ŞL 12/13 ÇF 1. Maç | Real Madrid 3 - Galatasaray 0

Vurduğumuz gol olsun Allah utandırmasın :)


Maç ve tur ile ilgilide bir senaryo oluştu kafamda ilk maç 3-1 Madrid alacak 2. maç 12. dakika Burak veya Selçuk'tan birisi atacak gerisi Allah Kerim :)
 
Başlığı görünce kalbime doğru bir sızı geldi :)

Dünya'nın en iyi iki antrenörü karşı karşıya gelecek.Açıkcası bir senaryo yok aklımda.Fatih Terim'in takımı herkesi her yerde yener.
 
Gol atacağımız bir karşılaşma olsun. Sonuçta ben gibi çoğu kişi gol yiyeceğimizi düşünüyordur. Bu bizi ne küçültür ne de dezavantajlı duruma getirir. Sonuçta Real Madrid ile oynuyoruz. Rakibin Şampiyonlar Ligi'nde içerideki maçlarda gol ortalaması tam 2,5 gol. Bunları attığı takımlar Man.City, Dortmund, Ajax ve Man.United. Kısaca atılan goller köy takımlarına değil. Tabi bizim de takım olarak gol yeme potansiyelimizi hesaba kattığımızda en önemli hususun atacağımız gol veya goller olduğunun farkında olmalıyız. İstanbul'a dönerken turu bırakmış bir takım olmamalı. İlk 20 dakikaya dikkat. Keza Madrid maça hızlı başlayan bir ekip. Yenilecek gol veya goller bizi ağır yıkıma götürebilir. Hamit'in görevi çok önemli. Ronaldo'nun oynadığı kanatta beke yardım ve ortaya kayarak baskıda kendisinden çok şey bekleyenlerdenim..
 
İşimiz tabi ki çok zor.Dünyanın gelmiş geçmiş en köklü takımıyla şampiyonlar ligi çeyrek finali oynuyoruz.Ama zor olduğu kadar müthiş te bir gurur bu. Ronaldo bizden bahsediyor,Mourinho kayseriye bizi izlemeye geliyor,en önemlisi de kurucumuz Ali Sami Yen'in de dediği gibi türk olmayan takımlara baş kaldırıyoruz.Aslanlar gibi çıkıp oynayalım.Biz de sonuç ne olursa olsun takımızı alkışlayalım,gurur duyalım.
Unutmayalım ki Galatasaray'ın olduğu yerde umut hep vardır...
 
Terim'in konuşmasından satır başları şöyle:

"Kura olarak Şampiyonlar Ligi'nin şampiyonluğunu hedefleyen bir takımı çektik. Real Madrid oyuncuları ve teknik direktörüyle dünyanın en önemli isimleri.

Ancak bizim de buraya gelene kadar saygın işler yaptığımızı düşünüyorum. Biz kimle oynadığımızı rakibimizin kim olduğunu çok iyi biliyoruz. Ama özellikle Şampiyonlar Ligi'nde kendimizi ispat ettik.

Çekinmeksizin ve korkmaksızın mücadele edeceğiz. Sahaya çıkarken bir endişemiz yok. Sahada her şeyi deneyeceğiz.

Tabii Real Madrid özellikle kendi sahasında etkili olan bir takım. Muhakak dünyanın en etkili oyuncularından biri olan Ronaldo ile bu resmi tamamlamak lazım. Biz çekilebilecek en zor kurayı çektik, bu bir gerçek. Diğer teknik direktörlerden biri olsam ben de Galatasaray'ın çıkmasını isterdim.

Mourinho ile eskiden kalma bir arkadaşlığımız var, Porto'dan kalma. Buraya geldiğimizde kendisiyle görüştük.

Takımıma ve oyuncularıma güveniyorum. Buraya Manchester'ın grubundan geldik ve Schalke'yi eledik. Bu maçta yüzde vermek çok doğru olmaz. Ama sahada iyi top oynamaya çalışan ve koşan bir Galatasaray olacak.

İstanbul'da oynayacağımız maç, buradakinden daha tehlikeli olabilir. Her iki maça da konsantre olmalıyız. Hiçbir maç öncesi teslim olmadık; olmaz, yapılmaz denilen şeyleri de yaptık.

