermişsiniz ve sonuçta yaşI başı olgun bir büyük, sizlere hoş olmayan ve de kesinlikle yakışık olmayan bir uslup kullanmıştır anlattığına göre.
Tekrar geçmiş olsun diyor ve azıcık beklemenizi öneriyorum.
Sevgilerimle.
 
savaş,
abilerin ağızlarından çıkan sözlere baktığımızda yaşın önemi yok..sen bana erdem ben sana savaş diyeyim..dün genel anlamda taraftarın tepkisi olsun, benim tepkim olsun gerçekten çok düzeyliydi..taraftarın nabzını bildiğim için gerçekten esasında içlerinden geleni yapmadılar..ve bende emin ol yapabileceğim en düzeyli tepkiyi gösterdim..koray hoca umarım bundan sonraki dönemde alır maç kasetlerini ve oynadığı maçları izler..ve kendi yetersizliğini görür..
tabi sözde abide bu forumları okur ve çocuğu&torunları yaşındaki insanların olgunluklarını ve düzeyli diyaloglarını takip eder..ve öğrenir..
sevgiler
erdem
 
Sevgili Erdem,
Belki beni tanımıyor olabilirisin. Ama şöyle özetleyeyim. Olayı Cevdet anlattı bana. Girdim okudum. Aslında Murat Cantaş'ı aradım ama ulaşamadım. Ondan dinleyecektim bir de. Ama senin yazdıkların sanırım olayın en güzel özetiydi.
Tekrarlıyorum, Her kim hangi görev ve sıfatla olursa olsun taraftara küfür edemez!
Ve bir şey daha tepkinizin ölçüsünü çok iyi anlıyor ve gösterdiğiniz bu seviyeli üslüp için de tebrik ediyorum.
Neyse Allah büyük!
Sevgiler.
 
Erdem Abi, Murat Abi Galatasaray Taraftarının hislerine tercüman olarak hocaya o lafı dediğiniz için size çok teşekkür ederim.

Galatasaray Hocası Efes'i nasıl yenersiniz sorusuna şut oranlarının düşük olması lazım, bir de taraftar desteği lazım diyerek Allah'a kalmış işimiz diyorsa zaten maça bile çıkmasak olurdu.

Daha ağır tepkiler bekliyordum keşke daha baskılı bir tepki koyabilseydik.
 
Savaş Eskigülek' Alıntı:
Sevgili Erdem,
Belki beni tanımıyor olabilirisin. Ama şöyle özetleyeyim. Olayı Cevdet anlattı bana. Girdim okudum. Aslında Murat Cantaş'ı aradım ama ulaşamadım. Ondan dinleyecektim bir de. Ama senin yazdıkların sanırım olayın en güzel özetiydi.
Tekrarlıyorum, Her kim hangi görev ve sıfatla olursa olsun taraftara küfür edemez!
Ve bir şey daha tepkinizin ölçüsünü çok iyi anlıyor ve gösterdiğiniz bu seviyeli üslüp için de tebrik ediyorum.
Neyse Allah büyük!
Sevgiler.

Savaş abi iyi geceler,
Bugün yogun birgün geçirmem nedeniyle foruma yazamadım.
Bütün sezon boyunca elimizden geldiğince her branşta destekleme çalıştık
ve özellikle basketbol şubesinde yanlışlara şahit olmamıza ragmen arma için kol kırılır yen içinde kalır mantıgıyla hareket ettik.ve zaman zaman kendi arkadaşlarımızla bile ters düştük.Sezon sonu olsun takım zarar görmesin istedik.

Fakatdün Koray hocaya tepkimizi dile getirirken Sabahattın kartın kalkıp bize küfür edip atın bu damları dışarı deyip taraftarı aşağılaması bardagı taşıran son damla ve iç yüzlerinide gün ışığına çıkardı.
Sevgili koray hoca bize aynen şu cümleyi kullandı "sizdenmi ögreneceğim lan Galatasaraylılığı,siz Galatasaraya yakışmıyorsunuz.Gelmeyin kardeşim maçlara cümlesini sarfetti.ve hızını alamayınca aşağı insene diye kendinince delikanlılık yaptı!

Ey Koray hoca sen bizi kavgaya davet ettiysen korktugumuzdan değil oturdugun koltuga saygımızdandır! ama o teklifi emin ol yoksa geri çevirmezdik!!!

Sabahattın bey siz o yaşınınızda eğer ABİ sıfatıyla orda otururken küfür edecek kadar alçalabiliyosanız şubenin kimlere kaldıgı daha fazla konuşmaya bile gerek yok! Yeter artık abicilik kardeşçilik oyunlarından bu taraftar bıktı çekin artık ellerinizi o kutsal renklerimizden!


Arkadaşlar sorun tekil değil kangren gibi şubede at koşturan zihniyettir!

Bu taraftar gerekirse hepsine tekrardan Galatasaraylılığı öğreticektir!
 
tepkiler son derece haklı ama GEÇ KALINDI. hoş tepkiye böyle cevap verenlerin olduğu biyerde de tepkinin erken-geç, büyük-küçük olması bişeyi değiştirmeyecekti... ama unutmasınlar ki taraftara vakt-i zamanında ÇAPULCU diyenleri de, küfür edenleri de unutmaz bu hafıza...

takımın bu hale gelmesiyle alakalı etraflıca teknik tartışmalar yapılacak ama bence sorumlular:

1.-İyi niyetlerinden şüphe duymama rağmen- bu hocayı hiç gereği yokken takımın başına getirenler.

