T.S.B Süper Lig 2009-2010 Sezonu İlk Yarının Ardından

1 - GS : 9 maç 8 galibiyet 1 mağlubiyet 17 puan
2 - İST.YILDIZ : 9 maç 7 galibiyet 2 mağlubiyet 16 puan (1,4361)
3 - SARAN ANADOLU : 8 maç 8 galibiyet 0 mağlubiyet 16 puan (1,2994)
4 - BEŞİKTAŞ : 9 maç 6 galibiyet 3 mağlubiyet 15 puan
5 - İZM.BŞ. : 9 maç 5 galibiyet 4 mağlubiyet 14 puan
6 - K.KARABÜK : 9 maç 4 galibiyet 5 mağlubiyet 13 puan
7 - ADANA ENG : 8 maç 3 galibiyet 5 mağlubiyet 11 puan (0,8399)
8 - KARAGÜCÜ : 9 maç 2 galibiyet 7 mağlubiyet 11 puan (0,6406)
9 - ANTALYA : 9 maç 1 galibiyet 8 mağlubiyet 10 puan
10- KKTC : 9 maç 0 galibiyet 9 mağlubiyet 9 puan

Galatasarayımız ilk yarı:

1. Hafta : KKTC 42 - Galatasaray 95

2. Hafta : Galatasaray 95 - Antalya 10

3. Hafta : Galatasaray 101 - Adana 39

4. Hafta : İzmir 42 - Galatasaray 77

5. Hafta : Galatasaray 81 - Karabük 47

6. Hafta : Saran 74 - Galatasaray 70

7. Hafta : Galatasaray 82 - Kent Engelli Yıldızlar 62

8. Hafta : Beşiktaş 62 - Galatasaray 86

9. Hafta : Galatasaray 86 - Karagücü 39

9 maçta 773 sayı atıp 417 sayı yedik genel averajımız 1,8537

Not: Lig bilgileri için Arda Öztürk'e teşekkürler.
 
Süper lig de ilk yenilgimizi almamız hasebi ile önemli bir sezon geçiriyoruz diyebiliriz.

İlk yarının ardından, Matt'in sürekli kendini geliştirmesi ve hırsı ciddi mücadelesi benim aklımda kalanlardan birisi. Aynı şekilde Haidari ile takımın ne kadar rahat oynadığını ve onun oyunu yönlendirmede ne kadar usta olduğunu da gördüm onun oynadığı maçlarda. Malum ligimizde 3 yabancı kuralı olduğu için her zaman oynatamıyoruz onu.

Takım ile ilgili fazla söyleyecek söz yok muhteşemler gerçekten ama ilk yarıdan benim aklımda kalan diğer bir şey de Ferit'in oynadığı her maçta ki üstün performansı oldu gerçekten ligin en iyi yerli oyuncusu bana göre.

Gerek İzmir maçında, gerek Saran maçında, gerekse Kent engelliler maçında olsun hakemlerin art niyetli düdükleri de akıllarda yer etti.

Maç fazlası ile lideriz ama ilk yarının lideri Saran Anadolu diyebiliriz. Bence Bizi yenerek (ne şekilde olursa olsun) ilk yarının takımı olmayı da hakettiler, bizden giden Özgür bizim maçta süper bir oyun sergilemişti diğer maçları izleyemediğimiz için bilemiyorum ama bizim maçta inanılmaz oynadı bu da aklımda kalanlardan. Sadettin Saran'ı her ne kadar sevmesem de hatta kendisinden nefret etsemde bu spora yaptığı katkıdan dolayı kendisine teşekkürü bir borç bilirim.

Tabii birde Dilara hanım mevzuu var ama hiç girmeyelim.
 
Benim aklıma gelenler şimdilik bunlar ama Arda eminim çok güzel yorumlar yapacaktır takımımız için. Onun derin bilgisi ile yapacağı yorumları merakla bekliyorum.

Tabi Kaan Duran olsun, Volkan Savcı olsun, Ahmet Önder olsun ( sayamadıklarım da var tabi ) her daim takımımızın yanında olan isimlerin yorumlarını görmek de bizleri mutlu edecektir.

Kişisel istatistiklerede ulaşabilirsek onları da koyarız daha bi belirginleşir her şey.
 
selamlar şamilim ve bu spora bu oyunculara armaya herkesin uzak olduğu bir noktada yakın olan herkese selamlar önce.

aslında ben öncelik olarak başarıdan ziyade maneviyat ve vefa kısmında olmak ,onların yanında olabimek üzüntülerde (pek yaşamasakta ;) )başarılarda aynı karde olmak herşyeden önce geliyor.

bu branşa ilgim bu lige katıldığımız ilk maçtan itibaren başladı ve şu an en çok değer verdiğim branş olarak ta yüreğimde kaldı.

ilerleyen günlerde gerek eski grubum hell ve kardeşlerim başta volkan üzere bir kaç kişi evet ne yazık ki bir kaç kişi bu branşta olmaya çalıştık.

