TBL 17. Hafta | Antalya BŞB 77 - 85 Galatasaray CC

Re: Antalya BŞB-Galatasaray (Canlı Yayın)

Cemal iyi mi kötü mü çözemiyorum ?
Eğer ona bitirici pas atmazsan sayı atması imkansız.
Ribaund mücadelesi mükemmeldi ve takdire şayandı ancak sırtı dönük oyunda yok, dış şutu yok.Sadece pota ve kendisi kaldığında atıyor ki bunu da atamayana basketçi demiyorlar.
Eğer Cemal'e mükemmelsin demem için Oğuz Savaş'ın özelliklerine sahip olması gerekir.

evet savaş çı, blok çu ama, çok düz. oğuz savaşta herşey var, cemal in özellikleri çok kısıtlı!

Umarım insanlar Atkins'in neden bu takım için çok önemli olduğunu görmüştür. Attığı sayılar, asistler bir yana. Tek bir pozisyon anlatacağım.

Savunma dağılmışken, Antalya iyi hücum ederken bir top içeri inip dışarı çıktı yanılmıyorsam Ersin'e o da Can'a çıkadı tam şutu atacakken Atkins direk geldi ve penetre etmesini sağladı. Şutu rahat attırmadı zaten sonunda basket olmadı hücum. Şu takımda bu kadar hızlı ve çevik bir adam yok o nedenle Atkins'in bu savunma düzeninde önemi çok çok fazla.

Burak Barut' Alıntı:
Cemal iyi mi kötü mü çözemiyorum ?
Eğer ona bitirici pas atmazsan sayı atması imkansız.
Ribaund mücadelesi mükemmeldi ve takdire şayandı ancak sırtı dönük oyunda yok, dış şutu yok.Sadece pota ve kendisi kaldığında atıyor ki bunu da atamayana basketçi demiyorlar.
Eğer Cemal'e mükemmelsin demem için Oğuz Savaş'ın özelliklerine sahip olması gerekir.
Yüzde Yüz Haklısın
Tek muhteşem olduğu nokta içerde pota altındaki mücadelesi

Re: TBL | Antalya Bşb. - Galatasaray

Canlı yayın başlığındaki bazı mesajlar buraya taşınmıştır.

Buradan devam edebiliriz.

Atkins'in varlığı gerçekten fark ettirdi.Türk Telekom maçında olmamasının ne denli kötü olduğunu görmüş olduk.

Valla ne denir ki bu durumda hepinize çok çok teşekkürler bu kadar eksiğe rağmen Antalya gibi zor bir deplasmandan galibiyet almak çok önemli ve bir o kadar da güzel.

Bu kadar sakat ve eksiğe rağmen zorlu Antalya deplasmanında yüreğini ortaya koyarak kazanan tüm aslanları alnından öpüyorum.

Koray Hoca'yada ayrı bir paragraf açmak isterim.Takım savunması nasıl yapılır herkeze gösteriyor.İyi ki geldin Koray Hoca...

Graves ve Atkins'in katkısı galibiyeti getirdi.
Fakat özellikle Cemal'in katkısı ve getirdiği mücadele gücü
Takımımız adına çok şeyi değiştirdi.

Ayrıca Cemal konusunda onu sevsem ve güveniyor olsam bile doğru söylenmiş.Pota altı oyuncusu için yeterli basket bilgisi daha yok.Pota altına iyi bir şekilde indirdiğin toplarda başarılı ama bu uzun vadede yetersiz.Bu yaz kesinlikle biraz orta mesafe şut ve yoğun şekilde pota altı oyunlarına çalışmalı.

Dun polislerden biraz daha nefret ettim. İzmir'de ki gibi salonda biber gazı yememize ramak kalmıstı.

Hüseyin'in pek iyi oynamadığı bir maçta başta Graves olmak üzere tüm oyuncular verimli olmayı başardı. Bilhassa Murat Kaya ve Cemal Nalga'nın gösterdikleri yüksek performans sevindirici idi.

