G
Guest
Misafir
[/quote:2gdllbzo]Ahmet Arif' Alıntı:[quote="Eyüp YILDIZ":2gdllbzo]
Cüneyt'in de kuyruğunu sıkıştırıp savunma yaptığını göreceğiz ama bu onun savunmasının zayıf olduğu gerçeğini değiştirmeyecek.
Ahmet abi bir yanlışlık var burada yada ben anlamadım.SAvunması zayıf olan biri kuyruğu sıkıştığında da savunma yapamaz ki.Hayır mesela Penn kuyruğu sıkıştığında da savunma yapmak istese de neyi ne kadar yapabilir? Topa baskı yapmaya çalışır faul yapar yada perdeden adam kaçırır savunma yapmak istesede.Her oyuncu savunma yapmayı bilmez o oyuncuya zaten savunmasının zayıf olduğunu söyleyebiliriz.
Ama Cüneyt savunmma yapmasını bilen bir oyuncu.Yani bu sene en az 7-8 maçını izledim köpek gibi savunma yapıyor,hücum faul yaptırıryo,Gilbert perdeden çıktığında ona top aldırmıyor.Bu adamın savunmasının zayıf olduğu gerçeği değiştirmez denmemeli bence.
Şöyle denilebilir kafası kızdığğında,canı savunmaya takılmak istediğinde savunma yapan bir oyuncu.Ama oynadığı takımlarda Darüşşafaka da mesela savunmaya takılmazdı,Efes'te zaten hep sakat sakat oynadı orada da savunma yapmazdı.Ama Galatasaray ve sevdiği bir hoca ile birlikte savunmayı yapıyor ve savunmayı bildiği içinde iyi yapıyor.Fark bu olsa gerek.
Mesela Murat KAya.Sen hepp dersin ya ayakları yavaş her adam onu geçebilir savunma yapmayı bilmez.Murat'ta savunma yapmaya çalışıyor ama genellikle ya faul yapıyor ya da geçiliyor.İşte Murat'a savunma yapmayı bilmiyor gerçeğini değiştirmez ne kadar çabalasa da diyebiliriz.
Ama Cüneyt için bu denmemeli.Denmesi benim açımdan en azından büyük haksızlıktır.