TBL 18. Hafta | Galatasaray CC 70 - 61 Banvit

Re: TBL | Galatasaray-Banvit 70-61

Herkes taraftarın çok iyi olduğundan bahsediyor, yanlış maçtamıydım diye soruyorum kendime...

Evet, her maça gidemiyorum ve takıma yer gözetmeksizin destek veren abilerime saygısızlıkta etmek istemem ama ne gittiğim maçlarda ne de televizyon karşısında taraftarın etki ettiğini göremiyorum. Ne yazık ki salon sadece büyük maçlarda doluyor ve taraftarımızın basketbol bilgisi düşündürücü seviyede!

Hakemin yanlış kararında 'la la la la la saldır Galatasaray' veya 'saldır Cimbom, Ok let's go' gibi çok kötü besteler dinliyoruz. Salonda bir elin parmak sayısını geçmeyecek kadar kişi yanlış kararlarda ıslıklıyor ve hakemler ile rakip oyuncuları baskı altına çalışıyor; ama çoğu kişinin ne oyundan, ne basketboldan haberi var!

En çok merak ettiğim konu ise rezil bestelerimizi kimlerin söylettiği ve insanların niçin bu besteleri söyletenlere uyduğu? Benim bu forumdan tanıdığım maçlara giden onlarca insan var ve hepsi salonda ne yapması gerektiğini biliyor, bari bu insanlar şu konuya el atsın.

Ben artık basketbolu bilen ve amacı rakip takım ile hakemleri etki altına alıp, takıma moral vermek olan insanlarla maç izlemek; kız arkadaşımı maçlara götürüp kapıda izdiham yaşamamak istiyorum. Kısacası basketbol maçı seyredip bu işten keyif almak benim tek arzum!
 
Re: TBL | Galatasaray-Banvit 70-61

Berk hakem maçın ilk yarısında iyiydi.O yüzden o zaman tepki vermek saçma olurdu.İkinci yarı ise hata yaptığını düşündüğümüz yerlerde gerekli tepkiler verildi gerek bench arkası olsun veya diğer taraftarlar olsun.Sanırım dikkat etmedin.Hakeme tepki göstermek hepbir ağızdan bilmem ne hakme demek değildir.Sen merak etme gerekli tepki gösterildi.
 
Re: TBL | Galatasaray-Banvit 70-61

Eren Aydın' Alıntı:
Berk hakem maçın ilk yarısında iyiydi.O yüzden o zaman tepki vermek saçma olurdu.İkinci yarı ise hata yaptığını düşündüğümüz yerlerde gerekli tepkiler verildi gerek bench arkası olsun veya diğer taraftarlar olsun.Sanırım dikkat etmedin.Hakeme tepki göstermek hepbir ağızdan bilmem ne hakme demek değildir.Sen merak etme gerekli tepki gösterildi.

Ben sadece bu maçı kastederek konuşmadım. Ayrıca maçtaydım ve hayretlerle taraftarın yaptıklarını izledim. Bizim tepki anlayışımız buysa durum vahim gibi gözüküyor. Zaten benim tepkiden kastım bilmem ne hakem demek değildi, ki buna en başından beri karşıyım.
 
Re: TBL | Galatasaray-Banvit 70-61

O zaman hakemin görüş alanında olan yerdeki insanlar ve bağırma mesafesindeki insanlar hakeme tepkisini gösterdi.Daha önceki maçları katmıyorum yalnız ben buna.O açıdan haklı olabilirsin.
 
