Takas ve Transfer dedikoduları...

esercim o adını bilmediğin vatandaş önder külçebaş.. bir de galatasaraylıyım diyorsun.. kendisi takımımızda yetişmiştir.. ayrıca zazadan biletçi, güvenlik, hot dog satıcısı, her şey olur, bir basketbolcu olmaz:)

nba den kısa kısa haberler;

- deron williams utah tan istediği kontratı aldı.. yılda ortalama 16-17 milyon dolar kazanacak. bence çok ama ne bileyim bana ne.. mormonlar düşünsün..

- ron artest her taraftan karşıma çıkıyor.. şimdi de josh howard a karşılık dallasa trade etmek istemişler, yememiş tabi..

- Carlos Delfino Rusyaya gitmiş.. ( Larry Brown un kariyerini piç ettiği bir oyuncu daha ) Yalnız 3 yıllığına 30 milyon USD alacak deniyor.. İnanmıyorum, inanmak da istemiyorum..

- Clippers şimdi de Zach Randolph e sulanıyor.. Draft hakları falan vererek trade etmeye çalışıyorlar.. Clippers çok sert adımlar attı.. Bu takım patlarsa 5-6 yıl doğru düzgün draft bile yapamayacaklarından çok fena patlarlar.. önlerindeki belki 7-8 yılı bu seneki fa piyasasına göre planladılar..

- Iguodala ile Sixers ın yolları da ayrılmak üzere.. Iggy 5 yıla 70 milyon USD istiyor.. Bizimkiler 57 vermişler.. Bu parayı alacak bir oyuncu değil.. İyi, atletik ve gelecek vaadediyor ama bu para çok..

- Philly nin tembel uzunu Dalembert, Kanada vatandaşı olmuştu ve milli takım ile Olimpiyata gidecekti ama yalan oıldu.. Anlaşılan Samuel biraz kapris yapmış, baktım otel konforu, odalar küçük falan demiş..Gerisini okumadım bile.. Adamlar da haklı olarak kapnın önüne koymuşlar.. İnşallah kısa zamanda Philadephia da kapının önüne koyar..Yılda 11 milyon doların karşılığı larak ne vermiş..

-

Emre Yuksel' Alıntı:
esercim o adını bilmediğin vatandaş önder külçebaş.. bir de galatasaraylıyım diyorsun.. kendisi takımımızda yetişmiştir.. ayrıca zazadan biletçi, güvenlik, hot dog satıcısı, her şey olur, bir basketbolcu olmaz:)

nba den kısa kısa haberler;

- deron williams utah tan istediği kontratı aldı.. yılda ortalama 16-17 milyon dolar kazanacak. bence çok ama ne bileyim bana ne.. mormonlar düşünsün..

- ron artest her taraftan karşıma çıkıyor.. şimdi de josh howard a karşılık dallasa trade etmek istemişler, yememiş tabi..

- Carlos Delfino Rusyaya gitmiş.. ( Larry Brown un kariyerini piç ettiği bir oyuncu daha ) Yalnız 3 yıllığına 30 milyon USD alacak deniyor.. İnanmıyorum, inanmak da istemiyorum..

- Clippers şimdi de Zach Randolph e sulanıyor.. Draft hakları falan vererek trade etmeye çalışıyorlar.. Clippers çok sert adımlar attı.. Bu takım patlarsa 5-6 yıl doğru düzgün draft bile yapamayacaklarından çok fena patlarlar.. önlerindeki belki 7-8 yılı bu seneki fa piyasasına göre planladılar..

- Iguodala ile Sixers ın yolları da ayrılmak üzere.. Iggy 5 yıla 70 milyon USD istiyor.. Bizimkiler 57 vermişler.. Bu parayı alacak bir oyuncu değil.. İyi, atletik ve gelecek vaadediyor ama bu para çok..

- Philly nin tembel uzunu Dalembert, Kanada vatandaşı olmuştu ve milli takım ile Olimpiyata gidecekti ama yalan oıldu.. Anlaşılan Samuel biraz kapris yapmış, baktım otel konforu, odalar küçük falan demiş..Gerisini okumadım bile.. Adamlar da haklı olarak kapnın önüne koymuşlar.. İnşallah kısa zamanda Philadephia da kapının önüne koyar..Yılda 11 milyon doların karşılığı larak ne vermiş..

