Takas ve Transfer dedikoduları...

Bynum Detroit Pistons'da!
wbynum1.jpg

Detroit Pistons, geçen sezon İsrail Ligi'nde Maccabi Tel-Aviv formasını giyen free agent guard Will Bynum ile sözleşme imzaladı.

Chicago kökenli guard, Maccabi'de 10.6 sayı,3.0 asist ortalama ile mücadele etmişti. 2005-2006'da Golden State Warriors'da 15 maç oynayan ve 3.6 sayı, 1.3 asist ortalama tutturan Bynum, Roanoke Dazzle'da 24.0 sayı ortalama ile oynadığı sezon NBDL'de yılın çaylağı seçilmişti.

Los Angeles Clippers Genel Menajeri Elgin Baylor, yaptığı açıklama ile Josh Powell'ı serbest bıraktıklarını duyurdu.

Geçtiğimiz sezon 64 maçta görev alan Powell, 5.5 sayı - 5.2 ribaunt yaparken 19.2 dakika ortalama süre ile oynadı.

Geçtiğimiz sezon New York Knicks forması giyen 2.11 boyundaki 1986 doğumlu pivot Randolph Morris, Atlanta Hawks ile anlaştı.

Randolph Morris, Hawks'ın kendisine teklif ettiği 2 yıl 1.7 milyon dolarlık minimum kontratı kabul etti.

Gordon, Deng kadar istiyor
Yaklaşık bir yıldır Luol Deng'den az paraya imza atmayacağını açıklayan Ben Gordon hakkında haberler yeniden üretilmeye başlandı. Chicago Tribune, Ben Gordon'ın Luol Deng'in aldığı 71 milyon dolardan azına Chicago Bulls ile kontrat uzatmayacağını açıkladı. Lüx vergi ödemek istemeyen Chicago Bulls'un Ben Gordon'a istediği parayı vermesi mümkün gözükmüyor.

25 yaşında 1.91 boyundaki Connecticut çıkışlı Ben Gordon geçen sezon Chicago Bulls forması ile 72 maçta 27 kez ilk 5 çıkıp 18.6 sayı, 3.1 ribaunt, 3.0 asist ortalamaları yakalamış ve takımın hücumda lideri olmuştu. Gordon geçen sezon 17.0 sayı ortalaması ile takımın ikinci skoreri olan Luol Deng'den daha fazla hak ettiğine inanıyor.

31.07.2008
Kaynak : Sporx.com

Deng İmzayı Attı
luol_dengnbatr.jpg

Chicago Bulls nihayet Luol Deng ile resmi olarak kontrat yaptı. 2 gün önce anlaşan iki taraf bugün resmi olarak kontrat yaptıklarını duyurdu. Takım politakası gereği kontrat detayları basına açıklanamzken, Deng'in 6 yıl için 80 MD alacağı daha önce basına sızmıştı.

"Dünyanın en iyisi benim"
Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Boston Celtics'te forma giyen yıldız basketbolcu Paul Pierce, dünyanın en iyi basketbolcusu olduğunu iddia etti.

Boston Celtics formasıyla geçtiğimiz sezon NBA şampiyonluğu yaşayan ve final serisinin En Değerli Oyuncusu (MVP) seçilen Paul Pierce, kendisini dünyanın en iyi basketbolcusu olarak gösterdi. ABD basınına konuşan Pierce, "Kobe Bryant sizce dünyanın en iyi basketbolcusu mu?" şeklideki bir soru üzerine, "Dünyanın en iyi basketbolcusu benim" dedi.

Paul Pierce bu konuda iddialı olduğunu ve kendisine güvendiğini de sözlerine ekledi.

Alper Gülgen' Alıntı:
"Dünyanın en iyisi benim"
Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Boston Celtics'te forma giyen yıldız basketbolcu Paul Pierce, dünyanın en iyi basketbolcusu olduğunu iddia etti.