Re: TBL | Galatasaray-Banvit 70-61

Eren Aydın' Alıntı:
Guroviç tribündeydi ve maçın içindeydi.Hakemin kararlarına itiraz etti el kol yaptı:) Devre arasında da takımla soyunma odasına gitti.
Erdem Türetken'e yapılan eleştirilere katılırım fakat Murat'a bir maçta yüklenmek haksızca.Geçen haftaki Antalya maçında oldukça iyi bir performans sergilemişti.Bugün çok kötüydü diye Erdemle aynı kefeye koymak olmaz.
Graves ise tezahuratlarımızı ezberlemiş bizle beraber söyledi :) Gelecek sene takımda kalmazsa çok büyük yanlış yapılır, kafalar taşlara vurulur.Atkins, Milo, Graves'in kesin olması lazım gelecek seneki kadroda.
Son olarak Polat pivot değil Burak :) gördüğüm kadarı ile üçlüklerinin çoğu zorlama değil.Poisyon icabı atılması gereken üçlükler.

aynen katılıorm kardeşim.murat bencede yetenekli bi oyuncu ama erdem boş bi ısrar.bu arada banvit in ilk 5 te çıkardıgı yeni yabancınısıda begenmedim yani hiç bir ekstra özelligi yok.bu arada üzgün olarak sölüormki graves gider genç bir oyuncu ama atkins kalabilir.ah galatasarayım şu buldugu skorerleri bide takımda tutabilse.dixon,fitch,hite,graves...
 
Re: TBL | Galatasaray-Banvit 70-61

Bu arada maçta nasıl bağırıldığından kimse bahsetmemiş.


KAHROLSUN banvit, TAVUKLARA ÖZGÜRLÜK!!!!!! :) :) :) :)
 
Re: TBL | Galatasaray-Banvit 70-61

Kötü oynadığımız bir maçtan galibiyetle ayrılmak güzel...
Maçta Graves'i ve takım savunmasını (özellikle Murat ve Atkins) çok beğendim.Polat da boş bir oyuncu olmadığı ve GS'da oynayabilecek kapasitede olduğunu gerek hücum gerekse savunma performansıyla tekrar gösterdi.
Fakat hücum düzenini ve Koray Hoca'nın yönetimini beğendiğim söylenemez.
Erdem de sene başında umut vermişti ama....
Bu arada ben maçta hakem filan göremedim.Kararları oyunculara bıraksalar çok daha adil kararlar alınırdı.
Sonuç olarak hakemler GS'ı isteyerek yada istemeden içten içe oymasına karşılık Banvit'in de kötü oyunu,Selçuk Ernak'ın Koray Hocadan çok daha kötü yönetim göstermesi,takım savunmamız ve bugün 31 sayı atmasına rağmen bencillikten uzak ve daha önemlisi "lider" gibi oynayan Antonio Graves maçı bize getirdi...
 
Re: TBL | Galatasaray-Banvit 70-61

Graves in istekli oldugu daha takımlar sahaya çıkarken bellydi sahaya en önde çıktı ve sürekli arkadaşlarını motive ediyordu ayrıca molalarda herkese moral veriyordu , Oyunu hakkında fazla bir şey söylemeye gerek yok zaten 3 . çeyrekte 1 veye 2 top kullandı ve fark kapandı baktı ki
4. çeyrek maç gidiyor 6-7 hucum üst üste kullandı ve hemen hemen hepsinde başarılı oldu , ayrıca taraftarla bütünleşmesi ve tezahüratlara katılması çok güzeldi .
 
Re: TBL | Galatasaray-Banvit 70-61

graves in bu performansının yanına birde guroviçi dahil edebilsek başkalarına gerek kalmaz 2si birden bizi uçurur....gravesin şut tehdidi olmadı penetreleri oda olmadı içeri penetrelerinden sonra guroviçe çıkaracağı paslar...

ve gene hücumda atkins milo hüseyin ve cüneyt tehditi.ve tabiki sürpriz skorer polat..şöyle bir bakıyorum tabloya savunmada gerekli sertliği yakaladığımızda hani bazı şeyler için neden olmasın diyorum!!
 
Re: TBL | Galatasaray-Banvit 70-61

Bizim takımımız ilginç bir takım

Cemal (gününde olmadığında Erdem)dışında tüm takım çok iyi atıcı ama faul çizgisinden bi o kadar problemliyiz .