-
emre yüz yüze olsak bişey derdim ama burası forum :) yani sanki tanımadığım adam harun erdenay veya ufuk sarıca nerde oynuyor bu adam şimdi bizde kaç sene oynadı ki?
neyse dalembert benim bildiğim bileli bu yarmayı kanadalıdır arkadaşım kaman,bradley gibi çakma değil biliyorum ben ama..
deron a helal olsun
bana ron la gelme abi ağzım bozuluyor! ron %)/+^'^%&/%&(? kutu kafa da lazım buraya:)
delfino yu bitiren kendisi bence insan biraz gelişir dimi yanii..
zach&clippers yalan olur sana söyliyeyim
igoudala&sixers işi de doğru olacak gibi yaza yaza iggy i gönderdin takımdan

Derron , üç yıl daha Utah Jazz forması giyecek ...
Utah Jazz ile 1 yıllık sözleşmesi bulunan Williams, kulübüyle 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme imzaladı.
2007-2008 sezonunda 82 maçın tamamında forma giyen Williams, Jazz formasıyla toplam 242 maçta görev yaptı ve 15.3 sayı ? 8.1 asist ve 2.9 ribaunt kariyer ortalaması yakaladı.

Boobie' den 5 yıllık imza ...
Cleveland Cavaliers, geçenyıl 20 Şubat'ta Indiana'da sakatlanıp 18 maç kaçıran 'Boobie' lakaplı sınırlı free agent guard Daniel Gibson ile sözleşme imzaladı.
Geçen sezon % 43 şut isabetiyle birlikte 10.4 sayı, 2.3 ribaunt, 2.5 asist ortalamaları oynadı.

atlanta f-agent i Josh Childress olympiacosla anlaşmak üzereymiş 50-50 deniyormuş ama childress in 20 milyon dolarlık teklife sıcak baktığı biliniyormuş mış-muş
sonuç: olympiacos benim bildiğim futbol klübü ve şampiyonlar liginde oynuyor,20m a ronaldinho yu almasanda bi belki juninho yu alabilirsin (attım)
ne gerek var childress a 20 m vermeye
zenginin parası züğürtün çenesini hesabı :)

Josh Smith Kararsız
Josh_Smith4.jpg

Free-agent piyasasının en çok ilgi gören oyuncularından biri olan Josh Smith?in, Atlanta Hawks?a dönmek konusunda kararsız olduğu belirtildi.
Ligin en önemli atletlerinden biri olan Smith?in, Mike Woodson ile yeniden çalışmak istediği ve bu nedenle de Atlanta Hawks?a dönmek istediği ifade edildi. Woodson ile Atlanta Hawks arasındaki kontrat sorununun çözülmesi ve yeni sezonda da tecrübeli coach?un devam edecek olması nedeniyle Smith?in takımda kalmaya sıcak baktığı kaydedildi..

Woodson ile çok iyi iki dost olan Josh Smith?in, sadece bu nedenle bile takımda kalacağı ancak yine de kontrattan kazanacağı paraya da bakacağı belirtildi. Diğer yandan NBA kulislerinde Smith?in, yeni bir organizasyonda yer almaya da sıcak baktığı ancak henüz istediği şekilde bir teklif alamadığı da gelen haberler arasında.

New Jersey Nets, takas yoluyla Orlando Magic'ten Keyon Dooling'i renklerine bağldı.

İki takım arasında gerçekleştirilen takasla Orlando Magic sözleşme yenilediği Keyon Dooling'i Nets'e gönderirken, 28 yaşındaki oyuncu karşılığında nakit para aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Nets'in başkanı Rod Thorn, "Dooling çok yönlü ve tecrübeli bir basketbolcu. Hem 1 numara hem de 2 numara oynayabilme özelliği bu pozisyonlardaki rotasyonumuzu oldukça rahatlatacak" dedi.

Geçtiğimiz sezon 72 normal sezon maçında görev yapan Dooling, 8.1 sayı ? 1.8 asist ? 1.4 ribaunt ortalaması tutturmuştu.
ntv spor

Barnes, Phoenix'li oldu!
matt_barnes1.jpg

Free-agent piyasasının dikkat çeken oyuncularından biri olan Matt Barnes, Phoenix Suns ile sözleşme imzaladı.

Geçtiğimiz sezonu Golden State Warriors'da bitiren 28 yaşında ve 2.01 metre boyundaki başarılı forvetin, minimum sözleşmeye imza attığı ve gelecek sezon Phoenix Suns forması giyeceği belirtildi.

