TBL 23. Hafta | Banvit 75 - 67 Galatasaray CC

çok zor maç olacak kaç haftadır iyi basketbol oynamıyoruz telekomu sadece savunma yaparak yendik ama banvit de iyi savunma yapıyor artık bazı oyunculardan katkı bekliyoruz. ermal rancik shipp(hücumda)evren(hucümda) daha fazla sorumluluk almalı. evren ve ship savunmada sıkıntı yok ama skorer olarak zayıf kalıyorlar. ermal ve rancik ise facia bana göre. ermal kadar ribauntlarda kötü adam görmedim
 
Zor maç gibi dursa da son haftalardaki oyunumuz öncekilere nazaran düşüş içinde gibi dursa da ben düşünülenden daha kolay kazanacağımızı düşünüyorum. Banvit kesinlikle bizden üstün bir takım değil aynı zamanda onların da son haftalarda iyi oynadıklarını kimse iddaa edemez.
 
15+ atarız Banvit küçük maçlar takımı yanımıza yaklaşamazlar ilk maçtan daha kolay olur.Fazla abartmaya gerek yok Banviti nokta.
 
28 Mart doğumgünüm şu maçı alırsak en güzel hediye olacak bana.İzmirli arkadaşlar bir organizasyon olacak mı acaba acayip gitmek istiyorum deplasmana. Telekom maçı bitti bilenmeye başladım piliçlere. Umarım geçen haftaki gibi kötü oynamayız.
 
Bence bizim ASLANLAR zorluk derecesi yüksek maçlarda farklı oynuyorlar. Bu maçı da alıcağız inşallah ben ASLANLAR'ımıza güveniyorum. Çok umutluyum bu maçtan. Bence çok da zevkli bir maç olacak. Hem lig hem de play off lar için çok kritik bir maç.
 
28 Mart doğumgünüm şu maçı alırsak en güzel hediye olacak bana.İzmirli arkadaşlar bir organizasyon olacak mı acaba acayip gitmek istiyorum deplasmana. Telekom maçı bitti bilenmeye başladım piliçlere. Umarım geçen haftaki gibi kötü oynamayız.

İzmir'den tabiki organizasyon var.

Gidiş + Maç Bileti + Dönüş 35 TL.
Sabah 8.30'ta Lozan Meydanında toplanılmaya başlanılacak.Gelmek isteyen varsa buraya yazabilir ben ismini yazdırırım.
Ayrıca birşey soracağım bu maçın saati kesin olarak belli mi?
 
Arkadaşlar organizasyona malesef özel sebeplerden dolayı katılamayacağım.Fakat deplasmana giderken Banvit gibi bir yerde bilet problemi yaşayabilirsiniz.
Önceki yıllarda hatırlarsanız Bandırma Fenerbahçeliler Derneği dahi Banvit-Galatasaray maçında el altından bilet satışı yapıp Banvit'i desteklemişlerdi.
Oraya giden renktaşlarımızın şikayetleri geneldi bilet bulamamak.
Bence bilet olayını baştan çözün sonra deplasman yapın.
Orada zor durumda kalmayın.
Ligde iki takımında iddası var. O yüzden böyle maçlara salonunda yetersiz olmasından dolayı bilet bulmak zor olur.
Hepinize iyi deplasmanlar.
Yenmeden gelmeyin.
 
İzmir'den tabiki organizasyon var.

Gidiş + Maç Bileti + Dönüş 35 TL.
Sabah 8.30'ta Lozan Meydanında toplanılmaya başlanılacak.Gelmek isteyen varsa buraya yazabilir ben ismini yazdırırım.
Ayrıca birşey soracağım bu maçın saati kesin olarak belli mi?

Tamam ben gelmek istiyorum benim adımı yazabilirmisiniz gerekirse numaramı da verebilirim haberleşmek daha kolay olur.
 
Bu arada maçın teknik taktiğine de girelim biraz.

Barış Ermiş bu sene iyi performans sergiliyor ama ikili oyunlardan sayı yemediğimizi düşünürsek ondan pek korkmuyorum. Chuck Davis gibi uzunlar bizi hep zorlar, umarım Rancik durdurmayı başarır onu. Andric'in Lance Williams üzerinden Tutku ile bolca sayı bulacağını düşünüyorum. Son olarak aldıkları yabancı hakkında pek bilgim yok, kısa savunmamız onu da etkisiz hale getirir umarım.

Banvit'i 65'in altında tutarsak kazanacağımızı düşünüyorum.
 