rahmetli alpaslan abimizininde bu branşa ilgisi bağımlılılığı açıkcası beni daha da çok etkiledi ve bir nevi aşıladı .lincoun ilk idmanına yüzler binler giderken bizler alpaslan abiyle salonda aslanlarımızlaydık.bu ilerleyen günlerde aslanlarımızla metin oktay hatıra ormanında dikilen fidanlarda engelsiz aslanlarla hocamızla alpaslan abiyle olmak benim doğru bir yerde olduğumu gösterdi.


spora çok uzak değilim 6-7 sene lisanli futbol oynadım.havayı az çok yaşarım.

bizm takım bu ligin üstünde veya diğer takımlarımız ne yazık ki daha kıvamında değil.3 sene önceyle bu sene arasında çok fazla fark yok diğer takımlarda.saranın liderliği aslında bu ligin gerçeğini gösterdi. galatasarayı yenen kafaya oynar ;)

bu branşta beşiktaşta dahil kimseye saygızılık doğru değil.

ama saranının ayrı bir yeri kaldı kalplerde. ;)

bu kadar dünyanın devlerini yendiler aslanlarımız .

bizimde sadece bir isteğimiz var bunu belli ettik. ;)

saranını burda orda artık her maç yenmek bizim tek isteğimizdir.
aslında yazacak çok şey var ama neyse.

sene başından beri aynı salonda aynı yüzlere selam olsun ,gelmeyen dilara hanıma da aşkolsun diyoruz fazla kırıcı olmamak üzere.

ayrıca her zaman yıldızlara teşekkür ederken teşekkürü unuttuğum diper unılere ve özellikle saloan o kadar yakın oturup gelmeyen binlerce taraftaramıza sitemimi ,karşının bir ucundan kalkıp her maça gelen şamilede helallerimi sunuyorum.



HER SENE SENSİN ŞAMPİYON.
 
Mağlubiyet aldık ligde ilk defa bu sene.Esasında diğer yıllara göre gözlemlenen tek fark bu oldu benim için.

Ligde bir denge sağlanamadı açıkcası.Yıllardı oynanıyor bu spor ama hala bir çizgisi yok.

Yıllar önce İzmir Büyükşehir Belediyesi aynı bizim kazandığımız türden şampiyonluklar kazanırdı.Büyük bir yenilmezlik serisi mevcut onlar zaten.

Sonra bir kaç sene Beşiktaş götürdü aynı şekilde biz kurulduk bu seferde biz başladık.
Önceki senelerde İzmir ve Beşiktaş güçlerini koruyup birde işin içine biz girebilseydik şuanda 50 seyirciye değil 500-1000 arası bir kitleye oynatabilirdik bu sporu.Ama kaliteli sporcu çok az yetişiyor ve onlarda dengeli dağılmıyor.Hepsi genelde bir kulüpte toplanıyor.Gerçi her biri bir takımı sırtlasa bu seferde uluslararası arena da hiç bir başarı kazanmamız mümkün olmayacak..

2009-2010'A gelelim.

Kıbrıs,Adana,Karagücü,Antalya takımları yine düşmemek için aşağıda savaş veriyor.Gerçi bu 4 takımdan 2'si değişmeli olarak her yıl alt tarafa düşüyor sonuç kimin ineceğini netleştirmek lig mücadelesinde ya neyse..

Karabük,Engelli Yıldızlar,Beşiktaş,İzmir ve Saran ilk 3 peşinde koşuyorlar.Lider hep aynı bahsetmeye gerek yok.

Bu yukarıdaki savaşta Karabük ve İzmir biraz geride kalacak gibi.Beşiktaş için bişeyler söylemek pek akılcı değil çünkü bu yukarı için oynayan tüm takımları yenebilecek güce sahiplar.Çok tecrübeli takım ama aynı şekilde bunun ters tepip 5 veya 6. olmalarıda pek süpriz olmaz benim için.
Engelli yıldızlar sezonu 2. bitirecek diye düşünüyorum.Çok yeni bir yapılanmaya gidip İranlılar ve Umut ile başladılar sezona.Ve yavaştan form tutacaklar artık çok iyi de bir hocaya sahipler.Saran'ı kendi sahalarında yenebilecek güce sahipler.Saran'da Özgür Gürbulak fena oynuyor.Ancak şöyle bir durum var.Özgür yazdan beri en üst düzeyde basketbol oynuyor ve mutlaka artık formunda bir düşüş yaşıyacaktır.Seneyi 2 ve ya 3 mağlubiyetle bitirirler diye tahmin ediyorum ben.Engelli yıldızların diğer kafa takımlarla oynayacağı mücadeleler önem kazanıyor böylelikle.

Galatasaray'a gelince Saran mağlubiyetinin süpriz olmayacağını haftalar öncesinden bir çok kişiye söylemiştim.Ama 2.yarı böyle bir sahne ile karşılaşmıyacağız bu devreyi yenilgisi kapatıp yine şampiyon olacağız.
 

Üst