Furkan'a ise şunu söylemek istiyorum, anlatmak istediğim şudur; şimdi örneğin ben gelsem foruma Duşan için, karaktersizin teki, devede de boy var ama.... yazsam sonra gitsem Şafak'ın başlığına adama bak bütün sezon yattı, paraları cebe attı, yaz tatilinde harcar artık bol bol desem sonra gidip Göksenin'in başlığına ortamı germekten başka bir işi yok, anca rakip taraftarı uyandırsın, bu kafayla ancak midyecilik yapar desem ve bunu forumdaki herkes beğenmediği oyuncu için tekrarlasa forumun hali ne olur? Burada gerçekten kaliteli basketbol analizleri yapan, bu işe kafa patlatan kişiler bir süre sonra forumda var olurlar mı?
Ve bunu üye değil yönetici yapıyor ve yaptığının maç siniri/açıklamaya tepki olduğunu düşünmeyip bir pardon bile demeyip hareketini savunuyorsa ve hatta Schilb'e şunu diyorlardı ama diyerek devam ettiriyorsa imam-cemaat ilişkisi çıkar ortaya ki ben Schilb'i de o başlıkta savunmuştum bu konuda ve hatta bir keresinde Furkan'a karşı bana göre yanlış ifadeler kullanan Mustafa Yalçın ile bile tartışmıştım zamanında çünkü Eski forum kültüründen (gerek 10.000 aktf üyeye ulaşan forumlar kurup, yöneticilik yaparak) gelen biri olarak (ki benim yaş kuşağım direkt forum kültürüne tabiiydi internette) bu tip uzun zamandır devam eden ve geleneği olan forumların bu mahalle ağzı, laçka sohbetlere dönülüp kurallar kişiden kişiye esnetildiğinde bir süre sonra kalitesini kaybettiğini defalarca gördüm.
Gerçekten bu forumun ortamını seviyorum ama sanıyorum 2 yıl önceydi, ben Erceg için hayatımda bu kadar hıyar 4 numara görmedim demiştim maç esnasında ki hıyar lafı Ege-Trakya kültüründe net hakaret kabul edilmez arkadaş ortamında, biraz argodur sadece, ne hıyar adamsın bi aramıyorsun vs gibi söylemler içerisinde kullanılır. Ben de hıyar lafını kullanmıştım ve ceza almıştım fakat gıkımı çıkarmadım çünkü yönetici haklıydı ben sonradan fark ettim ki yanlış yapmıştım. Ha bu yaygarayı o zaman ceza aldım diye koparmıyorum sadece kendimden örnek vermek istedim tamamen haksızdım biraz maçın galeyanına gelmiştim (sanıyorum Fenerbahçe final serisi ya da ciddi bir Euroleague maçıydı) biraz da maç esnasında aldığım alkolün etkisiyle.
Kendimi net bir şekilde ifade ettiğimi düşünüyorum. Sinan takımımızın oyuncusudur, değerli bir oyuncusudur, kaptanıdır. Eğer gelecek nesillere daha iyi, güvenli ve barış içerisinde bir spor kültürü armağan etmek istiyorsak bu tip hareketlerimize dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum, Sinan da böyle düşünüyor olacak ki kendi taraftarı tarafından tepki göreceği bir açıklamada bulundu ve sonrasında ekleme de yaptı açıklamasına.