2002 NBA Draftı'nda ikinci tur 46. sırada Memphis Grizzlies tarafından seçilen ve daha önce Los Angeles Clippers, Sacramento Kings, Philadelphia 76ers ve New York Knicks'de forma giyen Barnes, geçen sezon 73 maçta 19.4 dakika, 6.7 sayı, 4.4 ribaund ve 1.9 asist ortalamalarını yakalamıştı.

Allen ve House kaldı!
eddie_house1.jpg

James Posey 'in New Orleans Hornets ile anlaşmasının ardından iç transferde başka kayıp vermek istemeyen son şampiyon Boston Celtics, bench oyuncuları Eddie House (fotoğraftaki) ve Tony Allen 'ın sözleşmelerini uzattı. Kulüp politikası gereği sözleşme detayları basına açıklanmadı.

30 yaşında ve 1.85 metre boyundaki House, geçen sezon 78 normal sezon maçında 7.5 sayı, 2.1 ribaund, 1.9 asist, play-off'larda ise 2.5 sayı, 1.0 ribaund, 0.9 asist ortalamalarını yakalamıştı. 26 yaşında ve 1.93 metre boyundaki Allen ise geçen sezon 75 normal sezon maçında 6.6 sayı, 2.2 ribaund, 1.5 asist, play-off'larda ise 1.3 sayı, 0.2 ribaund ve 0.2 asist ortalamaları il

Spurs Thomas ile imzaladı!
KurtThomas1.jpg

San Antonio Spurs, 36 yaşında ve 2.06 metre boyundaki tecrübeli pivotu Kurt Thomas'ın sözleşmesini uzattı. Kulüp politikası gereği sözleşme detayları basına açıklanmadı.

San Antonio Spurs Kulübü'nden yapılan açıklamada, geçtiğimiz sezon ortasında Seattle Supersonics ile yapılan takas sonrası kadroya dahil edilen Kurt Thomas ile kontrat uzatıldığı belirtildi.

1995 yılında NBA'e adım atan ve kariyerinde daha önce Miami Heat, Dallas Mavericks, New York Knicks, Phoenix Suns ve Seattle Supersonics formaları giyen Thomas, geçen sezon Spurs forması altında 70 normal sezon maçında 6.3 sayı, 7.2 ribaund, play-off'larda ise 17 maçta 4.1 sayı ve 4.9 ribaund ortalamaları ile mücade le etmişti.

Josh Childress Olympiakos'ta

2007-2008 sezonu sonunda kısıtlamalı olarak serbest kalan Atlanta Hawks'ın önemli isimlerinden Josh Childress, önümüzdeki sezon Olympiakos'un başarısı için ter dökecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan 25 yaşındaki yıldız oyuncu, "Bu tarz bir transferi gerçekleştiren ilk oyuncu olmak gerçekten biraz değişik bir durum. Ancak, bu transferin harika bir fırsat olduğunu ve benim için olağanüstü bir tecrübe olacağını düşünüyorum" dedi.

Kararının Yunanistan'a gittikten sonra netleştiğini vurgulayan Childress, "Yunanistan'a giderken Olympiakos'lu yöneticilere ne cevap vereceğimi bilmiyordum. Fakat, harika bir şehir, harika bir takım var. Kendimi evimde hissetmem için her şeyi yaptılar" şeklinde konuştu.

Childress'ın menajeri Lon Bobby, yıldız oyuncunun Olympiakos'tan vergiler haricinde 3 yıl için yaklaşık 20 milyon dolar alacağını söyledi. Bobby ayrıca, her sezon sonunda genç forvetin sözleşmeyi fesihedebilme opsiyonunun bulunduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz sezon play-off'un ilk turunda şampiyon Boston Celtics'e 4-3 elenerek sezonu kapatan Atlanta Hawks'ın elde ettiği başarıda önemli rol oynayan Childress, 11.8 sayı ? 4.9 ribaunt ortalaması yakalamıştı.
-------------------------------------------------------------------
Childress,Olympiakos'ta çok büyük işler yapacak bundan adım gibi eminim.Hatta Euroleague'de süpriz isimlerden biri olursa kimse şaşırmasın.Keşke biz alabilseydik bu oyuncuyu diyeceğim ama alamazdık sanırım :roll:

2713_B_MauriceEvans006.jpg

Warriors Evans ile anlaştı
Geçtiğimiz günlerde Marcus Williams'ı takas yoluyla alarak dikkat çeken NBA takımlarından Golden State Warriors, Maurice Evans'ı da renklerine bağladı.
Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Golden State Warriors, geçtiğimiz sezon milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun da formasını giydiği Orlando Magic'te oynayan Maurice Evans'la 3 yıllığına anlaştı. Golden State'in Evans'a 3 yıl için 6 milyon 400 bin dolar ödeyeceği bildirildi.