Real Madrid ile sahasında oynamanın kolay olmadığını biliyoruz. Bu tip maçlar her şeye müsait maçlardır. Biz Real Madrid'e kaybedersek dünyada kimse için sürpriz olmaz ama biz kazanırsak herkes için sürpriz olur.

Yarınki maçta da kaybetmekten korkmamak felsefesiyle oynayacağız. Zaten buraya gelinceye kadar çok önemli başarılar elde etmiş durumdayız. Hedeflediğimiz yer daha da yüksekler. "

Sneijder'ın açıklamaları şöyle:

"Burada oldukça yüksek seviyede bir maç olacak. Futbol oynamak ve kazanmak için geldik. İyi durumdayım. Mourinho hakkında bir şey söylemek istemiyorum. Yarınki maçta arkadaş değiliz. Gol atmak benim için çok önemli. Ama daha da önemli olan maçı kaybetmemek. Biz buraya kazanmaya geldik. Eğer bu turu atlarsak sürpriz olmayacaktır. Her geçen gün üstüne koyarak ilerliyoruz. Zafer için uğraşacağız. Oldukça iyi bir takımız. Yarı finale kalmamız sürpriz olmaz. Tabii ki Real Madrid'e saygı duyuyoruz ama biz buraya maçı kazanmaya geldik. Kendimize güvenmek zorundayız. 2 tane 90 dakika oynayacağız. Önemli olan 2 maçın sonunda ne olacağı. Galatasaray'da çok mutluyum. Kendimi çok iyi hissediyorum. Hayranlık uyandırıcı bir kulüpteyim. Doğru bir seçim yaptım Galatasaray'a gelerek. Bir adım gitmek için bazen bir adım geriye gelmek gerekir. Her geçen gün daha da iyi gidiyoruz, güçleniyoruz. Didier Drogba da burada. Çok iyi ve dengeli bir takımımız var. Yarın için umutluyum. Türkiye Ligi çok kaliteli. Açık konuşmam gerekirse Türkiye'ye gelmeden önce böyle olacağını düşünmemiştim."
 
Çok güzel maç olacak İki takımında ilk 11'leri garanti gibi birşey.

R.Madrid= D.Lopez-Arbeloa-Ramos-Varane-Marcelo-Khedira-Xabi Alonso-Mesut-Di Maria-Ronaldo-Benzema

G.Saray= Muslera-Eboue-Semih-Dany-Melo-Selçuk-Hamit-Sneijder-Drogba-Burak.

Real Madrid maça genelde presli ve hızlı başlayan ve golü erken bulmaya çalışan bir takım buna direnen takımlar genelde başarılı da oluyorlar R.Madrid karşısında bu yüzden ilk 20-30 dk Gol yememeliyiz.

Real Madrid genelde İlk 25 dk gol atamadığında maç kazanmakta zorlanıyor.Bu sezon puan kaybettiği Tüm maçlarda ilk 25 dk gol atamamış.İki Maç dışında sezonun ilk maçı Valencia 1-1 ve 1-1 biten M.City Maçında.
 
Kapanırsak %99 gol yeriz, açık oynarsak %100 yeriz. Gol yiyeceğiz orası kesin gibi ama ortada bir oyun sergilemeliyiz. Açıkçası ben umutluyum. Eğer geçen yılki Madrid olsa hayal kurmayalım derdim ama bu yılki Madrid ile geçen yıl ki Madrid arasında çok fark var. ManU maçlarındaki Madrid i görünce neden olmasın diyorum.

Bu yılki en iyi futbolumuzu ManU deplasmanında oynadık. O maçtaki performansımızı sergileyebilirsek her şey olabilir. Fatih Hocaya da bu maçta çok güveniyorum. Rüyamda 3-3 lük bir skor gördüm. İkinci yarı Amrabat oyuna giriyordu ve maçın yıldızı oluyordu... ))

3-3
3-2
2-2
2-1

Bu skorların hepsine eyvallah çekerim. ))
 
çeyrek final oynamakta, Real'le oynamakta çok güzel valla, ben turu geçeceğimize inanıyorum, hadi aslanlar çıkın elinizden gelenin en iyisini yapın:) inşallah kazanırız...
 
Bizler inanıyoruz sizler de inanın. İnanç ve azimle herşey gerçekleşir. Vurduğunuz gol olsun aslanlar. Yolunuz açık şansınız bol olsun.
 
Galatasaray'ın ilk 11'i belli oldu.

