TBL 2014 - 2015

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KSK'nın evinde maç kaybetmesi çok zor olurdu, ama Efes'in yaptığı top kayıplarını alt yapı takımları yapmaz.
 
Simdi izliyorum maçı , Efes ile KSK boks maçı gibi sürekli dövüşerek , Savaşarak oynuyorlar. Bizde savaşarak oynayan Young gitti, Kerem 10 dakika oynuyor , Carter biraz savaşıyor geri kalan ne etliye ne sütlüye karışıyor.. o yüzden atlet oyuncular almak lazım yoksa önümüzdeki sezon alt takımlarla oynayacağımız maçlar derbi havasında geçer.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Taraftar, teknik heyet ve yönetim olarak Fenerbahçe ve Efes'in başarısızlığı yerine Karşıyaka'nın başarısını kendimize örnek alırsak şu anki durgunluğumuzu üzerimizden rahatlıkla atarız. Buradan seriyi verirler mi bilemem ama Avrupa'da yıllar sonra sağlam duran iki takımı birden eleyerek şampiyon olacaklar, saygıyla eğilmek lazım karşılarında.

Ben her zaman böyle Underdog takımları seviyorum. Tabi KSK taraftarının iticiliğini bir kenara bırakırsak.
 
Efes Heurtel'siz iyi takım aslında.Dün Heurtel-Krstic-Draper rotasyonda yokken Saric'in muhtelif dengesizliklerini saymazsak 3 periyot mükemmele yakın oynamışlar.Heurtel'in yokluğunu büyük avantaj olarak görmemin yanında dün Krstic'in de eksikliği bol kısalı rotasyonlarının tutması itibariyle işlerine gelmiş.Üzülmeleri gereken yegane isim Draper.
Son çeyrekte Efes bir yerde sezon ortasındaki abuk hamlesinin diyetini ödemiş.Zira bu seviyede devamlı ve iyi bir Ivkovic basketbolu oynadıkları son maç normal sezonda iç sahada kazandıkları Fenerbahçe Ülker maçıydı.Hakemlerin bitime 6 dakika kala KSK lehine 2 rezalet düdüğü var yalnız Efes bitime 3:30 kala 9 sayı öndeyken ve hücum ederken,üstüne maçın önemli bölümünde resital veren Perperoglou'nun kapılan top sonrası ellerindeki maçı KSK'ye vermesinin üzerine bu noktaya sığınmamaları gerekiyor bence.Zira ilk maçı hakemle aldılar ve TBF'nin bir takımı şampiyon yapmak istediğinde nasıl çirkinleşebildiğini geçen sezondan biliyoruz.
Perperoglou'nun maçın kırılma anında yaptıkları ise Efes'in Heurtel sonrası gelişen bozuk yapısından nasıl etkilendiğinin kanıtı bana kalırsa.
 
Özerhun mahalle maçı yönetemeyecek hakemler lig maçı yönetiyor demiş. Günaydın, biz bunu yıllardır söylüyorduk, bu sene de özellikle lig ve kupadaki Efes maçlarında söyledik.
KSK taraftarının çirkefliginden dem vuruyorsunuz, biz bunu da 2 yıldır söylüyoruz.
Bu ülkede hakemlerden yana dert yanmaya ne Efes'in ne Ülker'in ne de KSK'nın hakkı var. Kendi pisliğinizde boğuluyorsunuz, biz de çapsız idareciler yüzünden temizlemek yerine seyrediyoruz.
 
Kenny Gabriel müthiş bir atlet.
Valla bizim takımda olsun isterdim.
O ne smaçlar ve bloklar öyle ya.
Yıllık 160 bin dolara oynuyormuş sadece.
Bizim Erceg'den 10 katı az alıp ondan 10 katı daha fazla performans gösteriyor.
 
Üçüncü maçın ardından bildiri yayınlayan Efes, dördüncü maçın ardından video yayınlayarak hakem kararlarını eleştirmiş. Engin Özerhun da zehir zemberek açıklamalar yapmış. Karşıyaka'nın cevaplarını, Ufuk Sarıca'nın açıklamalarını, tribün gerginliklerini saymıyorum bile...

Geçen yılki final serisinde, başta Efes taraftarları olmak üzere, pek çok kesim, bizi ve Fenerbahçe'yi eleştirmiş; futboldaki kavga ortamını basketbola taşımakla suçlamıştı. Bu sene finalde ne biz, ne de FBÜ var; ancak geçen yıl yaşananların benzeri yine yaşanıyor.

Demek ki mesele GS, FB veya Efes meselesi değilmiş. Mesele sporu yönetmekle görevli kişilerin, bu işi becerememesiymiş. Onlar bu işi beceremediği müddetçe bu kavgalar bitmez.
 
Forvet pozisyonuna Fransız Adrian Moerman’ı düşünen Banvit, şutör guard pozisyonunda ise Dominique Johnson ile 1 senelik anlaşma üzerinde sona yaklaştı.

Sportando’nun haberine göre sezonu İsrail’de 14.8 sayı-2.1 ribaund-2.7 asist ortalamalarıyla Maccabi Rishon Le Zion takımında tamamlayan Amerikalı oyuncunun transferini Bandırma ekibi önümüzdeki günlerde tamamlayacak.

