TBL 20. Hafta l Anadolu Efes 77-75 Galatasaray

-Obradoviç'in kaybettiği maç bir düdükle bizden alındı kendisine verildi.Kendisi kağıt üzerinde şampiyonu belirleyen maçta Yunanistan'da dahi şahit olamayacağı salon şartlarını elde etti.6. maçı seyircisiz oynadı kaybetti.7. maçı ya kaybederse diye seyircili oynayacaktı,canımıza tak edince suratı kızarmadan sezon bitti.
-Ivkovic'i İpekçi'deki ilk maçta yendik.Kupada hakemlerden ciddi destek görüp kazandı.Bugün hakemlerin alenen müdahalesiyle kaybettiği maçı kazandı.
Kendi yönetimleri tarafından köstek olunan Galatasaray basketbolunun Avrupa'nın en iyi 2 koçuna ve Avrupa'nın en çok para harcayan iki müessesesine karşı mücadelesi bu şekilde gelişiyor.
Haftaya İpekçi'de de denesenize aynısını.

Skor 73-71 Efes lehine iken Bjelicanın Ercege yaptığı net faulün verilmemesinin izahı yok, Markoya yapılan gibi. Hakemlerin bu denli taraf tuttuğuna hiç şahit olmamıştım. Bu ortamda ne Ergin Hocada, ne de oyuncularda suç aranmaz, şahsen ben aramam.
Kulüp aptal bir türkücüye yaptırım uygulayıp üyelikten atacağına, Turgay Demirel denen kuklaya baksın.
Belli ki bu şerefsizler bizi rahat bırakmayacaklar, belki başka bir ligde oynamayı düşünebiliriz , böyle bir şansımız var mıdır ?

Evet, bu akşam hakemler bizi resmen doğradı, ama bunun müsebbibi 17 Haziran duruşu ile TBF ve yardakçıklarına karşı bir savaş başlatıp, ardından ordusunu (takımı) zayıf, güçsüz, kolu kanadı kırık bir şekilde cepheye süren yönetici bozuntularıdır.

Böyle bir savaş başlatıyorsan, takıma da gereken maddi-manevi desteği vereceksin. Bütçe küçültüp, üstüne oyuncuların maaşlarını ödemeyerek elden kaçırıp, kulübü elalemin ağızına sakız edersen; o savaş başlattığın TBF'nin tettikçi hakemleri de, seni böyle şamar oğlanına çevirir işte...

Başta kaçak "ex-president" Ünal Aysal olmak üzere, bu tabloda emeği geçen tüm basiretsiz yöneticilere selam olsun. Eserinizle gurur duyabilirsiniz!

Maça gelirsek; takım ve koç, benim açımdan gelecek adına umutlanmama sebep olan bir görüntü verdi. Bu kadar eksiğe rağmen Efes'i yenme noktasına gelip, hakem kararlarıyla maçı kaybediyorsak; play offta tam kadro parkeye çıkmamız durumunda Efes'i eleyebiliriz. Saha avantajı sorun olmaz. Yarı finalde Efes ile eşleşecek bir şekilde ligi bitirmek önemli... Gerisini koç ve takım halleder.

Obradovic her maç parkeye giriyor daha hiç teknik aldığını görmedim. Ceza almayacağımı bilsem buraya öyle küfürler yazacağım ki...

Hırsızlar emeğimizi çaldı, hayatımda gördüğüm en skandal kararlara imza attılar. Erceg'e üç sayılık atış esnasında Saric'in faulü, Erceg'in potaya giderken Bjelica'nın faulü ve pota altında Erceg'e yapılan üst üste fauller.

Hepsi son periyotta ve hepsi EFES'İN FAUL HAKKI DOLMUŞKEN.

Üstüne bir de Ergin Ataman'ı attılar oyundan.

Allah Turgay Demirel ve parkedeki uşaklarını kahretsin. Hırsızlar, haysiyetsiz herifler.

