TBL 21. Hafta | Galatasaray MP 103 - 102 Tofaş

Öncelikle takıma tebrikler öyle ya da böyle kazandığı için..

Tofaşın bu sene efesi,feneri,bjkyi yenen bir takım olduğu konuşuldu sürekli twitterda da dikkatimi çekti. Elbette yendiler ve bu sebeple dikkat çekici bir takım ligde ama şuanda değil.. En formda zamanlarında yendiler ya da bu kadar sakatları yokken yendiler. O yüzden şu sonuçtan sonra tofaş efesi feneri yendi basit takım değil gibi şeyler söylendiğini görünce komik geliyor bana. Bu kadar zor durumda olan,rotasyonun 4-5 önemli parçası sakat olan ve 6-7 kişilik rotasyonla oynamak zorunda kalan bir takıma vurup geçmek lazımdı. Ben keyif almadım maçtan açıkçası.. Ciddiyetsizlik mi diyim rakibi hafife almak mı diyim, bu tabiki normal her maça full konsantrasyonla çıkamazlar insanlar sonuçta ama üzerinde düşünülmesi gereken bir maç oynadık. Ha bu söylediğim tabiki klişe herkes bunun farkındadır eminim, oyuncular da dahil buna.

Arkadaslar oyuncular tas değil robot değil , biraz konsantrasyon kaybı yasamaları normal..herseye rağmen kazanmanın ve Samet Kenan Ugur gibi yeteneklerin geliyor olmasının mutluluğunu yasayalım, acaba teknik ekibimizin bu oyuncularla ilgili görüşü nedir çok merak ediyorum.

Kenan Sipahi'ye de hayran olmamak elde değil bence,biraz şımarık sanki ama top eline o kadar çok yakışıyor ve o kadar özgüvenli ki gözden kaçmaması lazım;bence Türkiye'nin en iyi oyun kurucusu olacak 3-4 sene içinde.
Şımarık olduğuna ben de katılıyorum ama yetenekleri gerçekten çok iyi. Bence en büyük avantajlarından birisi de boyunun diğer oyun kuruculara nazaran biraz daha uzun olması. Kendini geliştirmeye devam ederse Milli takımımız uzun seneler turnuvalarda iyi işler yapar.

9 numara samet...
Samet de Kenan gibi çok kaliteli hatta şu an ki oyunlarına bakarsak bence Samet bir adım önde. Pivot hareketleri hiç fena değil ve sıkıştığında verdiği paslar da yadsınamaz.

Helal olsun iki gence, Nihat İziç'e Efe Aydan'a ve Tofaş'a...

Bu gece özetini veya tekrarını bulabileceğim bir yer var mı yardımcı olabilirmisiniz?
Lig tv sayfasında maç özetlerini bulabilirsin. Başka yer ben de bilmiyorum. Maalesef Lig tv'ye kalıyoruz.

Arkadaslar oyuncular tas değil robot değil , biraz konsantrasyon kaybı yasamaları normal..herseye rağmen kazanmanın ve Samet Kenan Ugur gibi yeteneklerin geliyor olmasının mutluluğunu yasayalım, acaba teknik ekibimizin bu oyuncularla ilgili görüşü nedir çok merak ediyorum.

Galiba Barcelona 1.5-2 yıl önce Kenan Sipahi'yi kadrosuna katmak istiyordu hatta 1milyon € bonservis bile veriyordu ama TOFAŞ kabul etmemişti. Diğerlerini satarlar mı bilemem. Tofaş'dan koparmak çok zor gençleri. En azından Kenan Sipahi'yi.

Geçen sene bu tarz başabaş geçen maçlarda kaybetmiştik, iki Olin maçı, Erdemir maçı gibi.
Çarşamba günü, önce taraftar bu maçı kaybetmenin ne olduğunu anladı, bu maçı kaybetmek çok şeyi kaybetmek anlamına gelebilirdi. Taraftarın enerjisi tüm takıma yayıldı ve kazandık. Çok değerli bir galibiyet. Serinin devamı adına, kazanma alışkanlığı adına çok önemli. Tüm takımı kutluyorum ama Caner'i ayrı tutuyorum, üst üste çok kritik hatalar yaptı.
Oraya kadar gelen herkes de bir teşekkürü hak ediyor. Haftaiçi o saatte oraya gelmek hiç kimse için kolay değil. Bir ara -özellikle son bölümlerde- salonun büyük çoğunluğu ayaktaydı ve takıma büyük destek verdi.