son topta defans mi hucum mu?

basketbolu en cekici kilan seylerden biri(nci)si her macin bir galibi ve maglubu olmasidir, diger bir deyisle beraberlik, bazi ekstrem durumlar disinda, yoktur. cok kereler karsilan bir durumsa maci kazanacak ekibi son topun belirlemesi durumumudur.
bu sorunun cevabini koc tercihleri kadar takimin karakteri de belirler, ki bu karakteri de oyuncular olusturur. galatasarayimizin karakteri, savunma merkezlidir. bunu istatistiklere bakarak soyluyorum. arastirirsaniz kolayca goreceginiz uzere, ligde 24 macta 70.9 sayi ortalamasi ile en az sayi yiyen takimiz, ulebcupta ise 14 macta 73.6 ile en az sayi yiyen takimlardan biriyiz. isin bana gore ilginc kismi ise; oyuncularimizi teker teker inceledigimizde fatih solak disinda savunma yonu hucum yonune agir basan oyuncumuz yok, belki cemal'i de ekleyebiliriz. bireysel olarak hucum agirlikli oyuncularla savunma merkezli takim yaratmak kimilerine sacma gelebilir ama ben bunu murat ozyer'in bir basarisi olarak goruyorum yeri gelmisken.(kisisel olarak savunmayi hucuma tercih ederim)
telekom macini son toptaki savunmamizla kazandigimizi, ksk macini da son toptaki beceriksizligimizle kaybettigimizi hatirlattiktan sonra, ornegin bjk ile ulebcup final eightte yapacagimiz macin son topa kaldigi gibi bir senaryoda son topta hucumu mu yoksa savunmayi mi tercih ederdiniz, bunu merak ediyorum!(bu karar tabii ki rakibe/mac ici sartlara/o mactaki kadromuza gore degisir ama genel olarak dusunun)
 
karşıyaka ve telekom maçlarında böle olmuş olabilir ama telekom maçında rakibin son topta boş turnike kaçırdığını ve karşıyaka maçındada topun oyuna sakat sakat giren dee brownun eline verildiğini unutmayalım.
benim şahsi fikrim böle zamanlarda hücum yapmak olur hem böyle olunca kendi kaderini kendin çizmiş oluyosun.Savunma yaparken sürenin sonunda olur olmaz bi yerden gelecek bi basket herkesi yıkabilir hem son hücumda atılacak bi basketle turu geçmenin zevki hiç bir şeye değişilmez.
 
normalde defans derim galatasaray da özellikle defans derim ligin en az sayı yiyen takımıyız sonuçta
ama son saniye basketiyle kazanmak ta ayrı zevk hakkaten
 
Tartısmam bile defans yapıp son saniye basketi yiyip ile kahrolucagıma hücüm yapıp son saniye basketinı kacırıp aslanlar gıbı yenıldık demeyı tercih ederım !!! (tabi son saniye basketide girerse ozman aslanlar gibi ezdik derim :) )
 
En iyi savunma Efes'in 1996-2000 yillari arasindaki yapmis oldugu meshur Alan Savunmasidir..Iyi bir savunmayla,az atarsin ama maci 57-55 kazanirsin ;)

Yoksa Blatt'in Efes Pilseni gibi sadece kos kos at oynarsan mac 2 ihtimalli olur..

Galatasarayimizin ise yapmasi gereken ilk basta iyi bir savunmadir,hucumda ise gununde 1-2 kisi cikardik mi,bir cok macimizi aliriz.
 
En iyi savunma hücumdur lafı hem futbolda hemde basketbolda bundan 15-20 yıl önce geçerliydi.Kesinlikle başarının temeli savunmadır.Hücumu bireysel olarakta yapabilirsiniz ama savunma takım işidir.Basketbolda bir takım oyunudur.
 
Ben defans derim. Çünkü burada asıl ipler senin elindedir. Sen attırmazsan onlar atamaz. Zaten büyük takımlar için şampiyonluğa giden yol savunmadan geçer. Efes'i seneler boyunca üstün yapan EL'de öğrenip yaptığı savunmayı burada yapması ve bu savunmanın geçit vermemesi. Öyle ya da böyle atarsın. Maç boyunca %70'le şut kullanamazsın. Anma aynı savunmayı yapabilirisn. Zaten Japonya'da Milli Takım'da Brezilya'yı yenerken ve diğer maçlarda da savunma ile bir yerlere gelmişti...
 
Bu durumda aklıma ilk glen 2006 Dünya Basketbol Şampiyonası oldu ...
Son 20 saniye top İspanya'da Arjantin Coach'u Hernandez son topu kendi kullanmak istediği için İspanya'ya faul yapıyor. Özgüvenin belkide zararı bu maç da görüldü diyebilirim son topu Noccioni veya Ginobili değerlendiremiyor sonuç İspanya finalde ...
Mesaj gayet açık Hernandez'in yaptığıyla anlatmak istediği şu ben karşı takımın hücumuna bakıp ona göre kaderimi belirleyemem kontrol bende olsun kaderimi ben belirleyim ...
Kendi işimi kendim görmek isterim (başkasının insafına kalamam iyi hücum yada kötü hücum )
Eğer sonuç belirlenecekse benim hücumum ile belirlenir ...
Benim kararımda hücumdan yana ...
 
Mert Yigit Kazan' Alıntı:
[quote="Coskun Cosar":1qqjo2ur]NBA de Defans denilen birsey yok ..
HEP HÜCÜM........

Karşıyaka maçında son topu kullanabildik mi?
10 saniye kala top bizdeydi.Sayı bulamadık.1 sayıyla kaybettik.
Hep hücum diye bir şey olmaz
Aşka gelmeyin hemen...[/quote:1qqjo2ur]
Son 10 saniyede Dee tejrübesizliğinden dolayı çok kötü oynadı o yüzden yenildik . İyi bir hücum yapsaydık o maç bizimdi ve şimdi buralarda olmazdık :(
 

Üst