Sistem ve Kadro Yapısı

Shumpert'in sakat, cezalı filan olmadıkça kesinlikle tribüne çıkmayacağını düşünüyorum. Sonuçta hem 3 hem de 4 oynayabiliyor; 3 numarada zaten Haluk tribünde olacak genelde. 4 numarada ise Cevher hariç şut tehdidi olan bir tek o var. Cevher'i yeni transfer etmişken yollar mı hoca? Bence yollamaz. Shumpert & Cevher'i aynı anda ilk 12de tutmak isteyecektir. Tutku'yu da pick&roll ayrıcalığından dolayı tutmak ister diye düşünüyorum...

Kadroya baktığımızda 2 sene için yeterli görülebilen ancak uzun vadede tarkrar bi oluşum içine gidilmesi kaçınılmaz bi kadromuz oldu sanki ne dersiniz? en fazla 2 sene daha maksimum verimi alıp sonrasında artık emekli olcaklar listemiz; Tutku-Jaka-Şampi bu isimler en fazla 2 sene 4 sene içinde Lucas-Ender-Cevher yani 10 oyunculuk rotasyonun 6 tanesi eder buda. Şampinin yeri geçen seneden hazır zaten:) İLKAN KARAMAN . Uzun vadede luksa - ilkan - göksenin ve alınacak yabancı center kalıo bence bu yapılanma içinde ilerde Barış ermiş i motive etmek kesinlik kaznıo seneye yada en geç 2 sene içinde. Yine yerli bir kısa lazım bize çok iyi araştırılıp gelecek vadeden mutlaka bi sg taraması yapılmalı 2 sene içinde ne dersiniz?

Farkındayım ooo ne yaptın sen diyenleriniz olacaktır ama bence sadece günün ve gelecek bi kaç günün hesabını yapmaktansa müthiş bi yapılanma ile gelecek 10 yılı konuşmak daha mantıklı bence çünki şunu iyi biliyorumki günlük başarılar gelip geçicidir önemli olan ekol yaratmak ve devamlılık olmalı yani biz önümüzdeki 10 senede 3 kez belki şampiyon olalım ama en az 7-8 defa final oynayalım bence hedef bu olmalı ama bu kadarlada sınırlı kalmamalıyız madalyonun diğer tarafında Eurolauge gibi bir özel klasman var ordada 10 sene içinde f4ler yapan ve belkide şampiyon olan bir takım olmamız gerçeği var bunun yoluda sağlam yapılanma ve sürekli değişen diil gelişen kadrolar kurmaktan geçiyor bence... sıktım belki ama gelecek nasılsa bi gün gelecek 21 yıl sonra final geldiyse 10 yıl içinde neden EL de bir final gelmesin hatta şampiyonluk?

Kadroya baktığımızda 2 sene için yeterli görülebilen ancak uzun vadede tarkrar bi oluşum içine gidilmesi kaçınılmaz bi kadromuz oldu sanki ne dersiniz? en fazla 2 sene daha maksimum verimi alıp sonrasında artık emekli olcaklar listemiz; Tutku-Jaka-Şampi bu isimler en fazla 2 sene 4 sene içinde Lucas-Ender-Cevher yani 10 oyunculuk rotasyonun 6 tanesi eder buda. Şampinin yeri geçen seneden hazır zaten:) İLKAN KARAMAN . Uzun vadede luksa - ilkan - göksenin ve alınacak yabancı center kalıo bence bu yapılanma içinde ilerde Barış ermiş i motive etmek kesinlik kaznıo seneye yada en geç 2 sene içinde. Yine yerli bir kısa lazım bize çok iyi araştırılıp gelecek vadeden mutlaka bi sg taraması yapılmalı 2 sene içinde ne dersiniz?

SG olarak Melih Mahmutoğlu kadroda yer alıyor zaten. Ayrıca C olarak Sertaç Şanlı'yı da unutmayalım...

melih ve sertaç isimleri evet haklı olabilirsin renktaş ama bize sınıf atlatacak kadar mükemmel olacaklarmı ilerde? Sormamız gereken soru bu kendimize. ben 2 tamesinden 1ine bile razıyım ama hedefler bu kadar büyümüşken ve dahada büyüyecekken bende soru işaretleri bırakmıo değiller ikiside:( bize karşıyakanın zamanında oluşturduğu bi türk rotasyonu gerekiyor onlara imrendiğim için değil ama türk oyuncuların ne kadar önemli olduğu gerçeğini bildiğim için üzerinde duruyorum bu kadar. Hoş her ne kadar ülker in kaymağını yemiş olsalarda semih-ömer aşık- ö. onan-oğuz gibi güçlü bir türk rotasyonu kim istemez değilmi? Karşıyaka farkındaysan bu rotasyondan uzaklaşmaya başladı yani takımlarını yabancı oyuncu üzerine kurmaya başladılar ki bence yanlış yoldalar:) (bi karşıyakalı yoktur umarım bunu okuyan) türklerin iyi olmazsa olmaz bu işler öyle 10 tane yabancıyı getir kimyasını oturt EL de şampiyon ol yok öle şeyler:) son şampiyonlara bakalım barca ve pana navarro-rubio-fran vasqiuze olmasa pana diamantidis olmasa asla şampiyon olamazlardı bence. yerli takıma ruh katar yabancı sadece kalite:)

