Spor Toto Türkiye Kupası 8'li Finalleri

Karşıyaka'nın vücut dili mükemmeldi bugün,takım olarak fazlasıyla inanmışlar.Antep-Trabzon maçının ikinci yarısını kaydetmiştim evden çıkarken.Pişman olmadım.Trabzon 3. çeyrekte sağlam bir geri dönüş yaparak ve son bölümde topu doğru ellere teslim ederek kazanmış.Bu sezon ligde baya baş altı takım olacak.Sezon içindeki dalgalanmalar,problemler şu an için kestirilemese de bu grubun 4 takımı da gönül rahatlığıyla izlenir.Ayrılan zamana yazık olmaz.

BbmpUzeCAAA7ok3.png:large

Türkiye Kupası'nda rakibimiz belli oldu; Tofaş.

4 Şubat Salı
Galatasaray Liv Hospital – Tofaş
Beşiktaş Integral Forex – Anadolu Efes

5 Şubat Çarşamba
Pınar Karşıyaka – Türk Telekom
Fenerbahçe Ülker – Trabzonspor Medical Park

Ergin Ataman geldiğinden beri Efes ve BJK'ye karşı psikolojik üstünlüğümüz var.. Tofaş'a da keza öyle.. Aman nazar değdirmeyelim bu duruma da :) Finala kadar geliriz, gerisi karşıyakayla rövanşa bakar ;)

Dipnot: Yalnız karşıyakaya da sakatlık çıkmasın diye de tertemiz bir yol çizmişler kurada..

Oyunculara merhamet (9 günde 5 önemli maç) - BASKETFAUL - Türkiye'nin basketbol portalı.

Basketfaul de 9 günde 5 maçı haber yapmış..

31 Ocak Galatasaray-Zalgiris Euroleague
2 Şubat Beşiktaş-Galatasaray BBL
4 Şubat Galatasaray-Tofaş Kupa Çeyrek Final
6 Şubat Kupa Yarı Final
8 Şubat Kupa Final

Programa bakınca umarım Euroleague'de 5 maçta 4 galibiyeti almış olup, ligde de maç kaybetmeden Efes ve Beşiktaş'ı da mağlup etmiş olup istim üstünde olmayı ümit ediyorum. Efes'te anormal bir değişme olmazsa ben burada final oynayacağımızı ve kupayı alırsak da bu durumun Euroleague'de 6. hafta maçı olan CSKA maçına da olumlu yansıyacağını düşünüyorum.

9 günde 5 maç durumunda da normal durumdan 1 maç fazla oynayacağız ve biz 2 günde bir oynayan fikstürdeyiz.. Eski formata göre biraz daha rahatlatılmış görünüyor şu an için..

Yolumuz açık olsun..

4 şubattaki maçımız 5 şubata alındı ve yine fenere kıyak geçildi ilk maçları fener ve karşıyaka oynarken bizim fixtür 5-6&8 şubat oldu yani kupayı fenere hediye etmek için elinden geleni yapıyor fenerasyon allah belalarını versin hepsinin

Çeyrek Final - Maç Programı & Sonuçları
Pınar Karşıyaka 0 0 TÜRK Telekom
05 Şubat 2014 Çarşamba 18:00 Ankara, Ankara S.S.
Fenerbahçe Ülker 0 0 Trabzonspor Medical Park
05 Şubat 2014 Çarşamba 20:30 Ankara, Ankara S.S.
Galatasaray Liv Hospital 0 0 Tofaş
06 Şubat 2014 Perşembe 18:00 Ankara, Ankara S.S.
Beşiktaş Integral Forex 0 0 Anadolu Efes
06 Şubat 2014 Perşembe 20:30 Ankara, Ankara S.S.

yani ilk açıklanan programı fenerasyon yok saydı yani yine bize işkence yapmak için çeyrek final ve yarı final maçlarımızın arasındaki 1 günlük dinlenme hakkını bizim elimizden alıp yalakalığını yaptığı kulübe verdi fenerasyon maalesef... bu kadar hukuk dışı bu kadar yüzsüz bir basketbol federasyonu daha gelmez bu ülkeye!!!

Yalnız bizim yönetimin alık gibi tepkisiz kalmasıda kimse kusura bakmasın ama bizim yöneticilerin geri zekalılığı...

