TBL 16. Hafta | Galatasaray CC 85 - 75 Darüşşafaka Cooper Tires

Re: TBL | Galatasaray-Darüşşafaka Cooper Tires

Fenerbahce galibiyetinden sonra hepinizin inanci tamdi hani sampiyon olacaktik

o yere goge sigdiramadiginiz fenerbahceyi yendik farkindaysaniz.

lutfen su skor yorumculugunu birakip birazcik daha kenetlenelim ... her yenilgiden sonra hr sey bitmis havasi yaratilmasin

Rotasyon gerçekten çok önemli basketbolda...Şampyionluğa inanmak istiyoruz ama gerçekten zor gözüküyor...Büyük takımda eksik olmaz diye bi kavram diyen varsa bu bizim ligimiz için geçerli değildir yani...He Orlando gibi isabetli oynarız benchten hiç yardım almadan evet maç kazanabilirz ama şu durumda şampiyon olamayız...Saygılar

birbirimizi kandırmayalım şampiyon olacağız diye. hüseyin ve cüneyt ten sonra 3.türk oyuncu sayabiliyor muyuz?

Görkem Bey, bu basketbol her an herşey olabiliyor.
Görüyorsunuz ki; herşey iyi olacağını düşünürken bir oyuncumuz sakatlandı ve bazı kişiler onun olmadığından dolayı 30 sayı fark yediğimizi belirtti.
Fenerbahçe'nin kadrosunda da fark yaratacak bir Giricek yok , Türkiye'nin Hüseyinle birlikte en iyi uzunu olduğunu düşündüğüm Ömer yok.Ama onlar hiç bir maçtan sonra şu yok bu yok diye açıklama yapmadılar.
Ben diyorum ki , eğer büyük takımsak ve şampiyon olacaksak hiç birşeyin arkasına sığınmayalım.
Hatta hakemlere rağmen şampiyon olalım.
Söke söke olalım...
Skor yorumculuğuyla suçlayacaksanız beni sadece buna gülerim.

Volkan Kızıltaş' Alıntı:
Bizim takımdan herşey beklenir.Şampiyonda oluruz,playofflarada kalamayabiliriz.

Evet katılıyorum fakat şöyle katılıyorum... Futboldaki gibi tek maç olsaydı final maçı belki bi sürpriz ile şampyion oluruz derim ama maalesef bu uzun bi maraton ve biz bu maratonu şu anki mevcut kadroyla kaldıramayız....

Burak Barut' Alıntı:
Ya nereye müsait kadro ya.
3 oyuncu sakatlanınca 30 sayı fark yiyoruz.
Fenerbahçe'nin bir dünya sakatı olmasına rağmen akıllı oynadıklarında onları yenebilecek takım sayısı az.
Adamların 39 yaşındaki Mrsiç'i Roma maçını alıyor, bizim Murat Kaya'mız esniyor.
Hıı evet şampiyon olacağız.

Ezmemiş miydik o zor yenilen Fener'i?

Demagoji yapma.
Fenerbahçe maçları Galatasaray Takımı için çok farklıdır.
O maça hem oyuncu hem taraftar ayrı motive olur ve Fener'i ezer geçer.Özellikle içerdeki maçlarda bu çok daha belli oluyor.
İnsana sorarlar o zaman Efes'e ezilmedin mi Telekom'a ezilmedin mi ?
Sen bu kadro yapısıyla gidersin yaya millet gider aya.
Bu Türk rotasyonuyla bu kadar fazlasını beklemek hayalcilik olur.
Evet çok iyi maçlar çıkarabiliriz hatta şampiyonda olabiliriz ancak şu anda şampiyonluğun ilk 3 favorisinden biri kesinlikle değiliz.
Başka da yorumum olmayacak.

