Spor Toto Basketbol Ligi 2015-2016

U18 milli takımımız 15 sayıdan geri gelerek Bosna Hersek'i devirdi ve turnuvada finale yükseldi, finalde rakibi Yunanistan-Litvanya maçının galibi olacak. Furkan Korkmaz-Ömer Faruk Yurtseven-Berk Uğurlu gibi değerli isimler var bu kadroda, Furkan zaten oldu da umarım diğer oyuncular da buradaki başarısını önümüzdeki senelerde A milli takım düzeyinde de gösterir. Onun dışında genel kanının aksine fenerbahçe ülker'in geçen seneden daha dengeli(ofansif olarak daha kötü olsa da daha sert ve savunmacı, Final 4'da onlar adına eksik olan şey de buydu bence) bir kadro kurduğunu düşünüyorum, ama tabi bu kadronun büyük riskleri var.

Dixon-Sloukas-Kenan
Bogdanovic-Melih-Hickman(aşil tendonu sakatlığı kötü bir sakatlık nasıl döneceği büyük soru işareti bence, bu yüzden 8.yabancı olur)
Kalinic- ?? (Serhat gitti, Hidayet Nba'den kontrat kovalayacak sanki, Emir'in kontratından da çıkmaya çalışıyorlar ki çıkamasalar da kadroda 9 yabancı olacak)
Datome-Antiç-Barış
Vesely-Udoh- ??(Semihi tutacaklar mı yoksa genç Ömer Faruk'a mı süre verecekler orası bilinmiyor)

Tbl için yerli sıkıntısı çekecekleri malum, ama Avrupa düzeyinde güzel bir kadro kurdular, sertlikten sinmeyecek bilakis aynı şekilde tepki verecek takım oldular ama Dixon'da aldıkları risk ellerinde patlayabilir her ne kadar geçen sene Eurolig düzeyindeki yerel rakıplerine karşı yaptıkları ortada olsa da Eurolig 8 ay süren, her hafta maç yaptığın bir organizasyon ve Dixon bu katkıyı tek başına dümendeyken 30+ dk oynayarak yaptı. Daha kısa sürelerde nasıl katkı vereceği muamma bence. Sloukas transferi güzel transfer Avrupa'da en beğendiğim oyunculardan biridir bence değerli bir ekleme. Kaliniç yüksek bonservis bedeliyle geldi, şutu pek istikrarlı değil ama kirli işleri yapan bir oyuncu aslında keşke imkan olsaydı da Schilb-Kaliniç gibi bir 2'li kurabilseydik birbirlerini çok iyi tamamlarlardı. Datome çok iyi skorer ama aynı şekilde kötü savunmacı, zannedersem bu yüzden uzunlarını ve onu yedekleyecek oyuncuları sert isimlerden seçtiler. Antiç'e senelik 1.3m dolar vermişler, kağıt üstünde yüksek meblağ ama çirkef bir karakter, Vesely-Udoh-Kaliniç gibi isimlerle basketbolun kirli işleri dediğimiz şeyleri yapacaklar. Udoh'u açıkcası hiç izlemedim o yüzden yorum yapamayacağım. Goudelock gibi net ve maç sonu güvenebilecekleri skoreri kaybettiler, Bogdanoviç geçen sene o rolü çok iyi becerememişti bu sene nasıl yapacak, daha fazla sorumluluk almasına nasıl tepki verecek orası da biraz kumar. Ama genel olarak güzel bir savunma takımı kurdular hatta Olympiakos'un 2 sene üst üste EL şampiyonu olan kadrosuna benziyorlar bence ama tabi bir Spanoulisleri yok.