6 Şubat Perşembe 18:00'da Tofaş maçıyla başlıyoruz Atilla abinin yazdığı gibi.Karşılaşmalar Ankara Atatürk Spor Salonu'nda oynanacak.Gönül ister ki ''acaba sahada neler göreceğiz?'' korkusu değil de yarı yarıya derbilerin şevki baskın çıksaydı.

4 şubattaki maçımız 5 şubata alındı ve yine fenere kıyak geçildi ilk maçları fener ve karşıyaka oynarken bizim fixtür 5-6&8 şubat oldu yani kupayı fenere hediye etmek için elinden geleni yapıyor fenerasyon allah belalarını versin hepsinin

Şube yönetimi ne işe yarıyor acaba?! Ben yönetici olsam, maç programı değiştirilerek yapılan bu aleni kayırma karşında takımı kupadan çekerdim. Geçen sene aynı şeyler olmuştu ve hatta final maçında hakemler kupayı FB Ülker'e vermişti. Benzer senaryo işliyor.

Takımı kupadan çekerek sergileyeceğiniz duruş, kupadan daha önemli!

Süprizlere açık maçlar oluyor trabzon 23- sayıdan geri geldi ve telekom az daha karşıyakayı eliyordu.Tofaş'a karşı dikkatli olmamız gerek.

Karşıyaka mükemmel basketbol oynadı,bitime 7 dakika kala 20 sayıydı fark.Stafflarına -bizden defaten cevabını aldıkları lüzumsuz hareketleri sebebiyle- saygı duymasam da basketbolları keyif veriyor cidden.
Obradovic'in bir süredir ''bu forma kutsaldır nasip olmaz herkese'' minvalindeki açıklamalarına değinmek isterdim ama bizimkilerin de hali pek farklı değil.

Karşıyakalılar finalde bizimle eşleşmemenin de etkisiyle göç etmiş Ankara'ya,Slovenya'daki şampiyonada Balkan takımlarının yarattığına benzer bir ortam var. :) Ankara'daki Efesli sayısı İstanbul'dan fazla gibi geliyor bana.
Final baya keyifli geçiyor.Düzenli basketbolu maalesef çok özlemişim.

Öncelikle keyifli bir final maçı izlettiği için Anadolu Efes ve Karşıyaka takımlarına teşekkür ediyorum. Mücadelenin son anına kadar iki ekip de geri adım atmadı. Öyle keyifliydi ki parkedeki oyun, maç uzatmaya gitsin diye dilendim.

Sonuçta Karşıyaka hak ederek aldı kupayı, kutlamak gerek. Yalnız maç sonu bir ufaklığın "hak etmedim ben bunu Efes" diyerek ağladığını görmek içimi acıttı. Anne, oğlum bu bir oyun, bugün kaybetti ama yarın kazanır demesi nafileydi minik basketbolsever için.

Şimdilerde pek hazzetmesek de -son yıllarda yaptıkları şark kurnazlıkları olmasa iyiydi- çocukluğumuzda biz de severdik Efes´i, Avrupa´da kupa kaldırdığında gurur duyduk, farklı renklere gönül versek de Naumoski´li kadronun yeri ayrıydı... O kadroyu düşününce rakibin benchine gitti gözler, Ufuk Sarıca. Takdir etmemek elde değil...

İki kelam da tribüne edelim... Karşıyaka taraftarının olumsuz 1-2 hareketini saymazsak güzel bir tribün vardı Ankara Arena´da. Maç öncesi coşkuyla söyledikleri Gençliğe Hitabe ve İstiklal Marşı güzel izler bıraktı final maçında. Tadı damağımızda kaldı, tekrarını isteriz tez zamanda...

Karşıyaka taraftarını sevmesem de iyi şekilde destek veriyorlar takımlarına. Ayrıca Ufuk Sarıca'ya parantez açmak istiyorum; gerçekten yüreğini ortaya koyan bir koç. Takımına her şeyini veriyor ki kadroları kısıtlı ama Jawad hamlesi çok iyi olmuş. Keskin şutörleri var ve gergin anlarda ayakta kalıp sakin oynamayı başardılar. TEBRİKLER...