Burak Bey

evet şampiyonluk zor hatta belkide %5 ihtimal ya var ya yok

ancak

bu takımın alt yapısından yönetimine kadar herşeyi alınteri ve yılların birikimidir...
başkasının ne euroleague hakkını ne alt yapısını ne kültürünü alıp sadece isminin başına kendi adımızı yazıp sonra en iyi biziz demedik...

evet basketbolun gereğine uyup sponsor anlaşması yaptık ama sadece bütçe alarak...

Yarın elbet bizim elbet bizimdir...

ancak kendi alt yapımız kendi kültürümüz kendi değerlerimiz ve Büyük Taraftarımızla...

Bu Sene Şampiyon Biziz...

Düşüncenize saygı duyuyorum Umut Bey ancak plansız prgoramsız vizyonsuz şampiyonluk çok zor demek istiyorum.
2004 yılında Fenerbahçe planını yaptı ve Aydın Örs'ü başa getirdi, 2007'de de şampiyon olacağız dendi.
Ona göre yatırımlar yapıldı, 07 de Ülker ile birleşildi belki daha önce bir hamleydi belki de anlık bir olaydı bilmiyorum fakat adamlar programlarını yapmışlardı.
Bizde ise yok.
Pembe koltuk, sakat oyuncu, Zizic meselelerinden önümüzdeki maçlara bakamayacak hale geldik.
Benim takımımın bir ağırlığı olmalı forması çıktığında Pembe Koltuk, Sakat oyuncu,Zizic allah seni bildiği gibi yapsın olmamalı demeye çalışıyorum.

Plan-Program-Vizyon-İyi 4 tane Türk oyuncu...

İşte şampiyonluk 4 anahtarı.

Burak Abi,

Demagoji yapmıyorum kaldı ki demagoji yaparak burada zaman yemem. Sadece kendi düşüncelerimi yansıtıyorum. Sana göre kadro yeterli değil; evet bana göre de yerli rotasyonunda sıkıntı var, salon sıkıntısı var, taraftarla şube yöneticisi arasında sorunlar var... Ancak unutulmamalı ki bu takımın adı Galatasaray ve bu takımda çok önemli yabancılar var. Ayrıca en çok güvendiğim Koray Hoca var.

Bende bunları söylüyorum işte.
Bu kadar sorun varken Şampiyon olacağız demek fazla hayalci kalıyor.
Bu seneden de geçtim yeter ki vizyon sahibi kişiler tarafından yönetilelim.
Elbet şampiyonluk o zaman gelir.Hemde eze eze gelir.
Düşün öyle bir şube sorumlun var ki kalkıp maçın ortasında antrenöre bağırıyor.
Eee bu adamın ne vizyonu olabilir ki ?

yunustaylan' Alıntı:
Umut Gokgoz' Alıntı:
hakikaten şampiyon olacağımıza inanıyor musun?

sevgili kardeşim...
son mağlubiyetten dolayı biraz kırgın olabilirsin...
hayal kırıklığını emin ol senin kadar hepimiz yaşadık...
ancak
şunu belirtmeliyim ki yeryüzünde bizi mutlu edebilecek tek takım Galatasaraydır.
bu gerçeğide hesaba katarsak Galatasaray'ın şampiyonluğuna inanmaktan daha çok istiyoruz diyelim...
unutma ki basketbolda futbol gibi bir mücadele sporudur...
kazanmakta var kaybetmekte
nasılki defalarca sevindik mayıs aylarında...
işte o mayıslara gelene kadar üzüntülerde tabi ki olacaktır...
hatta mayıslardada üzüntüler olacaktır...
önemli olan içimizdeki sevgi ve O Armanın, O Renklerin sahalara, parkelere hatta pistlere çıktığında kalbimizin derinliklerinde yarattığı heyecandır...
aslolan şudur ki Galatasaray bakidir ve baki kalacaktır...

