bu maç bana göre ligin bitimine 7 hafta kala rotamızı belirleyecek maçdı. kazansaydık, 2.liği büyük ihtimalle cebe koyup tamamen fenerin ensesinde, liderlik hedefi için oynayacakdık son 1.5 ayı. şimdi ise 2.liği korumak adına geçirecez bu süreci. 44 sayı yedigimiz bir ilk devre sonucu, en azından ikili averajı kurtarmamız günün tek tesellisiydi..
ben birde bu maça ayrı bir gözden bakmak istiyorum. bu mağlubiyet bizim için hayırlı olabilir. çünkü final hedefimiz doğrultusunda,ilk turda ksk,olin yada bjk farketmez ilk 4 e kalcagmız düşünülürse, yarı finalde efes yerine banvitle eşleşmeyi herhalde hepimiz tercih ederiz. her ne kadar zor günler geçirsede, kadro derinliği ve tecrübe faktörlerine bakıldıgında efes nolursa olsun banvite göre daha ağır basar. kaldıki perasoviçin istifasıyla efesin bir ivme kazanacagını düşünüyorum. dolayısıyla biz dün kazansaydık, efesi banvite bir adım daha yaklaştırıp, efesin 3.lük ihtimalini arttıracakdık. yani yarı finalde efesle eşleşme ihtimalini arttracakdık.. şimdi banvit haftaya efese kaybetse bile gene 1 puan üzerinde olacak ve banvitin geri kalan fikstüründe çok üst düzey bir maç kalmadı...
yalnız bizim açımızdan asıl tehlike son 1 ayda oyun açısından ciddi bir düşüş yaşadıgımız gerçeği.. trabzon maçından başlayarak, pepsi, mersin, telekom ve dünki banvit maçına bakıldıgında, sadece efes maçının son periyodu hariç, takımda ciddi bir düşüş oldugu gerçeği yadsınamaz...