Sophia Young

Re: 33 # Sophia Young

Can Sarıtaş' Alıntı:
..

Ayrıca Çağlar haberin Zafer Kalaycıoğlu ile ne alakası var? Sophia'nın durumu belirsiz zaten, Ceyhun Yıldızoğlu'da gelse, Cem Akdağ'da takımın başına yeniden geçse şu şartlar altında kimse bırak Sophia'yı, X bir oyuncu dahi olsa mantık çerçevesinde o ismi kadroda tutmaz. Kim olursa olsun. Sophia veya bir başkası, hiç farketmez. Kimi tribüne göndereceksin Sylvia'yı mı, Seimone'yi mi? Sophia yerine Avrupa'lı bir oyuncu almak doğru olmaz mı?

Haberde olmayan şeyleri kendi yorumunu katarak ifade etmişsin ama pek hoş olmamış. Haberi yazanlara ayıp etmişler diyorsun ama seninde yaptığın ayıp. Kimse orada "Sakat zaten gitsin" veyahut "Çok iyi oyuncular var ona gerek yok" anlamında herhangi bir cümle kullanmamış. Ben hiç bir şekilde suçlandığınıda göremedim o bahsi geçen yazıda. Sadece oyuncunun haklı olarak Amerika vatandaşı olmak istediği belirtilmiş. Bunu sen suçlama olarak mı algılıyorsun? Bunları sen nerden, nasıl çıkarttın ben asıl onu merak ediyorum.

Arkadaş ne kadar çok seviyorsunuz milleti yönlendirmeyi, karalamayı, kendi düşüncelerinize ters düşen her görüşü kötü, tü kaka olarak lanse etmeyi anlamıyorum ki.

Sophia'nın bu takımdan ayrılmasını en son isteyecek olan kişi benim ama şu şartlar altında Sophia'nın takımda bulunması gereksiz görünüyor. Türk pasaportu taşımadığı sürece veyahut Avrupa vatandaşı olmadığı sürece. Sonuçta takımda iki tane ABD oyuncusu var ve onlar var olduğu sürece, Sophia EU pasaportu almadığı sürece takımda olması bana mantıklı gelmiyor. Sophia'dan sadece TBBL için yararlanmayı düşünmüyorsunuz herhalde?

Dün Zafer Kalaycıoğlu ile röportaj yapıp bugün arka arkaya girilen haberlerle edinilen bilgilerin Kalaycıoğlu odaklı olduğunu söyleyebiliriz sanırım. Yanılıyor muyum? Yanılıyorsam şayet kaynağı yazarsanız daha spesifik konuşabiliriz. Haberden çıkarım yapmak için illa ki büyük puntolarla yazması gerekmiyor bazı şeylerin orada. Benim o kısa yazıdan çıkarımım budur, sebeplerini de yazdım. Varsa ters gelen, konuşabiliriz üzerinde. Sophia'nın kalmasını istemeyen yok zaten ama orada yazılan kronik sakat, yollayalım kısmı beni irrite eden. Tamika da turnike atamadı zaten, adam değilmişe gidiyor yani olay. Açıklamaların sahibi de dediğim gibi sayın Kalaycıoğlu.

Her maç 40 dakika ölümüne sahada tutulup, WNBA-Avrupa arasında hiç dinlenmeyen oyuncuya sezonda 3-4 maç oynamadığı için kronik sakatlığı var yaftası vurmak mantıklı gelmiyor bana. Yönetimin vizyonsuzluğu yüzünden kaçırıldığı söylenen Becky Hammon da Avrupa'da kendini fazlasıyla sakınıyor mesela. Kronik sakatlıktan daha önemli bir sıkıntı bu zira kafada var sıkıntı. Şubedeki yöneticilere ve idarecilere de soracak değilim bu durumu elimizden geldiğince hem Avrupa'yı hem Amerika'yı takip etmeye,okumaya gayret ediyoruz. Soru sorma işini bizim yerimize sizler fazlasıyla yapıyorsunuz zaten.

Boldladığım kısım içinse bu forumda o konuda içi en rahat insanlardan biriyimdir sanırım şu anda. Bizim ne yazdığımız, ne düşündüğümüz aleni şekilde ortada. Şu anda kimin yönlendirmelerle iş yaptığı, kimin düşünceleri çarptırdığı da gayet ortada. Yorumu herkes kendi yapar.

Uzatılacak birşey de yok, bloga yorum bırakacaktım malum takipçi kitlesinin vereceği ilginç tepkilerle uğraşmamak için buraya yazdım. Devam ettirmek istiyorsanız eğer, mail üzerinden ya da pm üzerinden yapalım. Sophia başlığı da yalan olmasın arada.
 
Re: 33 # Sophia Young

Ocak ayında gelmesinin sebebi , önce bizim takımda çok çok yorucu bir sezon geçirdikten sonra, üstüne WNBA'de de yorucu bir sezon geçirmesiydi. Diyorsun ama yanılıyorsun elbette ama buda bir nedendi ama en önemli nedeni dizini tedavi etmek istiyordu çok iyi biliyorum
 
Re: 33 # Sophia Young

Ben tartışmaların dışından dolanıp şunu demek istiyorum. Yönetim ne yapıp edip Sophia'yı yerli statüsünde oynatmalı. Bir çok yıldız oyuncu gördük. Ama onun gibi kalıcı ve takımı toparlayan her kritik anda takım toplayıp taktik veren morla veren hırslı ve bir o kadar da düzgün oyuncu görmedik. Buna Seimone da dahil Işıl'da. Bu yüzden Sophia'nın Türk statüsünde oynaması ne olursa olsun sağlanmalı.