Boston Celtics formasıyla geçtiğimiz sezon NBA şampiyonluğu yaşayan ve final serisinin En Değerli Oyuncusu (MVP) seçilen Paul Pierce, kendisini dünyanın en iyi basketbolcusu olarak gösterdi. ABD basınına konuşan Pierce, "Kobe Bryant sizce dünyanın en iyi basketbolcusu mu?" şeklideki bir soru üzerine, "Dünyanın en iyi basketbolcusu benim" dedi.

Paul Pierce bu konuda iddialı olduğunu ve kendisine güvendiğini de sözlerine ekledi.
Yavaş aslanım yavaş diyorum PP34'e!! Kobe,İverson,D.Howard,LeBron,T-Mac,D.Wade,K.Garnett gibi oyuncular varken sen de kimsin PP34 ?

olympiacos LeBron a yıllık 50 milyon dolar önermiş ya da önercekmiş gece gece öle bişiler duydum. Rüyamda görmüş olabiliirim ,makara yapmıyorum.

'40 milyon Dolar'a giderim'
NBA'in süper yıldızı Kobe Bryant, ABD-Rusya maçından sonra yaptığı açıklamayla herkesi şaşırttı.

NBA'de normal sezonun MVP'si olan Kobe Bryant, Avrupa'dan gelecek uygun bir teklife hayır demeyeceğini söyledi. ABD Rüya Takımı'nın Rusya'yı yendiği maçın ardından soruları yanıtlayan Kobe Bryant, Avrupa'ya giden basketbolcuların büyük paralar kazandığını söyleyerek, "Bunu çok net söylüyorum, 40 milyon Dolar veren Avrupa takımına giderim. Bu kadar basit. Babam da İtalya'da oynamıştı. Mesela orada oynamayı isterdim. Rusya, İtalya, Yunanistan beni alabilir. Ama bu 40 milyon Dolar'ı bulacak bir transfer olacaktır" diye konuştu

Alper Gülgen' Alıntı:
'40 milyon Dolar'a giderim'
NBA'in süper yıldızı Kobe Bryant, ABD-Rusya maçından sonra yaptığı açıklamayla herkesi şaşırttı.

NBA'de normal sezonun MVP'si olan Kobe Bryant, Avrupa'dan gelecek uygun bir teklife hayır demeyeceğini söyledi. ABD Rüya Takımı'nın Rusya'yı yendiği maçın ardından soruları yanıtlayan Kobe Bryant, Avrupa'ya giden basketbolcuların büyük paralar kazandığını söyleyerek, "Bunu çok net söylüyorum, 40 milyon Dolar veren Avrupa takımına giderim. Bu kadar basit. Babam da İtalya'da oynamıştı. Mesela orada oynamayı isterdim. Rusya, İtalya, Yunanistan beni alabilir. Ama bu 40 milyon Dolar'ı bulacak bir transfer olacaktır" diye konuştu

Bence Kobe avrupaya gelmeye karar verene kadar her gün GS klübü olarak kenara 10.000 dolar atsak Kobe GS de :)))

Semih TİYANŞAN' Alıntı:
olympiacos LeBron a yıllık 50 milyon dolar önermiş ya da önercekmiş gece gece öle bişiler duydum. Rüyamda görmüş olabiliirim ,makara yapmıyorum.
rüyadır o rüya :)
olympiacos da 50 milyon ne gezer senelik,abramovich,taksin,brunei,el maktum cüzdanlarıi birleştirseler alamazlar...(bu biraz fazla oldu sanırım)

