TBL 21. Hafta | Mersin BŞB 76 - 79 Galatasaray CC

Stens yapıp geçilemeyen her adamımıza faul çalındı.Luksa ya çalınan hücum faul ve 2 tane stenste asla faul yoktu,Evren'e bir faul çalındı ki görmeniz lazım,evlere şenlik,Shipp in potaya değmeden tiplediği sayıyı iptal eden hakemler,fileyi çekerek sayıya sebep olan Mersin'e sayı verdi.İnce ince ufak nüanslarla maça etkilmeye çalıştılar.Olumlu taraf Oktay Hoca kendine hakim oldu.Böyle bişey olamaz.
 
Maçı izleyemedim. Luksa'nın 5, Kuqo'nun 15 dakikada 5 faul almalarındaki sebep neydi? Hakem mi, yoksa kendileri mi? Hele Luksa'nın dakikada 1 faul istatistik tutturması çok garip. Pascal Nouma bile daha fazla kalmıştı sahada :)

diğerlerini bilmiyorum fakat luksa'nın son periyot oyuna girdikten sonra yaptığı son 2 faulü çok gereksizdi.zaten son faulünde ve ondan önceki aldığı ribauntta ne yapmaya çalıştığını anlayamadım luksa'nın.
 
Luksa'ya faul yapmadan durmasını öğretebilsek bu tarz maçlarda bu kadar zorluk çekmezdik o fauller yüzünden diğer pota altı oyuncularınında süresi artıyor onlarda faul problemine giriyo derken en kritik dakikalarda en tecrübesiz oyuncumuzun eline bakar oluyoruz toplasak 6-7 dk sahada kalmıştır Luksa ilk 3 faulünü 56 sn içinde aldı zaten... ilk 3 faulü görmedim ama ardı ardına aldığı son 2 faul tamamen 3lük çizgisi dışında gereksiz önemsiz pozisyonlarda alınmış faullerdi. daha dikkatli olsa daha fazla sahada kalabilirdi. Faul problemi yüzünden çok sıkıntıya girdi bu maç tabi bunda hakemlerin katkısıda büyük bütün maç mersin'e çalıştılar.
 
Ermalin 5.faulünde hiçbir şey yoktu valla :D

Luksanın son 2faul gerçekten gereksizdi,bu maçtan dersler çıkarmak gerek.Ama ne olursa olsun böyle bir maçı kazanmak güzel.gerçek bir TAKIM olduk
 
bu galibiyetin öneminin sezon sonunda göreceğiz.yalnız takımımımzın jerry johnson ve tutku açıkla oynadığı oyunlar arasında dünya kadar fark var.
 
zor oldu ama böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı...
lider ile fark 1 maça düştü...
gelde Erdemir deplasmanına yanma demiyecem yanacak durumda değiliz sadece önümüze bakmalıyız Telekom - Banvit maçlarından 2 galibiyet çıkarırsak bence ligi lider bitirmek adına önemli bir adım olur...
daha sonra Aliağa-Bornova(d)-Oyak gibi nispeten daha kolay 3 maçımız var ve ardından Fener deplasmanı...
ileriye bakmak lazım artık sadece ileriye
0.5 fark olsun bizim olsun

birde belirtmeden geçemeyeceğim Shipp'in çembere incecik temasını sezen şahin gözlü hakem mersinli oyuncunun fileye resmen asılmasını göremedi...
perde indi heralde...
 
kolay gibi gözüken ama aslında hiç de kolay olmayan bir maçtan galip ayrılmak ve üzerine beşiktaşın fenerbahçeyi yenmesiyle haftayı karlı kapatıık.bu sene oynanan maçlar da rancik pek etkili olamıyor bunun sebebini gerçekten merak ediyorum...
 
Genel olarak oyuncularımız pek gününde değildi. Fakat takım olarak da bireysel olarak da üç aşağı beş yukarı aynı oyun çeşitliliğini ve becerisini sürdürüyoruz, artılarıyla da eksileriyle de.

Klasmanı İlk 3'te bitiribelirsek, play-off yarı finali için avantajlı konum elde edebiliriz.(F.Bahçe'yle geç karşılaşmak) Play-off çeyrek finali için ise, 1.'lik (ve belki 4.-5.'lik)dışında bir klasman pozisyonunun etkisi o kadar olmaz bence. Çünkü play-off için 7 takım belli sayılır, 8. takım kim olursa olsun(telekom, antalya, trabzon) diğer 7 takımdan bariz güçsüz. Play-off çeyrek finalinde muhtemel klasman 8.'si (tranzon, antalya, telekom) dışındaki bütün takımlar oldukça zorlu. Kırılgan ve handikapları olan bir takımız ve K.Yaka da Olin de bizi oldukça zorlayacaktır. En kötü çeyrek final senaryosu ise Beşiktaş'la eleşmek olacaktır. Yarı final içinse F.Bahçe dışında kim gelirse gelsin, klasman 8.'si dışındaki çeyrek final eşleşmesinden zor olmayacaktır diye düşünüyorum.

Kısacası, çeyrek finalde başabaş oynayıp elenmekle, yarı finalde F.Bahçe dışında bir takımı elemek arasında ince bir çizgi var. Ama sonuçların değerlendirilmesinde, birinci durumda, play-off ilk turunda daha düşük bütçeli bir takıma elenmiş bir takım, diye eleştirilmesi muhtemelken; ikinci durumda, tarihinde yıllar sonra final oynayacak bir takım diye efsaneleştirilmesi muhtemel. Halbuki takımı iyi kötü takip eden herkes neyi ne kadar yapabildiğimizi, şubenin geçmişini, organizasyonunu vb. durumunu bilir. Umarım beklentiler, sene sonunda değerlendirmeler ve kararlar, sonuçlardan bağımsız aklı selim bir şekilde alınır.
 
FBÜ'nün kaybettiği bir haftada bizim kazanmamız muhteşem oldu gerçekten artık 1 maç fark kaldı ve herhangi bir sakatlık vb durum(allah korusun) yaşanmazsa ŞAMPİYONluk için doğmaya başlayan inanç artık gitgide büyüyecek. Olin FBÜ Banvit ve bence yükselen grafiğiyle BJKCT maçları tehlikeli bu 4 maçı en az 2 galibiyetle kapatırsak diğer maçlarda muhtemelen mağlubiyet yaşamayacağımızdan ligi ya 2. ya da 1. bitiririz. Playofflara böylece iyi bir konumda başlayıp bu gidişle muhtemel GSCC-FBÜ finalinede az yıpranmış olarak çıkarız. Birde üstüne saha avantajı bizde olursa artık ŞAMPİ değil ŞAMPİYONuzdur bence.
Umarım bu yazdıklarım teker teker gerçekleşir ve sezon başında böyle büyük bir beklenti olmayan takımımız ŞAMPİYONluk hasretini sona erdirir ve uzun yıllar ligde ve avrupada fırtınalar estirecek GALATASARAY'ın ilk adımları bu ŞAMPİYONluk olur
 
195942_1936679256392_1224685967_32304783_2997197_n.jpg


Unutmadık.

Bu arada n'aptın sen Haluk yahu, nasıl bir feyk'ti o ? :)
 
Yanlız söylemeden geçemicem ben bu Çetin Yılmaz'ın bizim maçlardaki yorumlarına uyuz oluyorum. Nedense bizim bütün maçlarda rakip takımı açıkça destekliyor.
 

Üst