TBL 20. Hafta | Anadolu Efes 65 - 74 Galatasaray MP

İki gündür ailece İpekçideyiz sağolsun takımlarımız sevindirdi bizleri.

10 gün içinde Efesi iki farklı koç ile yendik, üstelik bugün bizim koçumuzda Recep hocaydı. Çok iyi yönettiler yardımcılarla, hiç aratmadılar Oktay hocayı.

Maça geç girdik ve dışarıda bizden çok insan vardı. Salon doldu herhalde diye düşündük ama salonu boş görönce şok olduk. Efes yönetimi yine yapmış ayıbını.

Vujacic ve Kerem maç çok iyi başladı ve bir anda öne fırladı Efes. hızlı bir giriş yaptılar maça ve kısa bir bocalama devresinin ardından savunma düzenimizi oturtup hucumda da sayılar bulunca maçın kontolünü ele aldık. Sonraları Efes ara ara zorladıysa da maçın genelinde hep iyi oynayıp galibiyeti hakeden taraf biz olduk. Gordon gerçekten müthiş oynuyor, maşallah diyelim. 9 sayı ile yenmek ise günün en güzel finişi oldu. Artık lideriz ve umarım lig sonuna kadar burada kalabiliriz. Liderlik bana göre şampiyonluğun anahtarı olacak bu sezon.

Maçı Efeslilerin arasında izledik mecburen.Efesin seyirci profili çok değişmiş. Eskiden daha bilgili ve ilgili bir kesim vardı ama sanki basketboldan uzaklaşmış gibiler. Bizim futboldan gelen taraftarımız bile basketbolu öğrenmişken çevremde öyle komik yorumlar duydum ki inanamadım.

Saygılar.

Metin Bey,

Maçı genel olarak çok güzel yorumlamışsınız, biran kendimi salonda zannettim :) teşekkürler...

maçta tuhaf bir şey yaşadım arkadaşlar
bizim tribünde bilet bulamadığım için efes tarafına geçtim
2. periyot oynanırken takımı alkışlayıp sevinirken yanıma polis geldi
burada sevinmemem gerektiğini
efesli taraftarların rahatsız olduğunu ve şikayet ettiklerini söyledi
bende seviniyorum diye beni gözaltına mı alacaksın dedim
uzatmamamı
sevinmeden maçı izlememi yoksa dışarı çıkaracağı söyledi
bende o zaman şimdi çıkar, çünkü sevinmeye devam edicem dedim
yanımıza başka polislerde geldi ve biraz sakin olmamı söylediler
arkadaşlarınıda götürdüler
hayatım da ilk defa böyle bir şey başıma geldi....

Spor klüplerinin iç saha maçlarında salonlarını-stadlarını boş bırakma bilet satmama hakları var mı ?

Hersey cok iyi hepsının aldıkları para son kurusuna kadar helal olsun biz zaten eksikleri olmasına ragmen cok iyi bir takımdık.Bütcemiz efes ,fenere göre az olabilir ama yürekleri büyük oyunculara sahibiz en basından beri bunları dile getiryorduk.

Bazı arkadaslar ise efes e yenildık ülkere yenıldık suna yenıldık diyip takımı haksız elestiriyordu.Onların mantıgı ile csk yı yendik final four oynamalıyız cünkü csk yendik simdi efesi yendik sampiyon olucaz diye dusunuyorlardır.

Basamakları birer birer atlıyoruz iyi takımdık savasıyorduk ama kazanamıyorduk biraz özgüven biraz büyük macların sonunu getiremıyorduk artık büyük kücük dinlemiyoruz cıkıyoruz rakiple dişe diş döve döve (mecazı anlamda) macı kazanıyoruz.

Tessekurler oktay hoca tessekurler aslanlar.

Bu galibiyet EfeS E karşı hem fikstür hemde psikolojik olarak üstünlüğü ele almamızı sağladı
LİGİN ACIK ARA FAVORİSİYİZ BEYLER ! :)

İster istemez Efese karşı bir sinirimiz var EL' den dolayı ama Efesliler tutum, hareket ve söylemleriyle herhalde bunu nefret seviyesine çıkarmamızı sağlayacak. Öyle yada böyle basketbol bu ülkede Efes ile bir ivme kazandı, üniversite yıllarında çok gittik Efes maçlarına, gönülden destekledik. Çoğumuzun içinde bir sempati kalmıştır o yıllardan ama artık Efesliler bunu bitirdiler sağolsun.

Salonun yarısı boşken dışarda insanların bırakılması neye hizmettir? Galatasaray taraftarından korkuyorsunuz tamam ama yine sonuç ne oldu? Orada olan 3.000 kişi fazlasıyla yetti takıma ki oldukça rahat bir galibiyet aldık. Bende birçok kişi gibi bize ayrılan yer dışında izledim, saha içindeydim. Maç sonunda fark 9 iken Efes hucumunu var gücüyle ıslıklarken bizim tribün, yıllarca maça gittiğini iddia eden Efesliler "kazandılar maç bitti bunlar hala ıslıklıyor salaklar" diye kendi aralarında gülüyorlardı. O anda cidden acıdım işte Efes'e. Sizden 3 katı az para harcayan bir takıma rezil oluyorsanız suçu kendi içinizde arayın, o takımın taraftarını dışarda bırakarak sorunu çözemeyeceğinizi görmek zor olmasa gerek.

Oly maçından sonra açıkcası bu maçı kaybederiz diye düşünüyordum ama takım yine beni yanılttı. Hem psikolojik hemde fiziksel olarak ciddi bir şekilde yıprandığınız bir EL deplasmanından dönüşte üstelik koçunuz tribündeyken böyle bir konsantrasyon sergileyip iyi maç çıkarmak gerçekten çok zor iş. Teknik ekibe ve oyunculara helal olsun demekten başka birşey düşmüyor. Maç sonu takım ortada toplandığında Oktay hocanın Recep Şen'i tribüne çağırıp onunla kucaklaşması bu takımın geldiği noktayı gösteren en güzel örneklerden biridir. Öyle bir ekip yaratmışız ki bırakın Oktay hocayı tüm yardımcıları dahi tribünde otursa makine düzeni hiç bozulmayacak sanki.

Şampiyonluk bu sene çok yakın, havaya girmeden ve konsantrasyonumuzu kaybetmeden devam edelim böyle.

Maçın tekrarı için link lütfen dün 24 saat hastaneden çıkamadım malum nöbet mevzuu... Paylaşan olursa çok makbule geçecek teşekkürler şimdiden...