Anadolu Efes'in mevcut kadrosu;
1 : Thomas Heurtel - Jayson Granger - Doğuş Balbay
2 : Cedi Osman - Furkan Korkmaz
3 : Jon Diebler - Birkan Batuk - Okben Ulubay
4 : Dario Saric - Derrick Brown
5 : Bryant Dunston - Nenad Krstic - Alex Tyus - Emircan Koşut

Fenerbahçe'nin mevcut kadrosu;
1 : Kostas Sloukas - Bobby Dixon - Kenan Sipahi - Berk*
2 : B.Bogdanovic - Melih M. - Ricky Hickman
3 : Nikola Kalinic - Emir Preldzic* - Serhat*
4-5 : Udoh - Datome - Antic - Barış H. - Vesely - Ömer Faruk - Semih*

Pınar Karşıyaka mevcut kadro
1 : Joe Ragland - Soner Şentürk
2 : Justin Carter - Can Altıntığ - Muhammed Baygül
3 : Josh Carter - İnanç Koç
4 : Kenny Gabriel* - Kerem Gönlüm
5 : Juan Palacios* - Egemen Güven - Cemal*

Beşiktaş mevcut kadro
1 : DJ Seeley - Nate Wolters - Engin Atsür - Kartal Özmızrak - Ömer Utku Al
2-3 : Ryan Broekhoff - Muratcan Güler - Cenk Akyol - Evren Büker - Berkay Taşkıran
4-5 : Erik Murphy - Lamont Hamilton - Doğan Şenli - Emre Bayav

Darüşşafaka Doğuş mevcut kadro
1-2 : Ender A. - J.Gordon - Mehmet Yağmur - Doğuş Özdemiroğlu
3 : Reggie Redding - Taylor Brown - R.Seibutis
4-5 : Milko Bjelica - Samet Geyik - Oğuz Savaş - Ersin Dağlı - Metin Türen

TED - Viktor Sanikidze. TED kendi imkanları dahilinde güzel işler yapmaya devam ediyor. Hanelerine yazacağım tek eksi Marko Tomas olur. Skor lideri bir guard ekledikleri takdirde çok keyifli ve dengeli bir takım olacaklar.

Aziz Yıldırım bu sene erkek takımını bütçesinde 10 milyon euro açık var taraftarlarımız kombine alsın demiş. Önümüzdeki senelerde bu kadar para harcayamayacaklar anlaşılan.

Büyük ihtimalle bir şey olmayacak. Ülker 2 yıl sonra ayrıldığında Koç ailesi destek çıkacak diyorlar.
@Nihat Bölgi Obradovic'in bu kadar erken gideceğini düşünmüyorum. Bütçe garantisi verdikleri sürece Pao 2 gibi olabilir. Burada gayet mutlu olduğunu duyuyorum uzun zamandır.

Yerli 5 numaraya ihtiyacları var gibi gözüküyor Fenerbahçe'nin. Bunun haricinde kötü bir kadroları yok. Skorda da sıkıntı yaşayacaklarını düşünmüyorum. Ne kadar Goudelock gibi bir oyuncuyu kaybetseler de Dixon ile onun boşluğunu doldurmaya çalışır Obradovic. Baya savunmacı bir takım oldular, ilginç...

QlWmnG.jpg

Büyük ihtimalle bir şey olmayacak. Ülker 2 yıl sonra ayrıldığında Koç ailesi destek çıkacak diyorlar.
@Nihat Bölgi Obradovic'in bu kadar erken gideceğini düşünmüyorum. Bütçe garantisi verdikleri sürece Pao 2 gibi olabilir. Burada gayet mutlu olduğunu duyuyorum uzun zamandır.

Yerli 5 numaraya ihtiyacları var gibi gözüküyor Fenerbahçe'nin. Bunun haricinde kötü bir kadroları yok. Skorda da sıkıntı yaşayacaklarını düşünmüyorum. Ne kadar Goudelock gibi bir oyuncuyu kaybetseler de Dixon ile onun boşluğunu doldurmaya çalışır Obradovic. Baya savunmacı bir takım oldular, ilginç...

Koç ailesi destek çıkacak diyenler kimler.Obranın gayet mutlu olduğunu nereden duyuyorsunuz ? Hayır rakip takım hakkında bu kadar derin bilginiz varsa biraz da bizden tiyo alalım renktaş

Koç ailesi destek çıkacak diyenler kimler.Obranın gayet mutlu olduğunu nereden duyuyorsunuz ? Hayır rakip takım hakkında bu kadar derin bilginiz varsa biraz da bizden tiyo alalım renktaş

Obra bence hiçte mutlu değil burda.
Üstünde Gherardini'nin olması hoşuna gitmiyor.
Taraftarlar ile her sene sorun yaşıyor.
Para için burda olduğunu herkes çok iyi biliyor.
Çünkü Avrupa'da kendisine daha çok para verecek başka bir kulüp yok.

