Sistem ve Kadro Yapısı

Her sene olduğu gibi mevcut kadro yapımızı konuşmaya artık başlayabiliriz. Bilenler başlığın amacını bilir bilmeyenler için hatırlatma yapmak gerekebilir. Burası transfer başlığı veya oyuncu önerisi yapılacak bir konudan çok pozisyonlara göre, sistemimize göre, yerli ve yabancı rotasyona göre kadro yapımızın, kadro yapımız sonrası yaşayacağımız aksaklıkların ve avantajların değerlendirileceği bir konudur. Gelecek oyuncular değil de gelecek oyuncuların özellikleri konuşulsun. Bu formatın dışına çıkmayalım lütfen.

Yeni sezonda henüz gitmemiş, gelmiş ya da gelecek oyuncuları az çok biliyoruz. Kadromuzun gelecek oyuncuların pozisyonlarının az çok tahmin edilmesi sebebiyle az çok nasıl olacağını tahmin edebiliyoruz. Oktay Hoca'nın sistemini de az çok biliyoruz. Bu çerçevede değerlendirmelerde bulunalım.

Tamamen basketbol konuşulmasını diliyorum.

Kadromuz tahminen şu şekilde olacak;

Ender Arslan / Tutku Açık
Jamon Gordon / Lakovic / Göksenin / Shipp (belki) / Evren (belki) / Melih (çok zor kalması)
Transfer / Shumpert / Caner
Furkan (5 de olabilir) / Cevher / Haluk
Transfer / Andric / Sertaç (belki)

Forumda ve Twitter'da konuşulanlar göz önüne alındığında birkaç ana madde önümüze çıkıyor;

Önümüzde sezon maç boyunca çift oyun kurucuyla oynamamız büyük olasılık görünüyor. Bu sayede daha uzun süre tam saha baskı yaparak savunmayı ilk dakikadan itibaren agresifleştirebiliriz. Tabi negatif olarak takımın boyu da kısalmış oluyor. Burada anahtar oyuncu Gordon olacak. Gordon'ın Shipp kadar ribaundlara katkı yapması çok çok önemli.

Skoru taşıyacak isim şu anki kadro için görünmüyor sanırım. Yeni gelecek 1, 3 ve 5 numaranın skor gücünün yüksek olması gerekiyor.

Üçüncü önemli detay da Furkan ve yeni gelecek uzunun pozisyonu. Furkan'ın oynayacağı pozisyona göre gelecek oyuncunun pozisyonu da netleşecek sanırım. Furkan'ın 4 veya 5 oynamasının dezavantajları ve avantajları var. Bu da tartışılması gereken bir konu şüphesiz.

En çok konuşulan kısımlar bunlar. Kadro yapımızın eksileri ve artılarını göz önüne alarak teknik değerlendirmelerinizi bekliyorum.

tutku-ender
shipp-gordon-evren
shumpert-caner-(belki bir yabancı)
furkan-cevher
andric-yabancı

bana kalsa ben shumpert artı 5yabancı olması taraftarı degilim ama transfer politikası bu yönde görünüyor...ama yine de kimbilir yönetim sesimi duyar shumpert + 5 yabancının olası bir euroleauge macerasının erken sonlanması durumunda kimyayı bozacagını düşünüp wazgeçer :D

yönetim duy sesimi yap en kralından 5 numara transferini ve tamam bu kadar daha da yok de...

Tutku - Ender
Gordon - Shipp - Evren - Göksenin
Yabancı - Shumpert - Caner
Furkan - Cevher
Yabancı - Andric - Sertaç

