TBL 17. Hafta | Antalya BŞB 77 - 85 Galatasaray CC

Re: Antalya BŞB-Galatasaray (Canlı Yayın)

Aslanlar gibi mücadele eden oyuncularımıza gönülden teşekkürler. Bize böyle zevkli bir mücadele seyrettirdiler. Hepsine helal olsun.

Muhteşem bir maç oldu, eksik ve sakatlara rağmen çok iyi oynadık, Atkins okadar istekli ve agresif oynadıki gözlerim doldu, kritik anlarda soktuğu şutlar ve aldığı ribauntlarla ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu gösterdi.

Graves ise tek kelimeyle muhteşemdi, şutları, penetreleri, hatta smaçları ile bizi mest etti, yöneticilerimiz biran önce gelecek sezon için sözleşme yapması lazım diye düşünüyorum.

Türk oyuncularımızda sonuna kadar mücadel ettiler, Cemal pota altında resmen gürledi, çok sert bir savunma yaptı, hücumda ise kendisine indirilen topları çok iyi bitirdi, hep böyle Cemal!

Murat Kaya günün diğer başarılı ismiydi, savunmada istekli oynadı, hücumda ise kritik zamanlarda soktuğu şutlar ve asistlerle takımın galibiyetinde büyük rol oynadı.

Hüseyin, Erdem ve Polat, diğer oyuncularımız kadar öne çıkmasalarda görevlerini eksiksiz yerine getirdiler.

Bu takıma daha Cücü, Milo, Gurovic, 5 numara gelecek, neden şampiyon olmayalım????

Haydi beyler daha fazla destek!
Bunca eksiğe rağmen galip gelen takımımıza ve Koray hocamıza tebrikler

takım dar rotasyonla bile bu kadar iyi oynıyosa helal olsun
not:ayhan şahenkte bence bu kadar üçlügümüz girmezdi bence
ve sakatlıkların olması kötü oldu ama en çok murat kayaya yaramış

maçın oralara kadar gelmesinde çok büyük pay sahibi olan cemal nalga o boş smaç ı kaçırınca sinir krizine girdim. ama neyseki sonda graves vurdu smacı :)

Tamam, Cemal bir boş smaç kaçırdı ama bu maçta muhteşemdi bence. Potaaltına sertlik, dinamizm getirdi. Çok faydalı oynadı bu maçta. Umarım bu performansı devam eder.

Bu arada Graves' in vurduğu smaca değinmemişim önceki mesajımda. Beni oturduğum yerden ayağa kaldırdı. Smacı bastıktan sonra yüzündeki ifade de görülmeye değerdi.

Beni heyecanlandıran diğer bir olay ise Atkins' in topu kapmak için yere atlaması ve sonuna kadar mücadele etmesiyidi.

Bugün bütün oyuncularımız inanılmaz motive olmuştu. Bu kadar savaşan bir takım görmek beni inanılmaz mutlu etti. Umarım her zaman böyle devam eder.

Suat Osman zaten takım seni utandıra utandıra bir hal oldu...
Maç için ise söylenecek fazla birşey yok.Gerekenler yazılmış zaten. Antalya'da takımımızı destekleyen herkese teşekkürler ayaklarına sağlık.

Konu dışı: Firefox'la internette geziyorum ve bu site tehlikeli olarak etiketlenmiş her sayfada karşıma çıkıyor.Sitenin sahibi iseniz şurayla iletişime geçin diyor.Sitenin domaini kimdeyse bir ilgilensin...

Maçın sonucu için söylenilecek tek şey; altın değerinde bir galibiyet. Bu kadar dar rotasyonda alınan galibiyet hiçte kolay olmadı.

Graves; Her zaman ki gibi canla başla oynadı, hele kol gerip vurduğu smacı beni çıldırttı... Bir an Baron Davis gözümün önünde canlandı vaaay!

Atkins; Oyuna girdikten sonra o kadar rahatladım ki takım emin ellerde dedim.Akıllı pasları,oyun kurması,crossoverleri herşeyiyle bir numara helal sana.

Murat Kaya; Hücumda kullanılan son topları müthiş kullandı. Atkins'ın yokluğunda takımı çok iyi idare etti, doğru şutlar, adrese teslim paslar söyleyecek bir şey yok. Murat Kaya bu maçın bana göre gizli kahramanıydı.

Erdem; Hücum da etkili olamasa da savunma da her zaman ki gibi deli dolu oynunu ortaya koydu. Yürekli adam kim tutar seni...

