TBL 2. Hafta | Galatasaray MP 84 - 73 Banvit

BEKO BASKETBOL LİGİ
2. HAFTA

Galatasaray - Banvit

Tarih : 22.10.2011
Saat : 15:00
Yer : Abdi İpekçi (Kadın ve çocuklara ücretsiz, erkeklere kapalı.)

-Şafak Edge
-Serkan Erdoğan
-İzzet Türkyılmaz
-Yiğitcan Turna
-Erkan Veyseloğlu
-Daniel Hammonds
-Keith Simmons
-Kenan Bajramovic
-Lance Williams
-Charles Davis
-Erolcan Çinko
-İbrahim Yıldırım
-Tufan Önen
-Barış Ermiş

Balıkesir temsilcisi geçen sene mücadele ettikleri kadroyu korumaya çalışıp üstüne de iyi transferler eklemeye çalışarak geçirdiler yaz sezonunu. Erkan Veyseloğlu gibi uzun kollu iyi bir savunmacının yanına geçen seneyi Beşiktaş'ta geçiren üst seviye şutör Serkan Erdoğan da katıldı. Kenan Bajramovic gibi bir tecrübe de Banvit forması giyecek bu sene. Bajramovic ligimizde daha önce Telekom formasıda giymişti yakın geçmişte.
Bunun dışında Cemal Nalga'nın da takıma katıldığını ancak cezası nedeniyle Ligin 7.Haftası oynamaya başlıyacağını hatırlatmak gerek. Önemli takviyelerden birisi de Keith Simmons'ın Türk statüsünde oynaması olacaktır elbette.

Banvit ligin ilk haftasında kendi sahasında Karşıyaka'ya 71-79 kaybetti. Barış Ermiş bu maçta 15 sayı 5 asist ile oynadı. Yeni transferlerden Bajramovic 8 sayı, Erkan 2 sayı ve Serkan Erdoğan'da 3/11 saha içi isabetle 7 sayı da kaldı.

Her maç gibi bu maç da çok önemli. Gözden kaçırılmamalı. Kız arkadaşlarımızı, anne, teyze, hala ve ablalarımızı maça yollayalım :)

Ceyhan maçının ne zaman olacağına bağlı olarak kız arkadaşımla geleceğim. Güzel olacak umarım :)

Şafak Edge bu sene Bandırma Kırmızı da oynuyor.Bu hatırlatmadan sonra bu maçın çok kritik olduğunu düşünüyorum.Zira Banvit ilk maçını kaybetti,hem üst sıralar için olası bir rakip olarak görüyorlar bizi,hem de kaybederlerse bu başlangıç onları otomatikman çok yaralayacak.Bu maçı almak bizim açımızdan çok değerli,hem Euroleague maçı öncesi moral motivasyon,hem ligi birinci bitirme elzemiyeti açısından çok kritik.

Çok zorlu bir hafta bizleri bekliyor,Allah yardımcımız olsun...

Zor bir maç olacağı herkesin malumu..Ama Parkenin Aslanları inşallah bu maçı da kayıpsız atlatacaktır..

Unics Kazan maçında oyuncularımıza eşit sayıda süre verilmesini isterim. Çünkü Unics Kazan maçına hazırlık gibi olur oyuncularımıza ve hatalarını görürler bu maçta.

Resmi sitede Banvit maçı ile ilgili duyuru yapılmış.

http://www.galatasaray.org/basketbol/erkek/haber/11431.php

Ancak duyuruda şöyle bir ifade var
14 yaşını doldurmamış çocuklar ve kendilerine refakat edecek sadece bir kadın yer alabilecek. (Kadınlar yanında 14 yaşını doldurmamış bir çocuk olmadan salona giremeyecek)

Yanlış anlama ihtimaline karşı defalarca okudum. Eğer yazım hatası yok ise kadınların maça yanlarında çocuk olmadan girememesi son zamanlarda duyduğum en saçma sapan düşünce. Maça insanların gelmemesi için her şeyi yapıyor yönetimimiz. Eğer bu karar TBF'nin kararı ise onları da ayrıca kınamak istiyorum burdan.

mustafa tam bu macla ilgili bu sacma sapan sartı elestiri mahiyetinde bişey yazıcaktım ki benden once davranmıssın.dikkatine tsk edrm.boyle bişey ancak bizde olur heralde.seyircisiz macı bayanlarla ve cocuklarla oynatmak guzel bi dusunce ama bayanların yanında 14 yasındn kucuk cocuklar olmadan girememeleri de o derede sacmalık.tbf bole bir kararı verirken neyi hesap etti cok merak ediyorum. tek kelimeyle rezalet. gecen yıl tribunumuzde acılan pankarta ithafen SYTEPS YAPMADAN OYNA TURGAY DEMİREL diyorum sadece

Takım olarak çok daha iyiyiz.Banvit'in geçen sezon oynadığı basketbolu bu sezon da aynı şekilde yansıtacağını sanmıyorum.Tek çekinilebilecek oyuncu olan Chuck Davis atletik özellikleriyle bize sorun çıkartabilen bir isim ama onun da kapasitesi belli.Belki rahat olmaz ama her türlü kazanırız.

Birşey soracağım
Dünkü Prokom maçında da bize sürekli Galatasaray MP diyorlardı.Ama altta skor yazarken sadece Gs yaziyor.
Kadınlarda GS MP yiz de , erkeklerde sadece GS değil miydik?

Maç için Bandırma Banvit i geçeceğimizi düşünüyorum.
Çak Davis'e dikkat etmeliyiz ama.

Orhun Ene, Milli Takım elendikten sonra çıkıp İzzet'i neden kadroya aldığım değil neden oynatmadığım eleştirilmeli demişti; bende bu maçta en az 25 dakika oynatmaz ise İzzet'i çok ağır eleştiricem Orhun Ene'yi...

Prokom maçında Lakovic ve Shipp 34'er dakika oynadı.Diğer oyuncularımızdan 20 dakika barajını aşan yok.Yani rotasyon olacaksa bu 2 oyuncu az süre almalı.
Açıkcası unics maçı öncesinde Trabzonspor veya Bandırma Kırmızı gibi bi takımla oynamak iyi olurdu.Zira sert ve zor bir maç gececek geçen seneki maçları hatırlarsak.