Sürekli Cenk kötüydü Ender iyiydi, Göksenin şöyleydi tartışmasına giren arkadaşlara soracağım tek bir soru var, bu takımın herhangi bir hücum seti var mı?? Bu soruya cevap verip beni aydınlatırlarsa sevinirim. Top oyun kurucunun elinde 20 sn kalan, sonra ya kaldırıp atan, ya Erceg'e verip el üstü üçlük attıran ya da Bonsu boşa çıkarsa (en etkili yegane hücum organizasyonumuz) pick&roll ile potaya giden takımın bunun dışında 40 dk boyunca oynadığı bir hücum seti yok arkadaşlar... Kuban maçı da, Bayern maçı da, bu maç da böyleydi... Bu Gs'yi her takım çözdü, guarda maç boyunca tam saha baskı yap, savunmada da biraz sertlik göster tamamdır...
Cenk için dün özelinde iyiydi-kötüydü yada basketbol kariyeri olarak yararlı-değil tartışmalarına da girmeden şunu belirtmek isterim; Cenk şu anda isyanlarda.. Abdi İpekçi'de ki her maçı saha içinden izleyerek daha da iyi gözlemleyebiliyorum, hem sahadaki hem de benchteki vücut dilinden bu net anlaşılıyor. Maç boyunca Cenk'in kullandığı tek doğru şut, maçın bitimine 2 dk kala transition hücumda attığı boş üçlüktü, o da girmedi. Cenk tarzı, Domercant tarzı şutörlere özel çizilen hücum setin yoksa, onlara şut atacak pozisyon yaratamazsan verim alamazsın. Cenk de Domercant de attıkça performansı yükselen, kendilerine güvendikçe daha başarılı olan oyuncular, ama bu sistemde sen adamları takımın bir parçası gibi hissettiremiyorsun ki verim almayı bekleyesin... 2 sene önce Kuban'da her attığı giren Domercant bile olsa bu sistemde verimi düşerdi, bu yüzden ben bu düzende oynayan 2 ve 3 numaralara herhangi bir eleştiri yapamam... Bu hücum düzeninde eleştirilecek tek kişi var, kusura bakmayın ama Ergin Hoca'dır. Ne kadar başarılı olmasını istesem de şu anda takımın en formsuz, en kötü oynayan oyuncusu Ergin Hoca.. Sanıyorum ki bu gerginlikler onu çok etkiledi, kendini ne maça ne de takıma konsantre edebiliyor..
Dip Not : Bir şutör olarak Cenk'i beğenirim. Kendi şutunu yaratabilen bir forvet değildir ama, eğer ona özel set çizerseniz, ona güvendiğinizi belli eder ve takımın önemli bir parçası gibi hissettirirseniz, sizi yarı yolda bırakmaz, %40-50 arası 3lük yüzdesiyle oynar sezonu... Bu takımda da böyle oynadığı dönemler oldu son 2 senelik periyotta...