İlk olarak dün demiştim. 2 sene önce yavaş yavaş Cem AKdağ ile denediğimiz 3 guardlı modern hızlı basketbol sürecine geçiş yapacağımızı düşünmeye başladım ben. Oluşturulan kadro bu yönde ilerliyor. Ender-Tutku Lakoviç Evren Shipp Caner Göksenin'den den oluşan Guard potansiyelli oyuncularımız 1-2-3 de süre alıp 4-5 numaraları Skorer ribauntçu oyunculardan oluşturabiliriz. Furkan Pekoviç ikilisi bu anlamda çok ideal. Oyunu hızlandırmak istediğimizde Andrici de buna dahil edebiliriz. Ki 4 kısalı oyuna döndüğümüz aşamalarda Shumpert Cevher gibi dış skor yükü yüksek oyuncularla rakip için önlem alınamaz hale gelebiliriz. Tabii ki kadro oluşmadan böyle şeyler konuşmak varsayımdan öteye geçmiyor. Ama 3 numaraya bir oyuncu almazsak daha da ciddi düşünmeye başlayacağım bu varsayımı. Ama her şekilde 5 numaraya bir oyuncu almamız gerekiyor. Ve gelen haberlerde o yönde...

Bu arada furkanı unutmuş die düşünebilrisiniz ama bence furkan en geç 3 sene sonra maalesef:) nba yolcusu çünki bu potansiyel varken ve bu kadar gelişime açık ve çalışkan bi kişilikken nba ye gitmemesini beklemek polyannacılık olur arkadaşlar.. Furkandan nba e gidene kadar ne kadar katkı alabilirsek o bizim için yeterli yoksa bende isterim 6-8 sene arası bizde oynasın:)

İlk olarak dün demiştim. 2 sene önce yavaş yavaş Cem AKdağ ile denediğimiz 3 guardlı modern hızlı basketbol sürecine geçiş yapacağımızı düşünmeye başladım ben. Oluşturulan kadro bu yönde ilerliyor. Ender-Tutku Lakoviç Evren Shipp Caner Göksenin'den den oluşan Guard potansiyelli oyuncularımız 1-2-3 de süre alıp 4-5 numaraları Skorer ribauntçu oyunculardan oluşturabiliriz. Furkan Pekoviç ikilisi bu anlamda çok ideal. Oyunu hızlandırmak istediğimizde Andrici de buna dahil edebiliriz. Ki 4 kısalı oyuna döndüğümüz aşamalarda Shumpert Cevher gibi dış skor yükü yüksek oyuncularla rakip için önlem alınamaz hale gelebiliriz. Tabii ki kadro oluşmadan böyle şeyler konuşmak varsayımdan öteye geçmiyor. Ama 3 numaraya bir oyuncu almazsak daha da ciddi düşünmeye başlayacağım bu varsayımı. Ama her şekilde 5 numaraya bir oyuncu almamız gerekiyor. Ve gelen haberlerde o yönde...

işte bu sistem oktay hocanın sitemiyle tezatlık taşımıomu? 3 tane pg ve pg-sg karışımı hızlı hücümcular demek savunma takımından vazgeçip hücum takımına geçiş demek oluyorki burda bence düşünülmesi gereken önemli bi ayrıntı. Şayet geçersek savunma koçu oktay mahmuti kendi sistemini çütürmüş olmazmı? hızlı oyun yorulmak demektir enerji dengesi kurulmamış takımın savunma zafiyeti doğmazmı? 80-90 atıp 75-85 yiyen bjk örneği benim son isteğim olurki o zamanda boş yazıoruz demektir:(

şimdi sühancım sen biz hızlı olursak rakipte yorulacak diye düşündüğünü ve hatta yazmaya başladığını tahmin ediyorum ama bence yanlış olur evet katılıyorum 2 pg-sg ile kısada olsa oynamak doğru olabilir ama 3 kısalı bi 1-2-3 rotasyonu ve hızlı hücümlar bizi savunma takımı olmaktan çıkartıp hücum takımı yapar. Taamam herkes ister 100 sayı attığımız maçları izlemek ama 100 atarken 95mi yiyorsun 70mi? hangisi doğru olur?