Skorer ve şutör oyunuyla dikkat çeken Johnson, koç Selçuk Ernak’ın takımında oyunun skor yönünde önemli role sahip olacak.
 
Karşıyaka deplasmanda Efes'i 71-85 yenerek seriyi 4-1 kazandı ve 28 yıl sonra ligde şampiyon oldu.

Tebrikler Karşıyaka! :)

Ligde yabancı sınırının genişlediği ilk sezondan böyle bir olayın yaşanması, alınan akrarın ligin kalitesi bakımından ne kadar doğru bir hamle olduğunu da kanıtlıyor.
 
Ne yalan söyleyeyim,maçtan sonra Ivkovic'i gözlüksüz görmek bir hüzünlendirdi.Sezon ortasında Heurtel'i getirdikleri günden takımı Ivkovic basketbolunun yanına yaklaşamadı.
Karşıyaka'nın bir şekilde daha da yükseleceğini düşünüyordum fakat bu kadarını beklemiyordum.Özellikle Strawberry-Gabriel hamleleri alışıldık yapıyı baya yukarı çekti.Fenerbahçe Ülker serisi içinse Palacios'tan daha doğru bir pivotları olamazdı herhalde.Bu sezon başardıkları iş kolay kolay unutulmayacak türde.
 
Transfere erken başlayan ve daha önce Covan Brown, Michael Jenkins, Eric Buckner, Ermal Kurtoğlu, Cevher Özer ile Ben Woodside’ı kadrosuna katan başkent temsilcisi Türk Telekom geçen yıl Pınar Karşıyaka’nın şampiyon kadrosunda yer alan Erkan Veyseloğlu ile anlaşma sağladı.

KSK herkesi bıraktı.
Ne yapmaya çalışıyorlar ?
 
Guard olarak D.Johnson, A.J.Slaughter ve C.Fortson'ı alan Banvit forvet olarak da Moerman ve Carmichael ile anlaştı. Bir yabancı daha alacaklar ve bu çok çok iyi bir pivot olmak zorunda. Ayrıca uzun olarak Nusret'i de almışlar. Tolga Geçim, Simmons, Can Maksim Mutaf da kadroda. Biraz undersized bir takım kurmuşlar ama KSK benzeri bir takım da olacak gibi. Tek silahları var, bakalım ne olacak.

Beşiktaş şu anda geçen senelerden farklı bir görünüm çizmeyecek gibi. Play-Off mücadelesi yapan bir ekip kuracaklar.

Doğuş Jamon, Seibutis ve T.Brown'ı tutmuş görünüyor. R.Redding çok önemli takviye. Ender Arslan'ı hiç beğenmem, ne olur belli olmaz. Emir giderse onlara T.Brown takımda kalmaz veya EL için tutulur gibi. Samet ve Bjelica da onlarda sanırım. Vidmar ayrıldı diye yazılıyor. Bu halde çok iyi bir PG ve çok iyi bir C almak zorundalar. Yoksa eksik kalır takımları.

KSK takımının ne olacağı ise hiç belli değil. Baştan kadro kuracaklar. İyi yabancılar bulurlar bence. Sıkıntı olmaz. Büyüklerden düşen yerlilerden de takviye yaparlar. Egemen Güven'e de şans verirler umarım ama bir daha şampiyon olmaları çok zor.

Anadolu Efes bence iyi takım kuruyor. Heurtel hazırlık kampı geçirecek olsa onlar için her şey daha iyi olurdu ama ben yine de çok iyi buldum kadrolarını. Yine de statik bir şutör şart takımlarına. Hatta hem şutu olan hem de penetre edebilen bir kısa bulabilirlerse muhteşem olur onlar için ama öyle biri var mı bilmiyorum. Krstic de değişecek sanırım bu arada.

Fenerbahçe kötü takım kurmuyor ama bu kurdukları takım Final Four'dan uzak şu anda. Ben geçen sene herkesin aksine daha sene başında iyi kadro kurdular demiştim ama bu sene diyemiyorum bunu. Antic kötü oyuncu değil, hatta iç sahada coşar ama deplasmanda güvenilecek bir adam değil. Slokuas da ilk defa düzen dışına çıkıyor. Daha fazla sorumluluk belki ona iyi gelir ama ne vereceği belirsiz. Goudelock'ın boşluğu zor dolar. Artı uzunları belirsiz. Geçen sene ellerinde değişik özellikleri olan 3 uzun artı bir de Vesely varı. Bu sene daha iyisini yapmaları kolay değil. Kısaca iyi kadrolar, TOP 8 yapabilirler ama daha ilerisi zor.

Ben Trabzon ve Telekom dahil diğer takımlar için net bir şey söyleyemiyorum. Sezon içinde ne kadar iyi takım olacaklarıyla ilgili tamamen. 5 yabancısında uyum sağlayan her takım yarı finale uzanabilir. Biz de dahil. İzleyip görelim.
 
Bjelica ve Goudelock'u kaybetmeleri onlar için büyük dezavantaj.
Semih ayrıldı.
Emir ve Oğuz'un da ayrılacağı haberleri var.
Fenerbahçe güç kaybetti bu sene çok açık.
 
Uşak Sportif, Mesut Ademoğlu,Şahin Ekmen ve son olarak Rumen ekibi Energia Targu forması giyen Giordan Lee Watson ile anlaştı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst