TBL 10. Hafta l Banvit: 82 - Galatasaray: 75

İlk yarıda maça hazırlanmamış gibi bir görüntü çizen, motivasyonu ve konsantrasyonu zayıf bir oyun vardı.İkinci yarı bu berbat durumu toparlamak için az oyuncuyla fazla efor sarfedince son 5 dakikada enerjisi bitik bir 5 kaldı sahada.Son 20 dakikayı 6 oyuncuyla oynadık.Sezon başından beri en temel sorunumuz bu.
Bu maç özelinde yaşadığımız sorunları sıralasak "oyun kurucu transferi" listenin sonlarında olur.Yeterli maç hazırlığı+doğru rotasyon kurgusu noktalarında karar vericiler ciddi hatalar yapıyorlar...Bugün ceza idmanı yapması gereken oyuncular değil, teknik ekip...Teknip ekip kapatsınlar kendilerini bir odaya maçın tekrarını defalarca izlesinler.

Fortson'un 40 dakika oynadigi bir ortamda Şafak 5-10 dakika oynayamaz miydi ? Hoca neden rotasyondan bu kadar korkuyor anlamiyorum .

Bide dikkat ettiğim maçlarda topu pota altından oyuna sokarken 4 ya da 5.saniyede sokabiliyoruz ve basit hatalarda bir marka olmak üzereyiz artık

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. periyot gosterdigimiz reaksiyonu mac basindan gosterseydik bu kadar sayi bulamazlardi, sinerlerdi, deplasmanda haddiden fazla relax ciktik maca. Ne adamlarin skorerlerine ozel bir onlem aldik, nede biz onlarin savunma zaaflarina atak ettik. Ergin hocayi öz abim kadar çok severim ama bu mağlubiyeti olduğu gibi ona yazarım.

Ergin Ataman'in kafasinda bir şablon var . Mesela Dacka deplasmani öncesi bir cogumuz karamsardik ama hoca yine farkını koyup kazanmıstık ..Hoca odaklandıgı zaman gercekten fark yaratiyor ki bu kadar sevilmesinin sebebide bu . Her maca neden bu psikoloji ile cıkamıyoruz. Neden maç seçiyoruz ? Bunlari sorgulamak lazim. Uşak ve banvit deplasmani kazanabilecegimiz maçlardi .. Mental sebepler...

Benimde dikkatimi çeken konu hoca, kazanmasakta olur matığıyla hareket etti. Bu maçı kazanmamız gerekseydi, kazanırdık ama o maç kalıbına sokmadı hoca bu maçı. Neden bilemiyorum. Canları sağolsun ama bir avantaj kaybettiğimiz net...

Uşak mağlubiyetinden bir tane daha almışız oyunun gelişimi itibariyle. O gün için anlaşılabilir bir durumdu, yalnız bugünkü skor bende hayal kırıklığı yarattı. İlk yarının gelişimini Abdi İpekçi'de takip ederken ödemelere dair eyvah dedim. Üçüncü periyottaki dönüş ne kadar heyecan vericiyse son periyotta attığımız geri adımsa bir o kadar düşündürücü. Banvit Selçuk Ernak'la dinamik bir çizgiye gelse de seviye farkı hissettirmemiz gerekiyordu.

Normal sezon liderliğini elde edebilirsek bunu 30 maçta 6-7 mağlubiyet alarak gerçekleştirebileceğimizi öngörüyorum. Böyle bakınca büyük resimdeki kayıp aman aman gözükmese de rahat bir haftanın ardından bu deplasmanın hakkını vermeliydik. İdeal gözüken normal sezon performansımızı görece sıradanlaştıran bir skor oldu. Bu ilk yarıyı kolay kolay yinelemeyiz umarım.

Ben hocaya kızmam çünkü 20 dk boyunca "napıyonuz olm sizin yapacağınız işin .." gibilerinden konuştu. Kaldı ki Göksenin ve sinan a sinirlenip hemen kenara aldı, schilb i de bi süre benchte tuttu. Bi türlü momentum yakalayan bi 5 olmadı. İlk yarı takımın hocayı kanser ettiğini gördüm. Ama devrede takım fırça yiyince oyuncular toparladı ve uzun süre o toparlayan 5 le devam ettik. Ama kabul de edelim rakibin yere düşerken bile attığı sayı oldu yapacak bişey yok

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocanin rotasyon ve mola konusunda ki tutumu bir çogumuzun malumu .. 34 sayi attıgımız ücüncü ceyregin sonunda takımın son periyot ayakda duracak hali yoktu . . Bir an macı izlerken keske macın son ceyregi olsaydi diye ic gecirdim . Tek atımlık bir kurşun gibi bütün enerjimizi sarfettik ve son periyot savunma tamamiyle düştü . Hocanin şafaga alt yapıdan cıkmış deneyimsiz bir oyuncu muamelesi yapmasi hoş degil . Bu macta rahatlikla 10 dakika süre alabilirdi . Sinan'ın sakat oldugu bir günde özellikle ... Şafak'in gecen sezon fenerbahce deplasman performansi ; Fenerbahçe Ülker vs. Banvit - Türkiye Basketbol Ligi Maçı

Maça dair teknik taktik yorumlar, hoca ve savunmaya dair eleştiriler zaten yapılmış. Ben de hemen hemen aynı düşüncelerdeyim. Sadece daha önce bazı başlıklarda yazdığım bir şeyi tekrar yinelemek geldi içimden: Evet iyi bir takımız ama büyük maçlarda, özellikle de zorlu deplasman maçlarında, başarı elde edebilmemiz için gerçek bir oyun kurucu hamlesine ihtiyacımız var. Artık sezonun başındayız sözüne ayırdığımız vakit doldu. Takımdaki foyalar, eksikler hakkında daha net ve doğru tespitler yapılabilir. Ve takım oyun kurucu lazım diye bas bas bağırıyor. Umarım bu konu hakkında çalışmalar yapılıyordur. Ve umarım, en kilit noktaların başı, takımda herhangi bir ödeme problemi yoktur.