Şubeye gelir getirecek fikirler/öneriler

1- Önce İpekçideki her maç en az 7 bin kişi maça gelsin Sonra takımlara iyi ve kötü günde sahip çık.

2-Basketbol A.Ş kurulmalı basketbolun içinden gelmiş profesyonel yöneticiler başına geçtiği vakit herşey kendiliğinden düzelecektir.

Futbol formlarından bile klübe kalan 16 TL. Basketbol forması çıkarıp 100 TL ye sattığınıda kalacak olan da 16 TL olur ise çözüm olmaz. Kaldı ki basketbol AŞ olmadığı sürece aldığımız basketbol formlaraının parasıda GSSTORE AŞ'ye oradanda muhtemelen futbola gidecektir. Basketbolun ayrı bir şirket hatta ayrı bir klüp olması bu nedenle önemli.

Yapılacak tek şey var. Doğru düzgün bir sponsor bulup Arena'nın yanına bir salon yapmak ve bu salonu 365 gün çalıştırmak. Tüm gelirleri de salon sporlarına kalsın bakın bakalım ihtiyaç kalıyor mu başka bir şeye? Çağdaş Bey'in dediği gibi taraftar destekli bir organizasyon yapılsın.

Yapılacak tek şey var. Doğru düzgün bir sponsor bulup Arena'nın yanına bir salon yapmak ve bu salonu 365 gün çalıştırmak. Tüm gelirleri de salon sporlarına kalsın bakın bakalım ihtiyaç kalıyor mu başka bir şeye? Çağdaş Bey'in dediği gibi taraftar destekli bir organizasyon yapılsın.

Murat bey mevcut şirket yapısı ile o salondan elde edilecek olan gelirde havuza aktarılacaktır. Futbol şubesi her sıkıştığında o havuzdan para alacak ve gelirin büyük bölümü yine futbola gidecektir. Bunu hepimiz biliyoruz. Futbol takımı Türkiye şampiyonu olsun, basketbol şubesi küme düşse bile o yönetim başarılı sayılır üyelerin ve taraftarın gözünde. Basketbol şubesini ayrı bir şirket daha da doğrusu ayrı bir klüp olması bu nedenle önemli.

Bu yazdığımız önerileri emin olun klüp yöneticileride düşünüyor ve biliyorlar. İşlwerine gelmediği için uygulamaya geçmiyorlar. İstememe nedenleri ise basketbol ayrı bir şirket olduğunda sıkıştıkları zaman futbol takımına para aktaramayacak olmalarıdır. Liv Hospital'den gelen paranın bile tamamı emin olun basketbola aktarılmamış olabilir. Ülker'e en çok kızan ve protesto eden kişilerden biriyimdir ancak Cafe Crown bize sponsor olduğu zaman oradan gelen 5 milyon doların futbol şubesine aktarıldığını gazetelerden öğrendik. Murat Ülker'e yöneticilerimizin basketbolda takımın adı Cafe Crown olsun ama futbol takımına bilmem hangi futbolcuyu transfer et dediğini gazetelerde okuduk. Uzun sözün kısası çözümü yönetciilerde biliyor ancak bu çözüm onların işine gelmiyor. Herkes farkındaki futbol takımı Türkiye şampiyonu olursa herşey unutulur. Bende futbol takımı üzerinde reklamımı yaparım. Amatör!!! şubeler şöyle bir kenarda dursun gerekirse küçültürüz gerekirse ligden çekilirz. Çok sıkışırsak da onların parasından futbolcuların maaşını öderiz.

