TBL 10. Hafta l Banvit: 82 - Galatasaray: 75

takımımızın verdiği reaksiyon ilerisi açısından güzel. Ama son periyotta hakemlerin en az 5 - 6 hatasını saydım o da bizim takımımızı yaktı. Ben green ve dorseyin performanslarını beğendim.

Çok zor ve güzel bir maç olacak . Banvit bu sene revizyona giderek üzerinde ki ölü toprağı attı daha çok savaşan ve daha güçlü bir takım oldular. Moerman ve Slaughter bizi zorlayacak oyuncular olacaktır Vidmara da pota altında kolay sayılar vermemeliyiz. Fortsonı Göksenin savunması gerekiyor hataya açık bir oyuncu onu maç başında sinirlendirip rahat oynamasına izin vermemeliyiz.

Ben bile daha iyi çalışmışım dersime.

Maçtan önce de yazdığım gibi kolay maç olamayacaktı ve öylede oldu. Ama transfer yapmayalım sakın ha ! Takım içinde halledelim =D

Sen bir devreyi hiç oynamazsan Banviti biraz izleyenin bile alacağı önlemleri almazsan yenilirsin. Umarım gerekli ders çıkarılır

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sağlık olsun hoca fark 4 olduğu anda molayı almalıydı zaten takım çok yorulmuş ikinci yarı hiç çıkmadan oynadı, son anlarda sıkıntı yaşayacağımız açıktı.

Bu kadar düşük üç sayı yüzdesi ve ilk çeyrekteki rezil savunma ile geri dönüş yapabilmemiz bile takdire şayan. Ancak Mccollum ve şaşırtıcı biçimde Schlib'in kritik anlardaki yanlış kararları bu sene kaçıncı oldu sayamadım.

Maçın kırılma anı Vidmar'ın aldığı teknik faulle takım arkadaşlarını uyandırmasıydı. Böyle hamleleri genelde koçlardan görürdük; parkedeki bir oyuncudan, hem de bir uzundan gelmesi ilginç oldu. Aynı pozisyonda Errick'e niye teknik faul çıktı, anlayamadım; ancak devamında fark 9'a çıkana dek Ergin hocanın mola almaması, mağlubiyetin en önemli etkenlerinden biri oldu.

Yenilgiye rağmen 18 sayıdan geri gelip, öne geçebilmemiz, maçta takım adına artı noktaydı.

İlk yarıda ki savunma kabul edilemez.
Tamam şutların girmeyebilir ama böyle de savunma yapılmaz ki!
Micov ve Schilb ikilisinin 10'ar sayının altında kalması bize mağlubiyeti getirdi. İkisi toplamda 17 sayı attı.

Ergin hoca fark 4'e çıkarken en azından mola alıp oyuncuları dinlendirmeliydi.
Rotasyon da olmayınca haliyle böyle bir mağlubiyette kaçınılmaz oluyor.

Sağlık olsun ama 3.periyotta ki o mücadele ve geri dönüşe yazık oldu..

Ücüncü ceyrekte mütiş geri dönüş sonrasi ceyregi önde tamamladik . Bir ceyrekte 34 sayi atmasina gerek yok bu takımın . Macın başında bu ciddiyet ve disiplin neden gösterilmez ? Fark eridiginde takım rotasyon diye bagirirken maalesef Göksenin , Sinan , Safak , Ege 'yi hic kullanmadi hoca . Gösterdigimiz efora yazik oldu .

Cidden Arroyyo aldımı topu guven veriyordu ne yapacak diye bekliyorduk, krizden cıkartıyordu. McCollum alınca topu tedirgin oluyorum.

