Spor Toto Türkiye Kupası 8'li Finalleri

Maçın başa baş geçmesine şaşırdım açıkçası. Bunda dış şut yüzdemizin düşük olması etken tabi. Yine de birbirine alışkın takım son periyotta kontrolü eline aldı ve sonuca gitti.

Sinan Güler'in süresi neden o kadar düşüktü bilemedim. Beşiktaş'ta Gökhan Şirin'in iyi bir çıkış yapacağını düşünüyorum bu sezon.

Hücumda kötü olsakta mücadelemizle kazanmasını bildik.Kötümser yorumlara gerek yok ilk resmi maç ,kazanmak önemeliydi..

Bence sorun, geçen seneye göre güçlenmemiş olmamız.Hala takım Arroyo'nun eline bakıyor.Onun durgun oynadığı zorluk seviyesi yüksek bir maçı almamız imkansız neredeyse. Ndong- Jawai ve Macvan - Erceg değişiklikleri takıma güç katmadı hatta eksiltti.(Macvanın ligde oynayamayacağını sanıyorum).Domercant'in ağır sakatlıkları da ondan gelecek katkının derecesini şansa bırakıyor.Elbette iyi oynayacağı maçlar olacaktır.Ancak istikrar sağlanabilceğini düşünmüyorum.

Euroleague' e katıldığımız bu sezonda takımı üst seviyelere taşıyabilecek oyuncular transfer etmeliydik.Zaten hamle şansımız azdı, onları da etkili kullanamadık.Bunlara rağmen lig için Fb ' den sonra favoriyiz ancak euroleaguede çeyrek final hayal

Geçenlerde burada takım kötü oynuyor ve bunu sadece eksiklere bağlamayalım demiştim. Ne demek istediğimi BJK maçında daha iyi anlaşılmıştır.
Erceg gerçekten de çok kötü oynuyor çok formsuz. Şutu çok düşmüş gibi. Daha çok çalışmalı böyle devam ederse çok kötü gerçekten.
Diğer yandan Domercant-Jawai de bir an önce eski formlarına gelirler inşallah.
Beklediğimiz gibi bizi yanıltmayanlar : Arroyo-Ender-Göksenin-Ersin Dağlı-Furkan olduğunu düşünüyorum. Zaten maçı alanlar da bu 5 kişi.

Hayır Onur premium üyeliğe gerek yok...digiplay basketbol sezonluk paket üyesiysen yeterli, bu kupa maçlarınıda kapısyor kardeşim...
Aynı kapsama giriyor abi sezonluk paket aylık 5 tl , prenıum üyelikte 5 tl basket maçı yanı sıra avrupa liglerindeki maçlarda canlı yayınlanıyor ben salaklık yapıp ikisini birden aldım da ordan biliyorum abi :)

Amma karamsarsınız yahu, durun daha sezonun ilk resmi maçı :)

Tek sorun şut sokamamamız oldu, şutları sokmaya başlayınca kolay kolay durdurulamayız. Bu sezondan çok keyif alacağız inanıyorum ki.

EL maclarında da Arroyo'nun eline bakarsak eyvah ki ne eyvah..

Arroyo bu takımın her şeyi ama sadece Arroyo ile gitmez. Özelliklede dışarıdaki oyuncuların (Jawai faktörü ile) ne yapacakları çok önemli hale geldi . Cenk, Marko ve özellikle Domercantın istikrarlı bir katkı vermesi lazım. Erceg defoları olan bir oyuncu (ağır) bu handikaplarını hucumla kapatabilir. O alışkın olduğumuz üçlüklerini mutlaka ve mutlaka sokması lazım. (Sistem için çok önemli) Dünkü maçta ben Jawai'yi çok beğendim. Hazır olmamasına rağmen sakatlık falan olmadığı sürece önemli bir katkı verceğini düşünüyorum. Domercant ve Ercag'in toparlanması lazım.

Kralsın Arroyo.

Aliağa'yı 80-63 yendik. 2'de 2.

Domercant kötü, Erceg vasat (savunmada iyi ribaund çekti diyebilirim), Jawai de tam hazır değil. Zaman gerekiyor üçüne de.

