Spor Toto Türkiye Kupası

Beşiktaş her başarısızlıkta hakemlere yüklendiği için bu tepkiye şaşırmadım ama söz konusu hakem Engin Kennerman olunca acaba haklı bir isyan mı dedim. Maçı izleyen arkadaşlara sorayım; Beşiktaş´ın kupayı kaybetmesinde hakemler gerçekten etkin bir rol oynadı mı?

Beşiktaş Engin Kennerman'ı Maçlarına İstemiyor

Türkiye Kupası Finali öncesinde resmi site üzerinden futboldan aşina olduğumuz tarzda bir açıklama yapan Beşiktaş Cola Turka cephesinde benzer açıklamalar maç sonunda da devam ediyor. Şube Koordinatörü Hasan Bozkurter'in 'Engin Kennerman'ı maçlarımıza istemiyoruz.' vurgusunu yaptığı maç sonu açıklaması şu şekilde:

'Türkiye Kupası'na iyi bir başlangıç yapıp Euroleague’in güçlü ekiplerinden Efes Pilsen'i yendik. Medical Park Trabzonspor karşısında da zor da olsa güzel bir galibiyet alıp finale yükseldik. Finalde yine Euroleague’de mücadele eden Fenerbahçe Ülker ile karşılaştık. 39 yıllık hasreti gidermek istiyorduk, ama olmadı. Her şeye rağmen oyuncularımızı ve teknik heyetimizi gösterdikleri mücadele nedeniyle kutluyorum. Ayrıca Kayseri'de bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Taraftarlarımızdan ligde oynayacağımız maçlarda bize destek olmalarını istiyoruz. Onların vereceği destek ile Beşiktaş en iyi yerlere gelecektir.
Finalden 2 gün önce MHK Başkanı Metin Şahin’i arayarak Engin Kennerman’ı istemediğimizi söyledim. Kendisi bize negatif bir enerji veriyor. Banvit maçında Chatman’a teknik faul çalarak oyuncumuzun motivasyonunu düşürdü. Finale atanmamasını istedik ama Metin Şahin uyarımızı dikkate almayıp bize hakemlerin maçı iyi yöneteceğini söyledi. Sonuçta da yaptığı kritik 2-3 hatayla maçın kaderini etkiledi. Biz Engin Kennerman’ı maçlarımıza istemiyoruz.'

Final maçının ardından Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş’la yaşadıkları tartışmayı da anlatan Bozkurter, 'Karakaş’ın hakemlerle ilgili demeçleri vardı. Bu maçta da aynı demeci vermesini istedim. Hakemleri gördük. Bu yönde bir konuşmamız oldu. Biz mağlubiyetimize kılıf aramıyoruz. Takımımızı kutluyoruz. Mirsad için de ayrıca üzüldük. Umarız en yakın zamanda sahalara geri döner.' dedi.

salsabasket
 
Sonunda istedikleri oldu.Tribün paylaşımı hangi tarafta olduklarını gösteriyordu.Kayseri'de zaten tek pota arkası seyirciyle doluyor.Her üç maçta da bu pota arkası fenerlilere verildi.İkinci maçlarda bununla da kalmadılar.Bizlerle beşiktaşlıları bir köşeye sıkıştırıp,fenerlilerle hiç seyircisi olmayan trabzonlulara salonun büyük kısmını verdiler.Her şeyi inceden yaptıkları için,böyle masa başı oyunları hiç gündeme gelmiyor tabii.
 

Üst