TBF, GS 76-72 FB maçında G.Saray'ı hükmen yenik saydı

Mehmet Ali Adnan Karabağlı bey bu tutumunuz bana karşı 2 etti. İşinize gelmeyen birşey olduğunda derhal demagoji yaparak karşınızdakine yönetimi savunuyorsun diyerek diğer forum üyelerinin önüne atmaya çalışıyorsunuz. Başka üyelere karşı da yaptınız bunu. Yapmayın! Ben yönetimi savunmuyorum, sadece aleyhe bir karar çıkarsa TAS'a gidileceğini önceden gözdağı olarak söylemenin doğru bir politika olduğunu belirttim.

Kizer olayında yönergeye göre Kizer'ın ligde Bosna pasaportuyla oynamasının mümkün olmadığını söylüyorum. Yönergenin açıklama kısmı da 1 önceki sayfadaki mesajımda mevcut ama ben sizin için buraya bir kez daha kopyalıyorum. Bu sefer yönergeyi daha dikkatli okumanızı rica ediyorum. Kizer daha önce ABD Milli Takımında oynadığı için yönerge gereği ligde sadece kıta dışı olarak oynayabilirdi. Daha önce ABD Milli Takımında oynadığı araştırılmadan Bosna lisansı çıkartılınca bu şansı da kaybetti.

Demogojiyi yapan sizsiniz. Başka forum üyeleri ile yaptığım yazışmalarla konumuzun ilgisi yok. Yönetime yapılan her türlü eleştiriye hemen karşı çıkıp savunmaya geçiyorsunuz ve sanki yönetime çok yakınmış gibi de bir hava yaratmaya çalışıyorsunuz. Yönergeleri çok iyi biliyorsanız gidip bunları federasyon görevlilerine anlatın. Eğer Kizer daha önce ABD forması ile oynamışsa neden ona Bosna pasaportuyla Avrupa statüsünde oynayabileceğine dair lisans verdiğini sorun? Neden gerekli ve yeterli araştırmaları yapmadığını sorun, Şu an Bosna milli takımında nasıl oynayabildiğini sorun. Federasyondaki bir çocuğun hatası diye geçiştirilen konuda koskoca Galatasaray kulübünün maddi ve manevi zararının nasıl karşılanacağını sorun.

Sayın Karabağlı, yazıların da bir ses tonu vardır ve ses tonunuz hiç hoşuma gitmiyor. Burada tartışmak kimseye bir kazanç sağlamaz. O yüzden biraz daha sakin lütfen. Ekrem Memnun gibi bir değeri vizyonsuz ve amaçsız olarak nitelendirdiğiniz için sizinle daha önceki bir yazışmamızı sonlandırmıştım. Bu yazışma da aynı noktaya doğru gidiyor.

Öncelikle benim yönetim ile hiç bir yakınlığım yok, herhangi bir şekilde yönetimi savunmuyorum. O yüzden demagoyi yaparak, sen nasıl yönetimi savunursun diyerek yönetimi savunduğum iddiasıyla beni güya diğer üyelerin önüne atamazsınız. Dolayısıyla bana ve başka üyelere karşı uyguladığınız bu taktiği bir kenara bırakın. Bu forumda kimsenin böyle basit bir oyuna geleceğini sanmam. Ben sadece doğruya doğru diyorum.

Federasyon hatalı bir karar verdi ve bizi bu duruma düşürdü. Orası tartışmasız. Ama TBF'nin hatalı kararının Tahkim tarafından doğru bulunması ile elimiz kolumuz bağlandı. Kulübün yapabileceği hiçbir şey kalmadı. Maddi ve manevi zararların karşılanması da dahil elden hiçbir şey gelmiyor. Sanıyor musunuz ki Kizer Bosna ile maça çıkınca kulüp içi ve kulüp dışı hukukçulara ne yapılabileceği sorulmadı? Ama sonuç koca bir sıfır.

Şu aşamada TBF'nin hukuken hatalı bir kararı kalmadı ortada, çünkü Tahkim bizce hatalı olan kararın doğru olduğuna karar verdi ve Tahkim kararına karşı yapılabilecek birşey bulunmuyor.