Polat; 4 numara sıkıntısı yaşadığımız şu günlerde böyle önemli maçlarda herşeye rağmen iyiydi ama daha da iyi olabilirdi. Takımın sayı bulmakta zorluk çektiği anlarda takımı sırtlamasını da bildi. Hücum da biraz daha neden etkili olmasın...

Cemal; Ben hayret ettim, Cemal çıldırınca neler yapabiliyormuş bunu ilk defa bu maçta gördüm.Hüseyin'in faul de problem çektiği anlarda çok etkiliydi. Takdir ettim Cemal'i, sanırsam double-double yaptı ya da yapmaya yakındı...

Hüseyin; Her zaman ki formda oyuncumuz. Oyunda kaldığı anlarda hem dışarıyı hem de pota altını idare etmesini bildi. Yaşına rağmen hem savunma da hem hücum da yüreğiyle oynayabiliyor. Bu maçta tek sıkıntısı dar rotasyon da var olan faul problemi.

Koray Hoca; Helal olsun Koray hoca, umarım takımı hakettiği yere getirirsin!

Taraftarımızda maçın başından beri hiç susmadı.Teşekkürler ;)

Maçın Değerlendirmesi:

Bu sezon ilk kez Galatasaray'ı canlı izleyebildim.Yoğunluğumdan dolayı skorları takip edebiliyordum sadece.Maçın ilk dakikalarında Cemal Nalga'nın boş ribauntlarda topu anca 2-3 hamlede tutabildiğini gördüm.Yaptığı top kaybı,yaptırdığı basket faul,ve kaçırdığı smaç.Bu dakikadan sonra Cemal Nalga'nın Galatasaray Takımında oynayabilecek yeterliliğe sahip olmadığını düşünüyorum.O boy'una rağmen o Fizik görüntüsüne rahmen basketbol adına çok az yeteneği var.Şut yok,Serbest atış yok,Boş smaç kaçırmayı nasıl başarabiliyor onu hala anlamış değilim geçen yıldanda boş smaçlar kaçırıyordu,oyun zekası yok,pas yeteneği yok.Bir tek bazen bloklar yapabiliyor.İstatistik olarak iyiydi cemal'in istatistikleri bugün ama aldığı süreye göre normal istatistikler.Bu maçı izlemeseydim şöyle düşünecektim Cemal'de bayağı gelişme var maçı kazandıran isimlerden biri heralde derdim.Sonuç olarak Milojevic ve Yeni Uzun geldikten sonra Cemal Bu takımda şans bulamaz.Bulmasınıda istemem.

Gelelim bu dar kadroya rağmen galip gelen aslanlarımıza.Bu maçı kazandıysak antrenör farkıyla kazandık diyebilirim.O yüzden koray hocayı tebrik ediyorum.Maçın yıldızları ilk dakikadan itibaren MURAT KAYA VE GRAVES'ti.Murat Kaya bu kadar iyi şutör olmasına rağmen neden bu kadar az dış şut kullanıyor anlamış değilim.Ayrıca oyunun her yönünü çok iyi oynuyor Murat.Kaya.Bu takımda uzun yıllar görmek isterim kendisini.Graves yıldız oyuncu olmasının farkını bugün gösterdi.Onun istikrarı için söyleyecek çok şey yok.En verimli yabancımız allah sakatlık vermesin.Diğer oyuncularımıza gelince hepsi ellerinden geleni yaptılar,hatalarıda oldu ama sonuçta maçı kazandık.Ve ayrıca Atkins'e maça sonra'dan girip attığı sayılarla maçı çevirdiği için yürekten teşekkür ediyorum.Seni seviyorum Atkins ( Bizim Solomonumuzsun )

Sakatlar düzeldikten sonra ve Bir uzun transferi yapıldıktan sonra bu takım iyi yerlere gelecektir.Bugünkü galibiyet için takımı tebrik ediyorum.Bundan sonra sakatlık belası bizden uzak dursun.

Takım tek kelimeyle MUH-TE-ŞEM di.
Başta Graves,Murat,Cemal,Atkins olmak üzere.
Bugün Hüseyin biraz daha iyi olsaydı daha rahat ve farklı kazanabilirdik.Ama zaten pekde zorlanmadık.
Atkins'in önemini bu maçta bir kez daha anlamış olduk.
Nitekim Atkins; 9 sayı, 6 ribaund, 4 asistle oynadı.Hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz...

içimde soru işretleride olsa bu maça inanmak istedim.çünkü bir mağlubiyeti daha bünyem kaldırmayacağı için :)