2. sürekli OTURDUĞU! bençteki yerinin idrakine varamamış, takıma heyecan katmayı bırak kendinde bile heyecan olmayan HOCA.

3. HAKKINI VERENLER hariç, giydiklerinin GALATASARAY forması olduğunu unutan bazı oyuncular.

anlamadığım ve kabullenemediğim nokta ise şu ki: taraftar elenecek olmamızı bilmesine rağmen sonuna kadar desteğini vermiş, bağırmış, ter akıtmış vs, ama kenarda hiç bi ONURLU DURUŞ yok. Mağlubiyet kabullenilmiş, beyaz bayrak çekilmiş bi de tribüne LAF YETİŞTİRİYORLAR... Kusura bakmasınlar ama böyle insanlarla ZAFER BİLE İSTEMEM BEN.
 
Koray hoca bu takımın başına geldim, bu takımın içine ettim demiyorda bilet fiyatı tam 30 ytl olan serinin ilk maçında bile destek vermeye gelen yüce Galatasaray taraftarına erkeksen in aşağı diyor. Bu hocayı buraya getiren Ahmet Dedehayır'dır. Dedehayır başta olmak üzere Koray hoca ve kenar yönetimi kovulmalıdır...
 
Galatasaray ve şampiyonluk kelimelerini yanyana en fazla kullanan benim.Geçen sene Galatasarayın 5. olmasını taraftar nasıl yeterli görür dediğimde,tepki almıştım.Bu sene 4. olunca niçin şampiyon olamıyoruz şeklinde tepki gösteriliyor.Neyse ki insanlar değişebiliyor.Buna da şükür...
 
Şube şube değil dedehayırın çiftliği,bu tür kifayetsiz adamların yönetici sıfatı taşıdığı kulupten,takımdan,şubeden ne olur? Bari bir kerede dedigini yapta sene sonu bırakacagını hatırla,ama bırakmaz tabi bir daha dedehayır apartmana yonetıcı olamaz onun icınde bırakmaz bizede sabır cekmek kalır sadece.........
 
Ülkerle
sponsorluk devam edecek,fenerin ve efesin idman takımı olmaya devam edecegiz yine bize husran var seneye bayanlarda ve erkeklerde seneyede yalanız kapatsınlar subeleri 22 senedir kupa alamıyoruz samar oglanı olduk
 
gurkan kara' Alıntı:
Ülkerle
sponsorluk devam edecek,fenerin ve efesin idman takımı olmaya devam edecegiz yine bize husran var seneye bayanlarda ve erkeklerde seneyede yalanız kapatsınlar subeleri 22 senedir kupa alamıyoruz samar oglanı olduk
Şubeler kapanmayacak Gürkan bey , kan emiciler kendilerini kapatacaklar.
 
19 Mayıs 2007 günü olanları hiçbir zaman tasvip etmedim ama günden güne düşüncelerim değişiyor.malesef ülkemizde ağlamayan taraftara biberon verilmiyor.futbolda o günün milat olduğunu baros, kewell, lincoln transferlerinden anlayabiliriz.

Malesef basketbolda da bir 19 mayısa ihtiyaç var.hele bugünkü açıklamalardan sonra bu daha gerekli olmuştur.
 
seneye oynanacak ilk maçta ayhan şahenke bir çıkarma yapalım yakalım salonu sahaya koltukları atalım, su şişeleri atalım, dumandan göz gözü görmesin bununda yolu var herkes de bir meşale sonra oyuncular kaçsın takıma büyük ceza gelsin bütün sene seyircisiz gibi takımı şahenkten atsınlar oynayamasın ha 4. olmuşuz ha yokuz hiç farketmez zaten...
 
Emre,

verdiğim örnek yapılanların en uç örneği.tabi bende pet şişe atalım, koltuk kıralım, sahaya meşale atalım... demiyorum.

Çok medeni bir şekilde tepki verilebilir; kulübe yüzlerce faks çekilebilir, email çekilebilir, kulübe yürüyüş düzenlenebilir, maçtata bağrılabilir....bu seçenekler uzar.

Acı olabilir ama gerçek şu ki; biz böyle devam ettiğimiz sürece koyun muamelesi görmeye devam ederiz.
 
İster teknik heyet ,ister şube yöneticisi, ister oyuncu olsun.

Ama ilk önce terbiyeli, ahlaklı, adam gibi adam olsun!

Biz tribünde birçok maçta tezahürat yaparken bile çevremize bakıp bayan ,çocuk varmı diye dikkat ederken.Yaşı kemale ermiş insanların yönetici sıfatıyla ve koç sıfatıyla bu camiayı temsil ederken küfür edip taraftarı aşağılamasını,kovması mal sahibi gibi hareket etmesini bu taraftar asla kabul etmez,etmemelidir.

Koyun olmadık,diyet borcumuz yok ! YANLIŞIN DA SONUNA KADAR ÜSTÜNE GİDİP YILMAYACAĞIZ.
Taaaki kirli eller kutsal formadan elimizi çekene dek..
 

Üst