TBL 23. Hafta | Banvit 75 - 67 Galatasaray CC

Onur Yavuz istifa kaç kere aradım ben bilmiyorum ama hiçbir telefonum açılmadı..

O gözlük sahnesini bulup koyucam buraya..
 
Maçı değerlendirecek olursak;

Maça kötü başladık, Golubovic'e verdiğimiz 2 hücum ribaundu ve yine bunların dışında rahat bulduğu 2 isabetle maça çok iyi başladılar. Simmons ve Chuck Davis de ilk yarıda çok iyilerdi skor anlamında.

Devre skoru 44-36'ydı, bu pek alışık olmadığımız durumdu. Ama 2.yarıya çok iyi savunmayla başladık. Hücumda ise Jerry'nin yanlış tercihleri farkı kapatmamızı önledi. Maçın en kritik anında da Shumpert'ın kaçırdığı boş üçlük maçı Banvit'e getirdi.

2.devrede genel skor 31-31 berabere olmasına ve kaçırdığımız basit sayılara rağmen bu devredeki oyunu beğenmememiz bile bu takımın çıtayı ne kadar yükseğe koyduğunu gösteriyor aslında. Bu maç evet kötü oynadık ama hakemler takımımız tarafından yapılan en ufak temasa faul çalmasalar yine bu oyunla bile maçı kazanacaktık. Maçın 2.devresinde, savunmayı sertleştirdiğimiz ve rakibin sıkıştığı bir anda Chuck Davis'e faul yaptığımızı söyleyip onu faul çizgisini götürdüler ki o olmasa muhtemelen maç son topa kadar gidecekti. 2 periyotta faul hakkımızı ilk 2 dakikada doldurduk, üstüne laf söylenmez herhalde.

Hakem hataları gerçekten çok can sıkmaya başladı. 4 maçtır bu böyle gidiyor, kazandığımızda yine örtbas ediliyor ama bu şekilde kaybedince insana dokunuyor bu hatalar.

Takıma ve Oktay Hoca'ya teşekkür ederim. Salonda takıma küfreden yada kötü söz söyleyen tek bir Galatasaraylının olmaması bile geldiğimiz noktayı özetliyor. İyiki varsınız.

Bu arada hala 1 yabancı transferi hakkımız varsa, Rancik yerine Jasaitis tarzı, yeri geldiğinde 4 numara oynayabilen iyi şutör bir kısa forvet almalıyız. En büyük sorunumuz şut atamama olarak ortaya çıkıyor. Rancik'in 0 katkıyla oynadığını düşünürsek, Ermal,Andric ve Shumpert'ın dakikalarını arttırıp, Sertaç'a da 10-12 dakika civarında süre verip iyi şut atabilen bir 3.5 numarayı takımımıza katmalıyız.

Bu sene için yapabileceğimiz en doğru hamle bu olur sanırım. Gerekirse Rancik de gönderilmesin, 6 yabancıyla yola devam edip rotasyon yapalım.
 
bu maç bana göre ligin bitimine 7 hafta kala rotamızı belirleyecek maçdı. kazansaydık, 2.liği büyük ihtimalle cebe koyup tamamen fenerin ensesinde, liderlik hedefi için oynayacakdık son 1.5 ayı. şimdi ise 2.liği korumak adına geçirecez bu süreci. 44 sayı yedigimiz bir ilk devre sonucu, en azından ikili averajı kurtarmamız günün tek tesellisiydi..
ben birde bu maça ayrı bir gözden bakmak istiyorum. bu mağlubiyet bizim için hayırlı olabilir. çünkü final hedefimiz doğrultusunda,ilk turda ksk,olin yada bjk farketmez ilk 4 e kalcagmız düşünülürse, yarı finalde efes yerine banvitle eşleşmeyi herhalde hepimiz tercih ederiz. her ne kadar zor günler geçirsede, kadro derinliği ve tecrübe faktörlerine bakıldıgında efes nolursa olsun banvite göre daha ağır basar. kaldıki perasoviçin istifasıyla efesin bir ivme kazanacagını düşünüyorum. dolayısıyla biz dün kazansaydık, efesi banvite bir adım daha yaklaştırıp, efesin 3.lük ihtimalini arttıracakdık. yani yarı finalde efesle eşleşme ihtimalini arttracakdık.. şimdi banvit haftaya efese kaybetse bile gene 1 puan üzerinde olacak ve banvitin geri kalan fikstüründe çok üst düzey bir maç kalmadı...
yalnız bizim açımızdan asıl tehlike son 1 ayda oyun açısından ciddi bir düşüş yaşadıgımız gerçeği.. trabzon maçından başlayarak, pepsi, mersin, telekom ve dünki banvit maçına bakıldıgında, sadece efes maçının son periyodu hariç, takımda ciddi bir düşüş oldugu gerçeği yadsınamaz...
 
Onur Yavuz istifa kaç kere aradım ben bilmiyorum ama hiçbir telefonum açılmadı..

O gözlük sahnesini bulup koyucam buraya..

Maçtan 15 dk filan önce telefonu cebime koydum, otogarda elime aldım. Biliyorum inanması güç ama... : )

Baktığımda yanlış hatırlamıyorsam 15 mesaj, 4 cevapsız çağrı vardı. Açıkladığım gibi telefondaki sistemin azizliğine uğramışım. Yoksa senin cevapsız çağrına dönmemek...
 
Tribünler fena yakın alışamadım bile :) O gözlük olayında o kadar çok bağırıyordu ki ne dediğini ben bile anlamadım.

Bu arada takımda düşüş normaldir ama biraz daha istekli olmak gerekiyor sanki. Nacizane eleştiri olsun bu da.

Bir de küçük bir pankart bulan varsa maçtan sonra ulaşsın :)
 

Üst