Evet kadro yapısı 3 kısaya dönüyor. Ben de Hoca'nın Shumpert & Cevher ile hızlı, şutu olan 4 numaraları tercih edip, Shipp'i 3 numaraya çekeceğini düşünüyorum. 2 numarada Gordon & Evren & Göksenin gibi fizikli ve gerektiğinde sertlik koyabilecek bir üçlü görüyoruz; 1 numara tercihleri ise oynayan/oynatan cinsten. Geçen seneki rakibin dengesini bozan hızlı, kısa 5 oyununa devam. Bu sezon yeni transferler ile her pozisyonu yedekledik; ekstra sakatlıklar olmazsa sezon boyu oynarız bu oyunu. Tek çekincem (kalıplı 5 aldığımız varsayımı ile) 3 numarada Shipp-Caner-Haluk rotasyonu nereye kadar gider?

Geçen sene Normal sezonu bilmem amaPlay offlarda BJK Banvit ve FB'ye karşı hızlı hücum hızlı geri dönüşü denedik zaten. Ama boşta kaldığında cezayı kesecek oyuncuları bulamadık. Shumpert'in eline bakmak zorunda kaldık. 5 numaralarımız ise bir gün biri diğer gün diğeri skorerdi. Yani bunu geçen sene de denemeidk diyemeyiz. Bakın bu seneki play offlarda ideal kadromuza. Tutku-Evren-Shipp-Shumpert-Andric Veya rol değişikliği ile JJ-Shipp-Caner-Schumpert-Ermal. Yani play offlarda da bunu denedik. Oktay hocanın önemli özelliği dogmaları ile yaşamaması. Göksenini birden ilk beşe alıp Barış Ermiş'in savunmasına verebiliyor mesela. Ya da Evren'i PG oynatıp Shipp-Caner Haluk Ermal ile de çıktığı oldu. Yani Oktay hocanın takımları her zaman savunmaya önem verecektir savunacaktır. Ama hücuma ağırlık vermeyeceği anlamına gelmez. Determinist denge önemli olan unsur olacaktır

Dediğim gibi transferler bitse bile 3-4 hazırlık maçını görmeden takımın nasıl oynayacağı konusunda bir şey diyemeyiz. Sadece olabilecek şeyleri konuşuyoruz. Bir nevi fikir jimnastiği yapıyoruz. Başlığın amacı da bu zaten..

şimdi sühancım sen biz hızlı olursak rakipte yorulacak diye düşündüğünü ve hatta yazmaya başladığını tahmin ediyorum ama bence yanlış olur evet katılıyorum 2 pg-sg ile kısada olsa oynamak doğru olabilir ama 3 kısalı bi 1-2-3 rotasyonu ve hızlı hücümlar bizi savunma takımı olmaktan çıkartıp hücum takımı yapar. Taamam herkes ister 100 sayı attığımız maçları izlemek ama 100 atarken 95mi yiyorsun 70mi? hangisi doğru olur?

Tam doğru değil. Rakibi yarı sahadan alan riskli bir kısalara önde baskı stratejisi ile kuruyoruz defansı. Dolayısı ile kısa rotasyonunun dinamik & yedekli olması hayati önem taşıyor! Bu baskı ile rakibin kısalarını yoruyor ve top kaybına zorluyoruz. Kapınca da hızlı bitirmek istiyoruz. İşte burada 3 numaranın hızlı olması önemli, trailer gelecek çünkü yüksek posttan. Bu taktiği bozacak şey FB-Ülker serisinde olduğu gibi Preldzic benzeri bir uzun-kısanın penetreleri olabilir ki onlardan fazla bulunmuyor...

Haklısın sühan burdaki tartışmaların hepsi takımımızın nasıl daha iyi olacağına ait olduktan sonra görüş farklılıkları çok önemli değil bencede idefix olmamak lazım ama takım kimyamız geçen sene genel olarak oktay hocanın felsefesini yansıtan savunma ağırlıklı bi kimlikti. Tabiki savunma oynuycağız diyede kamlumbağa yavaşlığında oynamayalım haklısın ama ben yinede hızlı hücumun çok enrjik bi takım kimyasıyla lakalı olduğunu düşünüyorumki maalesef buda bizim kadromuz için biraz uzak çünki takımımızın yaş ortalaması sg ve pg de biraz yaşlı:( dinamik olmasakta yeri geldiğinde hızlı hücümlarla kolay sayıya hyr demem ama 40 dakika boyunca koş koş takımı istemem bu kadroyla ki ilk 20 dakikarda 20 sayı önde olduğumuz maçları bile son 5 dakikada kafa kafaya oynamak zorunda kalırız gibime gelio buda:(

Hayır öngörüne olan bu güvenin nereden geliyor çok merak ettim. Ne diyeceğime o kadar eminsin ki bir de yazı yazmışsın. Öyleyse bu konuşma devam ederse 3 mesaj sonra neler diyeceğiminde farkında olduğunu düşünüyorum..