Eser Atalay' Alıntı:
[quote="Semih TİYANŞAN":2te86q1l]olympiacos LeBron a yıllık 50 milyon dolar önermiş ya da önercekmiş gece gece öle bişiler duydum. Rüyamda görmüş olabiliirim ,makara yapmıyorum.
rüyadır o rüya :)
olympiacos da 50 milyon ne gezer senelik,abramovich,taksin,brunei,el maktum cüzdanlarıi birleştirseler alamazlar...(bu biraz fazla oldu sanırım)[/quote:2te86q1l]
olimpiacos'ta 50 milyon gezer rahat ol eser abi onlar klüp takımı değil aile takımı koç'un sabancının takımı gibi...ayrıca bu ailenin yapacaüı reklamı bi düşünsene bu şekjilde

böyle şeyler dominique wilkins, yunanistanda oynadığından beri hep yazılır.. millet boşuna dil döküyor.. sevelim ya da sevmeyelim bu işin pick noktası nba dir.. hiç bir nba yıldızı, formda ve revaçtayken avrupaya gelmez.. özellikle amerikalı bir oyuncuysa.. bu sene dünya kadar adam avrupaya döndü deniyor.. delfino, kristic, arroyo v.b.. hiç kimse " onlar yok, nba in tadı yok " demeyecektir herhalde.. lebron kalibresinde bir oyuncuyu hiç bir para şu anda avrupaya getiremez.. onu yazanlar lebron un gelirini sadece cavaliers tan aldığı sanan cahiller.. sponsorluk gelirlerini araştırmamışlardır.. geçtiğimiz ay meşhur vogue dergisine kapak oldu lebron.. kimbilir kaç milyon usd aldı tek kalemde.. hepsinden önemlisi 2010 yılında free agent olacak ve nba tarihinin gelmiş geçmiş en büyük kontratlarından birini, belki de en büyüğünü alacak.. new york knicks mesela tüm hamlelerini 2010 da cap ini boşaltmak ve lebron a teklif yapacak şekilde düzenliyor.. o adamın kazanacağı paranın haddi hesabı yok.. ayrıca kendisi bir çılgınlık yapıp avrupaya gelmek istese bile sponsorları izin vermez.. nba sadece bir sportif organizasyon, bir basketbol organizasyonu değildir.. bir şirkettir ve katı-sıkı kurallarla yönetilmektedir.. maçta oynamayan oyuncuların, salona gelirken giyecekleri kıyafetlere bile karışılmaktadır.. önündeki 10 senenin en önemli yıldızını bir yere bırakmaz stern merak etmeyin.. tabii bunu lebronun gelmek istemesi gibi bir ütopyaya dayanarak yazdım..

Ayrıca şunu ekleyeyim LeBron'un şuan arkadaşları ile beraber ortak olduğu bir şirket var. Yani adamın her taraftan geliri var. Daha ilk sezonunda Nike ile sponsorluk anlaşması yaptı. Daha kariyerinin ortalarına bile gelmemiş bir oyuncuyu hele NBA'in zirvesindeyken getiremezsiniz. Bu sene yapılanlar için de Childress'ın ve biraz da Krstic'in durmu hariç takımları için o kadar da önemli oyuncular değil. Kobe'nin de ben gideceğini hiç zannetmem. O da kariyerinin kişisel anlamda en parlak yıllarını geçiriyor. Ama dediğim gibi olursa Kobe Pana'ya, LeBron Olympiacos'a gitsin ki rekabet sürsün... ;)

zaten james 50m$ gider demedi ki adam sadece olimpiakos teklif edecekmiş dedi ama bencede 100m$ bile verseler gelmez o adam hem niye gelsin ki zaten rekor kontrat imzalıcak şu an en popüler oyunculardan

