Oyuncular arka taraflarindan soluyor afedersin, kimse bireysel olarak top kayiplari uzerinden oyunculari suçlamamali. Orada bas antrenor diye biri var.
Bir takimin mola almasi için 8 sayi geriye dusmesi gerekmiyor hatta mola bazen skordan bagimsiz olaran alinir. Farki kapattik mi, one geçtik mi, artik top kayiplari çogalip skor degismese de savunmada rakibe bos sut verdik mi? Iste bu anda da, onde olmana ragmen mola alabilirsin, oyun momentumu kayboldugunda mola almak için illa skor momentumunu da rakibe vermek gerekmiyor. Kaldi ki hocanin molalarini son ana tutma huyunun açiklamasi da yok zira hedef maç sonunda set çizebilmekse Ataman'in en zayif oldugu nokta belli set çizimleridir. Ben Ataman'la son toplarda mola donusu "vay be" dedigimiz bir tek set hatirlamiyorum, ekseriyetle mola donusu tek hucumda ya saçmaliyoruz ya da top kaybi yapiyoruz. Oysa yine Ataman'in guçlu oldugu nokta sure içinde yayilan stratejilerinin dogru olmasi, ornegin kimsenin beklemedigi anlarda yaptigi degismeli adam adama savunma veya rakip sutorlerle parkedeyken bile alan savunmasina donup sasirtmasi, tek hucumda degilse de sureç içinde sonuç veriyor. Hal boyleyken beceremedigimiz, hele safkan guard yokken zaten parkeye yansitamayacagimiz tek atimlik setler yerine neden erken, surece yayilacak molalar almiyoruz, bir turlu anlamiyorum.
Cidden artik gina geldi, her maç sonrasi ya hakemlere ya da "ilerisi için besledigimiz umitlere" kaliyoruz. Bu maçi 20 sayidan çeviren takimin rakibini son periyotta psikolojik olarak EZMESI lazim.