Sistem ve Kadro Yapısı

Oktay hoca ısrarla Shumpert ın tam bir 4 numara olduğunu söylüyor.. 4 numarada undersize kalabiliyo ama hücumda çok miss match up yaratıyo.. Ayrıca sakat sakat oynadığı maç dışında çok ezilmedi ribaundlarda ondada zıplayamıyodu zaten..

Shumpert'ı yeni gelecek adama göre değerlendirmek gerekiyor. 4 numara alırsak Cevher de varken Shumpert 4 oynamaz bence.

Ben Shumpert'ın kesinlikle kendi yerinde yani 3 numarada oynaması gerektiğini düşünüyorum.3 numara transferi değilde 4 ve 5 numara transferi yapıp transfer sezonunu şimdilik kapayabiliriz.İnşallah sakatlıksız bir sezon geçiririz.Euroleague'de Final four'lar Ligimizde Finaller Kupa'da ise şampiyonluklar yaşarız inşallah... :)

tutku ender lakovic
shipp gordon
shumpert caner
furkan-cevher
andric-pivot

bu 11 kişiye evren-göksenin-haluk üçlüsünden biri dahil olacaktır olmalıdır da...kanımca evren gider göksenin kiraya verilir haluk da takıma tecrübesiyle abilik eder 12. oyuncu olarak...yada göksenin de kalacaktır yer yer 12 kişilik kadroya girecektir ama düzenli süre alabilecegi bir takım göksenin için daha faydalı olacaktır...

Benim şahsi fikrim türkiye'de lakovic-gordon-caner-shumpert-yabancı transfer 5'i ile başlarız. Bu 5'e caneri koyma sebebim 3+2 kuralıdır. Bu beş ile savunmada lakovic'in eksiklerini gordon ve caner gibi dış savunması iyi oyuncuların kapatabileceğini düşünüyorum. Hücumda ise gerekli yerlerde ya lakovic sazı eline alır ya gordon penetre ile sayı bulur ya caner ceza atışlarını keser yada içerden post up ile sayılar bulabiliriz. Avrupa'da ise caner-yabancı transfer değişikliği yaparız ve yolumuza devam ederiz. Ayrıca bence ship'in 6.yabancı olarak kullanımı avrupa'da kadro şişkinliğine neden olabilir. Ama asla shipp gönderilsin demiyorum 2 seneliğine kiralanması için fener ve efes dışındaki bütün takımlar ayaklarımıza kapanırlar. Yazımı bir soruyla kapatıyorum

Devşirme statüsü konusunda her sene değişiyor diye biliyorum yani federasyon her sene için farklı şartlar istiyo diye biliyorum o şartları bilen var mı ?

tutku ender lakovic
gardon shipp göksenin
shumpert yabancı (skorer) caner
cevher furkan
yabancı andric
Böyle bir kadroyla hem lig de hemde El de galatasaray yakısan bir sekilde mücadele ederiz
NOT: Alınacak 5 numara eger 4 numara oynuya bilecek bir oyuncu olursa daha harika olur

Tutku-Ender
Jaka-Gordon-Goksenin
Transfer-Sampı-Caner
Kerem Gonlum-Furkan-Cevher
Andric-Transfer

Boyle bır kadro muazzam olur. Shıpp de 6. yabancı olarak kalabılır. 3 numaraya alınacak oyuncunun mutlaka hem savunma yonunun hem de hucum yonunun ıyı olması lazım ayrıca ara ara 2 numara da oynayabılmelı. 5 numara için kalın, ıkılı oyunları ıyı oynayabılen ve sırtı donuk oyunu olan bır ısım dunulmelı. Hem çok kısaldığımız hem de zaten Cevher gıbı bır oyuncumuz olduğu ıcın Sampı artık 3 numara kullanılmalı. 4 numara ıcın Kerem Gonlum gelırse hem Furkan'ı ara ara beste kullanırız hem de 4 numara ıcın zaten boyle bır tecrubeye ıhtıyacımız oldugunu dusunuyorum. Efes pota altını cok sısırdı. Kerem de bıze gelmeye sıcak bakıyor. Kerem de Efes'e baskı yaparsa onu uygu bır bonservıse bırakabılırler. Ben boyle bır kadro dusundum. Malesef Haluk kaptana da yer bulamadım ama artık onu teknık heyette gorebılırız dıye dusunuyorum. Tabı her seyın en ıyısını Oktay Hoca bılır.

