TBL 21. Hafta | Galatasaray: 92 - Fenerbahçe Ülker: 88

Bu gece destan yazan 6 efsane oyuncu üzerine kurulacak kadro ile önümüzdeki sene cok büyük işler yapabiliriz . Ne dersin vasıfsız yönetim ?
 
memnun oldun mu nihat ? :)

Bu forumda neler yazdığımı geçmişe bakarak bulabilirsiniz. İkili muhabbete girecek kadar vaktim de yok ayrıca.

Takımı ve koçu her şekilde destekledim.
Ama her şey üst üste gelince bu mesajı yazdım.
Arroyo gitti.
Erceg ve Micov gidebilir denildi.
Ender ve Pocius yok dediler.
Ve sadece 6 kişilik bir rotasyon ile kaldık.
Ayrıca son maçlarda ki formsuzluğumuz da cabası olmuştu.

Bende haliyle ümitsiz duruma düşmüştüm.
Ve o mesajı yazdım.
Başta teknik ekip ve 6 Aslan Parçası olmak üzere herkesden Özür dilerim.
 
Euroleague şampiyonluğunu yaşadıktan sonra daha o tatmin seviyesine erişemem,göreceğim evladiyelik başarıyı gördüm diyordum.Bugün Galatasaray basketbol tarihinin özel akşamlarından birini yaşadık,hani aradan 50 yıl geçse değerinden en ufak eksilme olmaz.
Modern basketbolun tüm parametrelerini paramparça ettik.Daha fazla tanımlamaya çalışırsam devreler hepten yanacak. :) Kendimi çok ama çok şanslı hissediyorum.
 
Bu galibiyet için teknik ekip ve oyuncuları övmeye ne kelimeler yeter, haklarını ödemeye ne de paralar . Hepinizle gurur duyuyoruz yüreğinize sağlık aslan parçaları !
 
Yalnız Murat Muratanoğlu´nun ses tonunu fark ettiniz mi? Nasıl rahatladım şu galibiyetle, ohh bee. Yemin ediyorum bu sene cehennem gibi geçiyor benim için. Hem basketbol hem futbol, Bazen gözüm gitmiyor televizyona ama bu yürek, bu mücadele anlatılmaz yaşanır..
Murathanoğlu ile Badem o kadar belli ettiler ki taraflarını. Gerçi şaşırdık mı, asla..

Maç bitmiş Murathanoğlu Fener´in mağlubiyetini Olympiakos maçına bağlayacak oldu, kafalar orada dedi. Murathanoğlu şurada iki kişiyiz, birbirimizi iyi biliriz. Fenerbahçe taraftarı ve yönetimi dolayısıyla oyuncuları için Galatasaray maçından daha önemli bir maç olamaz, önlerinde bir final maçı olsa dahi. Her sezon Galatasaray´ı iki maçta da yenelim, şampiyon olmasak da önemli değil zihniyetinin egemen olduğu bir kulüpten bahsediyoruz yahu.
 
yeni gelen her sporcusunun ilk açıklaması Galatasaray olan bir kulübün bu maçı umursamadığını iddia etmek saflıktır ya da bu durumda başka bir şeydir.
Oğlu Galatasaray'da lakin adamın derdi Fenerbahçe, Murathanoğlu'da zaten fener'in adamı.
 
yeni gelen her sporcusunun ilk açıklaması Galatasaray olan bir kulübün bu maçı umursamadığını iddia etmek saflıktır ya da bu durumda başka bir şeydir.
Oğlu Galatasaray'da lakin adamın derdi Fenerbahçe, Murathanoğlu'da zaten fener'in adamı.

Yalnız Fenerliler de bu ikiliden hazzetmiyor. Beşiktaşlılar da şampiyon oldukları sene ateş püskürüyorlardı.

İlginç yani kimse sevmiyor :)
 
Türk basketbolcular basketbolu cok gec ögreniyorlar,Sinan elin üstünden jump shit attigini ilk defa gördüm ve geri cekilerek yine el üstünden üclük attigini.
 
Dün gerçekten muhteşem bir geceydi. Hepimiz çok mutlu olduk. Bunu bize yaşatan oyunculara, teknik ekibe ve özellikle muhteşem taraftara teşekkürler. Fakat bu muhteşem zafer bizi gerçeklerden fazla uzaklaştırmaz umarım. Hala 6 kişiyiz ve bu performansı her maçta oyuncularımızdan beklemek büyük haksızlık olur gibime geliyor. O yüzden yapılması gerekenleri yazmaya mutlaka devam etmeliyiz. Benim özellikle teknik açıdan değinmek istediğim bir konu var. Özellikle rakip pota altından top çıkarmakta oldukça zorlanıyoruz. Dün 4-5 tane top kaybını bu yüzden yaptık Buna yönelik bir veya iki tane setimiz yokmudur? Anlamıyorum.
 
Yağızer hoca'nın mola zamanlamaları çok iyiydi, bir de mola isterken dikkat ettiniz mi kendin den emin, sanki yıllardır başantrönörlük yapmış gibi, sakin bir duruşu vardı. O an Engin Ataman'ı gördüm sanki. Dedim takım emin ellerde, kenar ile ilgili zerre şüpheye düşmedim.
 
