Sponsorluk Mevzusu

Eski konuyu bulamadım yenisi o yüzden açıyorum.
Pek göze çarpmamış sanırım ama Sneijder mevzusunda gizli saklı değil aleni mesajlar mevcut,
"Hollandalı yıldız oyuncu Wesley Sneijder, 22 Ocak 2013 Salı günü Liv Hospital Ulus'ta sağlık kontrolünden geçecektir."

Artık alenen seneye yeni bir sponsorluk durumu olacağı aşikar.
Şimdiden bazı konuları tartışmaya başlamak gerek.
Medical Park gibi diyet ödenmeyen, gelinlik kız gibi naz etmeyen, kaprissiz bir sponsorumuz olur İnşallah.

Valla bu konunun çok zamanı değil ama bu sezon artık Telekom'la olaylar bu sefer ciddi olabilir gibi gözüküyor. Zaten bu yaz da TED'le birleşecekken olmadı o iş sonradan, sportif olarak ise dibe vurdular iyice.. Şu saatten sonra tek başlarına devam edecekleri her sezon zarar olur bence. Belki birşeyler çıkar buradan.

Geçen yıl Cafe Crown-Medical Park değişikliği vardı. Euroleague'de oynayacaktık ve Pegasus'un sponsor olmasını çok istedim. Hem Pegasus için de önemli bir açılım olacaktı. Bir çok Avrupa destinasyonuna uçuşları olan bir şirket. Turkish Airlines'ın sponsor olduğu ligde "Galatasaray Pegasus Airlines" çok sükse yapardı. Hele iyi bir bütçeyle final four gelseydi ticari açıdan Pegasus için de çok olumlu olurdu.

Bizim geleneklerimizde paralı başkana bağımlı olmak yok ki şu daha zengin diyerek hareket edilsin. Ve bizi güçlü kılan da bu geleneklerimiz, zaman zaman zararını görsek de..

Ayrıca Galatasaray sadece bir futbol takımı değil ve İnan Kıraç'ta "Galatasaray Eğitim Vakfı" başkanı yani misyonu farklı. Mesela yangın sonrası devletten tek kuruş almadan okulumuzu yeniden yapıcaz dedi, bu benim için transferden daha önemli.

Valla bu konunun çok zamanı değil ama bu sezon artık Telekom'la olaylar bu sefer ciddi olabilir gibi gözüküyor. Zaten bu yaz da TED'le birleşecekken olmadı o iş sonradan, sportif olarak ise dibe vurdular iyice.. Şu saatten sonra tek başlarına devam edecekleri her sezon zarar olur bence. Belki birşeyler çıkar buradan.

Yasin bu konuda bir gelişme mi var? TT sadece altyapı takımlarına yatırım yapmak istiyor. Bu yüzden giderek as takımın her sene bütçesini düşürüyorlar. Mehmet Yağmur transferini bile bitiremediler. Geçen sene birleşme TT'nin Ankara'dan ayrılmak istemediği için olmamıştı. Hatta bir ara Galatasaray basket takımı ankaraya gelsin diyenler vardı. TT bu inadından vazgeçse iyi olurdu. Hacettepe ve TED Kolejliler var ankarada. TT'nin bize sponsor olması demek her sene en az 10 milyon euro sponsorluk geliri demek. Hem de iyi reklam yapmış olurlardı. EL'de olmak demek en az 50 ülke tarafından maçların seyredilmesi demek. TT böyle bir reklamı hayatta zor görür.

Yasin bu konuda bir gelişme mi var? TT sadece altyapı takımlarına yatırım yapmak istiyor. Bu yüzden giderek as takımın her sene bütçesini düşürüyorlar. Mehmet Yağmur transferini bile bitiremediler. Geçen sene birleşme TT'nin Ankara'dan ayrılmak istemediği için olmamıştı. Hatta bir ara Galatasaray basket takımı ankaraya gelsin diyenler vardı. TT bu inadından vazgeçse iyi olurdu. Hacettepe ve TED Kolejliler var ankarada. TT'nin bize sponsor olması demek her sene en az 10 milyon euro sponsorluk geliri demek. Hem de iyi reklam yapmış olurlardı. EL'de olmak demek en az 50 ülke tarafından maçların seyredilmesi demek. TT böyle bir reklamı hayatta zor görür.

Bir gelişme duyduğumdan değil, gidişat onu gösteriyor diye öyle bir öngörüde bulundum. Zaten sen de sıralamışsın bu birleşmenin mantıklı sebeplerini. Olsa güzel olur, onların da en az bizim kadar ihtiyaçları var buna artık.. Tabi hepsi benim düşüncem.

Senede 10 milyon Euro vereceklerse bence takım Ankara'ya taşınabilir :)

Galatasaray Ankara'ya taşınmamalı, Neden salonu Arena'nın yanına yapmaya çalışıyoruz?

Türk Telekom haberleri yine hortlamaya başladı. Habere göre seneye basket takımımız Türk Telekom ile Voleybol takımımız ise Arkas ile birleşecekmiş. Ayrıca sponsorlar vasıtası ile 15 bin kişilik bir salon yapılması gündemdeymiş. Ünal başkan Türk Telekom sponsorluk anlaşmasını çok önemsiyor ve bu konuyu halletmesi için danışmanı Bülent Tulun'a devretmiş. Habere göre Ünal başkanın yunanlı eşi'de yardım edecekmiş. Muhtemelen baglantıları ile Eurolegue katılım meselesine yardımcı olacaktır. Valla yenge getirebiliyorsan Spanoulis çok makbule geçer. :) Türk Telekomun sponsor olması iki kurum içinde önemli. Bu işin olması yüzde yüz menfaatimizedir. Umarım gerçekleşir.