Bu yazdığımız önerileri emin olun klüp yöneticileride düşünüyor ve biliyorlar. İşlwerine gelmediği için uygulamaya geçmiyorlar. İstememe nedenleri ise basketbol ayrı bir şirket olduğunda sıkıştıkları zaman futbol takımına para aktaramayacak olmalarıdır. Liv Hospital'den gelen paranın bile tamamı emin olun basketbola aktarılmamış olabilir. Ülker'e en çok kızan ve protesto eden kişilerden biriyimdir ancak Cafe Crown bize sponsor olduğu zaman oradan gelen 5 milyon doların futbol şubesine aktarıldığını gazetelerden öğrendik. Murat Ülker'e yöneticilerimizin basketbolda takımın adı Cafe Crown olsun ama futbol takımına bilmem hangi futbolcuyu transfer et dediğini gazetelerde okuduk. Uzun sözün kısası çözümü yönetciilerde biliyor ancak bu çözüm onların işine gelmiyor. Herkes farkındaki futbol takımı Türkiye şampiyonu olursa herşey unutulur. Bende futbol takımı üzerinde reklamımı yaparım. Amatör!!! şubeler şöyle bir kenarda dursun gerekirse küçültürüz gerekirse ligden çekilirz. Çok sıkışırsak da onların parasından futbolcuların maaşını öderiz.

Fatih Altaylı zaten dünkü o yazıyı boşuna yazmadı. Amatör görüyorlar milyon avroların döndüğü bu sektörleri. Salon Sporları A.Ş. yaparsın olur biter. Ünal Aysal basketbol A.Ş. dedi ayağı hemen kaydırıldı. O geldiğinde ben şirketim gibi yönetirim zanneti kulübü ama gelen çelme taktı giden çelme taktı bir de kendi hataları eklenince olan oldu. Ben yerinde olsam çıkar Basketbol kadın ve erkek takımlarına şu kadar para veriyorum diye basın açıklaması yaparım bakalım bu beyzadeler ne diyecek. Neyse taraftarı kulübün kapısına bile yaklaştırmayacak zihniyetin üniversite yanınca taraftara salya sümük olması (inan kıraç'ın elinin kiri bir para için) vahim bir durumdur.

Aslında her şeyden önce kongre üyeliğinin şartları değişmeli.

Üç yada 4 sene önce 1905 GSYİD başkanı İsmail Sarıkaya salon yapımını üstlenebilecklerini ve salonu dernek olarak yaptırmak istediklerini söyledi. Arena'nın yanındaki arazi alınıp buraya salon yaptırılmalıdır, taraftar yardımı ve GS 'li iş adamlarının yardımı ile bu salon yaptırılabilir. Salon 365 gün aktif olmalı ve gelir getirecek şekilde planlanmalıdır. Buradan elde edilecek gelir ile şube fazlasıyla rahatlayacaktır. Basketbol ürünlerinden elde edilen satışın Basketbol AŞ ye kalması ise birinci şarttır, olmazsa olmazdır.
Biraz hayalperestlik olacak ama Ergin Ataman işletme mezunudur ve ekonomiden iyi anlar. Basketbol AŞ'nin başına da Ergin hoca geçmelidir.

Sponspor yabanci sirket ( Lukoil-Gazprom vb ) , tuzugun degistirilip yabanci yoneticilerinde klube girmesi ( Abrahamovic tarzi ) seklinde olunmalidir.. Ne kdar Turk yonetici var kapi disari.. Turk yoneticiler gitsinler simit satsinlar...Dunyadaki en kotu yonetici bilgisine sahip ulkelerden biri Turkiye..

Sponspor-yonetici yabanci coach Ergin Ataman, ve her maca ortalama Turkiye liginde 7000 Avrupada 10.000 ve ustu kisi gelmesini saglamak..

O zaman bir seyler olur

Efes ile birleşme düşünülebilir. Galatasaray Efes. Bence güzel durdu. Maalesef bunun dışındaki alternatifler şu anki mali sorunu çözmeye yetecek gibi durmuyor. Ha eli paralı bir başkan gelir ki artık öyle bir durumda yok yani başkan gelip istediği gibi para koyamıyor artık bir nevi oligopol bir piyasa oldu futbol artık. Rekabet var ama belli sınırlandırmalar da var. Ben en etkili çözümün Anadolu Efes ile birleşme oldugunu düşünüyorum bun Efesin de sıcak bakacağına inanıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 509

Su Arroyo nun üstündekini satisa cikarmak cokmu zor ya?

