Re: TBL | Antalya Bşb. - Galatasaray
Genel olarak herşey söylenmiş ama gözüme çarpan bir iki nokta var onlardan bahsetmek istiyorum müsadenizle.
İlk olarak Koray Hoca'yı tebrik ediyorum. Galibiyeti kazandırdığı,iyi savunma yaptırdığı için zaten herkes teşekkür etmiş hocamıza ama ben farklı bir mesele için kendisini kutluyorum. Hüseyin'i maç sonunda kenarda oturtmasının bana kalırsa tek nedeni takımın Hüseyinsiz de maçı kazanabileceğine inanmasını sağlamaktı. Çok önemli ve hoş bir ayrıntı bence.
Murat'ı tebrik ediyoruz ama daha fazlasını hak etti bence dün. Geçtiğimiz hafta yanlış hatırlamıyorsam 9 da 7 üç sayılık isabet ile 34 sayı kaydeden Mims'i kilitledi,bununla beraber attığı 14 sayının yanında 6 ribaund çekip 6 da asist yaptı. İşte bizim istediğimiz,beklediğimiz ve kadro derinliğini oluşturacak Murat Kaya bu diye düşünüyorum. Ayrıca dün 36 dakika sahada kalmış,eski kondisyonuna ulaştığının da göstergesi gibi duruyor bu. Bir şey daha söyleyeceğim,sakatlar falan düzeldikten sonra,rotasyondaki süresi 36 dakikadan 18 dakikalara inecektir kuvvetle muhtemel. Yani istatistikleri de yarıya düşebilecektir. 14-6-6 değil de 7-3-3 yapacaktır kabaca bir hesapla. İşte biz o vakit Murat'ı eleştirmemeliyiz bence,daha fazla süre aldığında yapacaklarını düşünmeliyiz gibime geliyor sanki.
Büyüksün Tonio!!! Neredeyse her şekilde basket üretebiliyor,penetresi gayet iyi,orta mesafe şutu ve üç sayılık atışlardaki başarısı da gayet iyi. Hücumdaki bu başarısının yanında savunma da da çok etkili olması bence Graves'i asıl değerli hale getiren nokta. Dün de hiç oturmadı neredeyse sanırım 1 yahut 2 dakika dinlendirme imkanı buldu Graves'i Koray Hoca. Bu kadar artının yanında tek eksisi 5 de 1 ile serbest atış kullanması idi sanırım. Daha yüzdeli kullanabilseydi serbest atışları maçı seyretmeyenlere sanırım daha da büyük bir "vaay" çektirecekti.
Hüseyin'in Cemal için büyük bir şans olduğuna inanıyorum. Kareem-Abdul Jabbar-- Bynum ilişkisini gördüm sanki aralarında bu maçta. Hüseyin molalarda ilk olarak Cemal'i tebrik ediyordu sanırım,idmanlarda da çokça yardımda bulunduğunu düşünüyorum Hüseyin'in Cemal'e...
Biraz da takımları genel olarak değerlendirecek olursak,çok fazla top kaybı yapmışız. Rakibin iki katından daha fazla top kaybı yaptığımızı ve eksiklerimizi birisine söylesem sanırım maçı kazandığımıza pek ihtimal vermezdi. Ama ribaundlardaki,özellikle de hücum ribaundlarındaki etkinliğimizle rakibin bu avantajının çok da önemsenebilecek bir hale gelmesine engel olmuşuz.Üç sayılık atışları da çok yüzdeli kullanmışız,neredeyse iki attığımızdan birini sokmuşuz.
Tebrikler Aslanlar.
Eyüp Abi'nin de dediği gibi kolay mı öyle ASLAN CİMBOM'u yenmek???
Lütfen ümitsizliğe kapılmadan bu takıma destek verelim,üç kulvarda da şampiyon olabilecek bir kadroya sahibiz.
Antalya Büyükşehir Belediyesi cephesinde ise en büyük problem savunma gibi duruyor. Bunu Altar Hoca'ya söylediğimde bana biraz kızmıştı ama son periyotlarda çok çok fazla sayı yiyorlar özellikle. Bu maç bizden 29 sayı yediler son çeyrek,Selçuk ve Banvit maçlarında da yine çok fazla sayı yemişlerdi son periyotta. Bilemiyorum nasıl olacak ama inanıyorum ki Altar Hoca FB'ye sürpriz yapmak üzere olduğu o senedeki gibi savunma yaptıramasa da takıma(kadro yapısı uygun değil çünkü),bu savunmayı da daha üst düzeye çekecektir. Onlara da iyi şanslar...