1. mesaj maçı Efes Pilsen’di, başarıyla atlattık. Şimdi geldik ikinci önemli mesaja ama daha önemlisine.

Banvit puan tablosunda bir maç altımızda. Onları bir maç daha altımıza alabilmek, oluşabilecek seriye 1-0 önde başlamak müthiş bir avantaj olacaktır takımımız adına.

Oyun olarak Efes Pilsen maçının ardından oynadığımız Mersin ve Telekom maçlarında iyi performans sergilediğimizi söylemek güç. Hücum tarafında istediklerini sahaya yansıtmakta zorlanan görüntümüz vardı. Nitekim ilk maçı son saniyede, ikinci maçta farklı yensek de bulduğumuz 61 sayı, bizim kalitemizin aşağısında.

Belirleyici nokta pota altı olacaktır. C-Davis, Lance Williams, Golubovic gibi etkili isimlere sahipler. Bizim pota altı rotasyonumuza baktığımızda, son maçlarda muhteşem katkı veren Luksa Andric göze çarpıyor. Ancak pazar günü Rancik - Luksa - Ermal üçlüsünden ikisinin iyi performans vermesi gerekiyor. Özellikle işin savunma kısmındaki katkıları, maçın sonucuna direk etki edecektir.

Kötü ihtimali konuşmak gibi olmasın da, ilk maç elde ettiğimiz 9 sayılık avantaj sakın unutulmasın. Dilerim ki işimiz oraya kalmaz ama sayı avantajını kaybetmemeliyiz.
 
Uzun zamandır foruma yazamıyorum çünkü son yapılan yenileme sonrası alışmak zor geliyor...

Maça gelecek olursak, GALATASARAY'ımız rakibini yenmek için sert savunma yapması gerekiyor. Ben hakemlerin uzunlarımızın yapacağı sertliğe müdahale etmesi halinde maçı kazanacağımızı düşünüyorum. Hakemler her nedense uzunlarımıza son 6-7 maçtır her temaslarında faul çalıyorlar. Ermal Kuqo bu maçta yıldızlaşabilir.

Bunun yanı sıra Oktay Hocamızın bir sevmediğim özelliği Radoslav Rancik'i hücumda hiç kullanmaması. Bu takımın bana göre Shumpert ile birlikte en iyi oyuncusu olmasına rağmen hücumda bir türlü kullanmıyor hocamız. Umarım biraz daha hücum anlamında Rancik'e başvururuz.

J.Johnson haftalar geçmesine rağmen takıma hala alışamadı. Hücumda, savunmada hata yapmaya devam ediyor. Eksik olduğumuz nokta oyun kurucu pozisyonu. Bütün yük yine Tutku Açık'ın elinde olacak...

Başarılar Aslanlarımıza
 
Banvit maçı öyle bir maç ki kaybedersek 2. lik şansımız zora girecek takımın üzerindeki stres artacak ve muhtemelen 3. sırada bitireceğiz normal sezonu ama kazanırsak;

En kötü senaryoda bile 2. liğimiz hemen hemen kesin hale gelecek

Banvitin önümüzdeki hafta yaralarını sarmay çalışan ve mağlubiyet hakkı kalmayan Efesle mücadele edecek olması ki bence bu maçı Efes alacak böylece Banvitle hem ikili averaj hem de 3 maç fark olacak (buna 4 maç da diyebiliriz ikili averajdan dolayı)

Ve FBÜ ile normal sezon liderliği için mücadele edeğimizi gösterecek.

Bunlardan sonra söyleyeceğim tek şey haydi Potanın Aslanları 1 sayı olsun bizim olsun ...
 
Sezonun en kritik maçına çıkıyoruz desek asla yanlış olmaz bana kalırsa. Kazanırsak sezonu ikinci bitirme adına çok büyük bir adım olur. Bu da beraberinde olası Banvit eşleşmesinde saha avantajını getirir ve seriye 1-0 önde başlarız. En önemlisi Euro Leauge ön eleme hakkını elde ederiz ki bu gelecek sezonki yatırımlarımıza yön verir.

Sezonun geri kalanında nereye kadar gidebiliriz, onu kestirmek güç ama sezonun kaymağı bu maçta bana göre. Mahmuti ve oyuncularımıza güveniyorum. Kazansak da kaybetsek de takımımızdan alkışı fazlasıyla hak edecek bir mücadele izleyeceğiz parkede.
 

Üst