Sene başı daha sakin kalmak lazım.Takım zamanla daha çok oturacaktır.Yine de hala Arroyo'ya çok bağımlıyız gibime geliyor bu da beni endişelendiriyor ne yalan söyleyeyim.

ersin dağlı, ender arslan, arroyo, cenk ve j. Gordon bence geçen sene ki gibiler. hiç kimse endişenmesin. bunlar takımın demir çekirdekleri. jawai daha on gün önce havuzda hazırlık çalışması yapıyor, domercant da sakatlıkla mücadele ediyordu. bu iki isimin sakatlığının ilerleyen dönemde sorun teşkil etmeyeceği beklentisiyle alındığını biliyoruz. bu ikili olmadan da ligde Fenerbahçe ve efes pilsen haricindeki tüm takımları yeneriz. lig uzun bir mücadele ve ligin başından ziyade play offlarda bu isimlerin formu beni daha ilgilendiriyor. ilk yarı bittiğinde domercant katkı vermez, jawai de 3 sayı 5 ribount felan yaparsa ortalamada bence yerlerine yenilerini alırız. ben buna inanıyorum.
bu arada geçen seneki en iyi şutörlerimizden ve savunmacılarımızdan marko paşanın henüz oynamadığını da hatırlatmakta fayda var...
ön alan savunmacılarımızın performansı da beni sevindiriyor açıkçası.

Petkim maçında bile Arroyo 29 dakika oynayacaksa boşuna 1-2 rotasyonunu doldurmuşuz. Sezonun ilk maçları eyvallah ama sezonun içerisinde Arroyo zayıf maçlarda forma giyip bu kadar süre alacaksa vah ki ne vah.

Engin Atsür gelince biraz dinlenmeye zaman bulur.
Aroyo'nun 2011-2012 ortalaması 31:37 dakika, 2012-2013 ise 28:54... bu süreyi 25-28'e indirebilirsek yeter bence... kupadaki iki maç ortalaması da 27:44

Türkiye kupası zayıf rakiplerin olduğu veya önemsiz bir kupa değildir. Sonunda kupa var alacak. Misal yarın yenilirsek Uşak'a eleniyorsun kupadan...

Tıpkı gecen yılın başındaki yorumları görüyoruz. Gecen yıl da kazanıyorduk ancak yine telaş ve kaygı vardı. Sonuçta açık ara şampiyon olduk. Kupa finalinde hakem kararlarına rağmen kılpayi yenildik. Avrupa'da da hawkinsin yasaklı madde olayının travmasini anlatamayıp elendik. Bu kadar karakterli ve kapasiteli bir takım ve önemlisi ataman varken hiç ama hiç kaygilanmiyorum.

Uşak Grubu'nda son güne girilirken kağıt üzerinde dört takımın da ilk ikiye girerek 8'li finallere yükselme şansı bulunuyor.

SON MAÇLAR
13:00 Aliağa - Beşiktaş
15:00 Galatasaray L.H. - Uşak Sportif

GALATASARAY
Uşak'ı yenmesi veya Beşiktaş'ın Aliağa'ya yenilmesi durumunda Uşak'a kaybetmesi durumunda dahi çıkar.
Beşiktaş kazanır, Uşak'a 3 veya daha az farkla kaybederse çıkar. Beşiktaş, Aliağa'yı yener ve Uşak'a 3'ten farklı kaybederse çıkamaz.

BEŞİKTAŞ
Aliağa'yı yenerse çıkar. Aliağa'ya yenilirse çıkamaz.

UŞAK
Galatasaray'ı 4 veya farklı yenerse çıkar. Beşiktaş, Aliağa'ya 16 sayıya kadar yenilirse, Uşak, Galatasaray'a kaybetse de çıkar.

ALİAĞA
Beşiktaş'ı 16 sayıyla yener, Galatasaray, Uşak'ı yenerse çıkar.

B | Eleme Grubu - Uşak - Puan Durumu

S
Takım
O
G
M
A
Y
1.
Galatasaray Liv Hospital
2
2