TBL 15. Hafta | Galatasaray CC 76 - 92 Türk Telekom

Eyüp Abi'nin yoğun olmak üzere forumdaki renktaşlarımın istekleri doğrultusunda bu topiği açmaya karar verdim.

Yöneticilerimiz uygun görmezlerse,kilitleyebilirler.
Teşekkürler.

--------------------------------------------------------------

Beko Basketbol Ligi
15. Hafta Karşılaşması
Galatasaray-Türk Telekom

Tarih : 17.01.2009
Saat : 14:30
Yer : Ayhan Şahenk Spor Salonu

Türk Telekom 2008-2009 Sezonu Kadrosu

Michael Wright
Erwin Dudley
Roderick Blakney
Tutku Açık
Kris Lang
Bekir Yarangüme
Serkan Erdoğan
Kennedy Winston
Barış Özcan
Asım Pars
Barış Ermiş
Mutlu Akpınar

Re: TBL | Galatasaray-Türk Telekom

Konuyu Tugay actı macın % 50 aldık diyorum :p

% 50 ise Gurovic ile Hüseyinin gününde olmasına ve takım savunmasını fener macındaki gibi olursa alacagımız inancındayım ama öncesindeki avrupa macını kazanıp moralli Ayhan sahenke gitmeliyiz

Omuz Omuza...

Şimdi !!

Bu maçı kazanmak için ilk şart maç boyu disiplini elden bırakmamalıyız.Telekom dış oyuncularından çok içerde oynayan,içeriye topla giren oyuncularına güvenecek.Bunun sebebi potaların sert oluşu dış atışların yüzdesini düşük tutması olabilir.

Peki biz nasıl oynamalıyız;Sorusuna gelirsek,boyalı alanı müdafa eden oyuncularımız,yardım getirmek birinci şartımız,ikincisi ise rakip guarda maç boyu baskı yapıp çabuk oyun kurmasını ve doğru atışı bulmalarını geciktirmeliyiz ki!! şut yüzdeleri düşsün.

Biz nasıl hücum etmeliyiz sorusuna gelince tekrar ediyorum,ilk önce sabırlı oynamalıyız.Her hücümda topu guroviçe veya hüseyine 1 kez bile olsa topu vermeliyiz.Zaten amerikalı oyuncularımız içeri penetre etmeyi seviyorlar,bu da rakiplerin faul problemine sokmak demek.Ancak dudley ve lang blok kovalayan oyuncular.Bunların üzerine gidip extra pası doğru adamla buluşturursak maçın ivmesi bize çok rahat döner.

Rakibin kısaları bizim oyuncularımıza nazaran daha etkili,ancak çabuk oyunda düşüyorlar!!! bu avantajıda kullanmalıyız.

Savunmada Hüseyin'i ne kadar diri tutarsak ve hücumda akilane davranırsak 5=5 yaparız.

Türbünlerin dolu olması da kazanmak için başka bir şart.

Yine salondaki yerimi alıcam bu maçta.Taraftara büyük iş düşüyor her zamanki gibi .Bu maçta salonu full doldurmalıyız...

TÜRK TELEKOM: 110 - MUTLU AKÜ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ: 75 :roll:
Bu bir gözdağımı yoksa :p Bize Telekomda sökmeyecek.Bekliyoruz...

ultrAslan UNI olarak yine pota arkasında olacağız. Sınav zamanına denk geldiği için bizim gücümüz azalacak ama salon zaten dolacaktır.

Aynı fener maçı öncesi gibi oldu.Fener'de muhteşem üçlük yüzdesi ve attığı büyük farklarla gelmişti Şahenk'e.Sonlarıda aynı olacak umarım.

Yapılacaklar bellidir.
Wright bize ters gelecektir.
Guard savunmasında son 2-3 maçtır iyiyiz içerdeki savunmamız ve herşeyden önemlisi hucumumuz bu maçı belirleyecektir.Top paylaşımını hızlı yapmalıyız.
Guroviç'i devreye sokmalıyız.Ona pas vermeyen guardlarımızın kulakları çekilmeli.

Mustafa Yanar' Alıntı:
TÜRK TELEKOM: 110 - MUTLU AKÜ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ: 75 :roll:
Bu bir gözdağımı yoksa :p Bize Telekomda sökmeyecek.Bekliyoruz...

Mustafa fenerde bize gelmeden 100 sayı falan vuruyordu bize geldi ne oldu 62 sayıa kaldılar sabaha kadar gözdagı :)

Bu maçta ne yapsakta tutmakta eksik kalacağımız rakipp oyuncuları olacak bunların başında Dudley ve Wright geliyor.
Ne yapalıyız?
Öncelikle disiplini elden bırakmamak şart bu konuda Cüneyt haricindeki tecrübeli oyuncularımıza güveniyorum.
Bunun dışında madem tutamayacağımız oyuncular olacak bizimde buna karşılık verecek oyuncuları sivriltmemiz ve her zaman sıcak tutmamız gerekir.Bunun içinde en çok Atkins ve Gurovic'e güveniyorum.
Bu maç Gurovic için dönüm noktası olabilir dikkatle izleyelim.
Pota altında bariz bir sıkıntı yaşıyacağız bu yüzden Polat,Cemal ve Hüseyin Dudley ve Wright'a karşı akıllıca oynamalı sertliği Ertem gibi güçlü ama pozisyon rahatlığına sahip olduğumuz oyuncularla yapmakta fayda var.
Hüseyin'in fual problemi çekmemesi çok önemli bizim için bu yüzden Cemal ve Polat'a daha çok görev düşecek.

Fenerbahçe'ye karşı kazanma isteğiyle, Telekom'a karşı kazanma isteği arasında fark var mutlaka. Eğer Fenerbahçe'ye karşı olan hırsı sahaya yansıtırsak kazanamayacağımız maç değil. Yalnız, normal bir maç gibi oynarsak Telekom etkili güçlerini maça yansıtacaktır.

Son maçlarda çok iyi oynuyoruz.Ben açıkçası bu maçın Fenerbahçe maçı gibi geçececiğini düşünüyorum.Ta ki geçen yıl ki gibi B.Özcan gibi sürpriz isim ortaya çıkmazsa.Telekom'un bol silahlı hücumlarına karşı baskılı bir savunma yapacağımız belli.Kendi hücumlarımızda ise Hüseyin,Graves,Atkins ve bu maçta büyük umutlarla beklediğim Gurovic'in kazandıracağı sayılar kazanmamızda etkili olacaktır.Telekom'dan yana tek sıkıntım umarım Wright'a karşı dezavantaj yaşamayız.Çünkü Wright gibi delici adamlar birçok takıma karşı ters gelebiliyor..

bence türk telekomun uzunlarını durdurup macın hemen basında..buda demekki maca hüso cemalle baslamalıyız....ardından gravese çok büyük is düsüor...telekomun en önemli oyuncusu serkan erdoğanı durdurmak...mutlu akuye karsı 37 sayıyla oynadıkı,clevelandın superstarı lebron james boston celtics macında 38 sayıyı zor yapmıstı...çok dikkatli olması lazım... :) hucuma gelince husoya topu indirip ya sayı yapmasını yada exstrayı cıkarmasını beklemek lazımm..bi cok hucumda gravesin sihirli ellerinin devreye girmesine fazla gerek kalmaması gerekiyor..gurovice sorumluluk..atkins ve cunyt in ise asist yapmalarını beklememiz lazım toplam 20 sayı atslar yeter..tabiiki taraftar ve hırs.... :p