Sizin kulübün yapabileceği girişimler olduğunu iddia eden bildiğiniz hukukçular varsa lütfen kulüple iletişime geçin. Eminim ki aklınıza gelecek tüm hukukçulara görüş soran ama hepsinden olumsuz yanıt alan kulüp, ortaya bir çözüm yolu koyabileceğini iddia eden bir hukukçuyu en azından dinleyecektir.

Sn Aslan,
Burası bir tartışma platformu ve saygı kuralları içinde tartışmak, bilgi paylaşmak amacıyla kurulmuş bir forum. Elbette farklı sesler, farklı görüşler olacaktır ve zaten amaç da budur. Forum kurallarının dışına çıkmadıkça, hakaret, küfür vs içermedikçe herkesin eleştiri hakkı olduğunu düşünüyorum. Ben de bu hakkımı kullanmak istiyor ve yanlış uygulama yaptığını düşünüyorsam Sn. Memnun'u da eleştiriken sizden izin almayı düşünmüyorum.
Ses tonumla ilgili sizin hoşunuza gitmeyecek hiç bir tarzım yok. Tam tersine kalın harfler kullanmak, altını çizmek, büyük harfle yazmak gibi yazı dilinde rahatsız edici tüm uygulamalar şahsınıza aittir.
Sürekli tekrarladığınız üzre diğer üyelerin önüne atılmak gibi bir korkunuz olduğu belli. Diğer üyeler özgür iradeleri ile kime hak vereceğine, hak verip vermeyeceğine,yazılanları okuyup okumayacağına rahatlıkla karar verebilirler. Takdir edilmek gibi bir endişeniz varsa burası iyi bir platform olmayabilir. Taktik uygulamak üyelerin önüne atmak gibi ucuz suçlamalar da hiç şık değil.
Ben yanlış uygulama varsa bunu her kim yapmışsa eleştiri hakkımı kullanmak istiyorum ve bunun için sizden izin almayı düşünmüyorum.
Her Galatasaray taraftarı, bu takıma gönül vermiş insan da koluna taktığı bilekliğin, sırtına geçirdiği formanın, tişörtün, harcadığı her kuruş paranın takipçisi olmalıdır. İşine gelince bu kulübün sahibi taraftar, işine gelince genel kurul üyeleridir diyemez bir yönetim. Acemice kararlar vererek bunca insanın dişinden tırnağından artırdığı paraları sokaklara saçamaz.
Kizer olayının elinde patlayacağını bile bile o maçta oynatan, bu kararı veren, sonrasında bu davayı kazanamayacağını bile bile açıklamalar yapan kim ya da kimlerse çıkıp bunun sorumluluğunu almalı ve gereğini yapmalı. Kizer'e boşa ödenen para kaç bileklik çıkıp açıklasınlar. Desinler ki ey Galatasaray taraftarı biz acemice işler yapıyoruz. Şu kadar parayı sokağa atıyoruz. Ama siz gelin şu kadar milyon bileklik alın da bizim bu ayıplarımızı temizleyin.
Siz herşeyi biliyor gibi yazıyorsunuz, hukukçu musunuz onu da bilmiyorum. Kulüp en son 7 Ocak 2016 tarihinde karar düzeltme başvurusu yapacağını açıklamıştı. Ondan sonraki gelişmeyi de bizlere aktarsın bilelim diyorum. İlk gün "taraftarımızın içi rahat olsun sonuna kadar takipçisi olacağız" demişlerdi. Sadece bu soruyu soruyorum. Var mı herhangi bir yerde resmi açıklama?
Madem 36 yaşındaki Ann Wauters ile uzun sorunumuzu çözebiliyorduk da neden Kasım sonuna kadar Kizer'i bekledik, o kadar lig ve EL maçında oynatmadık. Neden pasaport problemi çözülmeden lisans başvurusu yaptık. Rakibin bas bas bağırıp oynatmayın hümen yenik olursunuz demesine rağmen neye güvenip bu rezaleti göze aldık. O kadar çok soru var ki sorulacak. Bu eleştirileri yapmak her aklıbaşında Galatasaray taraftarının da en doğal hakkıdır.