Cemal Nalga'nın bu ligde en iyi hücum ribaundu kovalayan oyuncu olması, -bu maçta tam 7 hücum ribaundu aldı- ve aldığı hücum ribauntlarında ya rakibe faul yaptırması, ya da basket çıkartması gelecekte son derece dominant bir oyuncu olma potansiyeli olduğunu gösteriyor. -Cemal süre aldığında rakibin en çok faul yaptığı oyuncu oluyor, zira faul yapmadan durduramıyorlar, bu çok önemlidir- Cemal geçen yıla göre bitiriciliğini oldukça geliştirdi ki, bitiricilik pota altındaki bir oyuncu için son derece mühimdir. -Yumuşak bilekli olup, yeterince güçlü olamayan ve kolay ekarte edilen birçok oyuncu vardır.- Yalnız Cemal'in oyun içinde mental olarak düştüğü anlar var, şayet bu düşüşleri giderebilirse ve oyunda kaldığı her anda tam konsantre oynayabilirse daha etkili olacak.

Murat Kaya içinde benzer şeyleri söyleyebilirim. O da oldukça potansiyelli... Ancak oyun içinde bazen yanlış kararlar veriyor. Verdiği kararların doğru olmasına daha fazla dikkat ederse diliyorum çok önemli bir oyuncu olacaktır.

Saha içi mücadelemiz, hücum performansımız genel anlamda iyi ama, zaman zaman organize olmakta, takım halinde hareket etmekte sıkıntı yaşıyoruz. Seri yakaladıktan sonra seriyi koruyamıyoruz, ki Avrupa'da büyük takımlar yakaladıkları serileri korurlar, biraz bekleyip, bir seri daha yaparak maçı koparırlar. Şu an böyle bir sorunumuz var...

Atkins'in dönmesi takımı çok rahatlacaktır, ki dün henüz tam hazır olmamasına rağmen kritik yerlerde çok önemli katkılar yaptı. BC Kyiv karşısında ona ihtiyacımız olacak. Şu an en büyük handikap pota altındaki dar rotasyon olarak görünüyor. Milojevic'in takriben iki hafta daha maçlara çıkmama durumu varmış, yapılacak transfer de muamma?.. Pota altındaki eksikler de giderilince daha güçlü bir ilerleyiş görebiliriz.

Açıkçası çoğu kişinin galibiyetten pek umudu yoktu ama yine de TV başına geçip büyük heyecanla takip etti maçı. Oyuncularımız ve hocamız ellerinden geleni yaparak bu galibiyeti bize hediye ettiler. Bu tür galibiyetlerin değeri çok çok fazla. Geçen maçta biraz eleştirdim ama oradaki amacım o maçı da alabileceğimiz yönündeydi ama erken teslim olduk. Bu maçta ise bırakmadık. Gerçekten tebrik etmek gerek takımı.

Bu güzel galibiyette eleştiri yapılacak durum olmasa da takımın bütün gayretine rağmen bir türlü isteksiz oyununu kıramayan Erdem'e kırgınım. Biz onu isteğiyle, hırsıyla tanırdık ama takım bu kadar eksikken takım arkadaşlarının seviyesine çıkamıyorsa gelecek sezon için kendine kulüp aramaya başlayabilir artık. Bu tavrını devam ettirdiği sürece kadro tamamlandığında oynayabileceğini sanmıyorum.

Tekrar tebrik ediyorum takımı.

Genel olarak herşey söylenmiş ama gözüme çarpan bir iki nokta var onlardan bahsetmek istiyorum müsadenizle.

İlk olarak Koray Hoca'yı tebrik ediyorum. Galibiyeti kazandırdığı,iyi savunma yaptırdığı için zaten herkes teşekkür etmiş hocamıza ama ben farklı bir mesele için kendisini kutluyorum. Hüseyin'i maç sonunda kenarda oturtmasının bana kalırsa tek nedeni takımın Hüseyinsiz de maçı kazanabileceğine inanmasını sağlamaktı. Çok önemli ve hoş bir ayrıntı bence.