Yaptığım yoruma gelirsek. benim dediğimle senin dediğin arasında dağlar kadar fark var. 3 guardlı oyun sistemi dedim bir de Cem akdağ dedim hemen gittin o sezona haa o sezon 100 atar 100 yerdik demek öyle bir oyun oalcaka getirdin olayı bağladın. O sezon bunu oynadık ama 5 oyuncunun ortalama dakikaları 35 dakikaydı. Hatta 4 yabancıyı aynı anda oynatabilsek ilk beşle maça başlayıp bitirecektik. E tabii ki o yorgunluk maçın sonunda koş koş at basketboluna dönmemize neden oluyor. Oysaki 3 guardlı sistem oyunda aktifliği attırır 4-5 i istediğin gibi kullanırken 3 oyuncun aktifdir. Topun nereden nasıl çıkacağı şut mu atılacağı belli olmaz. Orta düzey takımların bir üst kademeye geçişinde iyi bir taktikdir. Bu mantıkla Orlando NBA finali oynadı. ama onlarında rotasyonu dardı ve D.Howard'ı yedekleyecek bir oyuncu bulamamışlardı. Tekrar söylüyorum bu tarz oynayacağız demiyorum. Oynayabilriz diyorum Bak altını çizdim dediklerimin. Eğer o tarz oynayacaksak zaten o ssitemin açılımını detaylı olarak burada yaparım. Ama lütfen rica edeceğim PG-SG-SF-PF-C mantığı ile düşünüp 3 Guardlı oyun mantığını eleştirmeyelim. Bunun için var olan basket mantığından çıkıp düşünmen gerek. Büyük ihtimalle de basketbolu pek bilmeyen kardeşlerim bu sistemi daha kolay anlayacaktır. Çünkü alışkanlıklar bazen görmemizi engeller.

Neyse eğer KEselj gibi bir 3 numara transferi yaparsak zaten benim konuşmalarımın boş olduğu ortaya çıkar. O ana kadar beklemek daha iyi benim açımdan..

işte bende o yüzden kesinlikle keselj gerekli diorum ship i 6. yabancı düşünmemek demek 5 yabancıyla kalmak demek center alacağımıza göre keselj transferini olmaması demek ve bence yanlış yapılanma olur buda bence:( keselj gibi bi adam şart bu takıma..

Ama anlaşılan oktay hocanın son açıklamasına göre senin düzene dönüyoruz demektir işin ucunda oktay hoca olunca güvenmemek imkansız yapılanmasına ve düzenine ama yinede hızlı takım olmamız gerekmio baskıya bende varım ama çok enrjik kısalarımız yok bence o baskı için sühan

Tutku-Lakovic-Ender
Gordon-Evren/Göksenin
Caner-Yabancı/Shipp
Cevher-Furkan-Shumpert
Andric-Yabancı

12 kişilik kadromuz böyle olur. 3 numara transferi olmazsa Shipp kalır. Göksenin,Sertaç ve Melih kiralanabilir yada çift lisans yapılabilir.
Haluk tutulursa sakatlık gibi durumlarda joker olur, zaten kendini hep hazır tutan bir oyuncu.
Shumpert artık 3 numara oynayabilecek hıza sahip değil. Rakip durumuna göre eşleşme sorunu yaratabilir. Gelecek sert bir pivotla beraber kullanabiliriz. Shumpert sahada olduğu zaman gordon da sahada olur.
Tutku/Ender-Furkan/Cevher-Andric gibi 3lüler olabilir dengelemek için

Tutku-Lakovic-Ender
Gordon-Evren/Göksenin
Caner-Yabancı/Shipp
Cevher-Furkan-Shumpert
Andric-Yabancı

12 kişilik kadromuz böyle olur. 3 numara transferi olmazsa Shipp kalır. Göksenin,Sertaç ve Melih kiralanabilir yada çift lisans yapılabilir.
Haluk tutulursa sakatlık gibi durumlarda joker olur, zaten kendini hep hazır tutan bir oyuncu.
Shumpert artık 3 numara oynayabilecek hıza sahip değil. Rakip durumuna göre eşleşme sorunu yaratabilir. Gelecek sert bir pivotla beraber kullanabiliriz. Shumpert sahada olduğu zaman gordon da sahada olur.
Tutku/Ender-Furkan/Cevher-Andric gibi 3lüler olabilir dengelemek için

Göksenin/Sertaç'dan biri "altyapıdan en az 1 oyuncu bulundurma" kuralı çerçevesinde 12 kişilik kadroda mutlaka bulundurulacak TBL'de. Dolayısı ile şahsen Evren'e tribün yolu gözüküyor yorumu yaptım zaten daha önce...