Emre Yuksel' Alıntı:
böyle şeyler dominique wilkins, yunanistanda oynadığından beri hep yazılır.. millet boşuna dil döküyor.. sevelim ya da sevmeyelim bu işin pick noktası nba dir.. hiç bir nba yıldızı, formda ve revaçtayken avrupaya gelmez.. özellikle amerikalı bir oyuncuysa.. bu sene dünya kadar adam avrupaya döndü deniyor.. delfino, kristic, arroyo v.b.. hiç kimse " onlar yok, nba in tadı yok " demeyecektir herhalde.. lebron kalibresinde bir oyuncuyu hiç bir para şu anda avrupaya getiremez.. onu yazanlar lebron un gelirini sadece cavaliers tan aldığı sanan cahiller.. sponsorluk gelirlerini araştırmamışlardır.. geçtiğimiz ay meşhur vogue dergisine kapak oldu lebron.. kimbilir kaç milyon usd aldı tek kalemde.. hepsinden önemlisi 2010 yılında free agent olacak ve nba tarihinin gelmiş geçmiş en büyük kontratlarından birini, belki de en büyüğünü alacak.. new york knicks mesela tüm hamlelerini 2010 da cap ini boşaltmak ve lebron a teklif yapacak şekilde düzenliyor.. o adamın kazanacağı paranın haddi hesabı yok.. ayrıca kendisi bir çılgınlık yapıp avrupaya gelmek istese bile sponsorları izin vermez.. nba sadece bir sportif organizasyon, bir basketbol organizasyonu değildir.. bir şirkettir ve katı-sıkı kurallarla yönetilmektedir.. maçta oynamayan oyuncuların, salona gelirken giyecekleri kıyafetlere bile karışılmaktadır.. önündeki 10 senenin en önemli yıldızını bir yere bırakmaz stern merak etmeyin.. tabii bunu lebronun gelmek istemesi gibi bir ütopyaya dayanarak yazdım..
bırak le bronu wilkinsi sen söyle bakıyim bana bu gece knight rider gelir mi?

l.a. clıppers transfere doymadı.şimdi de çaylak kontratı biten steve novak la ilgileniyorlar.houston kontrat yenilemezse hemen alacaklar ,yenilerse karşılığında 2 2.tur draft hakkı verecekler.

chicago çaylak kontratı biten shannon brown la kontrat yenilemedi.o da daha fazla şans bulacağı charlotte a gitti.yakında adam morrıson ı bi takasta görebiliriz.

Emre Yuksel' Alıntı:
lebron kalibresinde bir oyuncuyu hiç bir para şu anda avrupaya getiremez.. onu yazanlar lebron un gelirini sadece cavaliers tan aldığı sanan cahiller.. sponsorluk gelirlerini araştırmamışlardır.. geçtiğimiz ay meşhur vogue dergisine kapak oldu lebron.. kimbilir kaç milyon usd aldı tek kalemde.. hepsinden önemlisi 2010 yılında free agent olacak ve nba tarihinin gelmiş geçmiş en büyük kontratlarından birini, belki de en büyüğünü alacak.. new york knicks mesela tüm hamlelerini 2010 da cap ini boşaltmak ve lebron a teklif yapacak şekilde düzenliyor.. o adamın kazanacağı paranın haddi hesabı yok.. ayrıca kendisi bir çılgınlık yapıp avrupaya gelmek istese bile sponsorları izin vermez.. nba sadece bir sportif organizasyon, bir basketbol organizasyonu değildir.. bir şirkettir ve katı-sıkı kurallarla yönetilmektedir.. maçta oynamayan oyuncuların, salona gelirken giyecekleri kıyafetlere bile karışılmaktadır.. önündeki 10 senenin en önemli yıldızını bir yere bırakmaz stern merak etmeyin.. tabii bunu lebronun gelmek istemesi gibi bir ütopyaya dayanarak yazdım..

bu sponsorluk gelirleri sadece Amerika'ya has bir olaymı ? Amerika dışında herhangi bi yerde sponsor olmak yasak mı bi sporcuya? bugün Ronaldo , Ronaldinho Avrupa da oynarken sponsorluk anlaşmaları yapmıyolar mı ? ben cevap veriyim en az Lebron kadar para alıyolar hatta daha fazla..lakin yanlış bi teori bu dediğin eğer Lebron , Melo gibi oyuncular parayi tercih ederlerse gayet NBA 'de kazandıklarının aynısını hatta daha fazlasını avrupa da kazanırlar..takımların bütçelerine bakar o iş..ordaki sponsorlarının daha fazlasını bulurlar burda kaldıki..ama NBA'de basketbol oynamak varken 3-5 milyon dolar için bu oyuncular avrupa ya gelebilcek tarz adam değiller..yoksa burda da büyük paralar kazanırlar hem kulupten hem sponsor olarak..