Anladık bir tarafta Ivkovic var diğer tarafta Obradovic..Bir tarafta Efes sermayesi,bir tarafta Ülker...Ama artık yeter...Haysiyetinizi,şerefinizi sermayeye bu kadar satmayın...Basketbolu bir oyun olmaktan çıkarttınız...Bayan maçlarına bile şikeyi bulaştırdınız...Markoishvili'ye herkesin gözü önünde koluna vurulan darbeyi görmemezlikten geldiniz,sermayeyi geçen sezon şampiyon yaptınız.Amaç belli,bu sezon Ülker ile Efes arasında finali oynatacaksınız,bunu biliyoruz...Artık Galatasaray bu pis düzende bir figüran olmamalıdır...İktidarın korumasındaki başşikecinin masumiyetini! savunan hukuk profesörü başkanımızı,geçici görevde olsa bile Galatasaray'ın menfaatlerini savunmaya devam ediyoruz...

Hakemler son periyotta rezil kararlar verdi, haklısınız. Verilen kararların hepsi bizim aleyhimize oldu, haklısınız.. Yalnız buna rağmen Efes´in serbest atışları değerlendirememesi sonucu kendi kaderimizi kendimiz belirleme fırsatı oluştu ve biz de bunu değerlendiremedik.

Oyuncularımızı son bölümde ellerine geçen fırsatı değerlendirememesine rağmen sergiledikleri mücadele nedeniyle kutluyorum. Bizim derdimiz kazanmak ya da kaybetmek değil, mücadele edin yeter..

Unutmamak gerek Onur Bey mücadele eşit şartlarda olur. Bunun adı tek kelimeyle rezalet. Sezon başınadan beri takımın maruz kaldığı tüm olumsuzluklara (ki bunların içinde tbl ve hakemlerinin payı küçümsenmeyecek derecede fazla) ve bihaber yönetime rağmen sahaya çıkması bile bir duruştur. Hangi koşullarda mücadele ? nereye kadar?

Oyuncularla ve koçla gurur duyuyorum.
Artık herkes gördü ki TBF Ivkovic-Obradovic finali için kendi Milli Takım koçunu silmeye hazır.
Bu TBF, hakemler ve basiretsiz yöneticiler ile şampiyon hatta final çok zor.
Allah koçun ve yardımcılarımızın yardımcısı olsun.

Obradovic'e veya İvkovic'e küfür ederek bir yere varamayız. Maçın başından itibaren bir hakem rezaleti vardı. Ama bence maçın sonunu oynayacak oyuncumuz kalmadığı için de kaybettik. Son top oynayamıyoruz. Erceg'e iki hücumda faul var verilmedi, 3 sayılık atış sonrası müdahale ve rebound pozisyonu. Bunun dışında Sinan'ın Heurtel'e faul denilen pozisyon. Anlaşılmaz bir maçtı.

Ergin Ataman mili takımdan istifa etmeli. Yerine Obradovic'le İvkovic'i milli takımın başına getirsinler , Turgay Demirel'e bu yakışır.

Obradovic'e veya İvkovic'e küfür ederek bir yere varamayız. Maçın başından itibaren bir hakem rezaleti vardı. Ama bence maçın sonunu oynayacak oyuncumuz kalmadığı için de kaybettik. Son top oynayamıyoruz. Erceg'e iki hücumda faul var verilmedi, 3 sayılık atış sonrası müdahale ve rebound pozisyonu. Bunun dışında Sinan'ın Heurtel'e faul denilen pozisyon. Anlaşılmaz bir maçtı.

Maçtakı hakem rezaletinden bahsedip cümleye ''Ama'' ile başlayıp maçın sonunu oynayacak oyuncumuz kalmadı , son topu oynayamıyoruz demek , biraz abesle iştigal olmuyor mu?

Arkadaş bu maçta art niyet aramayan ya bu oyunu hiç bilmiyor ya da başka takım taraftarıdır. Daha ilk periyotta gözlerinin önündeki 4 pozisyonu bilerek Efes lehine çaldılar. Carter ilk periyodda ikiledi. Adamlar o kadar şartlanmış ki, bjelica nın atış olmayan faulüne atış verdiler. Biz 3 faul yaptık son çeyrekte, Huertel'e orta sahada top sürerken yapılan faule bile neredeyse atış vereceklerdi. Şu bir gerçek. Engin Kennerman'a birileri sürekli sen GS'yi doğra kimse birşey yapamaz arkanda biz varız diyor. Yoksa bir hakem bu kadar açık emek hırsızlığı yapamaz.

