SSL 14.Hafta | Galatasaray 3 - Fenerbahçe 1

İlk 15 dakika 'ağzımı s.kiyim' dedirtti. :)
Öyle bir devre oynadık ki...Abartmadan herkes 99-00'i hatırladı.Özellikle ilk 15 dk dünyaları kaçırdık,akıl alır gibi değildi.Attığımız iki gol de içimin yağlarını eritti.İlk golde Eboue rakibin en değerli ismi Yobo'ya çim yoldurdu,ikinci golse Yobo'nun aksine rakibin en 'değersiz' ismine kapak niteliğindeydi.
İkinci yarıda doğal olarak düştük,topu rakibe bıraktık.3. golü vakitli bulduk akabinde de pek sıkışmadan bitirdik.
Metrodaki manzara aşırı alkolün tribünü bozacağını düşündürmüştü.Neyse ki yanıldım.Gün-saat ve bu paraleldeki olumsuzluklara rağmen odaklanmış bir kitle vardı.3-0'ken bile küçük bölümler dışında oyundan kopulmadı,o 'oley' çekilen kısım da dakika olarak erken bulsam da iyiydi. :) Şikeye tadında değinildi.Rakiple aradaki çap farkı ortaya konuldu.
Keyifliydi,çok güzel oldu.

Sabah okula gelirken baktım. Yobo kaya kaya tee Erzurum'a kadar gelmiş. Palandöken'den aşağı doğru kayıyodu :)
 
Evet galibiyet çok güzel ama bence galibiyette bizim kadar Aykut Kocaman'ın da payı var. Hep biz derbilerden önce sistem değişikliği, garip oyuncu tercihleri yapardık. Bu kez onlar yaptı.
Bu arada topu dötüyle tutabilen Volki'ye Melo'nun attığı gol içimin yağlarını eritti.
Son olarak Feneri böyle yakalamışken biraz daha dikkatli olup tarihi farkı atmamızı isterdim. Kısmet değilmiş.
Zaten bir daha uzun yıllar kuşlarla maçımız olacak gibi gözükmüyor. Belki Türkiye kupasında karşılaşırız...
 
Futbol takımımız, unutturduğu pekçok şeyi dün akşam yeniden hatırlattı. Özlemişiz bu duyguyu. Birde dünkü maç yorumcularından birisi güzel bir noktaya değinerek; taraftarın bugüne kadar TTArena'yı benimseyemediğini çünkü daha buraya ait bir hikayesinin olmadığı ve bu maçın bu anlamda bir başlangıç olduğunu ifade etti.
 
Maçtan önce ilk 11'ler açıklandığında Baros ve Elmander'i görünce tamam bu maç bizim dedim , öyle de oldu.

Fazla yazılacak bişey yok. Tüm takıma helal olsun.
 
Bu kadar ezici futbol görmemiştim hiç bir fener maçında 97-98 deki maçları bile hatırlarım 6-7 yaşındayken.Johnson'ın frikiğiyle kaybettiğimiz maç olabilir belki.Bir ara kornerler 9-0 dı kaleye şutlar 9-1 falandı inanılmaz bir takım vardı arenada.İlk şutları 56.dk de direkten dönen toplarıydı hatta.Helal olsun bu takıma her maç bu tempoyu yapmak imkansız tabiki ama.96-00 Terim'inin takımından çok örnek vardı sahada.Bir parantezde Elmander'e bitmek bilmeyen enerji inanılmaz gerçektende kelime bulamadım söyleyecek ona.
 
Uzun zamandır bu kadar net bir derbi zaferi elde etmemiştik. Fazla detaya inmeye lüzum yok, herkes çok iyiydi görevini yaptı. Bütün takımı kutluyorum.. Maçtaki tek eksi noktayı da Markus Merk'in sözü özetliyor zaten :

"Galatasaray'ı eleştirebileceğimiz tek nokta, tarihi zaferi kaçırmış olmalarıdır."
 
Yaşım 32 hayatımda hiç bir derbide (fb,bjk) bir takımın rakibine bu denli ağır bastığına şahit olmadığım bir maçtı buna kadıköydeki 6-0 ve 4-0 lık kaybettiğimiz maçlar dahildir.Bu şekilde mücadele eden tüm oyuncularımıza teşekkür ediyorum ve başarılarının sezon boyunca sürmesini diliyorum.Bu maçta ilk 20 dakika'da maç 5-0 olmadıysa bu bence ALLAH'ın fenerbahçe'ye bir lütfu'dur.galibiyetimiz tüm camia'ya hayırlı uğurlu olsun.
 
