T.S.B. Süper Lig Play-off Final Serisi | GALATASARAY 84 - 62 Beşiktaş (İlk Maç)

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın Beşiktaş ile karşı karşıya geleceği Süper Lig Play-Off Final serisi maçlarının gün ve tarihleri belli oldu.

Final serisinin bütün maçları Ahmet Cömert Spor Salonu'nda oynanacak ve serinin ilk maçı 5 Haziran Salı günü saat 16.00'da gerçekleşecek.

Takımımız Beşiktaş ile normal sezonda oynadığı iki maçı da kazandığından final serisine 1-0 önde başlayacak ve üç galibiyete ulaşan takım şampiyonluğa uzanacak. Final serisinde 2-2 eşitliğin olması halinde son maç için karşılaşmalara bir gün ara verilecek.

Final Programı şu şekilde:

1. Maç 5 Haziran Salı 16.00 | Galatasaray - Beşiktaş (Ahmet Cömert SS)
2. Maç 6 Haziran Çarşamba 16.00 | Galatasaray - Beşiktaş (Ahmet Cömert SS)

Gerek olması halinde;

3. Maç 7 Haziran Perşembe 18.00 | Beşiktaş - Galatasaray (Ahmet Cömert SS)

Takımımız TSB Süper Lig'de normal sezonu 18 galibiyetle yenilgisiz lider tamamladı ve yarı finalde İzmir BŞB.'yi 3-0 ile geçti. Galatasaray yarı finalde İzmir BŞB'yi Ahmet Cömert Spor Salonu'nda 74-59 ve 38-73'lük skorlarla yenilgiye uğratmıştı. Rakibimiz Beşiktaş ise normal sezonu 16 galibiyet, 2 yenilgi ile ikinci sırada bitirdi ve yarı finalde Kardemir Karabük'ü 3-0 ile geçti. Normal sezonda ilk iki sırayı alan Galatasaray ve Beşiktaş playoff aşamasına çeyrek final oynamayıp yarı finalden başlamıştı.

Galatasaray, Beşiktaş ile normal sezonda oynadığı iki maçı da kazanmıştı. 19 Şubat'ta TSB Süper Ligi 11. haftasında Süleyman Seba Spor Salonu'nda ezeli rakibine konuk olan takımımız karşılaşmadan 72-85 galip ayrılmıştı. Takımımızda Özgür Gürbulak 11 sayı, Piotr Luszynski 22 sayı, Mateusz Filipski 16 sayı, İsmail Ar 16 sayı, Ferit Gümüş 14 sayı, Fikri Gündoğdu 4 sayı ve ara transferde kadroya katılan eski oyuncumuz Serdar Antaç 2 sayı üretti. Matt Scott yabancı kontenjanı sebebiyle kadroda yer almadı. 27 Kasım'da TSB Süper Ligi 2. haftasında Ahmet Cömert Spor Salonu'nda rakibini ağırlayan takımımız karşılaşmayı 74-68 kazanmıştı. Takımımızda Ferit Gümüş 27 sayı, Özgür Gürbulak 17 sayı, Piotr Luszynski 12 sayı, Mateusz Filipski 10 sayı, İsmail Ar 4 sayı, Umut Ünar ve Fikri Gündoğdu 2'şer sayı kaydetti. Yabancı kontenjanından ötürü Matt Scott bu maçta yer almadı


kaynak : www.galatasaray.org
 
Bir aksilik olmazsa her iki maçta da Engelsiz Aslanlarımızın yanında olacağım.Ve 6 Haziran'da o kupayı havaya kaldırıp bana en güzel doğum günü hediyesini vereceklerine inanıyorum . Hakemlere karşı fazlasıyla efor sarf etmemiz gereken bu final serisinde takımımıza yürekten başarılar diliyorum.
 
Birileri yangından mal kaçırıyor galiba!..

Federasyon, şampiyon belli, Engelsiz Aslanlar´a bu sevinci ne kadar az taraftarla yaşatırsam o kadar iyi bakış açısıyla hareket ediyor. Hafta içi hem de saat 16´da bir şampiyonluk maçı.. Şampiyonlar Ligi organizasyonunda verilen tepki ananın ak sütü gibi helal sana Mustafa Gülpınar!

Bu seferlik bağışlayın beni Sedat Hocam ve Engelsiz Aslanlar.
 
Kupa verirken şovunu yapmak isteyenlere çok güzel fırsat doğmuş. Yazık ülkemin şu haline.
 
Taksim'den Metro ile Mecidiyeköy
Oradan da metrobusle Atakoy/Şirinevler durağında inip salona ulaşmak en kolay gidiş yolu. Metrobusten inince 5-10 dakikalık bir yürüme yolu var.
 
Bildiğiniz gibi Matt sezonu kapatmıştı. Ferit de bu maçta, belki tüm seri boyunca, oynayamayacak.

TBESF ile alakalı düşüncelerimi seri bitince yazacağım.

Maça gidecekler Twitter'dan bol bol skor geçişi yaparlarsa sevinirim. İş durumlarını ayarlayamadığımdan malesef final serisini izleyemeyeceğim.
 
Dün 30-35 kişi falandık sanırım.Hafta içi saat erken,birçok kişinin gelme ihtimali yok belki ama yine de bu takımın hak ettiği bu değil.Bu branşta ilk defa rakip taraftar bizden fazlaydı,belki 5-6 katımızdı ama keyifli bir tribün,keyifli bir maç oldu bizim açımızdan. İnşallah bugün takım üst üste 6. lig şampiyonluğu kupasını kaldırırken onları alkışlayan daha fazla kişi oluruz.
 

Ekli dosyalar

  • B_f0bad6c37489b14638508d1c9ad31483.jpg
    B_f0bad6c37489b14638508d1c9ad31483.jpg
    57.7 KB · Görüntüleme: 15
bu arada yazayım yazayım diyorum hep unutuyorum, Adana tekerlekli sandalye basketbol takımı da süper lige çıkmış, çok sevindim, hem süper ligde bir Adana takımı olacak, hem Engelsiz Aslanlarımız Adanaya gelecek :) daha erken ama inşallah Adanada oynanacak maç pazar gününe denk gelir :D
 

Üst