• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Sultanlar Ligi 12. Hafta | Eczacıbaşı Dynavit-Galatasaray Daikin

Puanları 36
Çözümler 0
Web sitesi
x.com
@Anıl Mehmet Yıldırım
Sultanlar Ligi 12. Hafta Maçı
17.12.2025 Çarşamba
Eczacıbaşı Spor Salonu
18:00

Sezon başından bu yana bu şubeyi takip eden herkesin bu sene adına en hedef gördüğü rakip ve maç, bu maçtır diye düşünüyorum. Zeren de yatırımı arttırdı, kaliteli kadro kurdu, hedefleri ilk 4 ama Eczacıbaşı hem geleneğiyle hem ismiyle hem de senelerdir buralarda oynamanın getirmiş olduğu deneyim ile bizim adımıza kesinlikle çok daha iştah açıcı. Geçtiğimiz senelere göre kadro kaliteleri Vakıfbank ve Fenerbahçe'nin gerisinde. Fakta bizim adımıza oldukça denk hatta kimilerine göre rakibin kadrosu daha üstün. İki takımın da 8 galibiyet 3 mağlubiyeti var fakat rakibimizin 3 puan önündeyiz. İlk 4 iddiası olan diğer rakiplerimiz Vakıfbank, Fenerbahçe ve Zeren'e kaybettik. Hem ligdeki avantajımızı koruyabilmek hem de ligde hedef bir maç kazanıp takımdaki ve tribündeki atmosferi yukarı çekip büyüyebilmek adına herhalde sezon başından bu yana ki en kritik maçımıza çıkıyoruz. Voleybolda da camia derbileri harici deplasman yasağı da bulunmadığından ayrıca deplasmana gidecekler adına da güzel bir deneyim olabilir.

Kazanmamız lazım. Eczacıbaşı bizden iyi durumda değil bu sene.

Son maçlarda takımda bir hava eksikliği görüyorum. Buna mukabil bu maçta şansımızın düşük olacağını sanıyorum.

Açık ve net konuşayım benim ümidim yok.

Takım potansiyeline rağmen bu seviye maçlar için pek umut vermiyor ama ne varki Eczacı'da çok iyi durumda değil. Umarım kazanırız

Ne olursa olsun kazanmalıyız.Ve favoriyiz ama oyunu dağıtırsak favoriyiz.Maçın kilidi pç de orta da verimsiz bile olsalar paslamak zorundayız.Zeren maçı gitme nedeni buydu sen her topu smaçöre atarsan blok defans senin smaçörlerini durdurur izledik maç boyu Zeren smaçöre o kadar çok üçlü blok götürdü ki çünkü top oraya gidecekti çok belliydi defans sadece onlara odaklandı.Oyunu yaysak Zeren maçı gelirdi.Eczacı defans manşeti çok zayıf ama ligin en uzun takımı blokta.Yine topu İlkin Sylla üzerine yığarsak set dahi gelmez Eczacı üçlü blok bir yere kuruyorsa o bloğu geçmek çok zor.Ne olursa olsun pç miz top dahi öldüremese sürekli pç bölgesi paslamak zorundayız Zeren maçında bu hatta yapıldı bu maçta umarım ders alınmış her yere eşit dağılan bir pas trafiği izleriz.

Lig başından beri Bongaerts Ale ikilisi as başlasın taraftarıyım.Ama bu maç Naz Groblena ile başlanıp denenebilir.Naz büyük maçlarda farklı oynuyor Groblena da Beşiktaş maçında iyiydi kolay takım diye iyiydi ama o gazla bu maçta birşeyler yapar belki.Eğer bu ikili tutmaz hemen Bongaerts Ale dönüp Bongaertsin pas kalitesine dönmeliyiz ama Naz Groblena başlangıcını bu maçlık destekliyorum.

Eczacı'nın zayıf karnı manşet defans yetersizlikleri.İyi servis atar topu dağıtır bloklarını biraz dağıtıp defansta ki boşlukları görmeye başlarsak çok rahat alırız.Kazanırız diye düşünüyorum ama dediğim gibi topu dağıtırsak kazanırız.

Geri