Cemal faul çizgisinde iyi bir faul atıcısı oldu ama takım olarak o çizgide çok problemliyiz
 
Re: TBL | Galatasaray-Banvit 70-61

İyiler:Graves,rakip guarda baskı ve 2. çeyrek
Kötüler:Erdem,1. ve 3. çeyrek,Erdem,isteksizlik
Graves'e değinmeyeceğim.Zaten yeterince övgü yapılmış onun için.
Murat Kaya'dan başlıyayım.Rakip guard benim hiç beğenmediğim bencil,kendi için oynayan Crispin'di.Onu agresif savunmak zaten Banvit'e karşı maç kazanılması için her takımın ilk yapması gereken şeydi.Bunu Murat başarıyla yaptı.Şutları konusunda Atkins'i suçlayacağım.Çünkü Atkins penetre ettiğinde tüm Banvit savunması içeri gömülüyordu.Bu sırada da Murat sağ köşede bolca boş kaldı.ancak Atkins bu boşluğu görmek yerine ya cumshot ya da içerideki adama pas vermeyi tercih etti.Bunda da başarılı oldu.ancak Murat'ın sağ köşede boş kaldığında ne kadar isabetli üçlükler yolladığını hepimiz biliyoruz.Bir tek Hüseyin sanki arkasında gözü varmış gibi Murat'a boş üçlüğü attırdı.Onda da 24 saniye süresi dolmuştu.
Milojeviç hakemlerin yanlış düdükleri sonucu maça hiç giremedi.
Polat potayı karşıdan görüp boş kaldığında isabetli üçlükler atıyor.Ancak kenarlardan karşısında rakip savunma varken kötü tercihlerini yapmaması gerekir.Sadece pozisyon bulduğunda ceza şutu kullanması yararımıza olacaktır.
Atkins arada sırada konsantrasyonunu yitirdi.Çok basit top kayıplarına yol açtı buda.Murat'ı da kullanabilse mükemmel olurdu.Kendisinden atmasını beklediğim şutları kaçırdı.
Hoca konusuna genel olarak ilgili topicde değineceğim.
Sonuçta önemli bir maçı konsantrasyon eksikliğimize rağmen kayıpsız atlattık.Bu da mutlu olmamız için yeterli.
 
Re: TBL | Galatasaray-Banvit 70-61

Birazda Banvit hakkında yazayım.Zaten çok kötü bir düzenleri olduğunu ve kazanacağımızı maçtan öncede yazmıştım.Öncelikle ligde bir şeyler yapmak isteyen bir takımda Crispin,Caner ve Yunus gibi oyuncular olmaz.
Hücum sistemleri aynen bizim Murat Özyer dönemini andırıyor.Murat Özyer zamanında Cüneyt topu alır saçma sapan üçlüklerini atar girerse kazanır,girmezse kaybederdik.Selçuk Ernak'ın Banvit'inde ise Crispin topu alıyor,saçma sapan üçlüğünü atıyor girerse kazanıyorlar,girmezse kaybediyorlar.
Caner'de oynasaydı zaten 20-25 sayı farkla kazanırdık.Felaket bir oyuncu.Ona basketbol oynatan koçtan birşeyler beklemek zaten yanlış olur.
Umarım playyoffların ilk turunda bize denk gelirler.Hemen süpürüp asıl rakibimizi bekleriz.Böylece de onların karşısına yıpranmadan çıkmış oluruz.
 
Re: TBL | Galatasaray-Banvit 70-61

Koray Hoca taktiksel anlamda gerçekten çok akıllı ve kurt bir hoca.. Rakibi kendi taktiği ve stratejisi ile yıktık. Biz kendi oyunumuzu oynamıyoruz her rakibe göre farklı bir oyun oynuyoruz zaman zaman..

Murat'ı tebrik etmek gerek Crispin'i bezdirdi adeta.. Crispin gibi sayı ve şut manyağı bir adamı 6 sayıda tutmamızda en büyük katkılardan birisde Muratta kuşkusuz ve zaten Crispin çok çabuk moral motivasyonunu düşüren birisi. Yani eğer gereken savunmayı siz ona yaparsanız gerekli baskıyı kurarsanız üstünde oyundan düşüyor hemen..