Maçtakı hakem rezaletinden bahsedip cümleye ''Ama'' ile başlayıp maçın sonunu oynayacak oyuncumuz kalmadı , son topu oynayamıyoruz demek , biraz abesle iştigal olmuyor mu?

Bu tipler Allah'ın izniyle haftaya hem futbolda, hem erkek basketbolda yenip hem de kadın basketbolda eleyeceğimiz takımın taraftarları Umut.

@Haldun Fırat.

Işte tam şimdi bizim başkanımız da Aziz Yıldırım gibi biz bu hakemi maçlarda istemiyoruz diye açıklama yapacak. Yoksa daha çok canımız yanar.

Bu rotasyon ve mental yapı ile kazanamayacagimiz gün gibi ortadaydi ... Ergin ataman en kritik yerlerde teknik faul alarak takımı yine sabote etti . Son para cezasından sonra hocanın psikolojisinin iyi oldugunu düsünmüyorum.. Bu kaçıncı pisi pisine kaybedilen mac..

Bu maçı Ergin Ataman'ın bozuk psikolojisi yüzünden kaybettik (!) Hatta hakemlerin yaptığı terapi bile engel olamadı yenilgiye (!)

Son iki Efes maçında hem de bu rotasyonla kazanabilecekken niye kaybettiğimiz ortada.

Katlanamıyorum artık bir takım şeylere. Galatasaray'ın hakkının bile bile gasp edilmesine katlanamıyorum. Hem de ilk değil yıllardır süre gelen bir şey bu. Ya alıştık artık falan diyoruz her seferinde daha büyük bir şey karşımıza çıkıyor. İlk olmadı son da olmayacak. Ama yıllarca boş laflarla olaylar geçiştirildi, bir kere bile somut adım atılmadı. Sadece geçen sene Ünal Aysal takımı son maça çıkarmadı o yüzden de sponsordan olduk para krizi yaşıyoruz. Spor kamuoyunun baskısı falan da var tabi işin içinde. Türlü sorunlara rağmen takımı bir arada tutmaya çalışan, sadece sahaya konsantre etmeye çalışan bir adama sen sahip çıkmazsan böyle maçlarda hakkın da çatır çatır yenir, Efes gibi güçlü bir camiaya karşı iki maçta da hakem hatalarıyla yenilirsin. Sonra gelirler senin koçuna teknik faul çalarlar, saha içinde ince ince doğrarlar. Takımın adı büyük, Galatasaray. Eyvallah ama sen bunun içini doldurmazsan biz bunları kadın, erkek fark etmeksizin yaşamaya devam edeceğiz.

Takımın durumu ne olursa olsun ülke içinde ki büyük maçlarda gösterdiği reaksiyon gerçekten umut verici. İki Efes maçında da 7-8 kişiyle galibiyeti hak etmek gerçekten büyük iş. Bundan dolayı bütün oyuncularla ve koç Ergin Ataman ile gurur duyuyorum. Arroyo, Pocius ve Maric de döndükten sonra takım daha normal bir görünüme ulaşacaktır muhakkak. Özellikle son periyotlarda ki yorulma ve karar mekanizmasından dolayı maçlar kaybettik. Bunları düzeltip önümüze daha sağlıklı bakacağız diye düşünüyorum.

Kötü hakem performansları çok izledim. Bunlar sporun doğasında olan şeyler. Yeri gelir bu hatalar lehimize olur. Hakem hatasında çok sorun yok yani. Ama dün oynanan maçta hata filan yoktu. Resmen art niyetli 3 HIRSIZ sahada mücadele eden çocukların emeğini ÇALDILAR.

Koç Ergin Ataman ve oyuncularına da binlerce kez helal olsun. 7 kişilik bir rotasyonla 3 hırsızı arkasına almış Efes'e kafa tuttular. Bu mücadeleyi her maç göstersinler başka bir isteğimiz olmaz. Kazanmışlar, kaybetmişler çok önemli değil.

Bir de konuyla alakasız beni rahatsız eden bir şey var. Rakiplere karşı hakaret içerici kelimelerden uzak dursak? ''Obradovic köpeği'' diye bir şey okudum. Ayıp..