STSL 3.Hafta Galatasaray-Bursaspor

Muslera-Eboue-Semih-Dany-Hakan-Melo-Selçuk-Emre-Hamit(Amrabat)-Umut-Burak ilk 11'i bekliyorum bu akşam.

Paşa ve Beşiktaş maçlarında birçok arkadaşın aksine oldukça temkinliydim bu akşam içinde öyleyim umarım golü erken buluruz ilk 15-20 dk de,eğer gol gecikirse etkili isimleri var rakibin Sestak,Pinto,Batalla gibi sıkıntı yaratabilirler bize.

İnönü'de yaptığımız hataları yapmazsak golüde erken bulursak kazanacağımızı düşünüyorum. BAŞARILAR ASLANLAR.
 
İnşallah bu maçı alıp milli araya 7 puanla giricez...rakiplere göre en zor fikstür bizdeydi kasımpaşa-beşiktaş-bursa ile başlamak önemliydi şimdi önemli olan bursayı yenip süper bir başlangıç yapmak...Kırmızı forma iyi bence geçen yıl sarıyı ilk kez bursada giyip 2-1 kazanmıştık yine bu tip bir sonuç çıkar inşallah...
 
Basit goller yiyoruz 4 maçtır Fb,Paşa,Bjk,Bursa her maç duran toptan yenilen goller 4 maçta 8 gol yedik ki geçen seneye göre inanılmaz bir rakam umarım daha iyiye gider bu eksiğimiz.

Maça gelince yıldız kesinlikle TARAFTAR oldu bence inanılmaz bir destek vardı ilk düdükten sonuna kadar.Dany ve Amrabat'ı beğendim ben Hamit ve Emre iyi değildi bugün sanki.Kolay olmadı ama zor 3 maçta 7 puan ve puan farkıyla gelen liderlik çok çok iyi oldu bu araya girerken.

Bir parantezde Burak için ilk golünü attı ve ben çok beğendim 35 dakika oyununu sağ açıkta mı oynar Umut ile mi oynar Elmander ile mi oynar ama oynaması lazım onun artık bu takımda.Golden sonra SUS işareti gerekli yerlere gitmiştir umarım ! RETURN OF THE KİNG !
 
-Ömür törpüsü,musibetler silsilesi.
-İlk planda yan toplar düşündürse de mesele daha kapsamlı.3-1'den sonra 2007'deki Konya maçını anımsadım,ramak kalmıştı.
-Dany özel oyuncu,bugün büyük oynadı.Muslera vasat haliyle bile kalede büyüyor.İki haftalık arada futbola küsmüyorsak aslan payı kendilerinin.
-Hamit bu sezonun mesajı.Hamit patlarsa mesaj patlar,proje patlar.Hocamın olduğu ortamda mümkünse kimseye göz olunmasın,homurdanmak için liste hazırlanmasın.Yok hazırlanacaksa da Hamit'in yerine -Yunus Gökyıldız'a ince göndererek- sol bekteki arkadaş ilk sıraya alınsın. :) Hamit öyle veya böyle olacak,oynayacak.
-İkinci sezonlar her zaman en zorudur.Ya yapı dağılır ya hegomonya oluşur.Nasıl aldığımızı pek anlayamasam da ilk 3 hafta 7 puan hesabım tuttu. :) 99-00'e 1 beraberlik,1 mağlubiyetle başlamıştık.Hocamın olduğu yerde sonsuz güven olur düşüncesiyle yakın geçmişin oluşturduğu ''eyvah,elimizden kayıp gidiyor'' psikolojisi sık çarpışıyor.İlk düşünceyi ne olursa olsun önde tutmak lazım.Bu bağlamda başlangıçtaki 3 haftayı maksimuma yakınla kapatmak güzel oldu.
-Deplasman tribününün gözünü seveyim.2. golden sonra tellere vurmanın verdiği haz çok başkaydı,acısı sağ bilekten yavaş yavaş çıkacak gibi. :)
-Bağırma,sahaya müdahil olma noktasında bu denli istekli bir kitle çok az stadda bir araya gelir.ASY'den Arena'ya geçiş gerekliydi,bunca güzel insan yıllarca Galatasaray'dan uzak kaldı diyebiliyorum gönül rahatlığıyla.
-Tribünün genel sorunlarından vb. her şeyden geçtim,Allah aşkına sert çıkışlar için takımın korner kazanması beklenmesin.En ufak kıvılcımda stad yıkılırken o kıvılcım takım hazırlık pası yaparken yakılabilse asli görev yerine getirilmiş olur,ilk adım bizden gelir.
-5. haftaya çok var çok.
 
Takımın oyunundan pek memnum kalmadım açıkçası. Ama kadro o kadar kaliteli ki takımın ölüsü 3 gol atıyor. Bursa'ya hatırı sayılır sayıda pozisyon verdik. Şampiyonlar ligi öncesi düşündürücü. Elmander- Umut un iyi bir ikili olduğunu düşünmüyorum. İkisi de aynı tip oyuncular. Burak-Elmander ikilisinin çok daha verimli olacağını düşünüyorum. Umut evet gol sezisi gelişmiş bir oyuncu ama onun dışında topla pek haşır neşir değil. Takımla top alış verişi zayıf gibi geliyor (Elmander'e kıyısla). Dolayısıyla bitirici oyuncu olarak Burak'ı düşünürsek arkasında Elmander-Umut arasında 11 için tercihimi Elmanderden yana kullanırdım.

Tabi bunları Avrupa için düşünüyorum. Turkiye'de Umut-Elmander'in başlattığı hücum pres rakipleri oldukça bunaltıp yoruyor dolayısıyla her türlü iş yapıyor.
 
Güzel galibiyet. Takım ve oyun ile ilgili yorum yapmnın sağlıklı olduğunu düşünmüyoru. Milli maç arasından sonra konuşmak çok daha doğru olur. Duran toplar konusunda sıkıntı yaşasakta alan savunmasında ısrar etmemiz geketiğini düşünüyorum.
 

Üst