Sosyal medyada Daçka@eric mccolum dedıkodusu var ama çıkış kaynağı neresi ne kadar muteber bilemedim

Bu Daçka'nın kaç yabancısı var ? Benim bildiğim Seibutis, , Redding, Gordon, Brown, Bjelica, Haragondy.Şimdiden 6 tane var. Daha oyun kurucu alacaklar.Bir de uzun alırlarsa 8 olur

Yabancılar
Bogdan Bogdanovic
Ricky Hickman
Jan Vesely
Kostas Sloukas
Nikola Kalinic
Luigi Datome
Pero Antic
Ekpe Udoh

Yerliler
Bobby Dixon
Kenan Sipahi
Melih Mahmutoğlu
Barış Hersek
Berk Uğurlu

Fenerbahçe'nin 8 yabancısı oldu Ligde her maç 2 yabancı tribüne çıkacak. Kalan yerliler ile ne yapacaklar, merak ediyorum. Serhat, Can ve Semih'ten en az birini kadroda tutmaları bence daha iyi olurdu.

Hickman zaten sakat, iyileşene kadar o iki kişiden biri olur, yanına da yorgunluk, sakatlık, bir sonraki maçın kritik maç olması vs gibi bir sebep olmadıkça çoğunlukla Antic oturur. Arada da Udoh, Vesely, Bogdanovic falan giderler.

Yerlilerden de Dixon, Melih 20 dk civarında süre alırlar. barış ve Kenanda arada oynarlar işte :).
Egehan ve Ömer de maç sonlarında oyuna girerler kolay maçlarda.
Serhat geçen sene 6 dakika falan süre aldı, pek de etkisi olmadı. Semih, Oğuz ve hatta Zoric çok tatmin etmemişti zaten. En kötü onlar yerine Barış abağırır taraftar..

Daçka Slaughter'ı aldığına göre bence Ersin'den çıkacaklar. Kesinlikle kaçırmamalıyız Ersin'i.

Bunun yanında Dakça'da Ender, Mehmet Y., Doğuş Özdemiroğlu, Serhat Ç., Emir P., Samet Geyik, Metin Türen, Semih ve Oğuz'dan oluşan kalabalık bir yerli rotasyonu var ve bu rotasyonda Mehmet Yağmur ilk 12'ye giremeyebilir. Bir şekilde aklını çelip takıma katasak çok güzel olur.

(Bence altı yerlileri Ender, Serhat, Emir, Samet, Semih ve Oğuz'dan oluşacak.)

Kutay Bey ne ima ediyorsunuz bilmiyorum ama ben söyleyeyim size de rahatlayın.

Oktay Hocadan dolayı Darüşşafaka'yı seviyorum. Bu da kimseyi ilgilendirmez. Arada onlardan haber yazıyorum bu da kimseyi ilgilendirmez.

Onu geçtim 2004-05 yılından beri bu forumda ve tribünde bir sürü emek harcadım, kimseye sizin ima ettiğinizin aksini ispatlama gereği duymuyorum.

Bu lanet forumu bırakmıştım ama dönmenin ne kadar yanlış olduğunu anladım sayenizde.

Yazdığım ufacık mesajda bile iğneliyici bir şekilde yazmanız açıkçası geçmişteki muhabbetimiz açısından da üzdü beni.

Sonuç olarak almış olduğum dönüş kararından sizin ve şu forumda bana devamlı laf sokmaya çalışan diğer arkadaşların tavırları nedeniyle vazgeçiyorum.

Alın forumunuzu tepe tepe kullanın.

Mesajlarımda bundan sonra manalı manalı şeyler aramanıza gerek kalmayacak.

Sevgili Kerem Bey ...Mesajlarının devamını bekliyoruz...