Anayasamızın açık hükmü gereği Tahkim Kurulu kararlarına karşı hukukumuzda yargı yolları kapalı. Karar düzeltme başvurusunu yapmışız zaten. Kulübün elinde çok fazla yapabileceği bişey yoktu ve bu ilk günden belliydi. Gene zorlayabileceğimiz çeşitli yollar var. ama bu iş böyle bitecek gibi duruyor.

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Anayasamızın açık hükmü gereği Tahkim Kurulu kararlarına karşı hukukumuzda yargı yolları kapalı. Karar düzeltme başvurusunu yapmışız zaten. Kulübün elinde çok fazla yapabileceği bişey yoktu ve bu ilk günden belliydi. Gene zorlayabileceğimiz çeşitli yollar var. ama bu iş böyle bitecek gibi duruyor.

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu işin böyle biteceği bence de çok aşikar. Ama kulüp yönetimi koskoca camiaya neden bir açıklama yapmaz/yapamaz onu merak ediyorum. Bileklik satalım Kizer'in parasını ödeyelim. Bu mudur?

Bu işin böyle biteceği bence de çok aşikar. Ama kulüp yönetimi koskoca camiaya neden bir açıklama yapmaz/yapamaz onu merak ediyorum. Bileklik satalım Kizer'in parasını ödeyelim. Bu mudur?
Başkan ilk toplantısında hukuki durumla ilgili yanına hukukçuları da alarak bir bilgilendirme yapmalıydı bence de. Şimdi hukuk konusunda net bişey söylememek lazım, maç için söylemiyorum ama Kizerin durumu konusunda tazminat durumumuz söz konusu olabilir. Benim alanıma giren bir konu olmadığı için çok da söylenecek bişey yok aslında. Şimdi hepimizin kızgınlıkla gözden kaçırdığı da bir nokta var bence, yönetim bu düzenlemeyi bilmeli ve ona göre hareket etmeliydi. Koskoca kulüp yönetilirken daha profesyonel davranılmalı. Tüm bunları federasyonun sorumluluğunu hepimizin kabul ettiğini varsayarak yazıyorum.

Başkan ilk toplantısında hukuki durumla ilgili yanına hukukçuları da alarak bir bilgilendirme yapmalıydı bence de. Şimdi hukuk konusunda net bişey söylememek lazım, maç için söylemiyorum ama Kizerin durumu konusunda tazminat durumumuz söz konusu olabilir. Benim alanıma giren bir konu olmadığı için çok da söylenecek bişey yok aslında. Şimdi hepimizin kızgınlıkla gözden kaçırdığı da bir nokta var bence, yönetim bu düzenlemeyi bilmeli ve ona göre hareket etmeliydi. Koskoca kulüp yönetilirken daha profesyonel davranılmalı. Tüm bunları federasyonun sorumluluğunu hepimizin kabul ettiğini varsayarak yazıyorum.

Tüm söylediklerinize katılıyorum. O basın toplantısında Ekrem Hocanın ne işi vardı allahaşkına. Verilmiş olan karar tamamen idari, ellerinde federasyonu bağlayacak hiç bir yazılı evrak yok. Rakip takım maç oynanmadan açık açık tehdit etmiş, federasyon Kizer'in lisansını askıya bile almamış. Resmen bu sonucu ortaya çıkaracak tezgah kurulmuş. Bizim bütün yönergeleri bilen becerikli yöneticilerimiz hangi akla hizmet bu riski alıp Kizer'i maça çıkarmışlar. Bir hukukçu çıkıp madde madde anlatsaydı da anlasaydık hep beraber.
Federasyonun ne olduğu kimlerden oluştuğu ortada. Milli takıma oyuncu vermem tehdidi savuran adamın ayağına gidip ikna eden federasyon başkanına "sen kimsin" diye soruyorsunuz, resmi siteden kim olduğunu açıklayan bildiri yayınlıyorlar, susup oturuyorsunuz. Sizin hocanızı tehditle milli takımdan uzaklaştırıyorlar. Fenerbahçenin her maçında tribünde federasyon CEO'su, başkanı boy gösteriyor. Bunlara karşı dik durmayı bile başaramıyorsunuz. İnsan sormaz mı siz bu 110 yıllık kulübü nasıl temsil ediyorsunuz diye?