Galatasaray: Fernando Muslera; Emmanuel Eboue, Semih Kaya, Dany Nounkeu, Albert Riera; Felipe Melo, Selçuk İnan, Hamit Altıntop, Wesley Sneijder; Didier Drogba, Burak Yılmaz

Yedekler: Eray İşcan, Gökhan Zan, Hakan Balta, Sabri Sarıoğlu, Yekta Kurtuluş, Nordin Amrabat, Umut Bulut
 
Hakemi hataları falan olabilirde. bence maçı Organizasyon Tecrubesizliğinden ve Kalitesizliğinden Kaybettik ama çok büyük bir kayıp değil.Sonuçta Bernabeu'da Real Madrid'e kaybetmek doğal bir olay dünya üzerindeki her takıma karşı favoridir orada Madrid.Güzel maç oldu ama bizden en az 3 gömlek daha ilerdeler bunu da kabul etmek lazım.
 
Turu geçme ihtimalimizin olduğunu pek düşünmüyordum maçtan önce ve gayet rahattım, sadece olumlu yönleri görmeye çalıştım, olumsuz yönlerimiz artık herkes tarafından biliniyor. Mourinho sadece oğlunu gönderseydi oğlu bile "Baba savunmanın arasına 2 tane top at gol olsun, hava toplarından da çok gol yiyorlar" derdi heralde.. İşin olumlu tarafına gelince biz cesur oynadık, kazanmaya gittik. Bunu Türkiye'de hiç bir takım yapmaz, yapamaz. Belki bir çok Avrupa takımı bile Bernabeu'ya kazanmaya gitmiyor.. Real Madrid, bizim yapmak istediklerimizi doğru ve daha hızlı yaptığı için kazandı. Kalitenin ağır bastığı bir maç oldu.. Umarım gelecek sene mevkisinde oynayan oyuncularla geliriz şampiyonlar liginde, kanattan bozma bekle, oyuna top sokamayan stoperle gelmeyiz.. Ha bir de kanat oyuncusu durumu var tabii... Sonuç olarak canları sağolsun.. Takım üzerinde anlamsız bir baskı oluşturuldu "yenmeye gidiyoruz" diye diye..
 
2 penaltı zaten veremezdi de... Beni üzen saçma sapan goller yememiz oldu. Gerçekten Madrid´in çok etkili bir atağı bile olmadı.

2. ve 3. gol yani akıl işi değil!! Bir de son dakikadaki frikiği neden Selçuk kullanmaz... 1 gol atsak her şey farklı olabilirdi..
 
Maçtan önce de yakın çevreme söylediğim gibi önceliğim Şampiyonlar Ligi değil Süper Lig´di, değişen bir şey olmadı. Evet, ana hedefimiz Avrupa´da başarılı olmak ama gidebileceğimiz nokta belli bu sene. O halde ligi riske etmenin anlamı yok bu noktada.

Şampiyonlar Ligi´nde istikrarı yakaladıktan sonra zaten tercih etme gibi bir durum söz konusu olmayacak, lig cepte olacak mali güç ve beraberinde getirdiği kadro gücü ile.

Sosyal medyada okuduğuma göre maçın bitimiyle tribünler boşaltılmamış ve takım tekrar sahaya çağrılmış. Bu olay doğruysa, bu davranış turu getirmez ama lig şampiyonluğunu getirir.

Bize bu heyecanı yaşatan aslan parçalarına yürekten teşekkürler.
 
Şampiyonlar Ligi'nin başından beri fizik,hız ve koordinasyon anlamında büyük farklarla mücadele ediyoruz.Fazlasıyla kaliteli olduğumuz için buraya kadar mükemmel tolere ettik ama karşımıza tahminimce kupayı alacak olan takım çıktı.Bu seviyede 2002'den sonraki kayıp 10 yılın acısı bugün fazlasıyla çıktı,rövanşta da farklı olmayacak diye düşünüyorum.
İlk golü yedikten sonra Drogba'nın kaçırdığı pozisyona ve ikinci golde Eboue'nin hatasına yanmak mümkün.Hakem o faulu yaratmasa muhtemelen 2-0'la dönerdik ama yukarıda yazdığım parametrelerde bu kadar gerideyken fazla zorlamamak lazım.
Stadda kalmak gerek tribün için güzel bir anı gerekse takıma mükemmel bir teşekkür olmuş.Salı Arena'da kat kat fazlasını yapmak lazım.
 

Üst