TBL 17. Hafta | Galatasaray 87-79 Banvit

Galatasaray Erkek Basketbol takımı normal sezonun 17.haftasında Abdi İpekçi Spor Salonunda Banvit takımını konuk edecek. 1 Şubat Pazar günü saat 17:00'da oynanacak. Karşılaşma LigTv2'den canlı yayınlanacak.

Euroleague'de son grup maçında OAKA'da , Panathinaikos karşısında sahadan mağlup olarak ayrılan takımımız Banvit takımını yenerek moral bulmak istiyor.

Ligin ilk devresinde 2. haftada oynanan karşılaşmayı Banvit takımı 69-67 kazanmıştı. Galatasaray Liv Hospital bu maçı 3 sayı veya daha üstü bir skorla kazanırsa Banvit takımını sıralamada altına alacak. Ligde yarışın iyice kızıştığı bu dönemde şampiyonluk yolundaki rakiplerinden birinin sıralama olarak üstüne çıkmak çok önemli.

Bu zorlu karşılaşmada en büyük görevlerden biri de taraftara düşüyor. Edilinen bilgiye göre Banvit maçı için satılan bilet sayısı sadece 1500 adet. Bu zorlu müsabakada takımımıza başarılar.

*Maç yarın oynandığı için ve konusu açılmadığı için açma gereği duydum. Umarım sorun olmaz. :)

Moderasyon günü İpekçi ve devamı niteliği taşıyan aktivitelerle geçirdiğinden başlık açılamadı.Elinize sağlık Uğur Bey,sorun olmanın kıyısından geçmez. :)

Ercegin geri dönüşü olur. 20 sayı ve üstü atar. Maç da son 5-6 dakikaya kadar çekişmeli gider ama son toplara bırakmadan kazanırız maçı

Kazanmak veya kaybetmek pek bir şeyi değiştirmeyecek. Gazozuna normal sezon maçlarının 17.si. Koç isterse takımı iyi yönetir ve büyük ihtimal kazanırız. İstemezse kafa kafaya gider sonucu bilinmez. Sezonda 6-7 maç dışında hep kafamıza göre takıldık. Yine aynısı olur. Bari kazansak da şaka maka playoff tehlikesi yaşamasak. Playoffu garantileyince de son 4-5 maç sıra kovalamaya rakip seçmeye başlarız herhalde.

Bence çok önemli ve kazanmamız gereken bir maç. Kazanırsak Beşiktaş ve Banvit'in önüne geçiyoruz Ligi 4 veya 5. sırada bitirmeliyiz. İlk üç Efes, Ülker ve Daçka olacak gibi görünüyor. Böylece play off ta ilk turda Beşiktaş, Banvit veya Pınar Ksk ile eşleşebiliriz. İlk turu geçip yarı finale kalırsak Euroleagu fırsatımız olucak.

Maric yok yabancı kontenjanindan dolayı.
Young tek başına kaldı yine pota altında.
Kazanacağımizi düşünmüyorum.

Salon dolu olmali taraftar da basketbola yeterli destegi göstermiyo sonra kalkip herkese laf ediyoruz. Önce biz sahip cikcaz basketbola.

3 sayılık yüzdemiz yine kötü.
Erceg'in savunduğu adam ardı ardına sayı atmaya devam ediyor.
Serbest atış çizgisinden çok kötüyüz.

Ender-Pocius-Carter-Micov-Patric 5lisi ile öne geçtik ama hoca Arroyo ve Erceg ikilisini yine oyuna aldı.

Ah Ergin Hoca ahhh..

Hoca periyot sonunda, oyuncuları dinlendirmek için değişiklik yaptı sanırım. Devre istatistikleri:

gs_ban.png

Elektrikler gittigi icin macin sadece son ceyregini izledim bir kere daha gördük ki aslinda ikinci bi guardimiz olsa imiş(nolan durumu yasanmasa idi) cok baska olurdu. Seneye arroyo kalip iyi bir guard transferi yapmiliyiz arroyo 20-25dk oynamali..

Micov devre biterken cok kötü dişerek sakatlanmıstı . Durumu hakkında bilgi var mi ?

Herhangi bir haber okumadım ama yorumlayabilirim. O düşüş şekli diz kapağını çok zorlar, hatta o şekilde düşerek diz kapağı kırılan bir çok oyuncu var. Ama ikinci yarıda yedek kulübesinde ayakta dururken gördüm Micov'u. Bu da öyle bi problem olmadığını gösteriyor. Büyük ihtimalle biraz ödem oluşmuştur diz çevresinde, o da çok ciddi bi sorun olmaz diye umuyorum.