TBL 18. Hafta | Pınar Karşıyaka 67 - 75 Galatasaray MP

Bizim CSKA galibiyeti Karşıyaka' ya extra bir motivasyon sağlayacaktır. Eğer bizi yenebilirlerse onlarda bizim CSKA maçındaki galibiyetimiz kadar sevinecekler en az.Çok büyük bir mücadele gösterdik CSKA maçında. Az da olsa bir gevşeme, yorgunluk ve motivasyon kaybı mutlaka olacaktır. Umarım kazasız atlatırız.

Karşıyaka'nın maça başlayacak muhtemel 5'i ve rotasyonu:

Chatman
İkonic
Birkan
İlkan
Jovo

Rotasyondan gelenler:

Alper Saruhan - Emre Bayav - Onur Kentli ve yeni transfer Chaisson Allen - 2 de genç oyuncuları var fark açılmadıkça oynamıyorlar, Ahmet Erdoğan kapadı sezonu.

Chatman ve İkonic hiç savunma yapmıyorlar, oyuna girdiğinde Alper ve Birkan 3 numaralı pozisyonlarda savunma yapan oyuncuları takım içinde. Alper'i zaman zaman 4'de de kullanmak zorunda kalıyorlar adam olmadığından, genç Onur Kentli de bu sene oynamaya başladı yetenekli bir isim olsa da şu an için bu seviyeler için yetersiz. Jovo ve İlkan 2'lisi de pota altında kağıt helva kıvamında olduğu için hücumda çok zorlanmayız ama savunmada da Jovo bize çok sıkıntı çıkaracaktır.

Ribaundu alır almaz Chatman inanılmaz hızlı bir şekilde sahayı geçip fast breaklere gidiyor bazen 1'e 2 veya 3 ama çok da başarılı oluyor bunda. Hızlı gidip İkonic'e pozisyon hazırlıyor zaman zaman, o da savunma yerleşmeden deniyor şutunu hücumda ribaund bekleyen hiç takım arkadaşı olmasa da. Birkan da çok beğendiğim bir oyuncu ama 1 aylık sakatlığından sonra hala eski formunu bulamadı, gene de 3'lük çizgisinin gerisinden sezon ortalamasının %48 olduğunu unutmayalım çok riske etmemek gerekiyor kendisini.

Yeni transferleri Allen 1-2 numaralı pozisyonlarda oynayabilen bir isim, Ahmet Erdoğan sezonu kapadıktan sonra eldeki tek oyun kurucu Chatman'di ve onu dinlendirecek zaman zaman, yeri geldiğinde 2 numarada da oynayacaktır İkonic çıktığında. İlk maçında nasıl bir performans göstereceğini kestirmek güç.

Savunma sertliğimizi sahaya yansıtabilirsek, savunmada yumuşak bir takım olan Karşıyaka'yı yeneriz ne kadar motive de olsalar. Bu sezon iç sahada Beşiktaş, Banvit, Telekom, Fenerbahçe'ye yenildiler, henüz ilk 5'deki takımlara karşı galibiyetleri de yok bu da savunmalarının çok yumuşak olmasından kaynaklanıyor bence.

Zor maç kazanırsak normal sezonda ilk 2'yi garantileriz gibi.2.yarı en korktuğum 2 deplasmandı Banvitle beraber bu 2 deplasman kazasız atlatırsak ilk 2 garanti.Umarım kazaya uğramayız.

fb çok hata yaptı normal sezonda efes ise 2 defa takıldı sadece bizim 3 yenilgimiz var liderliği almak ve ev sahibi olup şampiyonluğu play off başında garantilemek için hata yapmamamız gerek...

Oly maçı sonrası Olin maçında yorgunluk ve belki bir miktar rehavet maçı zora soktu hem de İpekçi'de..
Daha zorlu bir maç sonrası KSK deplasmanı çok zor olacaktır..
Savunmamızla kazanırız ama o savunma çok enerji gerektirir..
Yerlilerin (Caner, Göksenin ve Furkan) savunmadaki performansı önemli..
Bir de Furkan için enteresan bir maç ve atmosfer.. Ona karşı bir terbiyesizlik olmaz inşallah..

Ligin 2. yarısında en zorlu ilk deplasmanımız.Diğeri ise Banvit.Bu iki deplasmanda kazanmak her zaman için önemlidir.Çünkü gerçekten iyi iki takım.Şimdi rakip Pınar Karşıyaka.Zor bir deplasman baştada dediğim gibi.Bizim Moskova galibiyetimiz onlara ayrı bir hava verecektir.Oktay Mahmuti ve oyuncularımıza başarılar diliyorum.Zorlu bir deplasmandan galip dönersek gerçekten Moskova maçının üstüne ayrı bir tat olur.Haydi Aslanlar!

2. yarıda 5 maç var 3 deplasman 2 iç saha
Karşıyaka - Banvit - Efes deplasman
F.Ülker - B. Milangaz içerde
5 de 5 yaparsak liderlik garanti diğer türlü hesap kitap yapmak durumunda kalırız...

ama ben beklenenden daha rahat kazanacağımızı düşünüyorum...

Takım meşalelerle karşılanmış İzmir'de.
Bu sezonki Karşıyaka'yı yenmek atla deve olmasa da mental açıdan çok zor maç.Karakterimizi koyacağımızı bilsem de basketbol namına en ufak beklentim yok.Bir şekilde kazanıp gözleri Türkiye Kupası'na dikelim.

ben bile motive olamıyorum, şaka bir yana Mahmuti var takımın başında bu konuda şüphem yok. Zor maç olduğu, rakibin bize farklı bi motive ile çıkacağı da kesin. Ama kazanacağımızı düşünüyorum, Furkan konusuna gelince bence de bir olay çıkmaz. Furkan aynen Atatürk'ün tanımladığı karakterde bir sporcu ''Zeki, çivik ve aynı zamanda ahlaklı bir sporcu.

Savovic iyi başladı, istekli ve kendini ispatlamaya çalışıyor. Onun dışında Lakoviç'in 3 sayılık yüzdesi çok iyi durumda sanırım bu denli farkın oluşmasına da neden olan bu. 2. Yarı da şampırt'ın yeniden süre alıp eski günlerini izlettirmesini bekliyorum.

Bence tam zamanında takım form tuttu top 16 da çok kritik maçlar varken tblde önemli ksk deplasmanı varken ve bu sene kazanacağımız Türkiye kupası zamanında istesek bundan daha iyi bi zamanlama olamazdı bence:) YÜREYEDUR ASLAN PARÇALARI....