Göründüğü kadarıyla önümüzdeki sezon kadromuz böyle olacak. Şu tipte bir kadroda sanırım en büyük sıkıntımız iki numaradan alacağımız şut dolayısıyla skor katkısı olacaktır. Ekstradan alınacak şutör bir guard(Lakovic vb) ise kısa rotasyonumuzun daha fazla şişmesine sebep olacaktır ki orada şutör bir oyuncumuzun olmamasından daha büyük bir tehlike teşkil etmesi olası bu durumun. O açıdan üç numaraya alacağımız oyuncunun şutla birlikte çeşitli skor opsiyonlarına sahip bir oyuncu olması oldukça önemli. Tüm bunlara rağmen gayet sağlıklı ve dengeli bir kadronun oluşacağına inanıyorum. Oktay Hoca kesinlikle geçen sezondan başlayarak imkanlar dahilinde başarılı bir kadro mühendisliği yaptı. Aynen Gordon'da olduğu gibi sisteme cuk oturan nokta transferler olacaktır kalan hamlelerimiz de.

Tutku-Ender
X1-Gordon-Evren
X2-Shumpert
Furkan-Cevher
X3-Andric-Sertaç

tarzı bir rotasyon olmalı bence.Şu anki kadromuz hücum yönünde kısır bir kadro olduğu için 3 yabancı tercihini hücumda zenginlik katacak isimler üzerinden yaptım.
X1:Gerektiğinde 1-2 oynayan lider özellikli,tecrübeli,şutör,asistçi-takımı iyi yönlendiren yani kısacası marka birisi olmalı.Şu an bu kriterlere uyan bir isim konuşuluyor zaten
X2:Klasik skorer tanımına uyan,şutu ve deliciliği iyi olan,takım sıkıştığında hücumda sorumluluk alacak bir isim olmalı.
X3:Temel taşımız belkide.İyi ribauntçu,sırtı dönük oyunlarda-orta mesafe şutunda iyi,içeriyi karartan bir isim olmalı.Bu kriterlerin hepsini birden taşıyan bir oyuncunun ücreti düşük olmayacaktır ama fedakarlık yapılmalı mutlaka

Şöyle olacak gibi.
PG:Tutku-Ender
SG:Gordon-Lakovic-Caner
SF:Shipp-Shumpert-Caner
PF:Furkan-Cevher
C:?-Andric

SG:Gordon-Lakovic-Evren
SF:T1-Shumpert-Caner
PF:Cevher-Furkan-Shumpert
C:Furkan-Andric-T2...olmalı bence..Shipp kalmasını çok istiyordum ama bence daha skorer bir 3 numara daha önemli bence..Birde pota altına iyi bir isim...Kadromuz her gelen isimle daha da güçleniyor..İnşallah geçen seneden daha iyi bir sezon geçiririz..

SG:Lako-Gordon-Göksenin
SF:Shipp-Caner-Haluk
PF:Shumpert-Furkan-Cevher
C:Yabancı-Andric-Sertaç

bence kadromuz böyle olabilir ama 3 numarada alacağımız söyleniyo o zaman shipp mutlaka 6. yabancı olarak kalmalı rotasyonda mutlaka bulunmalı dert etmez heralde bunu egosu yüksek bi adam değil çünkü.. Ayrıca göksenine ve sertaca bu sene daha fazla süre verilmeli oktay hocada güveniyo onlara ki final serisinde oynattı..

Ender-tutku-lakovic
Shipp-gordon-evren
Caner-haluk-yabancı
Cevher-shumpert-furkan
Luksa-yabancı

altyapı kontenjanı göksenin.

Shipp,haluk ve evren ligte tribüne çıkar.euroleague de kadro 15 kişi sıkıntı yok.
gerektiğinde furkan 5 shumpert 3 oynar.evren'in kadroda tutulması iyi olur.sertaç ve melih süre alabiliecekleri takımlara kiralanır.

PG:Tutku-Ender-Lako
SG:-Gordon-Ship-Göksenin
SF:-Shumpert-Caner-Haluk-Yabancı
PF:-Cevher-Furkan-
C:Andric-Sertaç-Yabancı

3 numaradaki shumpert gerektiginde 4 numara oynayabilir.Ayrıca 3 numaradaki yabanciya Keselj 5 numaraya pekovic,bourosis veya nesterovic'den birisi gelirse kadromuz çok daha iyi olur.

