TBL 19. Hafta l Tofaş 67 - 60 Galatasaray LH

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı normal sezonun 19. haftasında Bursa’da Tofaş’a konuk oluyor.18 hafta itibariyle 13 galibiyet-5 mağlubiyet elde eden takımımız ligde 3. sırada bulunuyor.
Galatasaray’ı konuk edeceği mücadele öncesi ligin 9. sırasında bulunan Tofaş 8 galibiyet-10 mağlubiyet elde etmiş durumda.Rakibimizin beklentilerin bir parça altında kaldığı söylenebilir.Kadrosunda eski oyuncumuz Evren Büker’i ve 2012′nin en dikkate değer yerli performansını ortaya koyan Serhat Çetin’i barındıran Tofaş’ı Ahmet Çakı çalıştırıyor.Ligin etkin uzunlarından Chinemelu Elonu,Balkanlardan tanıdık sima Rok Stipcevic,tecrübeli Sloven forvet Jure Balazic ve rakibimizin en skorer ismi olan Marcus Denmon Tofaş’ın yabancı kadrosunu oluşturuyor.Ligin nadir dikkat çeken gençlerinden olan Samet Geyik’in de halen Tofaş’ta oynadığını belirtelim.
24 Şubat Pazartesi günü saat 19:00′da Bursa Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak mücadele iki takımın bu sezonki 3. karşılaşması olacak.Ligin ilk yarısında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı 87-80,Türkiye Kupası çeyrek finalinde Ankara’da oynanan karşılaşmayı ise 68-56 ile kazanmıştık.
Takımımıza Tofaş karşısında başarılar diliyor,Bursa’da yaşayan Galatasaraylıları takımımıza destek vermeye çağırıyoruz.

Bonsu Allah seni bildiği gibi yapsın.

Domercant bu kadar iyiyken daha erken oyuna alsan be hoca.

Arroyo şut atmaya başlamışken Ender niye zorlar.

Kaybediyoruz...

Ya Ender... Sen kaç defa maç kurtardır. Ver Arroyo...

Domercant içinde şunu söylecem; Boş topları atamıyor. Biri el kaldırsa yüksek yüzdeyle atıyor.

Arka arkaya bu kadar yoğun maç trafiğini kaldıramıyorlar herhalde. Yoksa Tofaşa 60 sayıda kalmak açıklaması zor bir durum. Bu devre 4-3 mağlubiyet. Bakalım bu sene de şapkadan tavşan çıkacak mı?

67-60 kaybettik. Cenk o nasıl bir son hucum ???

Bonsu'yu son periyotta beğenmedim. Elanu karşısında duramadı. Arroyo bugün hiç yoktu. Bir ara şut sokmuştu ama ondan sonra onu hiç kullanamadık. Ender sağ olsun.

Bonsu 17 sayı. Domercant 17 sayı (hiç üç sayı sokamadı.) Cenk 10 sayı.

Hairstone 0 sayı. Hiç yoktu.

Eger koç bu tür ciddiyetsiz hareketleri iddia edildiği gibi fenerle eslesmemek icin yapiyorsa hayatının hatasını yapar.

Bu kadar bosvermislikle takim yonetilmez. Torpilli mi acaba bonsu? Kötü oynadığı halde nicin bu kadar sure aliyor?

Aylar önce kazandıgımız bir maçtan sonra takımın şok yenilgiler alacagını yazmıştım sagolsunlar beni yanıltmadılar.Bu takım 2.lig takımlarına karşı bile kazansa can çekişerek kazanacak bu net.Uzun oyuncu degil skor üretecek kısa almamız gerektigini yazmıştım yine tekrarlıyorum bunu.Hairston çok ama çok büyük hayal kırıklıgı yarattı,skor katkısı alamıyoruz,arroyo'ya laf söylemek haksızlık olur her maç çıkıp +15 sayı atmasını bekleyemeyiz.Bu takım kısalardan skor katkısı alamıyor,biri iyi oynasa geriye kalanlar berbat oynuyor.Marko'yu arıyoruz,gordon'u ve dudley'i çok arıyoruz.Ve euroleague'de ben 5.lik şansımızı bile az görüyorum,bu takım kazandıgı maçların çogunu can çekişerek kazanmıştır.Sezon başında yanlış kadro kurduk,sakatlıklarda bunun tuzu biberi oldu ve bugün sezona havlu atmış olduk

Ben de hocanın takıma göre taktik yapmak yerine kafasındaki taktik için takımı çok zorladığını düşünüyorum, elinde sene başındakinden çok farklı bir kadro var ve her yorumumda belirtiyorum, bu şekilde belki zorlayarak ve biraz şanslı olduğumuz için F8 görebiliriz (şanslıdan kastım diğer gruba düşmemiş olmak zira düşmüş olsak işimiz çok zordu) ama ligde hiç şansımız olmaz, kendimizi kandırmayalım. Bu arada ben de uzuna ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum uzun zamandan beri çünkü cidden son oynadığımız maçlara bakın, uzunlardan az katkı alıyoruz skor anlamında. Kısalarda en azından Arroyo ve Ender belli bir hücum gücü ile oynuyorlar, Sinan ve Hairston ara ara yüksek performans gösteriyorlar falan ama elimizdeki uzunlar ile istediğimiz oyunu sahaya yansıtamıyoruz. Skor katkısı aldığımız uzunlar Erceg ve Bonsu fakat onlar da savunma anlamında vasatın altında ve hocanın kafasındaki taktiğe hiç uygun değiller bence.