Not: Tatılde Ingılızce klavyeden yazdıgım ıcın unluler noktasız, kusra bakmayın.

andric ve shipp ile sözleşme tazelendikten sonra 3yabancı alınacagı söylendi...6. yabancı öyle gereksiz olur ki şu takıma...henüz önümüzde geçmemiz gereken bir euroleauge ön elemesi var...hele bir geçelim, gruplarda görelim napıyor bu kadro ya da neleri yapamıyor,işte o zaman düşünülebilir 6. yabancı...ki şahsi fikrim bu kadroya eklenecek saf bir 5 numara(öyle 4,5 falan degil ayakları yere saglam basan bir 5 numara) ile hali hazırda bulunan kadro pekala euroleaugede de iş yapar...yeter ki takımın çarkları dogru işlesin...

EL elemesini geçemesek bile Eurocup şampiyonluğu için oynamalıyız. Aşağısı kesmez. Bence geçen sene 1-2 hamle ile oynayabilirdik.

Alalım Ersan'ı bütün dertlere çare olsun.Zaman zaman 3 numarada zaman zaman da 4 numarada kullanırız;böylece iki pozisyonda olan eksiklikleri kapatırız.Bir de 5 numara için iyi bir yabancı alırsak daha ne isteyelim?

Eğer Euroleague'den elenirsek Eurocup'ta şampiyonluk için oynamamız lazım ki Eurocup'ı alabilecek en iyi kadro var elimizde EL'de bile Top 16'ya kalır bu takım.Ben ilk 5 söylentilerine katılmıyorum.Takımın ilk 5'i böyle olsa daha mantıklı olabilir.
Lakovic
Lucas
Shumpert
Cevher
Alınacak yabancı.

Shumpert'ı 3 te başlatıp Oktay hoca eğer faul problemi olursa 4'de oraya çekebilir.Ama ben Shumpert'ın bu sene 3'te oynayacağına inanıyorum ki öyle olması gerektiğini savunuyorum.Rotasyon burda çok güzel oldu.Bir sürü kaliteli isimler var Tutku olsun Ender olsun Andric olsun Caner olsun Haluk olsun...5 numara transferi garanti olacak heralde ve bu inşallah çok iyi bir isim olur.Benim hayalimdeki kişilik böyle 5 numara için;Smaç'ı vurduğunda pota sallanacak :D rakip oyuncular onu itikleselerde o yerinden bile kıpırdamayacak :D aslında aklımda isim var Sofoklis Schortsanitis ama zor gibi gözüküyor almamız ama eğer böyle bir isim alınırsa vay canına :D

bu takımın şuanda ihtiyaç duyacagı tek adam kalın ve post up oyununu bilen bir 5 numara...birkaç yere daha yazayım belki dikkat çeker diye düşünüyorum esteban batista bu sistemin aradıgı 5 numara olur...daha da transfere gerek kalmaz...adamın geçtigimiz sezon ispanya ligindeki ortalamaları yaklaşık 12sayı 8 ribaund...pekovic hayaldir fakat batista gerçek olabilir...

Eğer Euroleague'den elenirsek Eurocup'ta şampiyonluk için oynamamız lazım ki Eurocup'ı alabilecek en iyi kadro var elimizde EL'de bile Top 16'ya kalır bu takım.Ben ilk 5 söylentilerine katılmıyorum.Takımın ilk 5'i böyle olsa daha mantıklı olabilir.
Lakovic
Lucas
Shumpert
Cevher
Alınacak yabancı.