Guroviç, Kaptan ve gelecek olan (ama hala gelemeyen) 5 numara ile bu takım zirveye oynayacaktır. Böyle nereye kadar bilemem ama ufak takımlara maç vermemek gerekiyor. Geçen sene bunun çok sıkıntısını çektik.

Biraz daha agresif ve saldırgan olursak rakipleri potaya uzak tutarsak ve tam saha pres uygulayıp ritmide istediğimiz seviyeye getirirsek herşey bizim lehimize dönecektir ve hatta belki fantezi olacak ama açıkcası ben bu takımın Siena gibi savunma yapacağına inanıyorum isterlerse..

Tekrardan teşekkürler ve tebrikler Aslanlar..
 
Re: TBL | Galatasaray-Banvit 70-61

Can Akan' Alıntı:
[quote="Alperen Kaplan":2aqwachp]
-Rakibi kendi taktiğiyle müthiş bir şekilde vurduğun için tebrikler hocam.Ama,fark 15 den 4 e inerken mola almadığın ve fark iyice azalınca molayı aldığın için de bir eksi benden

Koray Hocanın bu özelliği benimde çok dikkatimi çekti bu da onun tarzı olsa gerek
molaları bir hamle önce alıyor yani fark bir baskete indiğinde top bizdeyken bizde hücumu sayıyla sonuçlandıramazsak işte o zaman mola alıyor.Bunun sebebini merak ediyorum ama dediğim gibi sanırım Koray Hocanın tarzı da bu.

Benim bu konudaki yorumum takıma şans vermesi gerekmedikçe takıma müdahele etmeyi sevmiyor koray hoca takımın kenara bağımlı olmadan belli bir sistem üzerinden oynamasını istiyor yani bir reaksiyon verilecekse bir hareketlilik gelecekse oyuna bu kararların oyuncuların otomatik refleksi olarak verilmesini istiyor.Ben buna yorumluyorum.Bu kısa vadede coaching hatası gibi görünsede uzun vadede takımın ve oyuncuların kenara bağımlı olmadan rakip takıma karşı reaksiyon vermesini sağlayacaktır
Yani bunu şöyle somutlaştırayım takımımız bazen bir boksör gibi seri yumruklara maruz kalıp yere düşüyor Koray Hocanın istediği şey bu boksörü yerden ben kaldırmayayım bu boksör kendi kendine yerden kalkmayı öğrensin.Maç içinde bu düşüşler olacaktır Koray Hocanın istediği şey bu düşüşlere karşı takımın otomatikman reaksiyon göstermesidir.[/quote:2aqwachp]


Anladım abi dediğini,gerçekten mantıklı gözüküyor. Mesela bu maç için uygulanabilir bir sistemdi bu belki de ama Avrupa'daki kritik maçımızda da aynısı yapılmıştı,Bologna maçında. İşte o zamanki yapıyı anlayamam;belki de o molanın az yahut geç alınması sebebiyle Avrupa'dan eleneceğiz... :roll:
 
Re: TBL | Galatasaray-Banvit 70-61

Serkan Dursun' Alıntı:
Birazda Banvit hakkında yazayım.Zaten çok kötü bir düzenleri olduğunu ve kazanacağımızı maçtan öncede yazmıştım.Öncelikle ligde bir şeyler yapmak isteyen bir takımda Crispin,Caner ve Yunus gibi oyuncular olmaz.
Hücum sistemleri aynen bizim Murat Özyer dönemini andırıyor.Murat Özyer zamanında Cüneyt topu alır saçma sapan üçlüklerini atar girerse kazanır,girmezse kaybederdik.Selçuk Ernak'ın Banvit'inde ise Crispin topu alıyor,saçma sapan üçlüğünü atıyor girerse kazanıyorlar,girmezse kaybediyorlar.
Caner'de oynasaydı zaten 20-25 sayı farkla kazanırdık.Felaket bir oyuncu.Ona basketbol oynatan koçtan birşeyler beklemek zaten yanlış olur.
Umarım playyoffların ilk turunda bize denk gelirler.Hemen süpürüp asıl rakibimizi bekleriz.Böylece de onların karşısına yıpranmadan çıkmış oluruz.

