STSL 13.Hafta | Kasımpaşa 1-1 Galatasaray

XI: Eray, Eboue, Semih, Chedjou, Riera, Sabri, Selçuk, Melo, Bruma, Burak, Drogba

Yine farklı bir 11 ile çıkıyoruz. Bu maçın telafisi yok, çıkıp o 3 puanı almalıyız.

Başarılar.
 
Net tabirle "kral çıplak" ..
Ruhsuzluk paçalardan akıyor. Kimin emeği varsa iki yakası bir araya gelmesin, burnu b*ktan kurtulmasın. Rezil herifler.
 
Eboue, Riera, Chedjou gibi gamsız adamları bu forma altında görmek istemiyorum.

Bir sözüm de Drogba ve Burak'a

Drogba eyvallah koşuyorsun o yaşında ama sen Drogba'sin arkadaş o topları kaleci ile içeri sokarsın. Nasıl bir vuruştur bunlar, hiç yakismiyor sana.

Burak utanmıyor musun hâlâ topa kafa vururken gözlerini kapatmaya, bundan daha net pozisyon olabilir mi?

Aslında Selçuk içinde birşeyler söylenir ama ceza yemek istemiyorum.
 
İlk yarı berbat oynadık.ikinci yarı toparlandık.drogba gözü kapalı atacağı iki gol kaçırdı.burak kaleci ile karşı karşıya kafayı üstüne vurdu.chedjou arkadaş gol yememiz için herşeyi yaptı.artık formayı zor görür bence.sabri ortayı galata kulesine doğru gönderdi.eboue nin önce sol topuğuna sonra sağ topuğuna bastılar göçek penaltıyı çalmadı.formsuzluk ve şanssızlık üstüste geldi.mancini mi atsın golleri o mu yapsın defansı ? Kadro tercihi (ki o da göreceli) dışında onu eleştiremeyiz ki tercih yaptığı oyuncu grubunu da o kurmadı.içimize nifak tohumları atanlar bu oltaya gelenler ve fırsat kollarmışcasına çekip gidenlerin kulakları çınlasın.ama mutlaka toparlanıcaz inancım tam çok şükür ki kadromuzda karakterli oyuncular var elbet elbirliğiyle yeniden yükselecekler ...
 
Tempolu oynamak Z-O-R-U-N-D-A-Y-I-Z ! Beşiktaş da fener de tempolu oynuyorlar, rakibi boğuyorlar. Biz biraz daha tempomuzu arttırmak zorundayız, tabi ruh da şart !
 
Kaleye Onur..O olmazsa kayserili gökhan..orta sahaya bilal ve Aytaç..sağ ve sol açığa emrah bassan ile olcan adın..sağ beke rizeli koray..sol beke tarik veya ishakdan birisi...
 
Herkes Drogba'nın serbest vuruşlarına takmış ama artık biri lütfen kornerleri de Selçuk'tan alsın,her kullandığımız kornerde panik olmak zorunda mıyız arkadaş.Devamlı ön direğe orta ve kontraya çıkan bir rakip.
Birde artık yalvarırım Galatasaray'ın kaptanı Sabri olmasın.
 
Sistem yok ki kötü oynadığın bir maçı kazanabilesin. He 1 puan mı çok iyi. 3 sezondur dön bak ligde hangi sert deplasmanda kazanmışız. Kadıköy, İnönü, Avni Aker, Bursa, Eskişehir, Paşa? Süper Final'i saymazsak Kadıköyde sadece beraberlikler var. İnönü de kazanamadık. Olimpiyat'ı sayarsan o var. Bursa'da sürekli mağlubuz. Bu sene 1 puan aldık. Eskişehirde 0-0 a aboneyiz. Paşa'ya da sürekli mağlup oluyoruz. Kazanılan birde Avni Aker deplase var 3-0 lık. Sezon başında Bursa, Eskişehir deplasmanlarında 1 puan iyidircilere göre bu maçtan da 1 puan iyidir. 2011 yazındaki gibi köklü değişiklikleri devre arası yapamayacağımıza göre bu sezon 2.lik büyük başarıdır.
 
İyi bir ilk yarı oynamadığımız kesin ama maçın geneline bakarsak, 3 puanı alan taraf olsak kimse "Galatasaray balı" demezdi sanırım. Defans yine evlere şenlik başladı maça. Orta saha desek kalitesi oranında sahaya kattığı bir şey yoktu. İlerideki isimleri eleştirmek için onlara top gelmesi lazımdı ilk yarıda. Eboue´nin başarımını beğendim, hücum yönünde iyi işler yaptı bana göre. İkinci yarı oyuna giren Emre Çolak hareketlilik getirdi maça.

Bu arada son zamanlarda gözlemlediğim bir anlayışa değinmek istiyorum. İlk yarıda verilmeyen penaltı, sonrasında çıkmayan kartlar ardından, "iyi oynamadığımız için hakemi eleştiremiyorum." Kusura bakmayın da hakemin görevi sahada sergilenen oyuna göre adil bir skorla maçın bitmesini sağlamak da ben mi bilmiyorum!

Ha buradan alınan sonucu hakeme yüklüyor düşüncesi oluşmasın. Aslında oluşsun da, zararı yok. Gelinen noktada oyuncuları eleştiriyorsak, teknik ekibi eleştiriyorsak pek tabii gördüğüne göre karar vermeyen hakemi de eleştirmek en doğal hakkım.
 
Semih dışında defans baştan aşağı çok kötü...Chedjou'nun sağ çizgide rakibini sırtınla bloke ederek 4-5 saniye topu hareketsiz tuttuğu pozisyonda ne yapmaya çalışıyor diyorduk ki arkadaşlarla topu kaptırdı ve pozisyon gördük kalemizde...Chedjou ile ilgili çok olumsuz fikirlerim var...Dany-Riera'yı çoktan sildim zaten kafamdan...Gökhan Zan'ı Türk futboluna kazandırmaya çalışçağımızada genç bir yeteneği kazandırmaya çalışalım...Defansa minimum 3-4 takviye lazım...Sabri -Eboue - Hamit sağ beki bir şekilde idare eder... Bir çok iyi yabancı stoper, bir türk genç stoper, birde iyi bir solbek almamız lazım...
 
Bence defanstaki hataların sebebi ;

sol ve sağ bekin ileri uçlara gidip beklemesi,

forvetin orta sahaya gelip top almaması,

selçukla melonun sıkı markajda olması,

Sol açık ve Sağ açık oynayanların içeriye girip top almaması ( Bakınız Emre'nin oyunu girdikten sonra kazandırdığı hareketlilik)

Bu yüzden stoperlerimiz topu oyuna sokamıyor ve baskı yiyince kaleciye dönüyoruz veya kendi başlarına birşeyler yapmaya çalışıyorlar ve top kaybı sonucu posizyon yiyoruz.


Sabri kaptan olmasın artık denmiş kim olacak acaba ? Maçta Melo ile birlikte isyan eden 2. futbolcu. 2. yarı sola geçtikten sonra ileri-geri gayet iyi çalıştı.

Dün 2 tarafta galip gelebilirdi. Drogba ve Burak pozisyonları harcadılar.
 

Üst