Tutku-Ender-Lakovic
Shipp-Gordon-Evren
Caner-Haluk-Shumpert
Cevher-Yabancı-Furkan
Andric-Yabancı

Shumpert ve Haluk gecen sene zorunlu olarak 4 numarada görev yaptıalr asıl yerleri 3 numara olduğunu düşünüyorum.

Çokkarıştı yalnız kadro. Şimdi hem 3 hem 5 gerekecek bize. Yalnız bu iki teercihi iyi yaparsak çok acaip bi takım oluyoruz. Ama kafam çok karıştı. Çift guard ? Üç guard ? 4 kısa ? Topu getirecek oyuncu ? 3 numarada kim olcak ?

Öncelikle 2 satırlık mesajların sayıca az olduğu, uzun uzun basketbol dolu paragrafları gördüğümüz bir başlık olur umarım.

Lakovic'in gelmesiyle Gordon 2 numarada oynayacaktır tamamen. Lakovic'le Gordon birbirlerini iyi tamamlayan oyuncular ve muhtemelen Lakovic sahadayken Gordon'u da sahada tutmaya özen göstereceğiz.

Bu takıma bir 3 numara, bir de uzun transferi yapılacak. Muhtemelen uzun oyuncunun skor yönü kuvvetli olacak. Öyle olması da lazım zaten. Rotasyon da tahminen şu şekilde ve şuna yakın olur.

PG : Tutku (18 dk), Ender (15 dk), Lakovic (7 dk)
SG : Lakovic (15 dk), J.Gordon (22 dk), Göksenin/Evren (3 dk)
SF : Yabancı (20 dk), Caner/Haluk (12 dk), Şampırt (8 dk)
PF : Cevher (13 dk), Şampırt (12 dk), Furkan (5 dk), Yabancı (10 dk)
C : Andric (18 dk), Furkan (15 dk), Yabancı (7 dk)

Furkan'ı ben 4 numara olarak görüyorum daha çok ama Mahmuti'nin onu 5 olarak kullanacağı söyleniyor. Gelecek uzun da hem 4, hem 5 oynayabilen bir uzun olacak muhtemelen. Aklıma Bourousis geliyor aslında.

Shipp 6.yabancı olarak kalacaksa da Euroleague'de Caner'in dakikalarını çalar, ligde de zaman zaman nispeten zayıf maçlarda Lakovic ve J.Gordon'la değişir.

Şampırt 4 oynarken ribaundlarda sorun yaşayacağımızı da düşünmüyorum. Burada Shipp'in, Gordon'un vereceği ribaund katkısı çok önemli. Final serisinde Şampırt oyundayken ribaundlar hep dengeliydi. Ne zaman Haluk'u 4 olarak kullanmak zorunda kaldık, hücum ribaundu verdik. Şampırt'ın zıplayamadığı maçı istisna tutuyorum tabiki.

Bir de Kerem Abi, Haluk zorunluluktan sadece final serisinde 4 oynadı bu sene ama Shumpert'ı 3 numara gibi görüp Haluk'u 4'e yazman garibime gitti biraz, onu da belirteyim :)

Yeni transferlerle birlikte gerçekten iyi bir takım oluşturuyoruz. Daha 2 transferimiz var. Şimdi iyi şut atan bir 3 numara(Keselj) ile hatta 4 poziyonuna da kayabilen bir oyuncu ile ikili oyunları iyi oynayan ayrıca rebound sezgisi de iyi olan bir 5 numara bulduğumuz zaman takım ortaya çıkacaktır. Gelecek sene herkezin dediği gibi çift oyun kurucu ile oynayacağımız kesin artık. Tutku-Lakoviç-Keselj-Furkan-Transfer şöyle bir 5 gerçekten güzel duruyor. Tek soru işareti Furkan 4 poziyonunda ne yapabilir.