Kariyerine 2001 yılında Minnesota Timberwolves'ta başlayan ancak NBA'e draft edilemeyen Evans, daha sonra şansını Avrupa'da denemiş ve Olimpiyakos, Benetton Treviso gibi takımlarda oynamıştı. 2004 yılında Sacramento Kings'le yeniden NBA'e dönen Maurice Evans, Detroit Pistons ve Los Angeles Lakers gibi takımlarda forma şansı buldu.

122_B_chris_andersen001.jpg

Sorunlu çocuk Nuggets'ta!
Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Denver Nuggets, Chris Andersen'i 4 yıl aradan sonra yeniden kadrosuna kattı.
NBA'in en dikkat çekici oyuncularından birisi olan ve 'sorunlu çocuk' lakabıyla tanınan Chris Andersen 4 yıllık aranın ardından yeniden Denver Nuggets'a döndü. Andersen'in Nuggets'la yıllık yaklaşık 1 milyon dolara anlaştığı bildirildi.

2004 yılından beri New Orleans Hornets takımının formasını giyen Chris Andersen kariyeri boyunca 258 maça çıkarken 5 sayı ve 4.7 ribaunt ortalamalarıyla oynadı.

9633_B_brevin_knight001.jpg

Brevin Knight Jazz'da
Milli basketbolcu Mehmet Okur'un da formasını giydiği NBA takımlarından Utah Jazz, Los Angeles Clippers forması giyen tecrübeli basketbolcu Brevin Knight'ı takas yoluyla transfer etti.
Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Utah Jazz, Los Angeles Clippers'la uzun süredir yürüttüğü takas görüşmelerini sonuçlandırdı. Utah Jazz, Clippers forması giyen NBA'in tecrübeli guardlarından 32 yaşındaki Brevin Knight'ı alırken karşılığında Jason Hart'ı verdi.

1997 yılında Cleveland Cavaliers tarafından draft edilen ve NBA kariyerine başlayan Brevin Knight, Atlantha Hawks, Memphis Grizzlies, Phoenix Suns, Washington Wizards, Milwaukee Bucks, Charlotte Bobcats ve son olarak da Los Angeles Clippers gibi takımların formasını giydi.

1955_B_bynum001.jpg

Maccabi'den Detroit'e!
Detroit Pistons, yaz liginde forma giydirdiği ABD'li oyun kurucu Will Bynum ile iki yıllık kontrat yapmak üzere!
Geçtiğimiz iki sezonu Maccabi Tel Aviv'de geçiren Bynum'un, Michigan ekibiyle ikinci yılı opsiyonlu olmak üzere yıllık 700 bin dolara 'Evet' dediği ifade edildi.

chrıs andersen denver camby nin yarattığı etkiyi yaratır ilk 5 başlarsa blok krallığında görebiliriz bide lakabı sorunlu çocuk değil birdmandir

1211_B_vujacic001.jpg

Kervana Vujacic de mi katılıyor?
Los Angeles Lakers formasıyla son iki sezonda gösterdiği performans sonrası dikkatleri çeken Sasha Vujacic'in Avrupa'ya dönüş yapabileceği iddia ediliyor.
Lakers ile kontrat yenilemeyen free agent guardın, bazı Avrupa kulüplerinden çok ciddi teklifler aldığı bildirildi. Lakers Genel Menajeri Mitch Kupchak da Avrupa'dan gelen transfer tekliflerini doğruladı

Eğer 24 yaşındaki oyuncu Avrupa'ya transfer olursa Childress, Delfino, Nachbar, Brezec ve Garbajosa gibi oyuncuların ardından NBA'den Avrupa'ya transfer olan bir diğer yıldız isim olacak.

24 yaşındaki Vujacic, bu yıl Lakers'da 72 maçta 17.4 dakika, 8.8 sayı, 2.1 ribaunt, 1.0 asist ortalamalarıyla oynadı.

Vujacic'in yanısıra Houston Rockets'lı Carl Landry ve Golden State Warriors pivotu Andris Biedrins'in de iyi bir kontrat karşılığında Avrupa yolunu tutabileceği konuşuluyor.

25.07.2008
Kaynak : Sporx.com dış haberler