Valla Caner'e haksızlık edildiğini düşünüyorum. Hücumda kötü bir oyuncu olsa da Türkiye'nin en iyi dış alan savunmacılarından bir tanesi. Mutlak suretle bir sakatlığı vardı bence ki ondan oynamadı,yoksa Graves'i durdurma konusunda Selçuk Ernak kesinlikle başvururdu kendisine. Hatta ilk beş başlıyor da genelde Caner,Erkan Veyseloğlu bençden gelip katkı veriyor...
 
Re: TBL | Galatasaray-Banvit 70-61

lutfu aribogan'da tribunde maci seyrediyordu.. hep merak ederim turgay'a karsi baskanlik yarisini kazanmis olsaydi federasyon yine bu kadar anti-galatasaray olurmuydu diye.
 
Re: TBL | Galatasaray-Banvit 70-61

ozgurcan sevil' Alıntı:
lutfu aribogan'da tribunde maci seyrediyordu.. hep merak ederim turgay'a karsi baskanlik yarisini kazanmis olsaydi federasyon yine bu kadar anti-galatasaray olurmuydu diye.
Bizim ülkemizin resmidir Ariboğan'a futbol federasyonunda yer verilmesi.Kesin büyüklerinden koltuk sözü aldı, basketbol olmayınca futbola gitti.Mazallah oda olmasa voleybol, masa tenisi, güreş filan illa biryer bulunurdu kendisine...
 
Re: TBL | Galatasaray-Banvit 70-61

dün bende maçdaydım,evet hücumda cok doğru işler yapdığımız söylenemez ama genede banvit gibi ligin en cok sayı atan ekiplerinden birinden 61 sayı yememiz güzel. tabiki bunda crispinin top kayıpları önemli rol oynadı..
bugün fenerinde mersinde fark yediğini düşünecek olursak,bu tarz maçlarda surpriz yaşamadan yolumuza devam etmenin önemini dahada kavrarız diye düşünüyorum. özellikle bu kdr eksiklerimizin olduğu bir dönemde darüşşafaka gibi antalya deplasmanı gibi ve dünki maç gibi karşılaşmalarda takılmamız çok şaşırtıcı olmazdı.. özellikle ligi 2.bitirip muhtemel play off yarı finalinde saha avantajına sahip olmamız açısından son derece kritik galibiyetler kanısındayım. maçdan sonra mert uyguçla konuşdum,transfer olayını 1 hafta içinde çozümlemeye çalışacaklarını ve cüneytinde konyaya büyük ihtimalle yetişeceğini söyledi. bunlarda olumlu gelişmeler..
 
Re: TBL | Galatasaray-Banvit 70-61

Her maçta bu hakem hataları yüzünden maça gidesim gelmiyor. Banvit maçında yine aynı şeyleri seyrettik tribünden. Forumdaki arkadaşlarımız maçın güzel karelerini çok iyi açıklamışlar ama kazanırkende yanlışlarımızı görmemiz lazım. Bu anlamsız zorlamalar ve tek kişiye dayalı sonuca gitmeler takımımıza yakışmıyor. Eksiklerimiz olabilir ama bu doğru basketbolu oynayamayacağız anlamına gelmez. Hocamız inşallah bu konuda oyuncularımıza çalıştırma yaptırır. Salonda en çok hoşuma giden şey ise taraftarlarımızın artık basketbolu bilerek takımımızı desteklemesiydi. Oyuncularımızın kazanma hırsını bizlere göstermeye çalışmalarıda günün en güzel duygularının içinde geliyordu. Bu arada en minik Arma sevdalısı Ada'yada sevgilerimi yolluyorum. Salonların minik arma sevdalısı Ada görevini en iyi şekilde yapmıştır. :)
 

Üst