Hiç bir şey yapamazlarsa onu teknik kadro içine alsınlar normal sezon. Kenar da sadece alkış yapmakla görevli, asistanlardan daha yararlı olur. Duygusal düşünmüyorum olması gerekenin bu olduğunu düşünüyorum.
 
Re: 33 # Sophia Young

young eğer Türk olamayacaksa işimiz zor. Fb nin yerli rotasyonu bizden daha iyiyken young'u ekstradan Türk gibi oyanatabilmek en azından bu durumu eşitleyecekti. Yönetim elini çabuk tutmalı ne yapıp edip bu ouuncumuzu yerli konumuna geçirmeli bu çok önemli bir ayrıntı.
 
Re: 33 # Sophia Young

Sakatlık falan bilmem. Ben parkede gördüğüme bakarım. Sophia'nın mücadelesini ve performansını görüp iki cümle ile yönlenecek kimse yoktur sanırım. Kısaca maçları izleyip de Sophia takımda kalmamalı diyen çok azdır heralde(3-5 kişi çıkar belki).
 
Re: 33 # Sophia Young

Öncelikle bir yanlış anlamayı düzeltmek isterim ben o blogun yazarı değil takipçisiyim aynı sizin blogu takip ettiğim gibi.O blogdaki kişileri de yakınen tanıyorum.Umarım yakın zamanda sizi de tanır kısa da olsa bi muhabbetimiz olur.

Bu bilgiler şube içerisinden alınan ve zafer tarafından da onaylandıktan sonra bloga girildi en azından bunu biliyorum.Amaç bol keseden atmak değil şube içerisinde düşünülen kişileri burdan paylaşmak ama bazı arkadaşlar sırf yorum yazmak için saçmalamaktalar.Şu an FCN fowles GS'da diye haber de girse yalandır diye karalama kampanyasına girerler.Boşuna dememişler bir ön yargıyı kırmak atomu parçalamaktan daha zordur.

Sophia en sevdiğim, kaptanlığın verilmesini istediğim oyuncudur.Hatta profil resmim bile Sophia iledir.Bende çok isterim Sophia takımda kalsın ama bu onun dizindeki sakatlığının olduğunu değiştirmez.Bunu menajerlerimizde zamanında söyledi sırf zaferde bu sözleri söylediği diye tepki gösteriyorsunuz..Keşke Sophia Türk olsaydı da bu yorumlara gerek kalmasaydı.Umarım Ceyhun hoca onu lig maçları için oynatmaya ikna eder de takımda kalır.

Blodladığın kısımla ilgili ben genel konuşmuştum ama sen üzerine alınıp bana laf çarpıtmayı tercih etmişsin.Her yoruma saygımız var bu da senin düşüncen.

Burası Galatasaray'ın en büyük basketbol platformu.Bu zamana kadar sadece okumayı tercih ediyordum ama bazı kişilerin kasıtlı yorumları canımı sıkmakta.Bu sizin blog için de olsa aynı tepkiyi veririm laf olsun diye söylemiyorum bunu bilmeni isterim.En iyisi ben okuma moduna devam edeyim.

Sophia konusunu biraz saptırdığım için herkesten özür dilerim.



(Ben her türlü konuşmaya hazırım pm nasıl konuşulur bilmiyorum ama mail bana uyar.)
 
Re: 33 # Sophia Young

Can, asıl tepki gören dikkat edersen Kalaycıoğlu'nun açıklamaları. FCN ondan duyduklarını bloga yazmış, ne böyle ateşli bir savunuculuğa ne de blogun suçlanmasına gerek yok.

Kalaycıoğlu karakterini bir kez daha ortaya koymuştur. Görevdeyken kuş uçsa Adnan Polat'a teşekkür eden, her demecinde yönetime sırnaşan adam kovulduğu gün "vizyonsuz" diye yönetime sallama hakkına sahip değildir.

Kalaycıoğlu'nun kendine temize çıkarmak için oyunculara saldırdığı açık, Sophia'yı da kurban etmek istiyor. Terbiyesizliğini devam ettiriyor, Fenerbahçeli Alex'in de, Mike Wilkinson'ın da Sophia gibi "kronik sakatlıkları" var hiç dezavantajını gördük mü? Kalaycıoğlu masal anlatmaya devam ederken, bir kısım taraftarımız da bilinçsiz olarak ona çanak tutmaya devam ediyor.
 
Re: 33 # Sophia Young

All-Star'da bile seni ABD'li saymamışlar be Sophia ne milli takım umudu taşıyorsun hala? Ayrıca Tina Charles, Candice Parker, Fowles gibi ekstrem uzunların olduğu takıma girebilmeyi düşünmesi de baya iyimser bir yaklaşım bence kendi adına.
 
Re: 33 # Sophia Young

Emre Elmalıdereoğlu' Alıntı:
All-Star'da bile seni ABD'li saymamışlar be Sophia ne milli takım umudu taşıyorsun hala? Ayrıca Tina Charles, Candice Parker, Fowles gibi ekstrem uzunların olduğu takıma girebilmeyi düşünmesi de baya iyimser bir yaklaşım bence kendi adına.
2devşirme oynayamaz zaten artık takımda malesef bu kötü oldu ..
 

Üst