Bu konuyu kimse anlamadı. Hele o basın toplantısını hiç kimse anlamadı. Dediğiniz gibi hukukçular durumu en alt zeka seviyesindeki bireylerin dahi anlayacağı şekilde basitleştirilmiş olarak anlatmalı ve zaman zaman tekrar edilmeliydi. En büyük hatamız bu oldu.

Tazminat konusu artık söz konusu olamıyormuş. TBF'nin yanlış bir kararı olsaydı tazminat alabilirmişiz ama Tahkim kararı sonrası TBF'nin kararı doğru kabul edildiği için tazminat davası açamıyoruz.

Hepimizin kızgınlakla gözden kaçırdığı bir nokta olduğu söyleminize katılmıyorum. Herkes bu sporcunun Bosnalı olarak oynayamayacağını bilirken bizim bilmememizin büyük bir hata olduğunu herkes farkında ve kimse gözden kaçırmıyor. Özeleştiri yapacaksak bu yanlışın bir açıklaması olamaz.

Buradaki fark TBF'nin verdiği ve daha sonra değiştirdiği lisans ile bizim yanlışımızı düzeltmiş olması, daha doğrusu lisansı verdikten sonra artık yanlış yapanın TBF olmasıdır. Bizim artık bir sorumluluğumuzun kalmamış olması gerekirdi. Hele ki elinde kapı gibi lisans varken. Lisans varken oynatmamak sırf rakibimiz açıklama yaptı diye çok yanlış bir seçim olurdu. Hukukçulara soruldu ve oynatılmasında bir sorun olmadığı belirtildi. Taraflı tarafsız hiç bir hukuk uzmanının anlayamadığı Tahkim kararı herşeyi bozdu ne yazık ki. Şu yazımı hatırlatmak isterim

Metin Bey tahkim kurulunda karar düzeltmeye gitme şansımız yok muydu? Bu yola gidildi mi?

Kizer olayı yapılan hataların üstünü örtmemeli... Daha önce de yazdım, tekrar yazıyorum, bizden daha düşük bütçeli takımların bizden daha iyi kısa rotasyonu var.

Bu kararın sonuçları değerlendirilirken, forumda işimizin kolay olmadığını, bunların R.T. Erdoğan'dan, Doğuş'a, A. Yıldırım'a Türkiye'yi soymak ve bu rantı paylaşmak üstüne kurulu bir çete olduklarını birkaç kere yazmıştım. Tesadüfen gördüm. Erdem Yıldırım isimli bir arkadaş bu konular üzerinde güzel derlemeler yapmış.

Twitter Adresi

Fb'nin Spor Dünyasının Türgev'i Haline Gelmesi

Paralel yapı, Ergenekon ve Balyoz'un gölgesinde şike ve yolsuzluk işbirliği

Rte ve Aziz Yıldırım'ın Şike Yolsuzluk İşbirliği

Bu kararın sonuçları değerlendirilirken, forumda işimizin kolay olmadığını, bunların R.T. Erdoğan'dan, Doğuş'a, A. Yıldırım'a Türkiye'yi soymak ve bu rantı paylaşmak üstüne kurulu bir çete olduklarını birkaç kere yazmıştım. Tesadüfen gördüm. Erdem Yıldırım isimli bir arkadaş bu konular üzerinde güzel derlemeler yapmış.

Twitter Adresi

Fb'nin Spor Dünyasının Türgev'i Haline Gelmesi

Paralel yapı, Ergenekon ve Balyoz'un gölgesinde şike ve yolsuzluk işbirliği

Rte ve Aziz Yıldırım'ın Şike Yolsuzluk İşbirliği

Dün okumuştum çok önemli sorular ve tespitler var..