Burak Bey

söylediklerinizde haklısınız...yönetim sıkıntımız olduğu gerçektir...bu sıkıntı bazen takım içi huzursuzluk olarak bazen salon olarak bzen ise taraftarın sahipsiz bırakılması olarak su yüzüne çıkıyor...
ancak Ahmet Dedehayır seçimle gelmiş bir yöneticidir ve ancak seçim ile gidebilir...
eminim ki en az bizim kadar büyük Galatasaray Kongreside bu yönetim zaafının farkındadır...
ki o Kongrenin içinde Türkiyeye basketbolu getirmiş insanlar vardır...
gereken hesaplar gereken kişilerden sorulur...

Burak Barut' Alıntı:
Düşüncenize saygı duyuyorum Umut Bey ancak plansız prgoramsız vizyonsuz şampiyonluk çok zor demek istiyorum.

Plan-Program-Vizyon-İyi 4 tane Türk oyuncu...

İşte şampiyonluk 4 anahtarı.

Burak

Plansız , Programsız olduğumuzu nerden biliyorsun ?

Emin hiç ayrıntıya girmeden en basitini söyleyeceğim sana.
Zizic'in problemleri kaç aydan beri var.
Yahu bir Allahın kulunun B planı olmaz mı ?
Hani plan hani program ?
3 senedir 2 sene üst üste oynayan yabancı var mı ?
Hani plan hani program.

yerli rotasyonunda karşılaştırma yaparsak çok büyük farklar var!ne zaman kuvvetlerindireceğiz türk rotasyonunu?geçen sene çok ama çok az faydalandığımız tufandan bu sene hiç faydalanamıyacağız,fatih solak la yollar ayrıldı,cenk akyol tekrar efes pilsen e döndü.bunların yerine polat kocaoğlu alıyoruz! tamam polat fena bir oyuncu değil ama kağıt üzerinde 4 numara gözüken bir adam maç boyunca hücümda 1 kaç defa boyalı alana giriyor! rakiplerimiz ne yapıyor? efes pilsen milli takımda oynayan oyuncuları kadrosuna katıyor! fb nin türkleri ortada ve genç oyuncuları her geöen gün oyunlarının üstüne koyuyor! türk telekom da zaten güçlü olan türk rotasyonuna, serkan erdoğan asım pars ve barış ermiş gibi kaliteli oyuncuları alıyor! yani demek istediğim bu işler 5 tane kaliteli yabancı getirmekle olmuyor!

Burak Barut' Alıntı:
Emin hiç ayrıntıya girmeden en basitini söyleyeceğim sana.
Zizic'in problemleri kaç aydan beri var.
Yahu bir Allahın kulunun B planı olmaz mı ?
Hani plan hani program ?
3 senedir 2 sene üst üste oynayan yabancı var mı ?
Hani plan hani program.
Yanlış anlama o soruyu sorarken sana en ufak bir kızgınlığım olmadı . Yinede aydınlattığın için sağol . Düşüncelerine saygı duyuyorum

efes pilsen ve f.ülker eurolig takımları oldukları için bize en az 3 den fiyat çeken oyuncular onlara 1'e gidebiliyorlar...

bu sebepden dolayı uleb'i alıp eurolig hakkını bileğimizin hakkıyla alana kadar bu iki takımdan daha geniş rotasyona sahip olmamız daha iyi oyuncu kalitesine sahip olmamız gerçekten çok zor...

eğer birşeyler başarmak ve kazanmak istiyorsak anahtar kelimemiz İSTEK dir...

Şampiyonluktan bahsederken şampiyonluk için şunlar yapılmalı

Kısa vadede :

- Milojevic ve Hüseyin'in yanına Gaines , Owens tipi yırtıcı bir uzun
- Çalışkan 1 veya 2 yerli oyuncu
- Pembe koltukların açılması
- Gürovic'i devreye sokabilecek setlerin çizilmesi
- Bu savunma anlayışının bozulmaması
- En önemlisi takımda ağır sakatlıkların olmaması

Uzun vadede Tribünlerin sahaya yakın olduğu 7-8000 kişilik salon gerekli

Not: Özür dilerim beyler birde iyi bir yönetim , iyi bir otorite lazım .