Mevcut şirket yapılanması ile her ne satışa çıkarılırsa çıkarılsın basketbol şubesine kalmıyor. GS STORE AŞ adlı klübün şirketi, sanırım 2 sene önce hisselerini Galatasaray sportif AŞ ye devretti. Sanırım bunu yapmalarının sebebi klübün borçlarına karşılık GS STORE AŞ hisseleri verip borcu azaltmaktı. Zaten 100 TL ye satılan futbol formalarından (güncel fiyat konusunda yanılıyor olabilirim) klübe kalan para 16 TL.
Eğer basketbol şubesine gelir aktarılmak isteniyor ise Basketbol AŞ kurulmalı ve basketbol ürünleri ayrı bir mağaza şirketi isminde (örneğin GS BASKET STORE) satış yapmalıdır. Ancak o durumda aldığımız ürünün parası basketbola aktarılır.

Ortaya bir fikir attım biraz ütopik ama neden olmasın. Galatasaray bir dernektir biz nu paraları forma t-shirt vs karşılığı vermeyeceğiz makbuz karşılığı vereceğiz. Ben inanıyorum ki böyle bir kampanya olursa katılacak çok taraftarımız var. Çevremdeki Galatasaraylılarla paylaştım fikrimi şu ana kadar vermem diyen olmadı. Arkadaşımın ortaokula giden yeğeni bile harçıklarımdan arttırır veririm diyor. Özellikle benim gibi istanbul dışında oturan ve bu takımı seven kişiler bu projede olacaklardır diye düşünüyorum. Forumun ileri gelenlerinden bu fikrin hayata geçirilebileceği veya geçirilemeyeceğikonusunda yorumlar bekliyorum özellikle Kutay Bey, Onur Bey, Suhan Bey gibi...

Haddim değil ama düşünüp duruyorum biz taraftar olarak neler yapabiliriz diye. Aklıma şu geliyor, belki büyüklerimiz öncü olursa takımlarımız için yardım toplayabiliriz. Hani belki çok az bir miktar toplayabiliriz ama en azından yalnız olmadıklarını hissettirebiliriz. Yöneticiyim diye gezenler utanır bi ihtimal belki..

Mevcut şirket yapılanması ile her ne satışa çıkarılırsa çıkarılsın basketbol şubesine kalmıyor. GS STORE AŞ adlı klübün şirketi, sanırım 2 sene önce hisselerini Galatasaray sportif AŞ ye devretti. Sanırım bunu yapmalarının sebebi klübün borçlarına karşılık GS STORE AŞ hisseleri verip borcu azaltmaktı. Zaten 100 TL ye satılan futbol formalarından (güncel fiyat konusunda yanılıyor olabilirim) klübe kalan para 16 TL.
Eğer basketbol şubesine gelir aktarılmak isteniyor ise Basketbol AŞ kurulmalı ve basketbol ürünleri ayrı bir mağaza şirketi isminde (örneğin GS BASKET STORE) satış yapmalıdır. Ancak o durumda aldığımız ürünün parası basketbola aktarılır.
Euroleague sitesinde satılan ürünlerden gelir gelme ihtimali var mıdır? Gerçi fiyatları euro üzerinden olduğu için bize baya pahalıya geliyor.

Galatasaray Liv Hospital Istanbul | Euroleaguestore.net

Bu arada sitede en az ürünü satılan takımlardan biriyiz.