Oyuncular arka taraflarindan soluyor afedersin, kimse bireysel olarak top kayiplari uzerinden oyunculari suçlamamali. Orada bas antrenor diye biri var.
Bir takimin mola almasi için 8 sayi geriye dusmesi gerekmiyor hatta mola bazen skordan bagimsiz olaran alinir. Farki kapattik mi, one geçtik mi, artik top kayiplari çogalip skor degismese de savunmada rakibe bos sut verdik mi? Iste bu anda da, onde olmana ragmen mola alabilirsin, oyun momentumu kayboldugunda mola almak için illa skor momentumunu da rakibe vermek gerekmiyor. Kaldi ki hocanin molalarini son ana tutma huyunun açiklamasi da yok zira hedef maç sonunda set çizebilmekse Ataman'in en zayif oldugu nokta belli set çizimleridir. Ben Ataman'la son toplarda mola donusu "vay be" dedigimiz bir tek set hatirlamiyorum, ekseriyetle mola donusu tek hucumda ya saçmaliyoruz ya da top kaybi yapiyoruz. Oysa yine Ataman'in guçlu oldugu nokta sure içinde yayilan stratejilerinin dogru olmasi, ornegin kimsenin beklemedigi anlarda yaptigi degismeli adam adama savunma veya rakip sutorlerle parkedeyken bile alan savunmasina donup sasirtmasi, tek hucumda degilse de sureç içinde sonuç veriyor. Hal boyleyken beceremedigimiz, hele safkan guard yokken zaten parkeye yansitamayacagimiz tek atimlik setler yerine neden erken, surece yayilacak molalar almiyoruz, bir turlu anlamiyorum.

Cidden artik gina geldi, her maç sonrasi ya hakemlere ya da "ilerisi için besledigimiz umitlere" kaliyoruz. Bu maçi 20 sayidan çeviren takimin rakibini son periyotta psikolojik olarak EZMESI lazim.

Saf oyun kurucu sıkıntısı yaşadığımız maçlardan biri daha geride kaldı Mc ve Schilb topun değerini bilerek oynamıyolar malesef.

Sinir bozucu, saçma sapan, rezil bir maç izledik. Koskoca bir ilk yarıyı çöpe attı hoca. Üçüncü periyot canı çıkan takımda yine dar rotasyon hastalığı tuttu, Schilb ve Micov zaten berbat haldeyken göz göre hücuma kan doğramalarını izledi. Azıcık nefeslendirmek aklına gelmedi, sağolsun...

Schilb'in ayda iki kez düzenli olarak maçın içine etmesinden bıktım! Sene başında iki maç saç baş yoldurdu, sonra formu yükseldi derken içerideki Nizhny ve Neptunas maçında şut seçimleriyle delirtti beni. Bugün de aynı hikaye. Savunmada zaten sıkıntı yaşatırken bir de el üstü şut tercihlerine tahammül edemiyorum. Schilb'le yürümeyecek bu iş, takım içi rolü istediği kadar otursun, her 3-4 maçta bir böyle sinip saçmalayacaksa Eurocup şampiyonluğu çok çok zor. (Gönderilsin demiyorum yanlış anlaşılmasın, ama gözü kapalı da güvenilmez, istikrarsız)

Fortson kötü şut atarken işi iyice abartıp üç metre mesafeyle savunmamız bize iki üçlüğe mal oldu. Yazık günah, göz göre göre hediye ettik maçı.

Hakemlerin Vidmar kalasına müsamaha göstermesine de ayrıca delirdim. Emek hırsızı eyyamcılar en iyi bildiklerini yaptı yine.

Ergin hoca da takım da kendini sorgulamalı, şu tablo hiç birine yakışmadı.

Bence bu kadar sinirlenmemek lazım. Bu ligde emin olun sezon sonunda birinci bitirenin 7-8'den az mağlubiyeti olmayacak. Fikstüre şimdi baktım:
Karşıyaka-Daçka
Efes-Fb
Karşıyaka-Gs
Banvit-Karşıyaka
Uşak-Efes
Daçka-Efes
Uşak-Fb
maçları var ve Bjk, Ts ile olan maçları eklemedim bile. Bu ligde herkes birbirini yenebilir.

Benim kızdığım nokta Krasny gibi rahat bir maçtan sonra bu kadar hazırlıksız olmamız. Bunun hiçbir açıklaması yok. Üstelik son periyoda önde giriyoruz gene hocanın kronik hatalarıyla geri düşüyoruz ve yeniliyoruz

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi