TBL 19. Hafta | Galatasaray CC 87 - 80 Medical Park Trabzonspor

estudiantes maçında melih,göksenin,sertaç gibi genç oyuncularımız bence çok süre alırlar onlar açısında önemli.oktay hoca o maça bazı oyuncularımızı götürmez.trabzon maçına gelince çok zorlandık ama maçı kazanmak önemliydi.efese karşı böyle oynarsak en az +20 ile yenerler bizi.ama o maçta daha farklı bir takım izliyeceğimizi düşünüyorum.oktay hoca takımı iyi hazırlayacaktır.hedef maçlarımızdan birisi zaten.lig ikinciliği içn kritik bir maç olacak.o maçla ilgili düşüncerimi o maçın konusu açıldığında yazarım.
micheal wright ve obasohan başımıza çok iç açtılar.zaten ikisi dışındada biraz alwin snow direndi.
3kişi ile çok iyi savaştılar ama nereye kadar.
micheal wright tam aradığımız adam pota altını 4 seviye yukarı çıkartacak bir isim.o olsa çok daha güçlü olurduk.
tebrikler takımım.herkese iyi akşamlar.
 
Kazanmamız açısından önemli bir maçtı ama daha erken bitirmeliydik. Bu Ali Karadeniz de her Türk takımına lazım bence.
 
Bu maç için değil genel olarak konuşuyorum.Farkları 10+ ya çıkarsak bile öldürücü darbeleri vuramıyoruz genelde maça bir şekilde ortak oluyor rakip anlamak güç.Çok korkuyordum bu maçtan.Kazasız atlattık çok şükür.
 
tebrikler takıma, ama millet kolayını buldu maç boyu yap alan savunması son dakikalara en azından başabaş gir, bir hamle gerekiyor artık.
 
Galibiyet önemli ama dersler çıkarmamız lazım bu maçtan.Alan savunmasına karşı sorun yaşıyoruz,Oktay hoca çözüm üretmeli bu hafta buna.Efes'e karşı hayati maça çıkıyoruz onlara karşı böyle çok zorlanırız.Gerçi o maç 12 bin kişi ile efesi dağtırız ama yinede çözümü bulalım biz :D
 
Yorgunluktandı herhalde bayağı zorlandık ancak kazanmak çok önemliydi.Tebrikler takıma... Şimdi önümüzde hedef maçlarımızdan biri Efes maçı var.Efes maçı topiğini şimdiden açmak gerek bence nasıl olsa avrupa maçı formalite artık.Maçın biletleri de erkenden çıkmalı ,ben dolduracağımızı düşünüyorum Abdi İpekçi'yi haftaya kazanıp yerimizi sağlamlaştıralım.
 
Caserta maçında oldğu gibi bu maçta da alan savunmasına karşı hücum etmekte zorluk çektik. Shumpert oyuna girdiğinde savunmanın ortasına gelip ordan top kullanarak ya da ordan dışarıya topu çıkartara bize sayılar kazandırdı ama Shumpert oyunda yokken dışarıda top çevirip şut attık sadece. Zaten çok şutör bir takım olmadığımız için maç içinde şutları soktuğumuz anda farkı biraz açtık ama şutlar kaçtıkça Trabzon bizi yakaladı tekrar. Tabi bunda bugünkü kötü savunmamızın da etkisi vardı. Wright'ı hiç iyi savunamadık tamam Wright savunulması çok zor bir oyuncu ama çok kolay turnike basketlerde buldu Wright bugün, ona birde Obasohan eklenince Trabzon bayağı skor buldu. Sonuç olarak maçı kazandık ama bundan sonra rakiplerimiz bize alan savunmasını daha çok deneyecektir. Buna bir çözüm bulmalıyız daha çok içeriye penetre ederek bu sorunu çözebiliriz. Aslında Tutku ve özellikle Johnson penetresi iyi olan oyuncular ama bu maçta ikisinin de performansı kötüydü bence. Tutku son çeyrekte sorumluluk aldı ve dışarıdan şut soktu ama ben Tutku kalitesinde bir oyuncudan daha iyi bir oyun beklerdim. Son olarak bizim dışarıdan çok yüzdeli şut sokan bir oyuncuya ihtiyacımızın olduğu da açıkça belli oldu bu maçta, Shipp sanırım 5/3 üçlük ile oynadı bu maç ama onun haricinde birçok bomboş şutu sokamadık, bu da rakibin alan savunmasında ısrarlı olmasına yol açtı. Mesela şu takımda Jasaitis tarzı bir oyuncu olsa bence rakip bu kadar fazla alan savunmasına devam edemezdi.
 
2.liğimizi korudıuk bu galibiyetle,tebrikler takıma..

Şimdi geçelim İpekcimize :) Haftaya Efesle çok önemli bir maça çıkacağız,salon dolsa ne güzel olurda hayal gibi,yarısına razıyım :)
 
galibiyet tabiki güzel ama şu maçda hiç iyi sinyaller vermedik. rakibin tek silahı demek belki abartı olcak ama uzak ara en büyük hucum silahı wright oldugu bu kadar aşikarken, 40 dakika oynayan bu oyuncunun savunmasında bu kadar etkisiz kalmamalıydık. elbette ben wrighti neden 10 sayıda tutmadık demiyorum ama bu kadar durdurulamaz kılmakda pota altı zaafiyetimizin belirgin bir göstergesi oldu.
rasic ve milosevicin yoklugunda 17 sayıdan bu maçı bu kadar zor duruma sokduk, iyiki onlarda yokmuş demek geliyor insanın içinden...
umarım gereken dersleri çıkarırız, haftaya efes maçı önemi açısından sıradan bir maçın çok ötesinde olacak..
 
Dişçiden çıkıp maça gelmek rencide edici bir durum.Bizim gençler gayet güzel bağırıyor.O ortamda sadece basketleri alkışlamak hiç olmadı.Bir de diş tedavisinin kafa yapmasından mıdır nedir salona 5 lira bağışladım.Umarım o para Darrüşşafaka'ya gider.Federasyona falan gidiyorsa ekrana kafa atmaya başlarım.=)
Maçı gereksiz yere sıkıntıya soktuk.Rakip,savunmada önemli anlarda direnç gösterse kaybedebilirdik.Zira oyun pamuk ipliğine bağlıydı.En büyük sorun savunmayı bırakmamızdı dün.Rakip hücum anlamında eli yüzü düzgün bir takım olunca 80 sayı yedik.Savunmasından beslenen bir takım için kabul edilemez bu.
Alan savunmasına hücum sorunsalına hemen herkes değinmiş.Kısalarla dışarıda top çevirerek süre yiyoruz sadece.Haliyle el üstü zorlama şutlara kalıyoruz.İçeriye top falan inmiyor hiçbir şekilde.
Ucuz atlattık kısacası.Gsbasket ailesinin fertleriyle maç önü,maç esnası ve maç sonunda geçirilen zaman günün artısıydı.Bir de İstanbul'a geldiği halde takımının yanında olmayanlar var,onlar kendilerini biliyor.=)
 
Mahmuti: İlgisizliği haketmiyoruz

Beko Basketbol Ligi’nde 19. haftayı da galibiyetle kapatıp ikinci sıradaki yerini koruyan Galatasaray Cafe Crown coachu Oktay Mahmuti, sitemize özel açıklamalar yaptı.

Mahmuti, “Böyle büyük bir camianın basketbol takımının taraftar desteğinden yoksun kalması beni şaşırtıyor. Bu ilgisizliği haketmediğimizi düşünüyorum” dedi.(basket dergisi)
 

Üst