Fazla kibirliler, bizi de, ligi de çantada keklik görüyorlar, hatta bazıları önemsemiyor bile bu maçı, akılları avrupada, doğal buluyorum aslında.. Başlarında sevseniz de sevmeseniz de kariyer açısından çok iyi bir koçları var, ee doğal olarak pek çok oyuncunun tercih ettiği bir koç olduğu için transfer döneminde de çok zorlanmazlar, para sıkıntısı çekmiyorlar, kafaları rahat, zaten amatör şubeye para akıtan iş adamları çok, bizim iş adamları gibi ceplerinde akrep yok, kim olsa kibirlenir.. Ama unutulmasın ki bu her zaman böyle gitmez, yarın bir gün amatör şubelere önem vermeyen biri gelirse birden tepetaklak da olabilirsiniz.. Biz de her zaman böyle kötü olmayacağız elbet..

Evet şartlara bakıldığında çok güzel galibiyet ama bu galibiyete takılıp kalırsak olmaz.. Nasıl yenildiğimizde artık o maçı unutup diğerlerine bakmamız gerekiyorsa bu maçta da aynısını yapıp diğer maçlara konsantre olup ligi en iyi yerde bitirmeye çalışmalıyız ve sonrası play-off lar tabi
 
Ayşe haklı. KSK'dan dördüncülüğü almak lazım. İçerideki KSK maçında da aynı derbi atmosferini oluşturup ikili averajı almamız gerekiyor. Zaten KSK'nin Avrupa maçları da olduğundan daha da çok fire vermeleri muhtemel.
 
Tüm takıma teşekürler, tüm yönetimede yazıklar olsun, şu takımlara yaşattıkları için, bu arada Erceg tüm önemli maçlarda hücumu taşıyan adam bu yıl neredeyse ve hala adama hakaret edenler var forumda, gerçekten ayıp ediyorlar...
 
yenilmez armada tabirinin içini fazla fazla dolduran tarihi maç.

öncelikle belirtmek isterim ki, dün gece bu 6 kişi ve stuff ve o salondaki 12000 kişi, bu galibiyeti yönetimin alnına nal gibi çakmıştır, hepsine helalossun.

beyler bakın galatasaray fener'i baskette ilk defa yenmiyor, fakat modern basketbolda bu şekilde bir takım bir takımı ancak 40 yılda 1 yener.
giden, terk eden, kaçan, kovulan, gönderilen derken bir bakmışın rotasyonun 8 kişi kalmış, o 8'den 2'si daha sakatlanıyor ve daha 1 hafta önce cska'yı deplasmanda yenmiş, avrupa'nın en tempolu set basketbolunu oynatan, 12 kişinin en az 10'unu kullanan obradovic'in takımıyla oynuyorsun. baktığın zaman günümüz basketbolunda bu şartlarda bir maçı galatasaray'ın kazanma ihtimali %10-15 filandır. fakat dün gece o salona gelen o 6 aslan parçasının şartlar, yüzdeler, dakikalar, rotasyon, obradovic, fenerbahçe filan umrunda değildi. onlar bu maçı onur meselesi yapmıştı belli ki, "sezon başından beri her türlü sıkıntıya rağmen aslanlar gibi mücadele etsek de kıymetini bilmediniz, bizi umursamadınız ama biz yine de bu formayı giymenin sorumluluğunu yerine getirmek için terimizin son damlasına kadar savaşıp bu maçı alacağız, ve siz utanmaz yöneticileri kendi ayıbınızla baş başa bırakacağız" düşüncesiyle gelmişlerdi bu maça, son 3 maçta artarak devam eden taraftar desteğinin de zirve yapmasıyla birlikte ilk hücumdan itibaren "biz bu maçı kazanacağız" mesajını önce rakibe sonra da taraftarına iliklerine kadar hissettirdi. 2 aydır uyurgezer gibi dolaşan, kolunu bile kaldırmayan erceg 2 hücum ribaunduyla başladığı maçta skor yükünü çekti, young pota altında 4 fener uzunuyla tek başına savaştı, carter defansta hücumda bütün açıkları kapadı, micov 2. yarı takım kilitlendiğinde hemen devreye girdi, kerem gönlüm banktan her gelişinde oksijen tüpü gibi nefes aldırdı takıma.
ve elbette sinan güler. ona bu destansı maçın adamı olarak ayrıca değinmek istedim; kendi açısından kesinlikle kariyer maçını oynadı ama onun dışında da son yıllarda gördüğüm en muhteşem oyuncu performansıydı. 2 guardın yokluğunda bütün maç top getirdi, oyun kurdu, savunma yaptı, ribaund aldı, asist yaptı ve en kritik anlarda inanılmaz sayılar attı, hele arka arkaya vesely'nin üstünden attığı bi 2'lik bi 3'lük var ki inanılmazdı.
yav arkadaş ben tv karşısında sinan'ı izlerken yoruldum, nefesimin daraldığını hissettim, bu nasıl bir enrjidir, nasıl bir yürek, karakterdir valla helal olsun.
geçen bi yerde duydum, sinan normalde galatasaraylıymış zaten, bu bazı şeyleri açıklıyor, zira bize geldiğinden beri oyunu sınıf atladı.

sonuç olarak bu ne ilk fener galibiyeti ne de son olacak fakat dün gece a. ipekçi'de yaşanan şeyler her gaassaraylının kişisel tarihine altın harflerle geçmiş, çocuklarına torunlarına anlatacağı bir destandı. emeği geçenlere teşekkürler, bu aslan parçalarının mücadelesine gereken saygıyı ve ilgiyi göstermeyen çapsız galatasaray yönetiminin de allah belasını versin.
 

Üst