Bence sponsorluk anlaşmalarında bir firma ile 3.000 milyonluk anlaşma yapacağımıza küçük çaplı ve küçük meblalı 10 firma ile anlaşma yapabiliriz. Firmalardan ikisinin Ödemelerinde aksilik olursa bu şekilde rezil olmayız. Ayrıca basketbola özel forma vs. Ürünleride daha profosyonel şekilde üretip satmalıyız. Takım kurulurkende bütçemizi iyi kullanmalıyız. 6 tane yabancı getirip takımın ödemelerinde sıkıntı yaşayacağımıza 3 kaliteli yabancı ile oynayalım. En azından adamlar para alamıyoruz diyemezler.

Bence sponsorluk anlaşmalarında bir firma ile 3.000 milyonluk anlaşma yapacağımıza küçük çaplı ve küçük meblalı 10 firma ile anlaşma yapabiliriz. Firmalardan ikisinin Ödemelerinde aksilik olursa bu şekilde rezil olmayız. Ayrıca basketbola özel forma vs. Ürünleride daha profosyonel şekilde üretip satmalıyız. Takım kurulurkende bütçemizi iyi kullanmalıyız. 6 tane yabancı getirip takımın ödemelerinde sıkıntı yaşayacağımıza 3 kaliteli yabancı ile oynayalım. En azından adamlar para alamıyoruz diyemezler.
Bahsettiğiniz yöntem avrupa voleybolunda uygulanıyor. Formaların pek çok yerinde reklam var. Takım isminin başına birden fazla sponsor ismi gelebiliyor. Daha sene önce bizi Cev Cup finalinde ve sonraki sene ŞL F4'ünde eleyen İtalyan Busto Arsizio takımının Yamamay ve Unendo olmak üzere 2 isim sponsoru vardı.

Görüntü olarak çok şık olmasa bile, gelir getirisi bakımından akıllıca bir yöntem. :))

yamamay.jpg

Buraya yazmaktan yorulduk. Hem yönetim hem idareciler çözümün ne olduğunu biliyorlar.
1-Basketbol AŞ isminde ayrı bir şirket kurulmalı.
2-Basketbol bütçesi futbol dışındaki genel bütçeden değil Basketbol AŞ'nin gelirine göre oluşturulmalı.
3-GS Basketbol STORE isminde ayrı bir mağaza yapılanmasına gidilmeli ve basketbol formaları, ürünleri bu şirket adına satılıp gelir tamamen Basketbol AŞ'ye aktarılmalı.
4-Salon yapımı için uygun arazi bulunup, GS Yönetici İş Adamları derneğinin yardımı, loca satışı, kombine satışı ve taraftar bağışı ile salon yapımına başlanmalı.
5-Salon ismi için sponsor yardımı alınıp kaynak salon yapımına aktarılmalıdır.
5-Yapılacak salonda etkinlikler düzenlenip gelir Basketbol AŞ'ye aktarılmalı.
6-Lig maçlarında daha fazla taraftarı basketbol maçına çekmek için etkinlikler düzenlenmeli, maçlarda eğlence konser vb düzenlenip insanların maça gelmesi için özendirilmeli.

Bu dediklerim düzgün şekilde yapılır ise takımın isminin yanına sponsor almamıza gerek kalmayacaktır. Ben Galatasaray isminin yanında başka bir firma ismi görmek istemiyorum. Galatasaray isminin yanına sponsor alınmasına karşıyım.

Beyler iyi diyorsunuz niyetleriniz güzel ama ; Gs Basketbol A.Ş. kuruldu diyelim. Bu A.Ş.'nin geliri ile 3 takımımız da döner mi sizce ? Ne dersiniz ?
Takımların net maliyetini ve sponsorları bilen biri varsa açıklasın aşağı yukarı rakamları.
Bu şubeye yılda 250 tl harcayacak maksimum kişi sayısı 30.000 kişidir. Toplayınca da 7,5 milyon tl yapıyor . İddaa + Yayın geliri de çok büyük birşey değildir bence. Bir de üstüne sponsorluk var. Yorum sizin. Hesap tutmuyor beyler