Kadrolara baktığımda Elmander-Baros ikilisini görünce sevindim ama kontenjandan dolayı Riera yedek oturunca üzülmesem de Emre Çolak bir garip geldi.Kadronun çok ofansif olduğunu ve pozisyon üretmede sıkıntı yaşarsak kötü bir gece olacağını düşünmüştüm.Ama Fatih hoca yapmış yapacağını.Bilica ve Gökhan kötü gününde olunca(sezon başından beri öylelerdi zaten de) hocanın planı başarılı oldu.Hocayı şiddetli eleştirmek haddim değil ama bu zamana kadar hocanın egosu dışında gıkımı çıkarmadım.Egodan kasıt yanlış anlaşılmasın çok sürpriz bir ismi kadroya koyup bakın ben oynattım oldu gibi bir görüntü vermesi.Sabri'nin sol bek oynadığı maç bile hatırlıyorum milli takımda :)) Hala ilerde kadro oluştururken ufaktan sorun olabileceğini düşünsem de bu takımda artık sorun çıkmayacaktır.Transferlerde nokta atışı yapmışız bir kez daha ortaya çıktı.Hoca 4-4-2'de ısrar etmediği için eleştirilmişti ama sezon başında risk almadı.Maçlardan sonra hep kazanmamız lazımdı diyerek sinyalleri çakmışta biz geç anlamışız en azından ben geç anladım.4-5-1 ile güven sorunu olan takıma ufaktan kazanma alışkanlığı getirdi şimdi hafiften uçuş moduna geçiyoruz.Ama takımdaki eksikler hala görülebiliyor.Delici bir kanat oyuncusu şu takımı u-çu-rur! :) Umarım devre arası bir nokta atışı daha yapar sezonu şampiyon noktalarız.

Futbolculara gelince;

Muslera : Üşüdü garibim,tribünde izleseydi daha iyiydi. ?/10

Semih : Pek bir iş düştüğü söylenemez.İlk yarı rahattı 2.yarı Semih'i durdurdu.Kaldırır mı kaldırmaz mı derken görevini yaptı. 7/10

Ujfalusi : Ne söylesek az.Kusursuz oynadı ve Semih'in de onun talebesi olduğunu düşünürsek 9/10

H.Balta : Geçen seneye göre bariz fark var ama geçen seneyle kıyaslamak saçma olur.Hala yetersiz idare etti. 6/10

Eboue : Son 3-4 maçtır iyiydi.Arsenal günlerinden gösteri sundu.Kobrayı saldı. 9.999/10

Selçuk : Gizli kahraman.2 orta sahalı sistemde yükü çok ağır güvenenleri mahçup etmedi.Ama yine de insan Baros-Elmander'e 3-5 kişi arasından pas atıp gol pozisyonuna sokmasını beklemiyor değil. 8/10

Melo : Zaten dizilişte yanlış yerde oynayan Alex'i durdurması zor olmadı.Müthişti.Geçen sene kıçıyla top tutan gorile afedersiniz cinsel organıyla attığı gol ibretlikti. 9/10

Emre Çolak : Hala yetersiz üstüne koyabilir.Takım iyi olunca o da iyi gözüktü.İyi idare etti iyi maç çıkardı. 7/10

Kazım : Sadece hırsı tebrik edilesiydi.Kanat oyuncusu olmasına rağmen maç boyu hatta sezon başından beri çalım atamadı.Pozisyonları bana göre laubalice harcamaya devam etti.Şu fiziğe rağmen hem kendine hem bize yazık ediyor.Ama ilerde çok iyi top tuttu.Kale vuruşları ona kullanıldı.Topları son vuruş dışında iyi kullandı.Ama insan daha fazlasını bekliyor. 7/10

Baros : Kaçırdığı goller için iyi maç çıkarmadığı düşünülmesin atsaydı pastanın üzerine krema olurdu.Topsuz koşularla gözükmeyen ama direk sonuca etki eden bir maç çıkardı.Ahh eski gücünde olsa birde 8/10

Elmander : Bu zamana kadar hep bizde olsun istemiştim geldi ama hak ettiği değeri görmedi.Hep 2.planda kaldı.Zaten hoca gelmeden Elmander gelmişti.Baros kralımız olmasına rağmen Baros'tan bir adım öndeydi benim için.Nitekim kazıyarak formayı aldı.Tek başına savaştı durdu.Baros'la olursak verimim artar dedi.Aldı yanına Baros'u inanılmaz bir maç çıkardı.Son zamanlarda ''abartmıyorum'' dünya çapında en ''komple'' performanslardan biriydi. 10/10
 
Alpaslan bey iletiniz uzun olduğu için alıntı yapmadım ama Hakan'a 6 vermek ayıptır yazıktır günahtır. Dün Hakan yerine başka sol bek o performansı gösterse tapardık adama.
 
Terim 90'lardaki Terim gibi hareket edip Semih ve Emre'yi oynatma cesaretini -gençlerin önünü açma cesaretini gösterince galibiyette geldi.
 
Alpaslan bey iletiniz uzun olduğu için alıntı yapmadım ama Hakan'a 6 vermek ayıptır yazıktır günahtır. Dün Hakan yerine başka sol bek o performansı gösterse tapardık adama.

Fikrine saygılıyım ama kazandığımız için öyle geldiğini düşünüyorum.Sağ kanadı 0 olan takıma karşı çokta bir şey yapmasına gerek yoktu aslında.Sadece idare etti.Özellikle yabancılar o kadar üst düzey oynadılar ki idare edenlerde iyi gözüktü bence.Ama bir iyiye gidiş mevcut.Maç boyu oyunun içindeydi.Bizim için bu kadarı bile kafi :))
 
'Siz en güzel duyguların katilisiniz' pankartının üzerinden çok geçmedi.Sabit fikirli olmak ne kadar yanlışsa balık hafızalı olmak da bir o kadar yanlış.Kendisine çatlak ses çıkmaması kafi görülmeli bence şu aşamada.
 
Az bile yediler 6-7 dahi olabilirdi.Resmen ezici bir üstünlüğümüz vardı.İkinci yarı 10 dk birşeyler yapmaya çalıştılar geri kalan dakikalarda hep biz üstündük.Tebrikler GALATASARAY !
 

Üst