Tutku-Ender
Lakovic-Gordon-Göksenin(Evren)
Keselj-Shumpert-Caner
Furkan-Cevher
Transfer-Andric

Shipp'in artık gönderileceğini tahmin ediyorum. Ayrıca Haluk'ta var ne kadar gelecek sezon fazla süre alamayacak olsada tecrübesi ve büyüklüğü ile takıma olumlu yönde katkı verecektir. Ayrıca şöyle bir kadroda uzunlarımızın faul problemine girmesi durumu da kafamı karıştırmıyor değil işte o zaman Keselj gibi Shumpert gibi oyuncuların 3-4 oynayabiliyor olması devreye girecektir.

O kadar kadro(lara)ya yazdık artık Keselj alınsın hani :D Duy sesimizi Hakan Üstünberk.

Böyle bir kadro ile Euroleague elemelerinde 3. maçı zorlarız gibi düşünüyorum olduda elenirsek(olmasın ama böyle birşey) Eurocup'ta zirveye oynarız.

Öncelikle 2 satırlık mesajların sayıca az olduğu, uzun uzun basketbol dolu paragrafları gördüğümüz bir başlık olur umarım.

Lakovic'in gelmesiyle Gordon 2 numarada oynayacaktır tamamen. Lakovic'le Gordon birbirlerini iyi tamamlayan oyuncular ve muhtemelen Lakovic sahadayken Gordon'u da sahada tutmaya özen göstereceğiz.

Bu takıma bir 3 numara, bir de uzun transferi yapılacak. Muhtemelen uzun oyuncunun skor yönü kuvvetli olacak. Öyle olması da lazım zaten. Rotasyon da tahminen şu şekilde ve şuna yakın olur.

PG : Tutku (18 dk), Ender (15 dk), Lakovic (7 dk)
SG : Lakovic (15 dk), J.Gordon (22 dk), Göksenin/Evren (3 dk)
SF : Yabancı (20 dk), Caner/Haluk (12 dk), Şampırt (8 dk)
PF : Cevher (13 dk), Şampırt (12 dk), Furkan (5 dk), Yabancı (10 dk)
C : Andric (18 dk), Furkan (15 dk), Yabancı (7 dk)

Furkan'ı ben 4 numara olarak görüyorum daha çok ama Mahmuti'nin onu 5 olarak kullanacağı söyleniyor. Gelecek uzun da hem 4, hem 5 oynayabilen bir uzun olacak muhtemelen. Aklıma Bourousis geliyor aslında.

Shipp 6.yabancı olarak kalacaksa da Euroleague'de Caner'in dakikalarını çalar, ligde de zaman zaman nispeten zayıf maçlarda Lakovic ve J.Gordon'la değişir.

Şampırt 4 oynarken ribaundlarda sorun yaşayacağımızı da düşünmüyorum. Burada Shipp'in, Gordon'un vereceği ribaund katkısı çok önemli. Final serisinde Şampırt oyundayken ribaundlar hep dengeliydi. Ne zaman Haluk'u 4 olarak kullanmak zorunda kaldık, hücum ribaundu verdik. Şampırt'ın zıplayamadığı maçı istisna tutuyorum tabiki.

Bir de Kerem Abi, Haluk zorunluluktan sadece final serisinde 4 oynadı bu sene ama Shumpert'ı 3 numara gibi görüp Haluk'u 4'e yazman garibime gitti biraz, onu da belirteyim :)

Gazanfer abi sana katılmakla birlikte bence Oktay hoca Shumpert ı 3 numara oynatmayacak.. Çünkü geçen sene hiç düşünmedi onu 3 numara olarak bence 4 olarak oynayacak Shumpert..
3 numaraya egosu yüksek olmayan keskin bi şutör alıp pota altınada kalıplı pasör özelliği olan bi oyuncu olursak rotasyon tamamlanır bence..

Gazanfer ben Haluk'un sadece gerektiği anlarda kadroda daha doğrusu rotasyonda yer alacağını düşünüyorum. Faul problemlerini ve rakiplerin bize yaratabilecekleri problemleri düşününce Haluk'un kısa sürelerle yardımda bulunacağı yer uzun forvet olur bence. Tabi ben iyi bir 3 numara alınırsa böyle düşünüyorum.