Murat'ı tebrik ediyoruz ama daha fazlasını hak etti bence dün. Geçtiğimiz hafta yanlış hatırlamıyorsam 9 da 7 üç sayılık isabet ile 34 sayı kaydeden Mims'i kilitledi,bununla beraber attığı 14 sayının yanında 6 ribaund çekip 6 da asist yaptı. İşte bizim istediğimiz,beklediğimiz ve kadro derinliğini oluşturacak Murat Kaya bu diye düşünüyorum. Ayrıca dün 36 dakika sahada kalmış,eski kondisyonuna ulaştığının da göstergesi gibi duruyor bu. Bir şey daha söyleyeceğim,sakatlar falan düzeldikten sonra,rotasyondaki süresi 36 dakikadan 18 dakikalara inecektir kuvvetle muhtemel. Yani istatistikleri de yarıya düşebilecektir. 14-6-6 değil de 7-3-3 yapacaktır kabaca bir hesapla. İşte biz o vakit Murat'ı eleştirmemeliyiz bence,daha fazla süre aldığında yapacaklarını düşünmeliyiz gibime geliyor sanki.

Büyüksün Tonio!!! Neredeyse her şekilde basket üretebiliyor,penetresi gayet iyi,orta mesafe şutu ve üç sayılık atışlardaki başarısı da gayet iyi. Hücumdaki bu başarısının yanında savunma da da çok etkili olması bence Graves'i asıl değerli hale getiren nokta. Dün de hiç oturmadı neredeyse sanırım 1 yahut 2 dakika dinlendirme imkanı buldu Graves'i Koray Hoca. Bu kadar artının yanında tek eksisi 5 de 1 ile serbest atış kullanması idi sanırım. Daha yüzdeli kullanabilseydi serbest atışları maçı seyretmeyenlere sanırım daha da büyük bir "vaay" çektirecekti.

Hüseyin'in Cemal için büyük bir şans olduğuna inanıyorum. Kareem-Abdul Jabbar-- Bynum ilişkisini gördüm sanki aralarında bu maçta. Hüseyin molalarda ilk olarak Cemal'i tebrik ediyordu sanırım,idmanlarda da çokça yardımda bulunduğunu düşünüyorum Hüseyin'in Cemal'e...

Biraz da takımları genel olarak değerlendirecek olursak,çok fazla top kaybı yapmışız. Rakibin iki katından daha fazla top kaybı yaptığımızı ve eksiklerimizi birisine söylesem sanırım maçı kazandığımıza pek ihtimal vermezdi. Ama ribaundlardaki,özellikle de hücum ribaundlarındaki etkinliğimizle rakibin bu avantajının çok da önemsenebilecek bir hale gelmesine engel olmuşuz.Üç sayılık atışları da çok yüzdeli kullanmışız,neredeyse iki attığımızdan birini sokmuşuz.
Tebrikler Aslanlar.
Eyüp Abi'nin de dediği gibi kolay mı öyle ASLAN CİMBOM'u yenmek???
Lütfen ümitsizliğe kapılmadan bu takıma destek verelim,üç kulvarda da şampiyon olabilecek bir kadroya sahibiz.

Antalya Büyükşehir Belediyesi cephesinde ise en büyük problem savunma gibi duruyor. Bunu Altar Hoca'ya söylediğimde bana biraz kızmıştı ama son periyotlarda çok çok fazla sayı yiyorlar özellikle. Bu maç bizden 29 sayı yediler son çeyrek,Selçuk ve Banvit maçlarında da yine çok fazla sayı yemişlerdi son periyotta. Bilemiyorum nasıl olacak ama inanıyorum ki Altar Hoca FB'ye sürpriz yapmak üzere olduğu o senedeki gibi savunma yaptıramasa da takıma(kadro yapısı uygun değil çünkü),bu savunmayı da daha üst düzeye çekecektir. Onlara da iyi şanslar...

Şuta dayalı bir sistem her zaman iyi sonuçlar vermez. Oyun kurucularımız tamamen iyileştiğinde pota altını daha verimli kullanarak iç ve dış dengesinide sağladığımızda eski gücümüze dönmüş olacağız. Herşeye rağmen Antalya deplasmanında alınan bu galibiyet için oyuncularımızı ve teknik ekibi kutluyorum. Yeni transferimizi tamamlayıp sene sonuna daha hazır girmemiz gerekiyor. Her geçen gün alehimize işliyor.

cemal dün yine bir smaç kaçırdı.Bana biri söylesin cemalin fiziğindeki başka bir oyuncunun bu kadar çok smaç kaçırması normalmi sizce.