Levent ÖKTENER' Alıntı:
[quote="Emre Yuksel":dzia3leb]lebron kalibresinde bir oyuncuyu hiç bir para şu anda avrupaya getiremez.. onu yazanlar lebron un gelirini sadece cavaliers tan aldığı sanan cahiller.. sponsorluk gelirlerini araştırmamışlardır.. geçtiğimiz ay meşhur vogue dergisine kapak oldu lebron.. kimbilir kaç milyon usd aldı tek kalemde.. hepsinden önemlisi 2010 yılında free agent olacak ve nba tarihinin gelmiş geçmiş en büyük kontratlarından birini, belki de en büyüğünü alacak.. new york knicks mesela tüm hamlelerini 2010 da cap ini boşaltmak ve lebron a teklif yapacak şekilde düzenliyor.. o adamın kazanacağı paranın haddi hesabı yok.. ayrıca kendisi bir çılgınlık yapıp avrupaya gelmek istese bile sponsorları izin vermez.. nba sadece bir sportif organizasyon, bir basketbol organizasyonu değildir.. bir şirkettir ve katı-sıkı kurallarla yönetilmektedir.. maçta oynamayan oyuncuların, salona gelirken giyecekleri kıyafetlere bile karışılmaktadır.. önündeki 10 senenin en önemli yıldızını bir yere bırakmaz stern merak etmeyin.. tabii bunu lebronun gelmek istemesi gibi bir ütopyaya dayanarak yazdım..

bu sponsorluk gelirleri sadece Amerika'ya has bir olaymı ? Amerika dışında herhangi bi yerde sponsor olmak yasak mı bi sporcuya? bugün Ronaldo , Ronaldinho Avrupa da oynarken sponsorluk anlaşmaları yapmıyolar mı ? ben cevap veriyim en az Lebron kadar para alıyolar hatta daha fazla..lakin yanlış bi teori bu dediğin eğer Lebron , Melo gibi oyuncular parayi tercih ederlerse gayet NBA 'de kazandıklarının aynısını hatta daha fazlasını avrupa da kazanırlar..takımların bütçelerine bakar o iş..ordaki sponsorlarının daha fazlasını bulurlar burda kaldıki..ama NBA'de basketbol oynamak varken 3-5 milyon dolar için bu oyuncular avrupa ya gelebilcek tarz adam değiller..yoksa burda da büyük paralar kazanırlar hem kulupten hem sponsor olarak..[/quote:dzia3leb]

katılmıyorum.. ronaldo ve ronaldinho nun sponsorluk gelirleri avrupada en yüksek noktada, çünkü dünya futbolunun zirvesi avrupa.. ama dünya basketbolunun zirvesi nba.. diyelimki lebron olympiakos ta oynasın.. dünya üzerinde aynı popülariteyi yakalayabilir mi. ? ne zaman euroleague, nba den daha takip edilir duruma gelirse o zaman sponsorluk gelirleri de aynı düzeye gelir.. tamamen rating meselesi bunlar.. maçınızı tvden kaç kişi izliyor, formanızı kaç kişi alıyor, kapağı olduğunuz dergi kaç satıyor, isminizi taşıyan hediyelik eşyalardan elde edilen ciro ne.. olay bu.. beğenin veya beğenmeyin dünya basketbolunun zirvesi hala orası.. sen sponsorluk anlaşmalarını da tek taraflı sanma.. ronaldoyu 1998 Dünya kupası finaline zorla çıkaran sponsorlar Lebron istese de Avrupa ya göndermezler. Allen İverson, Reebok ile ömür boyu sözleşme imzaladı.. Şimdi desin " ben galatasaray hastasıyım, para önemli değil, Türkiye ye gidiyorum".. Türkiye başbakanı devreye girse o iş olmaz.. Benim fikrim bu..