Shumpert'ı 3 te başlatıp Oktay hoca eğer faul problemi olursa 4'de oraya çekebilir.Ama ben Shumpert'ın bu sene 3'te oynayacağına inanıyorum ki öyle olması gerektiğini savunuyorum.Rotasyon burda çok güzel oldu.Bir sürü kaliteli isimler var Tutku olsun Ender olsun Andric olsun Caner olsun Haluk olsun...5 numara transferi garanti olacak heralde ve bu inşallah çok iyi bir isim olur.Benim hayalimdeki kişilik böyle 5 numara için;Smaç'ı vurduğunda pota sallanacak :D rakip oyuncular onu itikleselerde o yerinden bile kıpırdamayacak :D aslında aklımda isim var Sofoklis Schortsanitis ama zor gibi gözüküyor almamız ama eğer böyle bir isim alınırsa vay canına :D

baby shaq'ı şu sitede ilk zikreden biri olarak üzülerek söylüyorum maccabi ile sözleşme yeniledi :D

İyi bir 3 numara ek olarak Pekovic hamlesinden sonra.F.Ülker'de Gist'ten vazgeçip çok daha iyisini almazsa bu sezon sonu şampiyonluğu görürüz.Shipp kesinlikle kadroda tutulmalı ayrıca :)

Ben hala ve ısrarla Shumpert ın 4 oynayacağını içeriye saf bir 5 numara alacağımızı düşünüyorum :) bence
Lakovic-Gordon-Caner-Shumpert-Yabancı5
Tutku-Ender-Yabancı3-Furkan-Andric şeklinde rotasyon yapılabilir ancak ikinci takım EL de skor sıkıntısı çekebilir Tutku/Andric pick and roll leri yetersiz kalabilir o yüzden alınacak 3 numaranın skor potansiyeli yüksek olmalı bence..
Tutku-Lakovic-Caner-Shumpert-Yabancı5 bence tbl için ideal 5 olablr hücum ve savunma kombinasyonlarını düşününce..

Ben hala ve ısrarla Shumpert ın 4 oynayacağını içeriye saf bir 5 numara alacağımızı düşünüyorum :) bence
Lakovic-Gordon-Caner-Shumpert-Yabancı5
Tutku-Ender-Yabancı3-Furkan-Andric şeklinde rotasyon yapılabilir ancak ikinci takım EL de skor sıkıntısı çekebilir Tutku/Andric pick and roll leri yetersiz kalabilir o yüzden alınacak 3 numaranın skor potansiyeli yüksek olmalı bence..
Tutku-Lakovic-Caner-Shumpert-Yabancı5 bence tbl için ideal 5 olablr hücum ve savunma kombinasyonlarını düşününce..
2 tane 5 vermişinde caner i 5 başlatmak bile küçük düşünmek demek olur bence hem tutku ve ender aynı anda yedek olmaz mutlaka bi türk ve jaka ile 1-2 başlanır 3 için kararsızım ama yabancı olabilir alıncak olan 4 furkan ve yabancı 5 inanılmaz bi ilk beş olabilir rotasyonda 1-2 için ender-lucas ve 3-5 dakika da olsa evren(giderse göksenin) 3 için şampi ve caner (caner 5-7 dakika en fazla) 4 için cevher ve 5 içinde luksa bence ideal bi 10 kişilik rotasyon demektir (canerle 11 ama fazla kullanılmamalı çünki kapasitesi takımın aşağısında)

2 tane 5 vermişinde caner i 5 başlatmak bile küçük düşünmek demek olur bence hem tutku ve ender aynı anda yedek olmaz mutlaka bi türk ve jaka ile 1-2 başlanır 3 için kararsızım ama yabancı olabilir alıncak olan 4 furkan ve yabancı 5 inanılmaz bi ilk beş olabilir rotasyonda 1-2 için ender-lucas ve 3-5 dakika da olsa evren(giderse göksenin) 3 için şampi ve caner (caner 5-7 dakika en fazla) 4 için cevher ve 5 içinde luksa bence ideal bi 10 kişilik rotasyon demektir (canerle 11 ama fazla kullanılmamalı çünki kapasitesi takımın aşağısında)
Caneri tbl de rotasyon açısından kullanabiliriz iyi bi takım oyuncusu ama tabiki EL de caner yetersiz kalır sadece 3 numarayı dinlendirmek için 5 dk fln kullanabaliriz